@ionut71b
da, foarte corect, depinde de lucrare si de cat timp ai la dispozitie
daca ai o singura piesa de facut nu merita sa pierzi ore intregi ca sa faci CAM-ul
bagi un vectric rapid si iese...
@informer
nu imachinigul ma tine pe mine mult in fata calculatorului ci intreg stilul de lucru al solidcam-ului care este totusi diferit de ce stiu relativ bine, adica sprutcam-ul. un dezavantaj al iMachinigului e ca in afara de aluminiu nu prea stie de alte materiale (care sa-mi fie si folositoare; adica ar sti el dar nu in ce variante avem noi la dispozitie ptr test)
Masina in baza de date o "compui", ti-o personalizezi. daca masina din soft nu reflecta realitatea imachining-ul nu va functiona in parametrii maximi
@bitex
da, vitezele sunt diferite ptr ca in imachining angajarile laterale ale frezei sunt diferite si viteza se calculeaza automat ptr fiecare bucatica de material frezat
fiecare linie de cod are FEED-ul ei, in functie de cat material se toaca
imachining incearca sa mearga tot timpul in parametrii maximi de frezare dar in acelasi timp sa respecte anumite limitari (sa nu bage freza mai mult decat trebuie in material, cum se intampla la colturi cand strategia de frezare e cea traditionala)
taiatul aerului exista din cauza ca imachining frezeaza numai CLIMB, niciodata conventional, dar deplasarile se fac in acelasi DOC si se fac totusi rapid
frumusetea e ca nu iti trebuie o masina super performanta ca sa folosesti imachining, trebuie doar sa ai masina bine definita in solidcam
@katran
am promis, o sa fac testele, pe aceeasi masina, acelasi material, aceeasi piesa
va rog doar sa-mi mai alocati ceva timp, sunt prea prins si deja am intrat in prelungiri
1. da, solidcam lucreaza doar sub solidworks
2. oarecum da, dar cam fiecare solidcam stie sa se pupe cu cateva versiuni apropiate de solidworks
3. rutracker.org
4. imachining-ul nu e soft separat si nici modul separat, este strategie de frezare inclusa in solidcam de pe la versiunea 2010 (parca) a acestuia
Aceasta postare a fost editata de sebba: 17 December 2013 - 08:52 AM