LARY, la 05 January 2014 - 11:46 AM, a spus:
Ma refer sa iasa o coca cat de cat acceptabila spre bine sau foarte bine.
Sti in ce te bagi?
Crezi ca daca nu ai lucrat cu fibra poti sa scoti o coca acceptabila cu un buget de 1000 de lei?
O coca gata facuta e maxim 300 de lei deci.....
Pot sa-ti spun ca nu e chiar atat o coca sa o faci de unul singur... Eu lucrez acum cat-ul de la Vasia si vreau sa spun ca nu ma costa (doar coca) mai mult de 200-250 lei... Cu placaj, cu lemn de balsa, cu baghete cu aracet cu tot (tesatura de fibra si rasina epoxy o am dar nu m-au costat mai mult de 100 lei cand am luat anul trecut si imi ajunge pentru mai multe barci...)... Am listat proiectul pe o imprimanta A4 am facut puzzle-ul dupa care l-am lipit pe doua coli de placaj de 4mm si l-am taiat la un traforaj electric si la mana... Cu 1000 lei sau aproape pe acolo o fac cu tot cu echipari.
Eu unul am dat asa pentru echipare barca:
- acc PbAc 12 V/7 A + incarcator = 96 lei
- motor 755/40 + batiu + ax + elice 50 = 120 lei
- regulator + bec + 1 canal 2 servo reglabil (pt doua cuve)+ switch lumini de la DigitAll = ??? lei (puteti lua legatura cu el si in functie de ce va trebuie va ofera) - oricum e un pret OK in cazul meu a fost 200 lei sa zicem...
- radiocomanda 6ch cu rx 6ch de la HobbyKing (stiu ca poate e ieftineala dar e buna pt un incepator) = 195 lei
- carma 50x36 = 28 lei
- 2 servo-uri MG de 13 kgf (5.8 USD/bucata) = aprox 40 lei
- 1 servo pentru directie = aprox 15 lei (cam 4 USD)
Total ce pui in barca pana acum imi iese = 96+200+120+195+28+40+15 = 694 lei. Si sa spunem ca mai bagam si 300 lei in coca din lemn acoperita cu tesatura de fibra de sticla rezulta un pret total de 1000 lei.
Si eu am avut aceeasi ambitie, sa imi fac singur o barca de nadit. Am mai facut vreo 4 barcute inainte ca sa vad cu ce se mananca modelismul (abia de un an m-am apucat). Daca se citeste destul pe acest forum si faci abstractie de "discutiile" si "injectarile" cu si fara aluzii dintre cele cateva "grupuri" formate pe acest forum aflii destule informatii utile si gasesti si persoane deschise sa te AJUTE. Intr-adevar, in post-urile de la Vasia si la Allen gasesti foarte multe informatii utile inclusiv planuri: trimaran, catamaran sau monococa ce vrei tu...
In plus e satisfactia cand vezi pe balta ca pluteste o barca pe care ai facut-o tu. Asa ca, daca n-ai doua maini stangi, poti sa-ti faci singur o coca. Dar te sfatuiesc sa iei un model deja probat si rulat. Ca sa te apuci sa creezi si concepi un model singur, fara cunostinte tehinice de specialitate, gen hidrodinamica si multe altele, nu cred ca vei reusi sa scoti un model 100% perfect functional.