vlad1, la 04 December 2014 - 12:22 PM, a spus:
Pericolul vine de la ZBOR. Nu de la experienta pilotului, marimea sau costul zburatoarei. (alea doar ajuta)
Nu stiu cum faceti voi, eu recunosc, ale mele-s cam cirpite (statistic vorbind). Le mai trintesc, temeinic si nediscriminatoriu aleator pe cimp. Eu ma straduiesc de fiecare data sa le iert, nu-mi prea reuseste.
Intradevar tine de experienta pilotului dar nu trebuie sa fie doar experienta, este vorba in primul rand de siguranta si asta nu ti-o ofera doar experienta. Pot aparea terte cauza si nu mai ai ce face cu experienta atunci cand nu mai ai control asupra modelului. Trebuie sa fie macar bunul simt de a respecta niste reguli elementare de SIGURANTA cum ar fii aceia de a nu zbura macar deasupra oamenilor. Daca nu exista asa ceva inseamna ca exista inconstienta, daca nu-ti e "mila" de oameni ca i-ai putea rani nu intentionat ci involuntar, macar ar trebui sa stii (sau sa-ti fie frica) ca daca accidentezi pe cineva vei raspunde civil sau penal depinde de situatie. Asta inseamna inconstienta si asta nu inseamna aeromodelism
Bafta

Ajutor

Acest topic e inchis