Modelism - RHC Forum: FPV/filmari/foto - GoPro Hero3 B - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

FPV/filmari/foto - GoPro Hero3 B Optica

#1 Useril este offline   Mihai Stancu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 161
  • Inregistrat: 19-February 10

Postat 14 November 2013 - 11:35 PM

Am cautat mult pe forumuri si, intrucat nu am gasit nimic concret, postez aici pentru cei ce poate au nevoie si nu sunt dumiriti.
In urma unui crash, lentila GPH3B mi-a fost distrusa, elementul optic exterior. N-am gasit, poate n-am cautat unde trebuie, optiuni de inlocuire a lentilei, decat cu un minimum de euro 150 + shipping, pentru o lentila de 10 MP.
Am riscat si am comandat o lentila de la Sunex, modelul DSL 945D-650 cu F 2.5 (mai bun ca la lentila originala), filtru IR si cu un unghi de aprox 60 grade (personal prefer celui wide).

Confirm ca aceasta se potriveste perfect, cu exceptia diametrului capului obiectivului, dar care este mai mic decat diametrul mansonului protector. Personal am creat un O-ring din adeziv siliconic termic, care sa umple spatiul si, in acelasi timp, sa fixeze lentila in pozitia de focalizare potrivita (realizata empiric oarecum, prin focalizarea unu subiect cu vizualizarea pe un TV).
Pe de alta parte, in pozitia de focalizare, capacul carcasei forteaza un pic, dar problema se rezolva prin eliminarea buretelui din capac (eu personal n-am facut asta).

Costul total a fost de eur 59 (49+10 shipping), furnizor fiind distribuitorul Framos Germania. Din pacate, eu a trebuit sa cam astept livrarea, intrucat nu era pe stoc, si am pierdut sansa de a prinde ceva imagini dintr-o locatie superba a tarii noastre.

Jfyi, sper sa nu aveti nevoie! http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif
Bunul simt ar trebui sa fie de "common sense'.
0

#2 Useril este offline   Ciprian Dughir 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 564
  • Inregistrat: 30-January 12
  • Interests:Multicoptere

Postat 15 November 2013 - 01:25 AM

Poti pune aici o filmare si o fotografie facuta cu noul obiectiv? Sunt foarte curios.
0

#3 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 15 November 2013 - 08:44 AM

Daca nu cercetai pe cont propriu si puneai o intrebare aici, aveai acum lentila cu 20 Euro...
In ce a constat riscul, varianta Sunex este de la GoPro1 incercata, o au si la noi Laur si worms, nu e nimic de riscat, ba chiar e recomandabila schimbarea lentilei ca primul pas dupa cumparare, pentru eliminarea fish-eye-ului ala grotesc fara a pierde rezolutie asa cum se intampla cand o faci din meniul camerei prin crop.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#4 Useril este offline   Ciprian Dughir 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 November 2013 - 09:05 AM

Vezi postarearenatoa, la 15 November 2013 - 08:44 AM, a spus:

Daca nu cercetai pe cont propriu si puneai o intrebare aici, aveai acum lentila cu 20 Euro...
In ce a constat riscul, varianta Sunex este de la GoPro1 incercata, o au si la noi Laur si worms, nu e nimic de riscat, ba chiar e recomandabila schimbarea lentilei ca primul pas dupa cumparare, pentru eliminarea fish-eye-ului ala grotesc fara a pierde rezolutie asa cum se intampla cand o faci din meniul camerei prin crop.

Un link, ceva? Ca tare ma mananca degetele sa bag clestele in lentila de la GoPro. :)
0

#5 Useril este offline   Mihai Stancu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 November 2013 - 09:38 AM

Vezi postarearenatoa, la 15 November 2013 - 08:44 AM, a spus:

Neata buna! Tot cercetare a fost si aia,numai ca, na, poate n-am stiut unde.
Adevarat este ca varianta Sunex, in speta modelul DSL 377A (cu rezolutia de 1.3MP), este folosita pe GP1 si GPH2 si functioneaza insa, date fiind caracteristicile constructive diferite dintre camere (varii detalii, inclusiv dar nu exclusiv/cel mai important carcasa) si negasind nicio referinta pentru 3 black, mi-am asumat riscul.
Ca tot ai ridicat problema : a mai schimbat cineva de pe aici obiectivul de la GPH3B si, daca da, ce lentila a folosit?
DSL945D este de 10 MP.

