Modelism - RHC Forum: Cessna Cardinal - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cessna Cardinal montarea motorului pe benzina

#1 Useril este offline   Andrei 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-March 02

Postat 02 April 2003 - 12:55 PM

De astazi m-am apucat pregatesc un Cessna Cardinal de 212 cm anvergura. Cu motor MVVS de 26cmc pe benzina http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ohmy.gif :o Sper sa fie gata intr-o saptamina. Am nevoie de un sfat pentru montarea motorului, pina acum nu am mai folosit astfel de motoare. Stiu ca are nevoie de o sursa de alimentare separata pentru computerul de aprindere (aprinderea electronica). In afara de asta la ce mai trebuie sa fiu atent? Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Andrei
-- Nu mor caii cind vor cainii --
0

#2 Useril este offline   Charly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 320
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 17 April 2003 - 01:57 AM

Salut Andrei,

Nu stiu daca sti dar am luat si eu un motor de benzina, care a ajuns la Dragos. El a vrut sa-l puna tot pe un Cessna Cardinal dar motorul este mai greu ( 1.5K ) si nu prea merge. Tu ai noroc ca MVVS -ul est emai usurel.
In principiu nu mai este cam nimic de facut sau sa fi atent la ceva. Bafta si sa-l vedem la cimp !

By the way : felicitari pentru evenimentul fericit din familia ta ! Sa va traiasca !

Daniel
Cu rotor, viata-i mai frumoasa-n zbor !
0

#3 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1020

Postat 17 April 2003 - 10:00 AM

Salut Andrei,

feinä solutzie cu motorul pe benzinä. MVVSurile au un Carburator Walbro sau copie, mai putin conteazä. Aceste carburatoare, cu pompä integratä functioneaz excelent si inorice pozitie. Avantajele mari sint, dupä pärerea mea, combustibilul ieftin si faptul cä poti monta rezervorul exact pe GC, datoritä pompei.

Eu as monta motorul pe lagere gumä dar pe D-Block. Mä refer la bucshele de gumä cu guler pe o parte si filet interior, care se umflä cind stringi shurubul.
Sistemul , cilindru de gumä cu shuruburi la ambele capete creazä probleme. Cilindrii sint prea moi si motorul vibreazä. Este o vibatzie moale la relani, care nu se impacä de loc cu carburatorul gen walbro. Motorul se tot opreste la relanti si nu se poate regla cum trebuie.

Ca ideie: Toni Clark

TC

Vezi sistemul HMS care aratä bine, costä mult si nu aduce nimic. La sistemul de montaj cu cilindrii au mai montat 2 amortizoare cu ulei ca sä reducä vibratiile. Nu vereau sä comentez rezultatul.:)

Asteptäm cu interes ceva poze.

Gabi
Mesterica, pe ce pune mina strica.
0

#4 Useril este offline   Andrei 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-March 02

Postat 17 April 2003 - 11:29 AM

Proiectul a fost aminat de citeva intimplari:
- Nu mai am motor -> ultimul pe care il aveam acum il are .... alt modelist serios (surpriza). Urmatorul va veni in citevea saptamini in comanda de la MVVS.
- Avionul este (aproape) gata dar... si pentru el am primit o rugaminte. Stefan nu mai are alta Cessna asa ca va mai dura o luna pina vine transportul de la Mantua.
Cesna il pregateam pt RR dar ... n-a fost sa fie.
Urmatoare tentativa de constructie cam intr-o luna cind se vor indeplini conditiile esentiale pentru un astfel de proiect: sa am cu ce face! :)

Interesanta remarca cu tampoanele pentru motor, si eu banuiam ca motorul are vibratii mari. Multumesc Corasaire. Carburatorul la MVVS este Walbro si stiu ca merge bine.
Andrei
-- Nu mor caii cind vor cainii --
0

#5 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1020

Postat 17 April 2003 - 12:01 PM

Salut Andrei,

sint incintat de Walbro. Am väzut mai multe motoare cu Walbro cu probleme de vibratie.
Am un Walbro de 23 ccm si vreau sä-l pun pe un Magnum 180 ( 30 ccm )

Nu stiu dacä membranele rezistä si la methanol si Nitro.

Gabi
Mesterica, pe ce pune mina strica.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu