A.C.T.A revine sub alta forma.
Un nou proiect de lege controversat, CISPA, al cărui critici susţin că va duce la cezurarea internetului, e tot mai aproape să devină realitate. Camera Reprezentanţilor l-a votat, joi, cu toate că mai multe organizaţii susţin că este vorba de o ameninţare gravă la adresa libertăţilor cetăţeneşti, scrie wired.com.
Proiectul Legii de Colaborare şi Protecţie în domeniul Cyber-Securităţii (CISPA) a primit 248 de voturi pro şi 168 de voturi contra.
Legea CISPA a fost numită "fiul lui SOPA" şi le permite furnizorilor de servicii de internet să împărtăşească informaţii legate de abonaţii lor cu Departamentul de Securitate Internă şi cu Agenţia Naţională de Securitate, în cazul în care identifică ameninţări de cyber-securitate.
Providerii de internet nu sunt nevoiţi să ascundă identitatea clienţilor atunci când consideră că au identificat unele ameninţări, care includ viruşi sau site-uri de phishing, şi nu mai au nevoie de hotărâri judectoreşti pentru a pune informaţiile la dispoziţia autorităţilor americane.
De asemenea, furnizorii de servicii de internet vor putea face nestingheriţi între ei schimb de informaţii.
Criticii proiectului de lege susţin că legislaţia americană actuală este atât de vagă încât aproape orice activitate pe internet ar putea fi monitorizată sau cenzurată în numele cyber-securităţii.
CISPA urmează să fie supus la vot în Senat. Dacă va trece şi aici, Casa Albă îi va decide soarta: o va aproba sau o va respinge.
Mai mult, legea le va permite companiilor să monitorizeze şi să cenzureze comunicaţiile pe internet sub pretextul încălcării drepturilor de autor, atrage atenţia Electronic Frontier Foundation.
De asemenea, site-uri precum WikiLeaks, care publică informaţii secrete “scurse” din interiorul unor agenţii gurvernamentale, vor avea de suferit din cauza CISPA, scrie examiner.com.
Criticii proiectului de lege susţin că legislaţia americană actuală este atât de vagă încât aproape orice activitate pe internet ar putea fi monitorizată sau cenzurată în numele cyber-securităţii.
Pagina 1 din 1
Revine ACTA
Arata acest topic
Pagina 1 din 1