Cam asta s-a discutat pe la pagina 9, unde am calculat ca rezistenta interna
la legare in triunghi fata de stea este cu raportul de 3:1, deci si puterea creste de trei ori la motorul legat in triunghi
Acest Takao Shimizu a sustinut ca puterea creste doar de doua ori.
Ori Takao Shimizu si-a modificat impresiile d-atunci ori doctorul nu-si mai aduce aminte ce s-a discutat.
Ideea cu rezistenta interna mai mica de trei ori si puterea mai mare de trei ori imi apartine
@IlPadrino
Citeaza
sau mai simplu, acest Takao S., sustine ca in configuratie triunghi ai un curent dublu pe bobina fata de configuratia in stea pentru aceasi turatie si tensiune
--------------------
gimmi a breic
Un curent dublu inseamna putere dubla...nu tripla.
@albastru
Citeaza
A...gresit , gresit !
La triunghi, rezistenta interna scade de cel putin 2,5-3 ori fata de stea.
O sa socotesc si o sa va spun.
@albastru
Citeaza
Pai ...da.
La triunghi, rezistenta interna scade de fix 3,0075 ori.
Daca ai un motor , legat in stea, cu rezistenta interna 3 ohm intre oricare 2 bobine, la legarea in triunghi face fix 1 ohm.
Si acum cred ca-i clar.
Cu stima, albastru
Aici doctorul a fost de acord cu mine, acum vad ca nu...
@domnul doctor
Citeaza
Cred ca totusi @albastru are dreptate!
Si mai cred ca pentru o elucidare foarte transanta a problemei o oscilograma a tensiunii pe doua faze, eventual si a curentului, poate elucida definitiv problema. In general, cred ca cei care au notiuni de retele si echipamente trifazate, tind sa transpuna cunostiintele de teoria retelelor industriale de 50 Hz, in contextul controllere-lor de la brushless, care stim bine ca depasesc cu mult aceasta valoare.
Asa ca @albastru, daca ai posibilitatea, incearca o captura de ecran de osciloscop, daca se poate cu doua spoturi, si lucrurile se pot lamuri. O oscilograma spune mai mult decat 1000 de vorbe!
Stima,
Doctore, fii dragut si fii doctor pana la capat!
Albastru