Modelism - RHC Forum: Simulator sau microheli. - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Simulator sau microheli. Asta este intrebarea.

#1 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1361
  • Inregistrat: 06-April 10
  • Interests:RC Helicopters

Postat 15 June 2013 - 11:11 AM

Deschid acest topic, intrucat in ultima vreme am observat un asalt de cereri de indrumare in achizitionarea unui microheli pentru inceput. Nimeni insa nu mai pomeneste nimic de simulatoare, cum se seteaza corect un heli in simulator si cam ce ar trebui sa faca un incepator in program.
Te trezesti insa ca apar probleme dupa achizitionarea micutului, legate de setari incorecte sau greseli stupide care ar fi putut fi preintampinate de cateva ore de simulator (ma refer la controlul modelului si tendintele lui, partea de tehnica este alta poveste).
Ideea este ca eu personal, cunosc mai multe persoane care au inceput cu simulator si au ramas in bransa, decat cele care au inceput cu micro. Si atunci pun si eu intrebarea:
Ofera microheli-urile sansa unui start cinstit in hobby-ul asta, care sa cucereasca sigur si sa ofere destula informatie unui incepator, astfel incat sa-l gasim si peste un an, pe camp, cu statia in mana? Sau ar trebui sa ramana un mijloc de relaxare, pentru cei ce au patruns destul tainele heli-urilor?
Recunosc ca este putin exagerata comparatia, dar nu vreau decat sa aflu punctul vostru de vedere.

Aceasta postare a fost editata de Ice9: 15 June 2013 - 11:12 AM

0

#2 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 15 June 2013 - 01:33 PM

Punctul de vedere al unui incepator (care din diverse motive s-a lasat).

Daca ar fi fost sa incep cu mcpx (sfatul care il cam primesc incepatorii care intreaba pe forum) ar fi fost nasol. O gramada de bani care nu-s dispus sa-i dau din prima, un heli mult prea greu de controlat pentru cineva care n-a mai incercat in viata lui. Multa frustrare. Cam ca si cum ai vrea sa te faci pilot de curse dar in loc sa incepi de la karturi avansind dupa aia prin diverse formule mai mici si in final sa ajungi la f1, ai incepe direct cu f1. Poate restul lumii au asta in singe, mie nu mi-ar iesi.

Asa pe ruta incet-incet (coaxial 3 canale, coaxial 4 canale, sr fbl) a fost ok, fiecare mi s-a parut nasol de tot la inceput dupa care trecind la urmatorul rideam de mine ce naiba mi s-a parut greu. Oricum sint un dezastru, nu am ajuns sa invat orientarile dar macar in ultimele luni n-am mai avut pagube. Important pentru mine, am putut sa ma joc in camera oricind aveam chef (cimpul e departe, vintul nu sta cind vrei tu). Privind in urma, era de dorit sa sar peste cel cu 3 canale - te invata prost - dar pe vremea aia nu stiam. Probabil ca ar merge o ruta mai directa fara coaxiale, inceput cu msr dupa care mcpx setat in mod incepator. Insa nu prea multa lume e fericita sa dea o gramada de bani pe primul heli, care il si face praf repede.

Pe sim am incercat, nu vad nimic (nu am ecran de 24" acasa) si daca nu e in fata mea nu-mi dau seama ce se intimpla. Mi se pare bun sim-ul pentru invatat manevre riscante (cind incepi sa aspiri la 3d), dar pentru chestii de baza, hover, orientari, circuite microheli mi se pare mai bun.

Acuma toti avansatii o sa sara pe mine, da' eu mi-am expus punctul meu personal de vedere.
USER BANNED BY ADMIN
0

