Modelism - RHC Forum: Configuratie Easy Star - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Configuratie Easy Star

#1 Useril este offline   Amatorul 

• Grup: Members
  • Postari: 0
  • Inregistrat: 29-July 13
  • Interests:aeromodelism

Postat 30 July 2013 - 08:00 PM

Incepator, m-am hotarat la pachetul Easy Star II, varianta de 295 lei. Pe site-ul hobbyrc se recomanda achizitionarea unor accesorii precum:

Pack de acumulatori LiPo 3/2000 eco # 157231 sau 3/4600 eco #157250

Servomecanisme Nano S x 4 # 6 6120

Regulator electronic de turatie

Motor brushless

Am inteles ca ar exista un magazin denumit Hobbyking, unde aceste accesorii sunt mai ieftine, dar problema este ca nu stiu cum sa ajung la acele produse. Nu cunosc inca termenii tehnici si nici engleza tehnica.
Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu linkuri catre produse mai ieftine dintre accesoriile necesare pe site-ul hobbyking, pt ca vreau sa incep dar nu prea pot singur.
Va multumesc din suflet, anticipat!
0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 30 July 2013 - 08:08 PM

Contacteaza pe adioperator, e din Tulcea si stie ce si cum.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2867
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 30 July 2013 - 08:10 PM

cauta la JURNAL DE ZBOR ..TULCEA ..ceteste pi acolo si ai sa gasesti baetii care te vor ajuta .indruma cu VIRUSUL . :good:
0

#4 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3961
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 30 July 2013 - 08:12 PM

acesta e siteul:HK
acumulatori:lipo
servo:vreo 4-5 bucati,unul de rezerva
regulator(esc=electronic speed controler=variator de turatie electronicpoate fi asta
motor asta sau ceva asemanator.

Daca ai si alte intrebari,intreaba ca nu costa,componentele luate aiurea da.Pe langa model,ceea ce e mai sus,mai ai nevoie de un sistem rc si un incarcator de acumulatori.Poti lua 2-3 acumulatori sa zbori mai mult,desi cu unul ar trebui sa ai cel putin 15 minute autonomie.
0

#5 Useril este offline   Amatorul 

Postat 30 July 2013 - 08:33 PM

Vezi postareaCiprian97, la 30 July 2013 - 08:12 PM, a spus:

acesta e siteul:HK
acumulatori:lipo
servo:vreo 4-5 bucati,unul de rezerva
regulator(esc=electronic speed controler=variator de turatie electronicpoate fi asta
motor asta sau ceva asemanator.

Daca ai si alte intrebari,intreaba ca nu costa,componentele luate aiurea da.Pe langa model,ceea ce e mai sus,mai ai nevoie de un sistem rc si un incarcator de acumulatori.Poti lua 2-3 acumulatori sa zbori mai mult,desi cu unul ar trebui sa ai cel putin 15 minute autonomie.

Multumesc tuturor pt promptitudine! Voi lua legatura cu aeromodelistii din Tulcea si sa vedem ce pot face mai departe! O seara buna!
0

#6 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 2111
  • Inregistrat: 16-March 13
  • Interests:Aero, 3D

Postat 30 July 2013 - 09:32 PM

Vezi postareaAmatorul, la 30 July 2013 - 08:33 PM, a spus:

Multumesc tuturor pt promptitudine! Voi lua legatura cu aeromodelistii din Tulcea si sa vedem ce pot face mai departe! O seara buna!

http://www.hobbyking...flaps_arf_.html

www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16544__Bixler_v1_1_EPO_1400mm_ARF_.html

Aceasta postare a fost editata de RedDevil: 30 July 2013 - 09:33 PM

Fly it, like you stole it!
0

#7 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 July 2013 - 09:38 PM

Vezi postareaRedDevil, la 30 July 2013 - 09:32 PM, a spus:

http://www.hobbyking...flaps_arf_.html

www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16544__Bixler_v1_1_EPO_1400mm_ARF_.html

iei unu din astea si o statie ce doresti, 2-3 baterry cum ti-a scris mai sus ciprian si un incarcator accucell 6 si esti boier.
0

#8 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 July 2013 - 09:51 PM

Omul s-a decis deja la un ez2,care pe langa pretul mare nu aduce nimic in plus acelui bixler 2,ba chiar in minus,avand anvergura mai mica va fi mai predispus la vant.Oricum,reteta succesului este motorul in spate si anvergura mare+cineva experimentat langa tine.La tulcea sunt destui care te pot ajuta.Cauta pe forum tutorialul de incepatori in aeromodelism,lectureaza-l si vei avea idee despre componentele unui aeromodel si ce fac acestea.

La incarcator accucel 6 este alegerea perfecta,am unul de 2 ani,mai mult de 1000 ore de functionare,am incarcat si acumulatori de autovehicul cu el.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 30 July 2013 - 09:53 PM

0

#9 Useril este offline   Amatorul 

Postat 31 July 2013 - 08:45 AM

Vezi postareaCiprian97, la 30 July 2013 - 09:51 PM, a spus:

Omul s-a decis deja la un ez2,care pe langa pretul mare nu aduce nimic in plus acelui bixler 2,ba chiar in minus,avand anvergura mai mica va fi mai predispus la vant.Oricum,reteta succesului este motorul in spate si anvergura mare+cineva experimentat langa tine.La tulcea sunt destui care te pot ajuta.Cauta pe forum tutorialul de incepatori in aeromodelism,lectureaza-l si vei avea idee despre componentele unui aeromodel si ce fac acestea.

La incarcator accucel 6 este alegerea perfecta,am unul de 2 ani,mai mult de 1000 ore de functionare,am incarcat si acumulatori de autovehicul cu el.

Am studiat putin Multiplex bv Bixler si din cate inteleg Bixler 1 e foarte bun pt incepatori, plus mult mai ieftin decat Multiplex. Aici am gasit informatiile: http://www.rcgroups.....php?t=1887473.

Deci ma gandesc la Bixler v1, acesta indicat de Red Devil
http://www.hobbyking...400mm_ARF_.html
Plus accesoriile:
ZIPPY Flightmax 1300mAh 3S1P 20C (voi lua 3 baterii)
H-KING 20A Fixed Wing Brushless Speed Controller
OrangeRx T-SIX 2.4GHz DSM2 6CH Programmable Transmitter w/10 Model Memory (Mode 2)- pt ca am inteles ca o statie buna este folosita ani de zile si e nevoie de mai multe canale.
Asta e tot ce am nevoie? Kitul plus cele trei accesorii?
0

#10 Useril este offline   Amatorul 

Postat 31 July 2013 - 09:07 AM

Vezi postareaAmatorul, la 31 July 2013 - 08:45 AM, a spus:

Am studiat putin Multiplex bv Bixler si din cate inteleg Bixler 1 e foarte bun pt incepatori, plus mult mai ieftin decat Multiplex. Aici am gasit informatiile: http://www.rcgroups.....php?t=1887473.

Deci ma gandesc la Bixler v1, acesta indicat de Red Devil
http://www.hobbyking...400mm_ARF_.html
Plus accesoriile:
ZIPPY Flightmax 1300mAh 3S1P 20C (voi lua 3 baterii)
H-KING 20A Fixed Wing Brushless Speed Controller
OrangeRx T-SIX 2.4GHz DSM2 6CH Programmable Transmitter w/10 Model Memory (Mode 2)- pt ca am inteles ca o statie buna este folosita ani de zile si e nevoie de mai multe canale.
Asta e tot ce am nevoie? Kitul plus cele trei accesorii?

Am uitat de incarcatorul Accucel 6 http://www.hobbyking...ccessories.html
Acum cred ca este gata, dar am nevoie de o confirmare sau de ce nu, de noi sugestii, mai bune.
0

#11 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 July 2013 - 09:22 AM

Acumulatori nu,ia mai mari ca o sa iti trebuiasca greutate in bot,minim 2200,escul ia de 30a ca sa ai marja de siguranta.Statia 100% nu,poate un 9X,sau daca doresti poti lua din start o statie buna,care sa tina ani de zile.Aici parerile sunt foarte impartite,de luat in vedere costul receptoarelor,capacitatile de programare,destinatia ei.Eu am hitec optic 6 si sunt multumit.
0

#12 Useril este offline   Amatorul 

Postat 31 July 2013 - 09:39 AM

Vezi postareaCiprian97, la 31 July 2013 - 09:22 AM, a spus:

Acumulatori nu,ia mai mari ca o sa iti trebuiasca greutate in bot,minim 2200,escul ia de 30a ca sa ai marja de siguranta.Statia 100% nu,poate un 9X,sau daca doresti poti lua din start o statie buna,care sa tina ani de zile.Aici parerile sunt foarte impartite,de luat in vedere costul receptoarelor,capacitatile de programare,destinatia ei.Eu am hitec optic 6 si sunt multumit.

Intre timp am citit topicul referitor la balamalele unui Bixler si cred ca voi reveni la ideea initiala de Mutiplex, plus accesoriile recomandate de tine. Mai bine merg la sigur, cu balamale rezistente.
Voi cauta pe langa ce mi-ai recomandat o statie radio si un incarcator.
Multumesc!
0

#13 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 July 2013 - 09:51 AM

Balamalele nu sunt o problema de speriat,oricine o poate rezolva in jumate de ora cu o bucata de film de radiografie si niste CA+activator.Ia ce vrei,in fond mare diferenta nu va fi decat la bani.Si cu modelisti experimentati pe langa tine precum adioperator(scuze,e singurul care imi vine in minte acum,mai sunt ceva)ai toate sansele de reusita.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 31 July 2013 - 09:53 AM

0

#14 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 July 2013 - 09:59 AM

Vezi postareaAmatorul, la 31 July 2013 - 09:39 AM, a spus:

Intre timp am citit topicul referitor la balamalele unui Bixler si cred ca voi reveni la ideea initiala de Mutiplex, plus accesoriile recomandate de tine. Mai bine merg la sigur, cu balamale rezistente.
Voi cauta pe langa ce mi-ai recomandat o statie radio si un incarcator.
Multumesc!

eu am vazut si ez cu balamalele al fel rupte, ideea e ca ele se du cin timp(sau cum am patit eu, am izbit directia de tocu usii la iesire:D) restu cedeaza in timp si oricum nu toata odata, ci incepe cate putin, si cand observi, dupa vreo 1-2 ani, ii pui scoci cu fibra, sau iei bixler 2 care are balamale din plastic direct puse de ei:) la inceput o sa il tavalesti, asa ca mai bine tavalesti ceva ieftin, daca iei bixler merci pe baterii de 2200, chiar daca ei spun pe site 1300, bixleru are in bot vreo 5-6 seibi imense si super grele, le scoti, sunt fixate cu hot glue(apa fiarta sa inmoi lipiciu), si pui in bot un pack de 2200 si zbori pe putin 30-40 minute daca nu mai mult, eu dupa 40 minute in sezlong aproape adormisem fasaind bixleru pe cer:D
0

#15 Useril este offline   Amatorul 

Postat 31 July 2013 - 10:14 AM

Vezi postareaRedDevil, la 31 July 2013 - 09:59 AM, a spus:

eu am vazut si ez cu balamalele al fel rupte, ideea e ca ele se du cin timp(sau cum am patit eu, am izbit directia de tocu usii la iesire:D) restu cedeaza in timp si oricum nu toata odata, ci incepe cate putin, si cand observi, dupa vreo 1-2 ani, ii pui scoci cu fibra, sau iei bixler 2 care are balamale din plastic direct puse de ei:) la inceput o sa il tavalesti, asa ca mai bine tavalesti ceva ieftin, daca iei bixler merci pe baterii de 2200, chiar daca ei spun pe site 1300, bixleru are in bot vreo 5-6 seibi imense si super grele, le scoti, sunt fixate cu hot glue(apa fiarta sa inmoi lipiciu), si pui in bot un pack de 2200 si zbori pe putin 30-40 minute daca nu mai mult, eu dupa 40 minute in sezlong aproape adormisem fasaind bixleru pe cer:D

calculele arata ca Multiplex m-ar duce cu toate cheltuielile pe la 800 de lei, ceea ce e cam mult pt inceput.
daca spui tu ca Bixler 2 are balamale mai ok, atunci sa fie bixler 2. adica acesta http://www.hobbyking...flaps_arf_.html
o sa te rog daca esti amabil sa-mi faci o configuratie ok pt tine pt celelalte componente necesare, pt ca am studiat manualul, m-am uitat pe hobbyking si ma cam incurc in statiile cu receptie sau fara, in statiile compatibile sau incombatibile cu denumiri ciudate, in statiile cu 20 dolari si cele cu 500 de dolari.
vreau ceva care sa mearga, ceva decent care sa ma tina 1-2 ani.
de ex asta nu scrie in manual: 1 x Servo Reverser if using optional flaps with non-computer radio!!!

Ciprian, il voi contacta si pe Adioperator, dar cu ei ma voi intalni, sper, cand am cu ce zbura.
0

#16 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 July 2013 - 10:33 AM

Pai pentru bixler 2 merge ce ti-am zis prima data...pentru statie,mergi pt inceput pe 9x,e vreo 50,ceva $ si gasesti pe cine sa te ajute sa ii rescrii softul cu unul mai prietenos.Poti merge la camp si fara model,sa vezi cam care e lumea,cum se zboara si multe altele.O zi la camp face 10 pagini de forum.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 31 July 2013 - 10:35 AM

0

#17 Useril este offline   Amatorul 

Postat 31 July 2013 - 10:54 AM

Vezi postareaCiprian97, la 31 July 2013 - 10:33 AM, a spus:

Pai pentru bixler 2 merge ce ti-am zis prima data...pentru statie,mergi pt inceput pe 9x,e vreo 50,ceva $ si gasesti pe cine sa te ajute sa ii rescrii softul cu unul mai prietenos.Poti merge la camp si fara model,sa vezi cam care e lumea,cum se zboara si multe altele.O zi la camp face 10 pagini de forum.

Ma bucur ca se potriveste configuratia ta si pt un Bixler 2, credeam ca e ceva adaptat la un Multiplex. 9x nu stiu ce inseamna, ma uit pe modele se statii rc si nu vad nicun 9x.
Sa ma duc la camp cu mana goala nu vreau. Le iau si dupa aceea ma duc.
0

#18 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 July 2013 - 10:54 AM

http://www.hobbyking..._Firmware_.html
0

#19 Useril este offline   Amatorul 

Postat 31 July 2013 - 11:00 AM

Vezi postareaCiprian97, la 31 July 2013 - 10:54 AM, a spus:

Merci, nici nu stiam ca exista asa ceva :D
0

#20 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 July 2013 - 02:42 PM

Vezi postareaAmatorul, la 31 July 2013 - 11:00 AM, a spus:

Merci, nici nu stiam ca exista asa ceva :D

am statia aia, turnigy 9x, de 2 ani, resoftata imediat ce am ajuns acasa, merge brici, in timp i-am luat si modul frsky, parte de radio mai buna, dar am pastrat si emisia originala, merge fara sa ragaie, daca o menajezi si nu iti bati joc de ea te poate tine ani de zile.
0

#21 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2079
  • Inregistrat: 16-March 08
  • Interests:Aeromodelism, navomodelism

Postat 26 August 2013 - 08:29 PM

Salut. Văd că eşti din Tulcea, sfatul meu este să iei legătura cu modeliştii din zonă chiar dacă nu ai model. Sunt de treabă şi te pot îndruma corect. Eu intenţionez să vin în Tulcea săptămâna viitoare de luni până miercuri. Nu te sfii, nu ai ce pierde, vino la câmp şi vei primi pe viu răspuns la toate întrebările. Numărul meu de contact îl găseşti pe jurnal de zbor Constanţa.
P.S. locul de zbor al celor din Tulcea este de obicei la Bididia. Poate ne vedem săptămâna viitoare.
Sultan Eduard
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu