Cum se indreapta placajul ....mai repede
Postat 16 August 2005 - 07:18 PM
Postat 17 August 2005 - 02:11 AM
eu am udat cu apa o foaie care era curbata am asezat-0 pe un geam si deasupra niste greutati , cind s-a uscat bine si am indepartat greutatea de deasupra placa era dreapta( asta e partea frumoasa); in timp datorita umezelii din aer placa s-a curbat in torsiunea initiala dar nu cu aceeasi amploare. :D
Postat 17 August 2005 - 09:47 AM
Ah, sa nu uit: dupa folosirea fierului de calcat, trebe sa-l speli bine, daca nu vrei sa o iei pe cocoasa de la nevasta, mama, soacra, sau ce mai ai p-acasa. :(
Postat 17 August 2005 - 12:39 PM
http://www.larp.com/legioxx/BlainPress.jpg
Aceasta postare a fost editata de Olaf The Viking: 17 August 2005 - 12:41 PM
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
Postat 17 August 2005 - 12:53 PM
Olaf The Viking, la 17 Aug 2005, 12:39, a spus:
Daca pui mai multe felii de placaj subtire cu lipici intre ele intr-o presa din aia dupa ce se intareste lipiciu ar trebui sa ramana asa. Asa ar fi trebuit sa fac io la o portiune curba de la un avion. Am aflat dupa ce am macelarit zona ca asa se face.
Placajul meu s-a curbat ca l-am uitat pe balcon cand a plouat si s-a udat doar pe o parte. Parte respectiva s-a umflat , cealata nu si ca atare am un fel de scut roman in marime naturala.
Postat 17 August 2005 - 12:54 PM
Postat 17 August 2005 - 12:56 PM
Citeaza
Se poate. Daca folosesti o presa la fel ca in poza, uzi foaia de placaj o bagi in presa, dar cu grija sa nu se rupa, si apoi o lasi sa se usuce complet. Eventual dai cu un pistol cu aer cald sau cu feonul ca sa grabesti uscarea.
Si la indreptatul si la curbatul lemnelor, se fac urmatorii pasi:
- se uda lemnul, sau chiar se fierbe daca e posibil
- se baga in presa. Fibra fiind moale, cedeaza si va lua forma presei
- se lasa sa se usuce (binenteles nu la -20 de grade. Cu cat mai cald cu atat mai bine.)
La placaj e mai dificil din cauza ca daca il fierbi se exfoliaza, deci ramane doar varianta cu umezitul.
Postat 17 August 2005 - 01:57 PM
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
Postat 17 August 2005 - 05:22 PM
Da Olaf, se poate curba si e destul de simplu! Se iau mai multe foi de placaj (cel putin 3) mai subtiri decit grosimea finala, se muleaza, cit de cit, prima pe calapod, se da cu lipici (aracet sau, mai bun, clei de oase. Acesta, fiind cald, ajuta la mularea pe forma) se pune cea de a doua, se da cu lipici, se pune a "n"- a pina la grosimea dorita, apoi sandwich-ul se stringe, in presa, pe forma (eventual se fixeaza cu ceva cuie subtiri, care dupa uscare se scot) si se lasa la uscat citeva zile. Si gata :rolleyes:
Postat 18 August 2005 - 03:41 AM
Olaf The Viking, la 17 Aug 2005, 12:39, a spus:
Eu as incerca sa lipesc mai multe foi de furnir. Sunt convins ca se va lucra mai usor cu el decat cu placaj. Eventual ultimul...adica cel care se vede...il pui din esenta lemnului folosit de romani....parerea mea.
Postat 23 August 2005 - 12:06 PM
:::::: De ce sa dai bani pe masini , cand inca mai exista ranga ! ::::::
===================================================
Postat 26 August 2005 - 06:54 PM
Don't drink and drive, smoke and FLY!
Radiolink AT10, 2,4GHz
GRUNAU BABY 2.3M
ASW-28 2M
Postat 27 August 2005 - 12:08 PM