#3 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 15 June 2013 - 08:24 PM

Punctul meu de vedere e urmatorul :
Prin 1972 am invatat sa zbor captive fara similator.
Prin 1978 am invatat sa zbor planor 1:1 fara simulator.Prin 1998 am invatat sa zbor ultrausoare fara simulator.
Prin 1980 am invatat sa pilotez aeromodele planoare si termice si sa fac acrobatie fara simulator.
Anul trecut am tot incercat sa invat sa pilotez heli pe simulator, nu reuseam nici cum sa tin heli mai mult de 10 secunde .Cred ca puteam sa mai incerc de 500 de ori si tot aceeasi chestie era.
Apoi am luat un FP 100 (V911) si am invatat pe el rapid, in vreo 20 de zboruri il tineam fara probleme , fara sa stric nimic la heli , acum ma dau cu 450 ul , fara crash, normal nu 3 D si toate astea fara simulator.
Simulatorul nu e real si nu e pus la punct, e doar un joc, ca atatea jocuri pe calculator, mai mult te incurca si te zapaceste de cap si nu e doar parerea mea.
Deci se poate si fara simulator, pai ce se facea omenirea ca simulatoare nu au fost cand s-a inventat zborul.

Ciao Sorin
0

#4 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 June 2013 - 08:52 PM

De curiozitate, care simulator l-ai incercat? Cu janghina mea de dx4e simulatoarele free/obscure n-au avut nici o sansa (jucau mansele virtuale si dansa elicopterul desi eu nu atingeam nimic). Cu Phoenix abia a mers rezonabil treaba, programul pare sa se descurce bine cu "tremuriciul" citirilor care vin de la statie.
USER BANNED BY ADMIN
0

#5 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 15 June 2013 - 09:07 PM

Interesant eu tot DX4e am si tot Phoenix si merge perfect. Pe mine simulatorul ma plictiseste de moarte dar e singura varianta rationala sa inveti figuri noi.

De exemplu daca pui heliul in inverted trebuie sa sti ce faci si nu poti sa zici ca o iei incet, ca il pui partial in inverted. Odata ajuns in inverted trebuie sa il controlezi cu comenzile inversate. Ori ai facut-o pe simulator si sti ori il busesti.

Daca e micro sa zicem ca scapa si ai multe incercari la dispozitie dar il busesti atat de repede incat termini orice micro inainte sa inveti ceva.

Pe simulator il busesti de 100 de ori in primele 5 minute dupa care incepi sa te prinzi. Oricum pe camp iti tremura chilotii la primele manevre pe real indiferent cat ai frecat simulatorul.

Banuiesc ca dupa ce esti in stare sa il recuperezi din orice pozitie fara ezitare nu mai ai nevoie de sim. Stiu sigur ca pilotii care concureaza la F3C nu folosesc sim.
0

#6 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 15 June 2013 - 09:09 PM

Revenind la intrebarea lui Alex, cred ca poti sa inveti sa faci hover pe direct, fara sim, cu un microheli. Dar dupa asta fara sim e greu.
0

#7 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 June 2013 - 09:21 PM

Am incercat Real flight 4,5 si Phoenix.
Pur si simplu mi-am pierdut vremea,ma si speriasem ca sunt prea dobitoc ca sa ma dau cu heli. Asta pana am vorbit cu Cipri de laTimisoara si mai cu vreo 2-3 pe forum toti au zis ca si ei ei au invatat fara simulator.

Ciao Sorin
0

#8 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 June 2013 - 11:49 PM

Eu, personal am stat o luna pe simulator pana sa inalt primul heli (un 500) si consider si acum ca am facut cea mai buna investitie. Personal cunosc persoane carora le-am cedat stick-urile dupa ce mi-au zis ca se descurca in simulator, si asa a fost...nici un crash.
@Sorin: Daca pe vremuri mai supravietuiau oameni holerei, fara antibiotice, asta nu inseamna ca trebuie sa incercam si acum. Sau? :)
0

#9 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2013 - 08:52 AM

Ice 9 ,

cea mai buna metoda de invatare e pe viu, studiezi teoretic problema si faci in minte exercitiul ce ti-l propui.

Ai vazut ca si aia de la acrobatie 1:1 fac asa.

Si pentru figuri suplimentare exista cablul de profesor elev e mult mai eficient ca simulatorul crede-ma.Cateva lectii cu explicatiile de rigoare si zbori singur.

Ciao Sorin
0

#10 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2013 - 10:05 AM

Corect, insa observ si multi incepatori care nu au un indrumator pe o raza de cateva zeci-sute de km. Cine le spune daca ceea ce fac este corect, cine-i incurajeaza? Cine le spune sa nu dispere si ca totul se va rezolva cu putina rabdare?
Un simulator cinstit nu este doar un joc. Este si o unealta puternica, daca sti sa-l configurezi corect. Si mai are si multiplayer, unde se pot intalni in liniste, profesori si elevi.
0

#11 Useril este offline   luci25gold 

• T-REX Helii
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2124
  • Inregistrat: 05-April 10
  • Interests:DOAR Elicoptere

Postat 16 June 2013 - 06:41 PM

daca ai bani inveti pe helii
daca nu inveti pe simulator
oricum ce ai invatat pe simulator cind zbori un 500 -600 (live) deja e altceva
eu vad ca toti recomanda incepatorilor helii mari gen 600 cica sint mai stabile (eu si acum ma uit cu frica la un helii de clasa mare)
ca incepator cred ca e si mai greu
eu am invatat pe 450 si simulator (paradoxal zburam mai bine live decit pe simulator)
chiar si acum anumite figuri imi ies bine live dar pe simulator mai putin
folosesc real flyght 4.5

oricum a pilota un helii e ca si condusul unei masini (ce mai importanta faza e sa scapi de frica de crash )
unii pot din prima altii nici dupa citiva ani nu stiu sa conduca!
Ne traim viata in mare viteza, incercam sa rascumparam timpul,
insa de cele mai multe ori deciziile pe care le luam in pripa nu sunt cele mai bune!
07470130360
0

#12 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 16 June 2013 - 06:59 PM

Parerea mea este ca in faza de invatare, ai nevoie de elicopter (nu jucarie de camera / micro). Dupa ce-l zbori bine, adica esti in stare sa-l misti unde vrei tu, si sa-l opresti in orice pozitie fara sa-ti tremure nimic, fiecare figura noua o faci mai intii pe simulator. Trebuie sa-ti iasa de fiecare data (sute de ori) in simulator pina sa o faci pe bune.
0

#13 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 16 June 2013 - 08:27 PM

Am inceput cu model de la sierra care nu era un heli de incepatori. M-am enervat ca mi-au vandut pielea ursului din padure, fiind neavizat.
Dupa o vizita la camp, am "bagat toti banii " intr-o statie bunicica sh, si am facut cateva luni de simulator, asteptand banii de un MiniTitan.
Recunosc ca m-a ajutat cand am facut primul hover live, fara nici un ajutor.

Insa cred ca daca as fi putut sa imi iau imediat un heli bunicel, as fi inceput imediat sa-l testez (curiozitatea deh), chiar daca cu simulator in paralel.
Simulatorul poate ajuta la scaderea timpilor de reactie si deci la scaderea numarului de crashuri.

Cand am trecut la urmatoarea clasa, am lasat un expert sa dea doua ture si sa-mi rodeze motorul, abia apoi m-am aventurat.

Subscriu la ideea lui Stefan referitoare la plictiseala data de simmulator.
Insa daca vrei sa incerci ceva nou, pentru mine e calea de urmat.

E drept, lucrurile s-au mai schimbat intre timp, tehnologia a avansat mult, insa nu sunt insa deloc convins ca un microheli e cel mai bun inceput.

Bafta si zboruri multe!http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif

Aceasta postare a fost editata de Primus: 16 June 2013 - 08:30 PM

0

#14 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2013 - 08:57 PM

Gindeste-te ca esti noob, zero, nada si nici nu esti ruda de singe cu Tareq

Bagi sim, te plictisesti dupa 5 minute ca nu simti nimic?

Bagi 2-300 de euro intr-un heli "normal" ca e mai stabil, il dai de pamint dupa 10 secunde, mai bagi 50-100 de euro si vreo 2 saptamini in reparatie, o iei de la inceput?

Iei un micro ieftin (gen 911), hell, iei doua-trei sa ai piese, dai cu ele de pamint la greu pina inveti hover, orientari?

E drept, tine si de fiecare, poate unii au rabdare sa faca doar sim pina sint suficient de meseriasi ca sa poata zbura un 450 fara crash. Altii au buget sa-si ia 2-3 450-uri si da le dea de pamint la greu.
USER BANNED BY ADMIN
0

#15 Useril este offline   luci25gold 

• T-REX Helii
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2124
  • Inregistrat: 05-April 10
  • Interests:DOAR Elicoptere

Postat 16 June 2013 - 09:03 PM

Vezi postareaDanB, la 16 June 2013 - 08:57 PM, a spus:

Gindeste-te ca esti noob, zero, nada si nici nu esti ruda de singe cu Tareq

Bagi sim, te plictisesti dupa 5 minute ca nu simti nimic?

Bagi 2-300 de euro intr-un heli "normal" ca e mai stabil, il dai de pamint dupa 10 secunde, mai bagi 50-100 de euro si vreo 2 saptamini in reparatie, o iei de la inceput?

Iei un micro ieftin (gen 911), hell, iei doua-trei sa ai piese, dai cu ele de pamint la greu pina inveti hover, orientari?

E drept, tine si de fiecare, poate unii au rabdare sa faca doar sim pina sint suficient de meseriasi ca sa poata zbura un 450 fara crash. Altii au buget sa-si ia 2-3 450-uri si da le dea de pamint la greu.

Quod erat demonstrandum!
Ne traim viata in mare viteza, incercam sa rascumparam timpul,
insa de cele mai multe ori deciziile pe care le luam in pripa nu sunt cele mai bune!
07470130360
0

#16 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 16 June 2013 - 09:48 PM

Eu: luat un Blade 130X, luat tutorial-urile de la www.dream-models.com, dat chiar mai multe packuri ca să mă obișnuiesc cu reacția bestiei, după care la câmp. Și i-am dat vreo 3-4 packuri în aer, și n-are nici pe dracu'. E drept, nu stă el FOARTE la punct fix, dar lucrăm la asta... :D

Simulatorul e pe țeavă, da' s-ar putea să mai dureze până se adună buget și de el (momentan bugetu' a luat un cap în gură și e la podea plin de sânge... :p )

Nu contest că [zecile de] ore[le] de avion s-ar putea să aibă oareșce influență, da' totuși e ceva suficient de diferit.

Aceasta postare a fost editata de ave: 16 June 2013 - 09:49 PM

Ave
0

#17 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2013 - 08:22 PM

Eu am luat FP 100 (V911) si dupa 20 de zboruril il tineam in hoover si il pilotam inainte inapoi si viraje. Am avut cateva crashuri dar dm taiat gazul si NU S-A STRICAT NIMIC LA HELI si acum dupa vreo 350 de zboruri mai merge fara probleme (linkuri si motoare schimbate).

Si dupa o vreme am avut destula incredere sa ma dau cu 450 ul deocamdata fara crash.

Si cum zicea si luci25gold m-am descurcat mult mai bine real decat pe simulator.

Daca continuam sa facem tot cu simulator, azi maine nici sa f... nu mai stim dacat dupa multe ore de simulator.

Ciao Sorin
0

#18 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 18 June 2013 - 08:51 AM

Sorin, sa ne spui cum iese primul hover inverted fara sim.

Vezi postareaSORIN CAIUS, la 17 June 2013 - 08:22 PM, a spus:

Eu am luat FP 100 (V911) si dupa 20 de zboruril il tineam in hoover si il pilotam inainte inapoi si viraje. Am avut cateva crashuri dar dm taiat gazul si NU S-A STRICAT NIMIC LA HELI si acum dupa vreo 350 de zboruri mai merge fara probleme (linkuri si motoare schimbate).

Si dupa o vreme am avut destula incredere sa ma dau cu 450 ul deocamdata fara crash.

Si cum zicea si luci25gold m-am descurcat mult mai bine real decat pe simulator.

Daca continuam sa facem tot cu simulator, azi maine nici sa f... nu mai stim dacat dupa multe ore de simulator.

Ciao Sorin

0

#19 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2013 - 11:30 AM

Stefan,

eu nu vreau sa fac asa ceva cu heli, pentru mine e suficient sa ma dau batraneste sa fac circuite ceva mai in viteza , ca acuma le fac mai incet.
Las pe altii mai tineri sa faca asta.
Intre timp o sa mai avansez si o sa trec si eu la FBL dar tot fara figuri.

Ciao Sorin
0

#20 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 18 June 2013 - 06:06 PM

Aici e spilul, sa faci hover inverted e cat se poate de batraneste, nu e 3d, nici acrobattie.
0

#21 Useril este offline   emilemir 

• Search Sexy Girls from your city for night
  • Grup: Validating
  • Postari: 881
  • Inregistrat: 04-April 10
  • Interests:discussion

Postat 18 June 2013 - 06:16 PM

Asa am zis si eu, cumpar hely doar sa fac un hover, dupa hover a urmat circuite iar acum ma cam manaca sa fac si inverted....sa nu mai zic ca pe simulator la 3d stau binisor dar ceva ma opreste sa fac real. Dar asta e doar chestiune de timp.Parerea mea e ca sunt bune ambele solutii, doar ca una e satisfactia si adrenalina sa incerci cu un 450 sau 600 si alta e cu un piscot de elicopter
Sorin nu trebuie sa fi tanar sa faci inverted sau 3d, doar nu fugi dupa el

Aceasta postare a fost editata de emilemir: 18 June 2013 - 06:17 PM

0

#22 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 18 June 2013 - 07:00 PM

Vezi postareaemilemir, la 18 June 2013 - 06:16 PM, a spus:

Sorin nu trebuie sa fi tanar sa faci inverted sau 3d, doar nu fugi dupa el

Nu fugi dupa el dar,genunchii sunt mai moi :D
0

#23 Useril este offline   nomad 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 651
  • Inregistrat: 24-April 10

Postat 18 June 2013 - 07:27 PM

Cred ca fiecare isi are "reteta" lui in ale invatari zborului cu heli.Pe mine personal simulatorul nu ma invatat prea prea multe ca ma plictisea,dar nici nu il denigrez.
Baza a fost Mcpx-ul si dai bataie pe camp, de 2-3 ori pe saptamana cate 6 acumulatori tocati la o sedinta de zbor.

Aceasta postare a fost editata de nomad: 18 June 2013 - 07:28 PM

0

#24 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2013 - 09:24 PM

Eu am facut acrobatie cu planorul 1:1 si am fost bunicel , nu mai fac din 2006 ca nu ma mai lasa nevasta.
Acum nu mai am decat ultrausoare si alea nu fac acrobatie oficial , ei mai merge cate un looping cate o ranversare, cate o vrie,cate un zbor pe sub sarmele de inalta tensiune, zbor pe spate si tonou nu merge,dar nu e voie daca te vede careva si te reclama ai cam pus-o.
Cu aeromodele mai fac cate un looping cate un tonou cate un zbor pe spate, dar numai cand nu ma vede nimeni, ca sa nu ma fac de ras daca le busesc!!!!.
O sa fac si cu heli figurile astea si probabil si inverted dar dupa ce ma mai antrenez, oricum nu o sa-mi pierd vremea cu simulatorul dar o sa fac antrenament mental pentru manevre o sa le fac la rece mai intai.
Mai bine imi iau un microheli care poate face astea decat simulator dar mai e pana atunci.
Acuma ma concentrez pe un planor in putinul timp liber.

Ciao Sorin

Aceasta postare a fost editata de SORIN CAIUS: 18 June 2013 - 09:25 PM

0

#25 Useril este offline   Mishu-Ptm 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 07-April 12
  • Interests:Heli

Postat 18 June 2013 - 10:08 PM

Daca vrei sa ajungi la elicoptere mai mari, cu pas colectiv, un inceput cu micro heli pas fix nu iti va fi de mare ajutor, un simplu hover este mult mai complex la cele cu pas colectiv, nici sa nu pomenim de circuite... Iti recomand simulator daca vrei sa ajungi ulterior la clase mai mari.
Mie mi-au ajuns doua ore in simulator, ca un complet incepator in ale aeromodelismului, sa tin 450-u in hover... Intr-adevar, la al 3-lea pack am dat cu el de pamant, dar daca aveam mai multe ore in simulator nu cred ca pateam asta.
Micro cu pas colectiv n-am avut, dar mi se pare mai safe sa inveti pe simulator.
Trex 600 Pro EFL | Trex 500 ESP FBL - Spektrum Dx6
Sprint 2 Sport | Tamco Raider | Speed Passion RS-2 | Turnigy SCT 1/16
My feedback
0

#26 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2013 - 11:22 PM

Mishu-Ptm

Ma refeream la un micro cu pas colectiv gen Mcpx pentru unele figuri dar cu crashuri cu pagube mai mici.Asta daca vad ca nu imi iese cu 450 ul.
Cu pas fix, FP 100 am si pot spune ca m-a ajutat, pe el am invatat si am trecut la 450 cu flybar deocamdata
Cu 450 ul ma dau deja mai timid dar fara crash momentan.
Cum nu intentionez sa fac cine stie ce acrobatie chiar nu vad rostul sa ma chinui la simulator.
Dar fiecare face cum crede ca ii e mai usor.

Ciao Sorin
0

#27 Useril este offline   apstudio 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 310
  • Inregistrat: 02-January 08
  • Interests:Computers, 3d Graphica, Films, Bodybuilding, Helicopters, Aircrafts, Ships

Postat 19 June 2013 - 07:09 AM

Sunt de acord ca simulatorul este plictisitor, dar formeaza foarte bine reflexele. Astfel cand ajungi pe camp eshti cat de cat pregatit. Eu daca ma plictisesc de simulator, schimb altul :), schimb modelele, bag vant, bag subtrimuri sa simulez un heli dereglat s.a. Dar cand am ocazia merg shi la camp. Real e cu totul alta adrenalina shi vizibilitate 3d :) Parerea me e ca cu microheli orientarile in normal le potsi invatsa fara multe crashuri, dar cele in inverted nu prea. Cel mai bine e invatsatul in paralel. Cu microheli potsi invatsa shi in casa, mai ales hover simplu shi orientarile in normal.

Aceasta postare a fost editata de apstudio: 19 June 2013 - 07:11 AM

The Truth Is Out There.
0

#28 Useril este offline   Mishu-Ptm 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 07-April 12
  • Interests:Heli

Postat 19 June 2013 - 11:41 AM

Si eu am fp100, si toti prietenii mei se joaca cu el, insa nici unul nu e in stare sa ridice si sa aterizeze un heli in simulator...
Trex 600 Pro EFL | Trex 500 ESP FBL - Spektrum Dx6
Sprint 2 Sport | Tamco Raider | Speed Passion RS-2 | Turnigy SCT 1/16
My feedback
0

#29 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 June 2013 - 12:09 PM

Ca sa continui ce am spus mai sus...dupa primele doua zboruri de hover am facut primele circuite, la al cincilea pack am facut primul flip, la pack-ul sapte-opt zburam inverted nose-in. Si asta cu un 500, prima mea experienta live. Am fost stresat doar la primul zbor, pana am constatat ca fizica din simulator se pastreaza si in realitate. O fi bine, o fi rau?
Primul crash l-am avut dupa doua luni, cand s-a rupt cureaua la un Protos si era inverted...totusi prea mult pentru un incepator.:)
Nu vad sensul sa pilotezi heli doar pentru circuite...decat daca ai scale-uri mari si asta este pasiunea ta. Un "pod and boom" nu are alta destinatie decat acrobatie, sau 3D, sau cum vreti voi sa-i mai spuneti. Altfel nu-i decat o drujba urata, plimbata in cercuri pe langa tine...:)
0

#30 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 June 2013 - 01:41 PM

La unii poate le ajunge (la un moment dat) faptul ca plimba un heli pe o traiectorie oarescum controlata. Poate fi relaxant sa faci citeva ture in camera cind afara nu e vreme de umblat. Zic si eu.

Intrebarea e, putem sumariza in mod corect ca:

- la inceput pina faci un hover, niste orientari un micro (chiar si gen v100, nu neparat mcpx sau nano sau 130x) e preferabil unui sim? Il vezi bine, te tine alert, nu-ti vine sa-l tot dai de pamint ca nah ai restart.
- in momentul cind vrei sa inveti alte manevre, intii bagi sim pina-ti iese dupa care bagi pe real si te ajustezi? Asta ca sa eviti pagube materiale excesive.

Sau o lasam ca fiecare cu ce-i place.
USER BANNED BY ADMIN
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu