Modelism - RHC Forum: gravare laser pe metal - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

gravare laser pe metal ce substante ajuta la gravare

#1 Useril este offline   MariusF 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 228
  • Inregistrat: 05-September 05

Postat 04 September 2013 - 10:16 AM

mda...am o problema si sper sa ma puteti ajuta.
gravatoarele laser de putere mica si medie nu graveaza pe metal decat ajutate. Altfel spus, daca vrei sa gravezi otelul o faci dar numai daca in prealabil il tratezi pe acesta din urma cu o substanta chimica. "ungi" metalul cu substanta, lasi sa se usuce...gravezi...speli metalul de substanta. Ce ramane este un marcaj foarte frumos, negru de obicei. Ideea este ca vreau sa aflu ce substanta dreq e aia. Pe piata exist spray-uri pentru asa ceva dar consider ca sunt prea scumpe (aprox. 100 USD) Daca stiti substanta si-mi spune-ti si mie......ar fi o mare treaba. multumesc.
0

#2 Useril este offline   Copacean Mircea 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 21-October 13

Postat 27 October 2013 - 11:16 AM

Vezi postareaMariusF, la 04 September 2013 - 10:16 AM, a spus:

gravatoarele laser de putere mica si medie nu graveaza pe metal decat ajutate. Altfel spus, daca vrei sa gravezi otelul o faci dar numai daca in prealabil il tratezi pe acesta din urma cu o substanta chimica. "ungi" metalul cu substanta, lasi sa se usuce...gravezi...speli metalul de substanta. Ce ramane este un marcaj foarte frumos, negru de obicei. Ideea este ca vreau sa aflu ce substanta dreq e aia. Pe piata exist spray-uri pentru asa ceva dar consider ca sunt prea scumpe (aprox. 100 USD) Daca stiti substanta si-mi spune-ti si mie......ar fi o mare treaba. multumesc.

Salut ,legat de "problema"ta .Sunt mai multe marci pe piata,cele mai cunoscute sunt THERMARK si CERMARK .Daca cauti pe net te lamuresti imediat
PS Ma ocup de gravura laser si am folosit asa ceva
0

#3 Useril este offline   Copacean Mircea 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 21-October 13

Postat 27 October 2013 - 11:22 AM

Vezi postareaMariusF, la 04 September 2013 - 10:16 AM, a spus:

Salut ,legat de "problema"ta .Sunt mai multe marci pe piata,cele mai cunoscute sunt THERMARK si CERMARK .Daca cauti pe net te lamuresti imediat
PS Ma ocup de gravura laser si am folosit asa ceva
0

#4 Useril este offline   MariusF 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 228
  • Inregistrat: 05-September 05

Postat 24 December 2013 - 07:56 PM

multzumesc Mircea,
Tocmai asta era problema, ambele produse specificate de tine sunt cele care ma costa minim 100 euro sticlutza sau...spray-ul, uneori
ash fi vrut sa gasesc substantza sau substantzele din compozitzia produselor specificate de tine.....ma scoteam mult mai ieftin, cam asta era ideea
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu