down, la 26 Aug 2005, 12:37, a spus:
In alta ordine de idei exista un camp la Buftea (spre Corbeanca) - pe directia de aterizare pe Otopeni unde nu prea poti zbura..... teoretic zona bruiata descrie o banda de vreo 200m latime nu stiu ce lungime.... si acolo detectorul face urat.
Ehe, he! pai daca vb de piste de aterizare, se schimba total problema!
Acolo exista o SUMA INSEMNATA de semnale de balizaj radio si ghidare automata pt toate felurile de caricioplane 1:1, si cum alea nu se joaca cu nivele mici, e explicabil sa aiba radiatii parazite si in spectrul statiilor rc! :D
De regula este de evitat zona pistelor de aviatie, a statiilor radio si a releelor radio si Tv, in general a tuturor echipamentelor care utilizeaza spectrul radio.
Problema a fost dezbatuta si alte prilejuri si am aflat si eu ca pt zbor rc se cauta zone CURATE radio, cat mai departe de surse posibile de perturbatii radio.
Chinezariile in general nu au Rx-ul cu schimbare de frecventa, ci sunt simple superreactii, care ele insele sunt surse de zgomot radio, deci ar fi de explicat.
Zona din vecinatatea centralei termice, e o posibila sursa de perturbati, datorita microcontroller-ului care administreaza functionarea acesteia. N-ai incercat s-o opresti sa vezi daca fenomenul persista?
Stima,
Aceasta postare a fost editata de domnu_doctor: 26 August 2005 - 03:26 PM