Si ca sa dau o si mai mare satisfactie : de fapt am comandat ambele lentile, la risc.... 377A-ul are diametrul capului de 20mm versus 18.5 diametrul interior al mansonului de protectie. Nici nu mi-am mai batut capul sa ma chinui s-o montez, am mers direct pe 945D. Toate bune si frumoase, aranjat, bibilit, satisfacut! Intrucat lucrarea s-a terminat undeva tarziu in noapte (sau dimineata devreme), cu ochii impaienjeniti de toate cele, strangand toate hartapelele de pe masa de lucru, acum fara sa fiu 100% sigur dar pe aproape, cred ca 377-le l-am pus frumusel in punguta cu care sosise si, impreuna cu cealalta goala, a luat calea onorabilului colector de reziduuri, respectiv domnul cos de gunoi...... http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/angry.gif Abia a doua zi seara am avut o refelatie si, inarmat cu o lanterna, am facut un exercitiu de schimbare a ordinii sociale, punandu-ma in locul amaratilor ce scotocesc prin resturi, in ghena de gunoi. Tardiv. Paradoxal, ca platitor de taxe ce ma aflu, am fost intrigat ca serviciul de salubritate isi facuse treaba, duminica!!! Rusine! http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/angry.gif
Asa ca, pentru cine este interesat, exista si un DSL377A la un pret mai mic de 20 de euro, chiar gratuit.....http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Mai jos este un link de download cu o poza facuta in dimineata asta cu camera/obiectivul in discutie si doua scurte filmari ( protune on 1440-48T si 1080-60, needitate) . Nu intru in detalii legate de modul si locul de unde au fost facute, nici compozitie si conditii......
Aici o poza cu camera/obiectivul, asa cum arata acum. Rog fara comentarii ref modul in care arata O ring-ul.....

https://www.wetransf...15073326/ce1e28

Fisiere atasate

0

#6 Useril este offline   Mihai Stancu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 November 2013 - 09:44 AM

Vezi postareaCiprian Dughir, la 15 November 2013 - 09:05 AM, a spus:

Un link, ceva? Ca tare ma mananca degetele sa bag clestele in lentila de la GoPro. :)

Am pus. Chiar ma intereseaza si parerea ta!
Am vaga impresie ca mai trebuie lucrat un pic la focalizare. Sfaturile erau sa focalizezi pe un subiect aflat la o distanta de vreo 200 metri, pe un televizor HD cu diagonala mare.
Eu am facut focalizarea pe o bucata de parchet, aflata la vreo 2/2.5 metri distanta de obiectiv, ce avea niste striatii ce ieseau bine in evidenta din cauza unghiului sub care erau luminate.
Altfel, operatiunea de schimbare a lentilei nu-i mare filozofie. Uscatorul de par al nevesti-mii, vreo doua/trei minute la putere maxima si rotind pe toate fetele adaptorul lentilei, m-a scapat de necesitatea folosirii vreunui cleste.....
0

#7 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 November 2013 - 09:52 AM

Da, e corecta solutia de focalizare.
Distanta este suficienta, la un lens de 3.6mm, F/1.8 si senzor de 1/3" distanta hyperfocala este de 66cm, tot ce este mai departe de atata este in focus pana la infinit.
Eu folosesc o perdea, sunt de ajuns franjele de interferenta care se formeaza la focus fix, acelasi fenomen ca si cu parchetul. Nu e nevoie de vizor HD ca sa prinzi momentul exact.
0

#8 Useril este offline   Mihai Stancu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 November 2013 - 10:04 AM

Vezi postarearenatoa, la 15 November 2013 - 09:52 AM, a spus:

Distanta este suficienta, la un lens de 3.6mm, F/1.8 si senzor de 1/3" distanta hyperfocala este de 66cm, tot ce este mai departe de atata este in focus pana la infinit.
Eu folosesc o perdea, sunt de ajuns franjele de interferenta care se formeaza la focus fix, acelasi fenomen ca si cu parchetul. Nu e nevoie de vizor HD ca sa prinzi momentul exact.

Vazusi filmarile? Ti se par ok?
0

#9 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 November 2013 - 10:20 AM

Nu m-am uitat, intrebarea fiind adresata lui Ciprian am lasat-o pe mai tarziu.
0

#10 Useril este offline   Mihai Stancu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 November 2013 - 10:21 AM

si una cu un pic de lumina. pe sub geam, cu mana tremuranda.....
http://we.tl/g7uFsISJYu
0

#11 Useril este offline   Ciprian Dughir 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 November 2013 - 11:35 AM

Vreau eu obiectivul 377A daca il mai ai. Sa fac o comparatie cu mizeria de obiectiv cu care vine camera. :)
0

#12 Useril este offline   Ciprian Dughir 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 November 2013 - 11:39 AM

Filmul arata arata fine. Problemele pe care le vad in fotografie sunt date de lipsa de detalii (MTF destul de prost pentru 10 MP).
Da, stiu ca efectul de fisheye vine la pachet cu acele oribile aberatii cromatice cu care unii se impaca foarte bine, dar eu nu. :) De aceea vreau sa schimb lentila cu una rectiliniara, sau macat cu o alta fish-eye de la alt producator ca sa vad diferenta cu ochii mei. ;)
0

#13 Useril este offline   Mihai Stancu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 November 2013 - 12:11 PM

Vezi postareaCiprian Dughir, la 15 November 2013 - 11:35 AM, a spus:

Vreau eu obiectivul 377A daca il mai ai. Sa fac o comparatie cu mizeria de obiectiv cu care vine camera. :)

Daca nu a ajuns la groapa de gunoi, asa cum banuiesc/am spus mai sus, la tine ajunge....
Lasa-ma sa scotocesc prin toate cele, pe seara cand ajung la domiciliu, si-ti dau de stire.

Dar am vazut ca renatoa ar sti o sursa, la 20 eur, sper sa nu gresesc.
0

#14 Useril este offline   Mihai Stancu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 November 2013 - 12:32 PM

Vezi postareaCiprian Dughir, la 15 November 2013 - 11:39 AM, a spus:

Filmul arata arata fine. Problemele pe care le vad in fotografie sunt date de lipsa de detalii (MTF destul de prost pentru 10 MP).
Da, stiu ca efectul de fisheye vine la pachet cu acele oribile aberatii cromatice cu care unii se impaca foarte bine, dar eu nu. :) De aceea vreau sa schimb lentila cu una rectiliniara, sau macat cu o alta fish-eye de la alt producator ca sa vad diferenta cu ochii mei. ;)

La o prima cautare, ai sa gasesti variante suficiente, dar scumpe rau. In conditiile in care un GPH tot GPH ramane, indiferent ce optica i-ai pune, cu cele cateva facilitati ok pe care le are.
Acum, ca si eu il am "eviscerat" si pot schimba usor lentila (fara sa mai deschid conserva), am sa mai fac ceva probe cu optica alternativa. Timp sa fie...
Daca-ti pot da ceva detalii, repet, pentru GPH3 black, nu ezita sa intrebi, conserva-i deschisa si pot umbla in ea usor (masuratori, de principiu).
0

#15 Useril este offline   Mihai Stancu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 November 2013 - 10:26 PM

Vezi postareaCiprian Dughir, la 15 November 2013 - 11:35 AM, a spus:

Am dat de ea, cu oarecare effort..... Daca te mai intereseaza da-mi de stire. Seara buna!
0

#16 Useril este offline   Ciprian Dughir 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 November 2013 - 10:29 PM

Vezi postareaMihai Stancu, la 15 November 2013 - 10:26 PM, a spus:

Am dat de ea, cu oarecare effort..... Daca te mai intereseaza da-mi de stire. Seara buna!

Sigur ma intereseaza. ;)

Ma apuc si eu de teste, desi camera mea e silver si trebuie sa mai bricolez un pic la ea ( adica sa-i schimb lens holder-ul).
0

#17 Useril este offline   Mihai Stancu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 November 2013 - 10:53 PM

Vezi postareaCiprian Dughir, la 15 November 2013 - 10:29 PM, a spus:

Sigur ma intereseaza. ;)

Ma apuc si eu de teste, desi camera mea e silver si trebuie sa mai bricolez un pic la ea ( adica sa-i schimb lens holder-ul).

Ai citit ceva in sensul asta? E tot de 12mm? Am o vaga banuiala ca-s cam pe acolo toate. Functie de decizia ta ma hotarasc daca bag surubelnita si bisturiul si-n H2.....Mie nu-mi cere de mancare dar daca nu o vrei, we-ul viitor o probez....
Daca vrei dimensiuni, spune.Am incercat sa pun o poza, dar de pe tableta pare-seca nu vrea (sau nu stiu...)

Aceasta postare a fost editata de Mihai Stancu: 15 November 2013 - 10:58 PM

0

#18 Useril este offline   Ciprian Dughir 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 November 2013 - 12:25 AM

Filetul e similar. Tot 12 cu pas de 0.5. De intrat intra, dar trebuie sa tai o chestie. Nu e mare lucru.

Am reusit si eu sa dau obiectivul jos la camera mea. s-a lasat putin mai greu convins. Dar cu putina zeama de cleste a iesit. Am reusit sa il si focalizez mai bine decat chinezii aia imbecili de la fabrica. ;)

Aceasta postare a fost editata de Ciprian Dughir: 16 November 2013 - 12:27 AM

0

#19 Useril este offline   EdiV12 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 286
  • Inregistrat: 07-June 11

Postat 16 November 2013 - 01:15 AM

ma intereseaza si pe mine o lentila la 20 de care pomenea Mr. Renatoa, am cerut si un quote de la nemti pt 645, inca nu mi-au raspuns. Am vrut initial sa o comand prin vara de la sunex direct, dar mi-au cerut aia (cand i-am intrebat daca trimit in Romania) sa le trimit copii fata verso si lateral de pe toate actele si cc-urile pe care le am in casa ca m-am lasat pagubas, plus ca pe transport cereau vreo 60, ma intreb or fi asa multi tepari de lentile pe S-mount? daca era vreun tele full frame de vreo 7 metri mai ziceam... in fine, daca ma puteti indruma si pe mine spre o lentila decenta pt gph3b v-as ramane recunoscator.

Aceasta postare a fost editata de EdiV12: 16 November 2013 - 01:17 AM

0

#20 Useril este offline   Mihai Stancu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 November 2013 - 02:50 AM

Putin mai devreme ma confesam ca noaptea asta am pierdut-o si, prin urmare, mai ma joc cu lentila noua pusa pe gph3b.
Nu-s total satisfacut, focusul lasa de dorit (l-am fixat pe la 2-2.5 m, dar pana acolo front-ul nasol) plus ca am o pata in sfertul stanga sus, slab vizibila dar, pe-a ma-sii, e acolo.....
Cu ochelarii pe nas am impresia ca elementul exterior e cam varza, latina mea nu ma ajuta sa ma decid daca-i concava sau convexa.... O fi model nou, valurit, ca sa-ti dea tilt-shift ieftin....
Serios, parca gph2-ul e mai teapan acum...
Trebuie sa fie o mica smecherie in lentila originala, aveam focus de la 10 cm pana-n fund, la taxatoare...
Baietii de la Framos au fost cumsecade, serviabili si de ajutor, numai ca tot la mana chinezilor au stat. Max Distler e flacaul cu care am vorbit eu, de la vanzari.
Mama ma-sii, parca vad ca tot de la pimp-your-kopter ajung sa iau, daca nu-s multumit.
0

#21 Useril este offline   Mihai Stancu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 November 2013 - 10:01 AM

Vezi postarearenatoa, la 15 November 2013 - 09:52 AM, a spus:

Vad ca totusi, toti recomanda focalizarea pe la 100-200 de metri.O sa incerc si asa, sa vad diferenta.
0

#22 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 November 2013 - 10:26 AM

Toti... daca e pe net, trebuie sa fie adevarat :)
O consultare a unui DOF calculator te lamureste imediat.
0

#23 Useril este offline   Mihai Stancu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 November 2013 - 10:35 AM

Vezi postarearenatoa, la 16 November 2013 - 10:26 AM, a spus:

Toti... daca e pe net, trebuie sa fie adevarat :)
O consultare a unui DOF calculator te lamureste imediat.

Facut, azi-noapte. Dar cata incredere sa ai ca lentila e in parametrii tehnici specificati? Tot la ochi e mai bine. Azi e senin, mai fac teste.
Tot pe net socializam si noi, nu? :-)
0

#24 Useril este offline   p_cipri 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 955
  • Inregistrat: 20-August 03
  • Interests:Muzica, Navomodelism, Aeromodelism, Multicoptere

Postat 16 November 2013 - 02:22 PM

poate va este de ajutor
http://ragecams.com/...enses-c-72.html
Turnigy 9X cu modul audio si Frsky telemetry
https://www.youtube....HuEcHGiek&t=14s

Quad S500 cu Naza V2

EasyGlider Pro
0

#25 Useril este offline   Ciprian Dughir 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 November 2013 - 10:23 AM

Vezi postareap_cipri, la 16 November 2013 - 02:22 PM, a spus:

Cred ca multi dintre noi au dat peste site-ul ala. Preturile sunt de-a dreptul nesimtite.

Am primit lentila (Sunex 377) de la Mihai si pot spune ca e mult mai buna decat mizeria cu care vine GoPro. E la fel de sharp, mai putine aberatii cromatice si la acelasi unghi de camp curbura e mai mica.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian Dughir: 20 November 2013 - 10:23 AM

0

#26 Useril este offline   Ciprian Dughir 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 November 2013 - 10:39 AM

Crop 100% din imagine. Focalizarea lentilei Sunex am facut-o la ochi, prin urmare e putin soft la 20m, dar mai sharp decat cea originala la infinit.

Fisiere atasate

0

#27 Useril este offline   Mihai Stancu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 November 2013 - 08:32 AM

Ciprian, a mai fost nevoie de ceva bricolaj ca să o montezi?
0

#28 Useril este offline   Ciprian Dughir 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 November 2013 - 12:59 PM

Vezi postareaMihai Stancu, la 24 November 2013 - 08:32 AM, a spus:

Ciprian, a mai fost nevoie de ceva bricolaj ca să o montezi?

Nu. S-a potrivit la fix. Problema e ca aceasta camera mi-a fost returnata din service drept camera noua... si numai noua nu era. are holderul de lentila schimbat cu unul compatibil hero white si lentila era o copie ordinara de hero white. Banui ca cineva a belit obiectivul si l-a schimbat, apoi a trimis camera in service sa i-o schimbe (posibil fara explicatii in interval de 10 zile). Si uite asa a nimerit la mine.... Obiectivul in loc sa fie securizat cu threadlock, era prins cu banda de teflon pentru instalatii. :)
0

#29 Useril este offline   Mihai Stancu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 December 2013 - 05:59 PM

Primit newsletter astazi, habar n-am pe ce canale si nici nu-mi bat capul, cu mai multe optiuni ptr GoPro :
http://www.vd-shop.d...93_201_238.html
0

#30 Useril este offline   Wheelflyer 

• Members
  • PipPipPipPip
  • Postari: 172
  • Inregistrat: 16-July 10

Postat 13 December 2013 - 12:30 AM

Nu stiam unde s-ar potrivi mai bine acest scurt video, mai ales ca nu este nimic special. Sper sa nu ma injurati daca va poluez topicul.
Am reusit in sfaris sa testez Hero 3 black, inainte sa se intunece.
Am impuscat doi iepuri dintr-o lovitura, pentru ca am testat bine si noua montura DYI.
Sunt foarte multumit de rezultat.
Trebuie doar sa exersez, pentru a-mi intra in mana si a prinde cadre mai interesante. Duminica ..am de filmat la un eveniment si inca nu sunt decis ce metode voi adopta, dar ma gandesc sa iau cadre cat mai line, scurte, din cat mai multe pozitii si incerc sa misc hexa cat mai putin.
Am observat ca ka fiecare miscare putin mai brusca, tinde sa strice tot.
Gimbal-ul este cel de la rc.timer, iar controller-ul, Alex Moss.

0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu