Postat 13 May 2006 - 10:14 PM
salut si Hristos a inviat!!
nu stiu in ce masura v-ar interea, poate v-a si plictisit subiectul asta, eu totusi va voi povesti ultimele intamplari de-ale castorului meu. se pare ca eu incep modelismul de la inceputul aviatiei.. ;)
sambata trecuta dupa ce am fost la lugoj la mugurel si jimmy si le-ma vazut capodoperele(felicitari baieti, sunteti cei mai tari!!) si am fost si la zbor, am venit acasa si pentru prima data dupa cateva saptamani, nu batea vantul deloc (dacia service e langa mine si au niste steaguri de alea albastre si vad cand si din ce directie bate vantul). cu elanul de la zborul de la lugoj, m-am gandit sa scot avionul afara. l-am scos, i-am dat fuull stick si nu-l puteam controla, adica nu-l puteam tine dpret. bechia i-am facut-o libera si mobila, asa ca aveam control doar din coada, dar cum miscam putin de ea, se invartea avionul, se intorcea la 180 grade si char la 360, asa ca nu puteam prinde viteza. pe la final, mi-am pierdut rabdarea si l-am lasat sa se duca unde a vrut el. si s-a dus, bine-nteles ca mai stramb, si cand era sa se ridice, a luat o teava implatanata in pamant si s-a rupt elicea si s-a crapat botul (fiind singura parte neintarita din avion, doar depronul de 3).
am ajuns acasa, l-am aruncat de jos de nervi de vreo 2 ori, si am fost surprins sa vad ca nu a patit nimic. saptamana asta i-am refacut botul, din polistiren invelit cu depron. acum e rezistent si el. l-am scos iarasi afara.
iarasi full stick si dupa vreo 10m a prins si un damp si s-a ridicat. la capatul drumului unde rula el, era o ditamai baltoaca de puteai face navo pe ea :o. instincul meu de "pilot", fix cand era avionul deasupra baltii, am oprit motorul. nu-mi pot explica conexiunile neuronale ce au avut loc, am vazut doar efectul. pacat ca webu meu nu face bine poze noaptea.... arata ca motociclistii aia de vin de pe munte zici ca-s direct facuti din lut.
dupa cateva incercari iarasi nu reuseam sa-l tin drept (se pare ca acum asta e principala problema) am reusit sa-i rup coada fuzelajului sa zic asa. partea din spate, terminatia, unde se prinde bechia. cauza: bechia am lipit-o provizoriu cu superglue in incercarea de a-l tine dpret, si cand trebuia luat viraj pe sol, avionul forta bechia care a fortat depronul.
concluzia este ca:
- bechia nu trebuie facuta nici libera, nici fixa, trebe sincronizata cu deriva, ceea ce voi face saptamana asta;
-probabil ca acumulatorii fiind de 7,4 in loc de 8,4 sunt mai slabi si motorul nu are destula putere sa-l traga, fiindca eu am respecatat planul, avionul este chiar cu vreo 80g mai usor.
acum seara am lasat acc sa se descarce sa-i incarac iarasi maine. au tinut 12 min cu motorul la maxim, asta fara timpul cat l-am folosit si afara.
mai departe va las pe voi sa-mi mai dati cate un sfat, sa va mai spuneti parerea.
I feel the need, the neeed for speeed.....