Gasesc ca mie imi convine solutia gasita de cei de la Dji (poate nu-s singurii) pentru versiunea noua a TX-ului pentru Phantom, unde stick-ul de throttle are pozitia normala la mijlocul cursei. Input-ul cred ca se stie cum se face.
Solicit o parere din partea celor cunoscatori, dpdv software, daca acest lucru poate fi portat/implementat si pe alte TX-uri, in mod particular pe un FSky pe care-l detin si/sau oricare alta.
Aspectul mecanic il pot rezolva.
Pagina 1 din 1
Modificare throttle
Postat 21 November 2013 - 07:18 PM
Nu de statie e problema, ci de soft... si numai pozitia de neutru, ci ceva mai multa logica.
Practic la DJI thr la mijloc in neutru inseamna trecere automata in altitude hold, care la ceilalti se face pe switch.
La MPNG poate as putea face modificare asta, la mwii nu ma pasioneaza sa sap din pacate.
Practic la DJI thr la mijloc in neutru inseamna trecere automata in altitude hold, care la ceilalti se face pe switch.
La MPNG poate as putea face modificare asta, la mwii nu ma pasioneaza sa sap din pacate.
... cu picioarele pe pamant ...
Postat 22 November 2013 - 12:49 AM
Mersi de sfat şi de disponibilitatea arătată. Nu mă încadrez, sunt în liga "de-a gata", adică 0Uav... :-)
Mai chibzuiesc....
Mai chibzuiesc....
Bunul simt ar trebui sa fie de "common sense'.
Postat 22 November 2013 - 09:25 AM
O statie desteapta ar putea sa iti faca asta cu un mix mai neortodox: cand throttle este la 50% +/- ceva acolo, (este musai sa ai un deadband), sa comanda canalul care este folosit de obicei pt trecerea in althold.
Postat 22 November 2013 - 11:30 AM
Naza (asta ca vorbeai de DJI Phantom :) ) trece automat in alt hold cand throttle e intre 45 si 55%. Eu mi-am setat un switch cu care comut canalul de throttle la 50%. Ca sa functioneze, la NAZA trebuie sa ai hover-ul in intervalul 45-55%. La APM e un pic altfel. Acolo poti sa iti setezi throttle de hover pe 50%, chiar daca el e prin papusoi... :)
Postat 22 November 2013 - 12:33 PM
Nu e indicat sa fie in papusoi, FC si motoarele au si ele nevoie de marja de evolutie ca isi sa faca treaba.
Eu nu as zbura cu ceva in afara 40-60% pozitie de hover.
Eu nu as zbura cu ceva in afara 40-60% pozitie de hover.
Postat 22 November 2013 - 02:59 PM
renatoa, la 22 November 2013 - 09:25 AM, a spus:
O statie desteapta ar putea sa iti faca asta cu un mix mai neortodox: cand throttle este la 50% +/- ceva acolo, (este musai sa ai un deadband), sa comanda canalul care este folosit de obicei pt trecerea in althold.
Asta ar fi un mic surogat la care m-a impins si pe mine mintea, bazandu-ma ca fractiunea de secunda care trece de la revenirea stick-ului din +/- normal la normal, respectiv in alt hold, poate nu ar afecta atitudinea pasaroiului.
Cealalta varianta, necunoscand Companion-ul si capacitatile sale, basca vastele cunostinte in programare, ce s-au limitat la a face un cerc in Cip sau Hercules :-) , suspectez posibilitatea asta (mixaje + recalibrarea valorilor pe throttle) pentru a reusi asta.
Parca reuseam sa-l fac si de culori diferite..... :-)
Bunul simt ar trebui sa fie de "common sense'.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1