Rezultatele primei etape Pro Race
Postat 31 March 2003 - 12:58 PM
Duminica 30/03/2003 a avut loc prima etapa a "Pro Race"
Adunarea a inceput inca de la ora 8.00, un pic cam devreme pentru unii dintre concurenti care au ajuns la pista pe la 11.00 din diferite motive.
Calificarile si finala au avut loc dupa regulile precizate in regulamentul concursului.
Nu stiu de ce dar automodelele prezente au fost numai scara 1/8 cu motoare de 3,5cmc cu 1/10 nu a venit nimeni desi regulamentul nu impunea scara 1/8, sper ca in viitor sa apara si aceste automodele.
Si acum clasamentul:
Locul I
Pilot- Parloaga Ionut
Mecanic- Parloaga Sorin
Automodel- SG New Black-One 4x4
Motorizare- Mantua T4 3,5cmc
Numar ture parcurse- 59+14s
Numar puncte acumulate- 50
Locul II
Pilot- Hirt Lucian
Mecanic- Bogdan Ionescu
Automodel- Picco Integra
Motorizare- Picco G1 3,5cmc
Numar ture parcurse- 50
Numar puncte acumulate- 46
Locul III
Pilot- Gabriel Mutu
Mecanic- Razvan Olaianos
Automodel- Serpent Vector NT
Motorizare- Nova Rossi 3,5cmc
Numar ture parcurse- 48+43s
Numar puncte acumulate- 42
Postat 31 March 2003 - 01:08 PM
Sper ca la urmatoarele etape sa nu se mai intample astfel de lucruri.
Totusi a fost un concurs spectaculos, la care sper sa vina si mai multi concurenti.
Bafta tuturor in continuare!
Aceasta postare a fost editata de Stefan: 31 March 2003 - 01:51 PM
Postat 31 March 2003 - 01:50 PM
Flickr - pozele mele
Postat 31 March 2003 - 04:47 PM
Flickr - pozele mele
Postat 31 March 2003 - 06:57 PM
-- Nu mor caii cind vor cainii --
Postat 31 March 2003 - 07:28 PM
Dar ora este cea folosita in general la competitiile de auto. Din experienta altor concursuri s-a demonstrat ca incepand la alte ore se ajunge in imposibilitatea de a termina ziua de concurs, mai ales daca s-ar fi alergat cele 2 clase (1/8 si 1/10) separat.
Am inceput concursul la ora 12.30 si daca ati observat multa lume a plecat si pe la alte treburi....Deci ora 9 va ramane (observati decalajul de 1 ora...) pe tot parcursul campionatului.
Despre arbitraj. Desigur ca exista neconcordante cu realitatea. Multi dintre arbitrii nu au stiut exact ce trebuie sa faca, sau unii probabil au facut mici "retusuri". Totusi in conditiile date a trebuit sa mentinem rezultatele oferite de ei, pentru ca trebuie sa acordam credit cuvantului lor.
Desigur ca sistemul de cronometrare este ideal. Pentru a fi cumparat insa sunt necesari aprox. 2500$. Daca fiecare ar cotiza suma nu ar mai fi asa de mare. Insa daca maine se cer banii se vor strange......cati ???
Poate pentru urmatoare etapa sa existe si o varianta electronica pentru ca ea a fost deja testata la Herestrau. Din lipsa mea de timp (s-a vazut si pregatirea mea proasta pentru concurs..!!!) nu s-a putut instala senzorul radio pe pista si nici negocia contractul de inchiriere al instalatiei. Nu pot promite ca urmatoarea etapa va avea 100% acest sistem dar ma straduiesc.
Inceputurile sunt in general dificile dar eu pot acorda concursului nota generala de 8.50. Iar concurentilor, marea majoritate nota 10 !!!! Si mai pot spune ceva: concursul a avut miza, a avut trac si a fost exceptional de privit. Eu m-am simtit deosebit de fericit urmarind mansele de calificari in care nu am luat parte si care au fost deosebit de spectaculoase.
Sper ca acest concurs sa fi dezvaluit pentru necunoscatori frumusetea acestui sport. Si sper sa atragem cat mai multi noi concurenti.
As mai remarca initiativa inspirata a RHC care a sponsorizat si cu material de concurs pe unii concurenti. Idee stralucita si reusita !!!! Pentru cine nu a remarcat inca sasiul SG Black One a castigat etapa !!!! Comentarille sunt de prisos.
Inca o data bravo castigatorilor si concurentilor si multe multumiri celor care au ajutat si contribuit la finalizarea idei !!!
See you on 13 April !!!!
**** START YOUR ENGINES ! ****
PiccoMaster
Postat 31 March 2003 - 08:55 PM
Cat despre arbitrii, am vorbit cu mai multi prieteni, poate aveti si voi, ca sa alegem dintre ei pe cei ce arbitreaza, nu dintre cei ce practica deja acest sport, si asa sa eliminam eventuale simpatii si/sau antipatii...
Flickr - pozele mele
Postat 01 April 2003 - 10:45 AM
Flickr - pozele mele
Postat 01 April 2003 - 12:08 PM
In momentul in care puterea motorului creste si greutatea masini ramane aproximativ aceeasi lucrurile se schimaba si la 4wd, personal am pilotat si eu Black-One de la SG new iar lucrurile nu sunt asa de simple precum par.
Una este sa te uiti de pe margine la o masina care merge destul de repede si ai impresia ca este foarte usor si alta este sa fi tu la comenzi sa vezi ca masina poate si sa nu te poti abtine sa nu dai in ea dupa care constati ca nu se mai opreste sau nu mai intra in viraj asa cum ai vrea.
Postat 02 April 2003 - 12:24 AM
cred si eu ca agitatia creste in conditiile date de un concurs, da tocmai aici se vede cine si cat rezista.
in rest numai de bine, bravo Lucian, si celor care l-au sprijinit, pt ca au reusit sa faca ceva concret: ProRace! :)
Postat 02 April 2003 - 11:14 AM
Flickr - pozele mele
Postat 02 April 2003 - 11:26 AM
Flickr - pozele mele
Postat 02 April 2003 - 12:07 PM
Intr-adevar 20' pe tur de circuit pare sa fie cam putin, dar in primele mansele ale seriei 1 de calificari s-au facut 14 ture in 5 min de unde rezulta 22' pe tur, in masele seriei a-II-a treburile nu au mai stat chiar asa din cate imi aduc eu aminte s-au facut 16 ture in 5 min ceea ce inseamna 18.75' pe tur... de aici suna destul de credibil 20' pe tur cu tot cu alimentare.
Vom vedea ce se mai intampla data viitoare....
Postat 02 April 2003 - 12:17 PM
Bog
Postat 02 April 2003 - 12:23 PM
Oricum lupta strinsa dintre Ionut si Lucian a fost fenomenala si pacat ca nu a filmat nimeni.Data viitoare sa veniti cu casete goale ca de nu ,eu va maninc!!!(Viper si ######).
Bog
Postat 02 April 2003 - 02:29 PM
Flickr - pozele mele
Postat 02 April 2003 - 02:45 PM
VIPER, la 2 Apr 2003, 14:29, a spus:
...gata sefu!
Cu rabdare si ciocan.
Postat 08 April 2003 - 02:01 PM
Am vazut cursa , de pe margine bineinteles si ce sa zic . Am ce sa zic . Nu stiu cum e cu arbitrii care au furat care n-au furat care au experienta care nu dar daca v-ati simtit la fel de bine ca mine nu mai conteaza . A fost monumental. Vreau sa stiu cand si unde se mai tine. Exista deja un calendar competitional ? Oricum pe 13 tot acolo e ?
Postat 08 April 2003 - 02:37 PM
Sa speram ca vremea va fi cu noi (soare si 20'C)
Bog
Postat 08 April 2003 - 07:27 PM
Sper sa fie cu noroc (eu unul am noroc pe 13 asa ca ....pazea ) !!!
Ora de incepere a curselor este 10.00. De data asta nu se va mai intarzia nici un minut ! Cine nu este prezent nu mai intra in cursa, indiferent de cine este, prieten sau nu.
Vreau sa impun si un pic de ordine la acest concurs, pentru ca dezordinea si debandada nu este de bun augur.
Deci inca o data pentru toata lumea: Va rog sa fiti prezenti in jurul orei 8.30 - 9.00 pentru a avea timp de
pregatiri !!!
Am retinut si povestea cu limbajul. Si eu am observat acets aspect (chiar si la mine.....) si abaterile vor fi si ele sanctionate fie cu penalizari STOP & GO de 30 secunde fie cu eliminari , in cazuri grave sau repetate.
Toate aprecierile publicului si concurentilor au fost ascultate si aprobate, si sper ca Etapa nr.2 sa fie mult mai ok.
Mersi tuturor !!!
Postat 09 April 2003 - 09:08 AM
Flickr - pozele mele
Postat 09 April 2003 - 12:16 PM
Flickr - pozele mele
Postat 09 April 2003 - 05:10 PM
Postat 09 April 2003 - 11:19 PM
ma bucur ca Lucian a luat in considerare limbajul.
cred ca problema cu turele a aparut in momentul in care cel care a contorizat avea oarece simpatie fata de concurent, oricum talentul castigatorului a fost vizibil, fara suspiciuni.