Modelism - RHC Forum: Router CNC polistiren - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Router CNC polistiren

#61 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 23 October 2014 - 03:35 PM

pt cine vrea, interfata o faseste aici:

https://www.dropbox....k6EPycCf-a?dl=0

pt G-Code, urmez urmatorii pasi: 1 generez din Corel sau Illustrator DXF cu logo ce vreau sa il tai. DXF-ul in trag in DevFoam de unde generez G-Code pt Mach3. cam astia sunt pasii (batuti si finisati de altii :pardon: ). o sa mai incerc si alte variante, dar mai am de invatat. inca nu ma bag pe taiat aripi (inca), dupa ce ma familiarizez cu totul, incep sa invat Profili Pro si DevProf.

pe parcurs o sa mai cer ajutorul vostru, sper sa nu fie cu suparare!

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#62 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 279
  • Inregistrat: 20-July 11

Postat 23 October 2014 - 05:37 PM

Dev Foam folosesc si eu, pentru litere si forme. Pentru aripi, FoamWorks 3.
Corel si Illustrator DXF, imi prind urechile. Nu stiu nimic despre proiectare.
Am descarcat interfata dar cand am incercat-o tot cea "intunecata" o incarca. Ceva nu fac bine ?
De invatat sper sa invat eu. :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de catamures: 23 October 2014 - 05:38 PM

Statie: Turnigy 9x
AERO: Wing Dragon, EDGE 540T, Planor Guppy homemade, EZ Glider Pro, BEAVER 2,5m, Robbe ARCUS 1.8m, BETA1400, ST MX2, ArtTech P51-D Mustang, Lil Ripper homemade, FT BloodyWonder homemade, Micro Cessna homemade, Robbe SeaGull 2,2m
HELI: Angel 300, LRP Disco Hornet, clona SYMA 107
AUTO: CARSON CPT 27cc, LRP Blast S10 TX
0

#63 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 23 October 2014 - 05:50 PM

Cred ca am uitat de bitmaps :rolleyes:
AERO: Wing Dragon, EDGE 540T, Planor Guppy homemade, EZ Glider Pro, BEAVER 2,5m, Robbe ARCUS 1.8m, BETA1400, ST MX2, ArtTech P51-D Mustang, Lil Ripper homemade, FT BloodyWonder homemade, Micro Cessna homemade, Robbe SeaGull 2,2m
0

#64 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 October 2014 - 09:39 PM

am terminat cu partea electronica, in proportie de 90%. mai ramane se fac conexiunile intre controler, motoare si limitatoare.

Imagine atasata: 2014-10-23 21.32.22.jpgImagine atasata: 2014-10-23 21.32.37.jpg

Imagine atasata: 2014-10-23 21.32.44.jpgImagine atasata: 2014-10-23 21.32.55.jpg

Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#65 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 October 2014 - 09:45 PM

mi-au sosit si suportii de axe si motoare. maine le bag la fasonat, au ramas ceva bavuri de la freza.

Imagine atasata: 2014-10-23 17.41.03.jpgImagine atasata: 2014-10-23 17.41.22.jpg

Imagine atasata: 2014-10-23 17.41.43.jpgImagine atasata: 2014-10-23 17.41.56.jpg

gaurile sunt date excelent, am facut o prima preasamblare si totul se imbina asa cum trebuie.

0

#66 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 October 2014 - 11:49 PM

in mare am terminat. mai sunt cateva chestii de "fineturi" dar nu acum. adica montarea turnurilor pe masade 1000 x 1000mm, montarea limitatorilor, digle de ghidaj pe masa etc. dar astea nu sunt urgente.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2014-10-25 00.45.20.jpg
  • Imagine atasata: 2014-10-26 00.18.01.jpg
  • Imagine atasata: 2014-10-26 00.17.48.jpg
  • Imagine atasata: 2014-10-25 14.14.36.jpg
  • Imagine atasata: 2014-10-25 14.14.28.jpg
  • Imagine atasata: 2014-10-25 00.45.34.jpg

0

#67 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 719
  • Inregistrat: 10-October 08

Postat 26 October 2014 - 05:39 PM

Bravo Allen!! Arata bine.
Both optimists and pessimists contribute to our society. The optimist invented the airplane and the pessimist the parachute. ~Gil Stern

If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
0

#68 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 October 2014 - 12:23 AM

Excelent. Si te misti repede de tot :good:
0

#69 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 October 2014 - 09:08 AM

la cata documentatie am bagat in cap pt constructive, plus ca nu am luat-o de la zero, cred si eu.:pardon:

planare extrudat

Imagine atasata: 2014-10-26 17.24.37.jpg

si prima taiere complete. trebuie sa-mi iau aerograf acum.

Imagine atasata: 2014-10-26 22.56.26.jpg Imagine atasata: 2014-10-26 22.56.39.jpg

0

#70 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 October 2014 - 12:33 AM

taiere pe contur, dupa lipire.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: pon04.jpg
  • Imagine atasata: pon02.jpg
  • Imagine atasata: pon01.jpg

0

#71 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 October 2014 - 12:06 PM

bun, pana acum m-am familiarizat cu masinaria. daor ca am primit sah mat la regina

am de facut o piramida. mica. baza de 120 x 120 mm si inaltimea de 200mm

cum ce se poate genera G-Code, tinand cont de dimensiunile blocului de expandat si de distanta intre axe?

pana acum m-am jucat doar cu dev foam si mach3.

multzam anticipat pt raspunsul vostru.

0

#72 Useril este offline   sebba 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 31-July 09
  • Interests:sailing...

Postat 30 October 2014 - 06:03 PM

imi e teama ca nu am inteles prea bine problema sau poate ca n-am urmarit cu foarte mare atentie topicul si am ceva lipsuri
incerc insa sa dau cu batul in balta, scuze daca fix asta va iesi

ar fi cateva intrebari: modelul care vrei sa-l faci, piramida, ar avea loc in utilul masinii ca sa-l faci dintr-o bucata?
daca da, atunci e suficient (prima faza) sa iei in 2D proiectia piramidei, cea perpendiculara pe firul de taiere
cel mai probabil va fi un triunghi
tai acel triunghi si vei obtine un triunghi "extrudat", da?
apoi acel extrudat (faza 2) il pui perpendicular fata de firul de taiere (cu grija ca baza sa nu fie mai sus sau mai jos) si repeti operatiunea

n-ar putea fi asta o solutie?
scuze daca batul din balta a stropit prea rau :D
---
Gone Sailing! S/Y Haimana
0

#73 Useril este offline   sebba 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 30 October 2014 - 06:09 PM

ah... "cum se poate genera G-Code"... asta era intrebarea de fapt....

pai, daca strategia de lucru ar fi cea descrisa de mine mai sus, poti genera gcode-ul simplu, chiar de mana

duci masina (firul) unde vrei sa iti inceapa modelul (un colt de triunghi sa zicem) si care sa fie X0Y0

din acel punct dai comenzi la mach3 asa:

G1 X0 Y0 F1000 (am zis F1000 dar asta o setezi tu cat iti trebuie)
G1 X60 Y200 F1000
G1 X120 Y0 F1000
G1 X0 Y0 F1000

cam asta ar fi
prima linie duce masina in X0 Y0 si o poti ignora daca deja ai dus masina acolo
a doua deplaseaza oblic pana la X60, jumatea laturii de 120mm adica si Y200, cat vrei inaltimea
si tot asa...

Aceasta postare a fost editata de sebba: 30 October 2014 - 06:09 PM

---
0

#74 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 October 2014 - 12:09 AM

@sebba - merci de raspuns. Solutia data de tine este OK,

mai este si varianta cu 2 patrate cu latura de 120. primul are originea in 0/0 al doilea in 120/120 blocul de spuma, de 200 grosime, pus de la jumatatea firului sre unul din turnuri. si asa, masina ba taia 2 piramide, una in spuma si una in "aer". asta theoretic. trebuie sa vad cum fac sa si generez G-Code in modul asta.

sau, un patrat cu latura de 120x120 si al doilea cu latura de 0.1x0.1mm cu centrele pe aceeasi axa.

am incercat sa creez in Profili Pro un profil cu forma patrata, dar nu am reusit. mai sap. intre timp, daca tot m-am jucat cu profile, am taiat si un profil de aripa.

Imagine atasata: 2014-10-30 23.22.04.jpg Imagine atasata: 2014-10-30 23.22.20.jpg Imagine atasata: 2014-10-30 23.22.34.jpg

0

#75 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 31 October 2014 - 08:27 PM

Allen,
Cam ce produse iti propui?
0

#76 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 October 2014 - 09:17 PM

volumetrie 90%. litere, logo, dar si mici butaforii

aripi doar asa, de dragul artei, in timpul liber.

0

#77 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 November 2014 - 11:27 AM

salutare din nou. am terminat cu toate reglajele mecanice, merge f bine, atat pt volumetrie simpla (litere, logouri) cat si pt volumetrie mai "complexa" (aripi, profile etc)

acum am o mica problema de soft, si anume: unele sigle nu le taie cf fisierului meu, si nu stiu care este cauza.

asa arata sigla

Imagine atasata: Untitled-1.jpg

asa arata fisierul pt cut

Imagine atasata: Clip.jpg

si produsul final

Imagine atasata: 2014-11-02 20.27.02.jpg

Imagine atasata: 2014-11-02 20.27.59.jpg

intre O si N, cf fisier de taiere, trebuia sa am o intrare si iesirea pe aceeasi linie, doar ca masina nu a facut asta. si nu stiu unde este greseala. am incercat taieri si la viteze mici (minim 400) si la viteze mari (2000) si rezultatul este acelasi.

0

#78 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 845
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 03 November 2014 - 09:55 PM

[/quote]
intre O si N, cf fisier de taiere, trebuia sa am o intrare si iesirea pe aceeasi linie, doar ca masina nu a facut asta. si nu stiu unde este greseala. am incercat taieri si la viteze mici (minim 400) si la viteze mari (2000) si rezultatul este acelasi.
[/quote]

Ai joc mecanic intre piulita si surub,sau pe altundeva.
Am patit si eu asa.
Pentru a clarifica situatia, pune un reper in dreptul firului,ii dai comanda de deplasare inainte (ex 100mm) si apoi deplasare inapoi tot de 100mm si vezi daca firul ajunge din nou in dreptu reperului.
Sper ca ai inteles ce am zis.

Stima.

Aceasta postare a fost editata de znecula: 03 November 2014 - 09:57 PM

0

#79 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 November 2014 - 11:33 PM

Vezi postareaznecula, la 03 November 2014 - 09:55 PM, a spus:

Ai joc mecanic intre piulita si surub,sau pe altundeva.
Am patit si eu asa.
Pentru a clarifica situatia, pune un reper in dreptul firului,ii dai comanda de deplasare inainte (ex 100mm) si apoi deplasare inapoi tot de 100mm si vezi daca firul ajunge din nou in dreptu reperului.
Sper ca ai inteles ce am zis.

Stima.

joc nu exista. am facut un patrat cu latura de 100 si I-am dat cut. pe unde a intrat firul, pe acolo a iesit si masurat la subler, are 9.5 x 9.5 mm. dar asta e din cauza temperaturii ca an uitat sa o setez corect si a topit prea mult materialul. cred ca e din partea de soft, dar nu ma prind
0

#80 Useril este offline   Zippo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 04 November 2014 - 12:53 PM

Salutare!

Allen, felicitari pentru executie, ti-a iesit mult mai bine decat ce a facut eu.

Eu am patit ceva similar atunci cand am pus o placa de polistiren murdara sau cu laturile netaiate. Am observat la tine ca nu ai taiat marginile si e posibil ca firul sa fi avut intreruperi si sa fi deplasat un pic toata placa.

Daca nu ai jocuri nu trebuie sa ai problema asta.

In soft mai ai o setare pentru diametrul firului si toleranta de taiere (1mm implicit) insa cred ca deja te-ai jucat cu alea.

Aceasta postare a fost editata de Zippo: 04 November 2014 - 12:54 PM

0

#81 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2014 - 10:38 PM

multzam tuturo, si celor care au scris aici si celor care mi-au dat PM-uri. idei multe, teorie multa, da... greu taica cu practica. asa ca la sfatul unui coleg, am incercat si DEVFoam Pro

surpriza maxima, face exact ce vreu eu.

Imagine atasata: Clip_1.jpg Imagine atasata: Clip_2.jpg

Imagine atasata: Clip_3.jpg Imagine atasata: Clip_4.jpg

Imagine atasata: Clip_5.jpg Imagine atasata: Clip_6.jpg

cred ca pana la urma o sa dau cei 75 euro pe licenta.

0

#82 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 November 2014 - 10:35 PM

salutare din nou. azi am definitivat utilajul, montat definitiv. o sa urmeze demontarea, transport si remontarea in spatial destinat lui, dar care este in amenajare momentan, dar asta este alta poveste.

Imagine atasata: cnc 09.jpg Imagine atasata: cnc 11.jpg Imagine atasata: cnc 14.jpg

am facut si primele teste dupa montaj, merge bine, fara erori.

Imagine atasata: cnc 17.jpg Imagine atasata: cnc 18.jpg Imagine atasata: cnc 21.jpg

0

#83 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 November 2014 - 10:42 PM

am montat si limitatoarele

Imagine atasata: cnc 10.jpg

dar numai pe capetele "zero", pentru ca la maxim nu ma intereseaza, deoarece stiind cursele maxime, nu fac fisiere de cut mai mari

limitatoarele functioneaza, cand axele dau ON, masina se opreste, insaaa... BIG PROBLEM!!! controlerul intra in stop total si nu mai pot face nimic.

Imagine atasata: cnc 23.jpg

sunt nevoit sa invart cu mana de suruburi pana se decupleaza limitatoarele

0

#84 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 November 2014 - 10:55 PM

am vb si cu colegul Zippo, am recitit a n-oara manualul controlerului si tot nu m-am lamurit

astea sunt setarile actuale

Imagine atasata: Clip.jpg Imagine atasata: Clip_2.jpg

cumva trebuie modificat asa?

Imagine atasata: Clip_3.jpg Imagine atasata: Clip_4.jpg

am citit si aici la indrumarea lui Zippo, dar ... la fel

0

#85 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 November 2014 - 11:27 PM

Vezi postareaALLEN, la 10 November 2014 - 10:55 PM, a spus:

am citit si aici la indrumarea lui Zippo, dar ... la fel

http://www.cncrouter...ions-p-216.html

0

#86 Useril este offline   sebba 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 November 2014 - 11:28 PM

pai da, cand sunt atinse limitatoarele inseamna ca masina e in "avarie", ca a fost atins switch-ul care previne miscarea dincolo de limita mecanica

in Mach3 acel switch poate avea doua functii:
1- limit switch, previne over-run-ul
2- home switch, furnizeaza pozitia de "homing", referinta hardware prin care Mach3-ul afla de unde incepe masina (cursa axe respective)

ca sa ramai in limite dar fara a le atinge trebuie sa intri in meniul de "Homing and Limits" si sa setezi cursele utile pe fiecare axa iar valorile se raporteaza la pozitia switchului de home
daca acelasi switch are si functie de limit switch atunci cursa masinii (sa zicem pe axa X) porneste din 0 si merge pana la ce valoare ai maxim (cursa maxima pe X)
apoi setezi ON optiunea de "soft limits" care te va opri sa misti masina manual si sa lovesti switchurile de home/limit sau sa depasesti (pe plus) cursa maxim permisa (si setata mai devreme in "homing and limits)

daca am omis ceva sau n-am explicat ceva cum trebuie, please ask
---
0

#87 Useril este offline   sebba 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 November 2014 - 11:34 PM

cand masina loveste totusi din varii motive switch-ul de limita atunci masina intra in E-Stop si nu o mai poti misca
ptr a o scoate de acolo fara sa dai cu mana in motoare va trebui sa setezi o tasta care atunci cand va fi apasata va face "override limit switches
ptr a seta tasta (eu folosesc tasta "scroll lock" ptr functia asta) intra in "ports & pins", in input signals si cauta functia "limit switch override" care o setezi "emulated" si ii asignezi tasta dorita

cand se intampla sa lovesti switch-ul de limita si masina sa intre in estop e suficient sa tii apasata tasta respectiva si in timp ce o mentii apasata sa scoti masina din estop iar apoi - tot tinand apasata tasta - sa dai din sagetile corespondente, sa misti masina din zona de limita

atentie, cand tii apasata tasta de override masina se va misca in ce directie ii dai
va trebui sa fi atent la ce switch a fost actionat si sa o misti in sensul scoaterii masinii din acea zona si nu invers
---
0

#88 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 November 2014 - 11:35 PM

Seba, multzam.

poti sa-mi dai in sample (print screen) cu limitarile, sa zicem pe axa X de 700mm, Y- 600mm, te rog?!?

principiul l-am inteles.

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 10 November 2014 - 11:36 PM

0

#89 Useril este offline   sebba 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 November 2014 - 11:38 PM

o sa fiu cam prins maine, am niste programe de frezat de 10 ore si e posibil sa uit sau sa nu am timp
daca nu uit insa si prind o pauza... le fac

acum nu am, acasa nu am mach-ul instalat
---
0

#90 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 November 2014 - 11:38 PM

limit override, tasta Q

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Clip_5.jpg

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 10 November 2014 - 11:39 PM

0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu