Modelism - RHC Forum: incarcare NiMH - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

incarcare NiMH cu ventilator sau fara.

#31 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 08 June 2009 - 09:22 AM

Vezi postareastefymaso, la Jun 7 2009, 11:02 PM, a spus:

nu am incarcator automat insa ma ghidez dupa calcule si temperatura in lipsa de altceva:) ... mersi pt ajutor eu i`am incarcat la 12v 3A prima data insa am o problema ... lamelele cu care am unit celulele nu fac fata la descarcare:| ... nu sti pe unde as putea gasi ceva "profesional" ca sa nu mai am probleme?

Incearca la Germanos ,sint vo 2-3 magazine care au aparate speciale de sudat punti si tras in plastic ,unul era vizavis de romarta copiilor,da nu stiu daca mai exista ,da te interesezi la un magazin.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#32 Useril este offline   RAnet 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 19-January 06

Postat 08 June 2009 - 09:49 AM

In timpul incarcarii, pe masura ce acumulatorii se incalzesc, creste rezistenta interna a acestora, pe baza careia incarcatorul intrerupe sau nu incarcare. Daca sunt raciti in timpul incarcarii, deseori apare efectul de over-load, depasinduse cu mult (25% - 100%) valorile nominale, lucru care le scurteaza DRAMATIC viata. Racirea acumulatorilor se face imediat dupa "cursa".
Pentru o durata de viata cat mai lunga si performante ridicate tine cond de urmatoarele aspecte:
Nu descarca acumulatorii in cursa pana cand modelul refuza sa mai inainteze. Tensiunea minima de descarcare ar trebui sa fie in jurul valorii de 0.8 - 0.9 V/celula. Recomandabil ar fi sa faci descarcarea pana la aceste valori folosind un discharger/egalizator. Ceva de genul: http://www.teamnovak.com/products/discharg...tray/index.html
Nu incarca acumulatorii cat sunt calzi.
Daca nu folosesti acumulatorii o perioada mai lunga de timp, incarca-i inainte de depozitare pana la o valoare de 30%-40% din valoarea nominala (15-20 minute, folosind incarcare cu 1C). Inainte de a utiliza acumulatorii nefolositi o perioada lunga de timp, descarca-i cu 8-10A pana la 0.8V, lasa-i sa se raceasca, apoi incarca-i folosind incarcare cu 2C - prima data.

Astea sunt regulile de baza pentru acumulatorii folositi in automodelism.
In the laws of nature, there is nothing imposible except the state of your mind!..
--------------------
Locuri de munca - Angajari - Companii: myFirstJob.ro
Publicitate aproape gratuita: tag-uri.ro
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu