Modelism - RHC Forum: Realizare coca navomodel - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Realizare coca navomodel

#1 Useril este offline   cristianSC 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 23-December 12

Postat 17 June 2013 - 07:38 PM

Buna ziua.
Am nevoie de turnarea unei coci a unui navomodel.Cadrul de turnare (umplere), schita, cofrajul, este realizata din carton de 0,2 mm. Grosimea ar trebui sa fie undeva la 0,2-0,3 mm. Dimensiunea cofrajului (modelului) ar fi undeva la 1050 x 160 x 80 mm (L, l, h). Coca imi este necesara la realizarea unui model.
Daca am postat gresit, rog un moderator sa remedieze.
Pot fi contactat pe PM.
Cristian

Aceasta postare a fost editata de cristianSC: 17 June 2013 - 07:39 PM

0

#2 Useril este offline   H7-25 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 242
  • Inregistrat: 28-June 12
  • Interests:modelism, fishing, surveying

Postat 18 June 2013 - 03:08 PM

Daca poti fi mai explicit poate te si ajuta cineva!
1.Doresti ca cineva cu experienta sa toarne coca in mulajul facut de tine sau sa faca matrita dupa un pozitiv realizat din carton?
2.Turnat ...din ce? metal, ipsos...daca te referi la compozitul - rasina + fibre, acestea se aplica/bat/vacuumeaza, iar termenul de turnare nu prea se foloseste.
3.Daca matrita de turnare este din carton de 0,2mm probabil se va deforma odata cu imbibarea fibrei cartonului cu agentul demulant si a aplica ceara (cateva straturi + lustruire) pe carton de 0,2mm...
4.Daca se "toarna" o coca de dimensiunile specificate la grosimea de 0,3mm probabil o sa se indoaie sub propria greutate. Doar daca o ranforsezi cu multe coaste si nervuri dupa intarirea rasinii (caz in care este de preferat o rasina epoxidica pt. aderenta ulterioara mai buna cu lemnul sau alta rasina). Pentru performanta si un raport bun rezistenta/greutate, recomandabil ar fi rasina epoxi + fibra carbon daca nu e o problema cu bugetul alocat.
In God we trust, all others must pay cash!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu