Modelism - RHC Forum: Probleme la mascare pentru vopsire - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Probleme la mascare pentru vopsire

#1 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 22 May 2013 - 07:44 AM

Am rugamintea daca cineva ma poate scoate din incurcatura ...
Problema este urmatoarea :

1 - Am un bust de pilot din plastic si vreau sa ii fac o schema de culoare ca a avionului in care as dori sa il pun.
2 - L-am slefuit pana a disparut vopseaua lui originala sia ramas alb - daca insist se ia si albul si ramane transparent.
3 - Am cumparat vopsea auto la spray ( din cea pe baza de solventi, nu pe baza de apa )
4 - Am cumparat si PlastoFix .. asa zisul fuller pentru plastic ca sa prinda vopseaua
5 - Am inceput vopsirea .. tratat cu Plasto Fix, aplicat prima culoare in doua straturi ( fondul ) si lasat la uscat 2 zile ... iesit super .. lucios , fara scursuri, fara efect de coaja de portocala ... beton.

Acum incep problemele .. maschez cu scotch de hartie zonele dorite si aplic a doua culoare ... dupa uscare desfac
scotch-ul de hartie si NASPA .. vopseaua de sub el cocolosita, matuita, incretita ...

Curat si o iau de la capat ... las la uscat o saptamana .... aceeasi problema
Schimb scotch-ul de hartie cu autocolant .. la fel
Schimb cu banda izolatoare pentru electrica .. la fel
Cumpar o rola de Masking Tape de 6 mm de la 3M crezand ca am rezolvat .. LA FEL !

Unde gresesc ?
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#2 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 22 May 2013 - 09:10 AM

Astept si eu cu nerabdare povata la problema asta.
Intr-o oarecare masura am rezolvat-o prin pulverizare de la distanta mare (un fel de matuire) dupa care la citeva minute,, strat final si imediat, scoasa banda de mascare. Daca o lasi, fiind o suprafata rugoasa mai mult sau mai putin, prin capilaritate vopseaua patrunde sub banda. Cea mai buna mascare a iesit cu banda dubluadeziva speciala pentru mascare (am luat-o de la centrele de copiere) si hirtie de pliante promotionale, cele de la parterul blocurilor...
Este posibil, daca vopseaua pe care asezi banda de mascare nu adera foarte bine sau nu e complet uscata, sa o compromiti la dezlipirea benzii.
Oricum, e pretentioasa operatiunea, sau asa o vad eu, motiv pentru care chiar sint curios cum au rezolvat-o si altii.

Spor

Aceasta postare a fost editata de bizu: 22 May 2013 - 09:11 AM

0

#3 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 May 2013 - 09:29 AM

Banda .. cel putin cea de la 3M nu lasa sa patrunda gaze de vopsea sub ea absolut deloc - deci mascarea e perfecta .
La dezlipire ( pe care nu o fac imediat ci a doua zi ) intai plimb usor cutter-ul foarte foarte ascutit pe marginea benzii de mascare pentru a rupe pelicula de vopsea pe conturul dorit si astfel se desprinde curat fara sa o intinda
cea de pe banda si pe cea de pe obiectul vopsit .

Prblema este de ce reactioneaza vopseaua cu adezivul de pe banda de mascare .. o trebui lasata mult mai mult timp la uscat - 1-2 ani ..
cuptor nu am decat la ... aragaz .. si cred ca s-ar topi si pilotul odata cu grijile ca nu iese bine .. Ha ! Ha !
0

#4 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 22 May 2013 - 09:36 AM

REAL DESIGN, la 22 May 2013 - 09:29 AM, a spus:

Prblema este de ce reactioneaza vopseaua cu adezivul de pe banda de mascare ..

Da, e alta poveste. Pe-asta chiar n-am patit-o desi am folosit tot spray cu vopsea. Nu stiu cit te va ajuta dar un fenomen similar am vazut la vopsea emaur data peste alchidice.
0

#5 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 May 2013 - 09:45 AM

O sa incerc sa las mai mult timp la uscat .. posibil vopseaua fiind data cu spray stratul iese mai gros ( asta ca sa aiba luciu inalt caci daca o pulverizez fin de tot in mai multe straturi si de la disanta mai mare de 30 cm cat dau in mod normal , sufera putin la capitolul luciu si iese si gazata daca la ultimul strat nu dau tot mai mult putin ca sa faca pelicula lucioasa ..

Vopseaua nu necesita lac dat separat la sfarsit .. il are in ea ..

Poate ne ajuta cineva cu experienta iar daca nu .. o fac o singura culoare casca si o alta culoare bustul ... si gata
ca sus oricum nu se vede
0

#6 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 May 2013 - 10:08 AM

Cam asta e pacientul ..

Bust e O.K.
Viziere sunt .. O.K.
.. cam greu de cap insa ..

asa arata dupa ce l-am dat putin cu smirghel sub apa granulatie de 1000 .. ca sa
mai netezesc putin "cutele", "craterele" din vopsea

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Casca 1.jpg
  • Imagine atasata: Vizor 1.jpg
  • Imagine atasata: Vizor 2.jpg

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 22 May 2013 - 10:10 AM

0

#7 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 22 May 2013 - 01:26 PM

Mie imi place cum a iesit.
Doar ca sa ma bag in seama, deoarece nu ma pricep de loc, as vrea sa-ti spun ca am vazut si solutie de mascare. Se pune cu pensula si dupa ce se intareste ar trebui sa face ce face si banda. Avantajul ar fi ca poate urmari detalii fine.
http://www.micromark...fl-oz,7596.html
Multa, multa bafta.
0

#8 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 May 2013 - 08:11 PM

dan_mitea, la 22 May 2013 - 01:26 PM, a spus:

Mie imi place cum a iesit.
Doar ca sa ma bag in seama, deoarece nu ma pricep de loc, as vrea sa-ti spun ca am vazut si solutie de mascare. Se pune cu pensula si dupa ce se intareste ar trebui sa face ce face si banda. Avantajul ar fi ca poate urmari detalii fine.
http://www.micromark...fl-oz,7596.html
Multa, multa bafta.

Da e adevarat ca in poza nu se vad defectele dar sunt groaznice .. vopseaua nu mai are luciu , era si aparent incretita dar cum am scris mai sus am slefuit .. se si vede ca in unele zone s-a mai luat vopseaua ..

O sa incerc sa astept mult mai multe intre aplicarea culorilor si implicit mascarea necesare .. probabil se maturizeaza greu vopseaua pe plasticul ala .. deja m-a costat prea mult joaca asta ( numai un spray de vopsea a fost 45 RON .. ) ..
0

#9 Useril este offline   IlPadrino 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1437
  • Inregistrat: 17-January 04

Postat 10 June 2013 - 04:13 PM

REAL DESIGN, la 22 May 2013 - 07:44 AM, a spus:

....

Acum incep problemele .. maschez cu scotch de hartie zonele dorite si aplic a doua culoare ... dupa uscare desfac
scotch-ul de hartie
si NASPA .. vopseaua de sub el cocolosita, matuita, incretita ...

Unde gresesc ?

am subliniat cu rosu, unde
banda de mascare se desface inainte sa se usuce complet vopseaua

mie nu-mi ies chestiunile astea fara bordura la zona de separatie dintre doua culori

pe scurt e si asta o meserie in sine...

Aceasta postare a fost editata de IlPadrino: 10 June 2013 - 04:14 PM

If You don't have enough time, than sleep faster
0728.26.93.19
0

#10 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 June 2013 - 06:18 PM

IlPadrino, la 10 June 2013 - 04:13 PM, a spus:

am subliniat cu rosu, unde
banda de mascare se desface inainte sa se usuce complet vopseaua

mie nu-mi ies chestiunile astea fara bordura la zona de separatie dintre doua culori

pe scurt e si asta o meserie in sine...

Nu prezenta "pragului" ma deranja ..
Am dezlipit si inainte sa se usuce dar vopseaua se intindea precum mucii in anumite zone unde probabil era mai groasa.
Am desfiintat problema trasand usor cu cutter-ul pe conturul mastii de hartie dar dupa zvantarea vopselei aplicate .
Ca sa dispara pragul , o usoara polisare face minuni .. fie cu polish , fie cu smirghel 3000 fie cu pasla abraziva .. daca esti prea pretentioa mai aplic unu doua straturi de lac .. iti faci de lucru

Pe mine ma deranja distrugerea stratului de vopsea de la adezivul benzii de hartie sau 3M chiar daca lasam intai si peste o o saptamana sa se usuce mai bine vopseaua .. in ritmul asta la 4 culori nu iti ajungea o luna sa termini ...

Am intuit intr-un final ca ii trebuie cuptor si am lsat capatana pilotului pe bordul uneia dintra masinile care au stat la soare fara a fi folosita .. dupa doua zile era beton vopseaua ...

SI DA ! este o meserie cu multe secrete .. misto a fost ( desi ma asteptam ) cata dovada de colegialitate exista intre noi pe forum .. probabil daca puneam la bataie vre-o 50 de Euroi .. se rezolva sau poate chiar se lasa cu inghesuiala .. asa ca disputele gen o itrunire V.S. alta intrunire, sau alte subiecte de polemica, au de unde sa isi adape energiile "creatoare" .. sanatosi sa fim !
0

#11 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 06-October 06

Postat 10 June 2013 - 08:29 PM

Citeaza

SI DA ! este o meserie cu multe secrete .. misto a fost ( desi ma asteptam ) cata dovada de colegialitate exista intre noi pe forum .. probabil daca puneam la bataie vre-o 50 de Euroi .. se rezolva sau poate chiar se lasa cu inghesuiala .. asa ca disputele gen o itrunire V.S. alta intrunire, sau alte subiecte de polemica, au de unde sa isi adape energiile "creatoare" .. sanatosi sa fim !

Meseria se fura sau se plateste.

Aceasta postare a fost editata de nicolas: 10 June 2013 - 08:31 PM

Its nice to be important, but its more important to be nice ...
0

#12 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 June 2013 - 06:49 AM

nicolas, la 10 June 2013 - 08:29 PM, a spus:

Meseria se fura sau se plateste.

Dar nu a cerut nimeni un tutorial amanuntit despre aerografie, vopsitorie si secretele lor ... in scopul ascuns al reconversiei profesionale si eventual eliberare de diploma de absolvire ...

Pe forumurile de specialitate ( inclusiv vopsitorie auto unde scorul e mai substantial decat spoitul
unei capatani de pilot care le 200 m altitudine chiar nu prea mai conteaza sau al unei caroserii de automodel care dupa primul contact pe pista cu alt .. OZN .. ii cam zboara fulgii ) e mai multa trasparenta si multe " secrete " sunt dezvaluite ...

Or fi cei de acolo mai naivi si nu au auzit de economia de piata ? Posibil .. dar eu imi mentin parerea ..

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 11 June 2013 - 06:51 AM

0

#13 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 June 2013 - 12:52 PM

Da nici secretele astea nu sunt chiar asa de secrete .. poate doar in mintea unora ..

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: rsz_dscf8164.jpg
  • Imagine atasata: rsz_dscf8165.jpg
  • Imagine atasata: rsz_dscf8166.jpg
  • Imagine atasata: rsz_dscf8167.jpg

0

#14 Useril este offline   IlPadrino 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1437
  • Inregistrat: 17-January 04

Postat 11 June 2013 - 12:56 PM

RD

poate ai urmarit si tu pe discovery, familia Teutul
faceau motociclete la comanda,
dar de vopsit, se ocupa altul - parca Norby il chema

de asta am spus ca e o meserie

acuma sigur ca mai incercam si noi Marea cu degetul, dar si asteptarile trebuie sa fie pe masura...

incearca si cu banda de mascare albastra de la tesa (nu aia galbena de zidar) sau cu banda de mascare crepp tot de la aceasi firma. Asta crepp se foloseste pentru zone curbe, fiind flexibila, iar cea albastra (usor cerata pe fata non-aderenta) este pentru linii perfect drepte iar adezivul in sine are o aderenta mai scazuta (se dezlipeste usor)

apoi nici vopselurile astea la spray nu sunt cine stie ce calitate...

cum spuneam, m-am obisnuit cu rezultate sub-mediocre si da, pentru un rezultat remarcabil te duci la unul de meserie si e pe bani

s'auzim de bine
If You don't have enough time, than sleep faster
0728.26.93.19
0

#15 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 June 2013 - 01:17 PM

Cand este vorba de realizari profi e normal ca lucrurile sa fie separate - diviziunea muncii .. e mai greu sa stii si motoare, si confectii metalice si sa te ocupi si de lucrari de arta in aerografie sau vopsitorie .. nu era cazul la mine ..

- Vopseaua este buna .. facuta la comanda la centru de vopsele auto doar ca este bagata la spray in loc sa mi-o dea la cutie desi aveam si pistol si compresor .. si aerograf ( unul mai modest )
- De izolat am izolat cu tot ce se putea .. inclusiv banda nu TESA dar 3M .. tot albastra ..

Astea le am mai spus si mai sus ..

Problema era si ramane uscatul .. nu poti lipi nici un fel de banda daca vopseaua ramane cruda mai mult timp .. desi la mana aparent e uscata.

La aerografie pe langa notiunile pur tehnice gen : ce vopsea, ce banda, ce scula, de la ce distanta, la ce temperatura, ce degresant etc, etc .. intervine si manuta, si imaginatia, astea daca vrei chestii originale si nu doar reproduceri ..

Si intradevar vopsitul este o meserie .. ca si zugrav, instalator ( cica si instalatorii sunt de mai multe feluri .. sanitaristi, caloriferisti .. ), sudor, frezor .. faiantar , mozaicar .. asta daca vrei lucruri profii ..

La noi e vorba de un hobby, ca meseria de aeromodelist inca nu s-a inventat, asa ca ne multumim cu ce iese ... important este ca noua sa ne placa ... faptul ca unii presteaza contra cost diverse
lucrari este un lucru normal .. vorba aia nu cine cere e, ci cine da e ..

Daca vroiam ceva profii ma adresam unei firme specializata in aerografiere profesionala cu realizari in spate , cu portofoliu de clienti - daca tot e sa achit serviciul macar sa nu devin cobaiul unui " meserias " de ocazie .. daca as avea un model de composit de 3m m-as duce la un atelier de tuning auto .. au cuptor, au scule , asta fac toata ziua .. asta asa ca un exemplu ..
in nici un caz nu m-as apuca eu .. poate doar intr-un moment de .. ratacire ..

Uite banda .. daca adun banda, vopselele ( 45 ron un spray ), fuller-ul pentru plastic etc .. depasesc cu mult pretul unui bust de pilot nou nout ! .. da nu e facut de mine si nici nu are culorile avionului ..

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: rsz_banda.jpg

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 11 June 2013 - 01:19 PM

0

#16 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 June 2013 - 06:45 PM

[quote .. da nu e facut de mine si nici nu are culorile avionului ..
[/quote]

Ce este facut de mine nu se compara cu nimic .{punct}
Incearca si cu vopseluri din acelea pt. machete de plastic, aplicate cu aerograful.
Eu am vopsit mai mult sau mai putin multumitor niste machete de plastic .
E posibil ca vopseaua auto sa fii nevoit sa o aplici intr-un strat mai gros si atunci sa apara neplacerile.
Unde a mers mia mai merge si suta,
Uite un avion facut si vopsit de mine cu pensula,chiar cu pensula ai incercat?
http://www.rhcforum....ttach_id=167917

Aceasta postare a fost editata de nicolas: 11 June 2013 - 06:47 PM

0

#17 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 June 2013 - 09:05 PM

nicolas, la 11 June 2013 - 06:45 PM, a spus:

Ce este facut de mine nu se compara cu nimic .{punct}
Incearca si cu vopseluri din acelea pt. machete de plastic, aplicate cu aerograful.
Eu am vopsit mai mult sau mai putin multumitor niste machete de plastic .
E posibil ca vopseaua auto sa fii nevoit sa o aplici intr-un strat mai gros si atunci sa apara neplacerile.
Unde a mers mia mai merge si suta,
Uite un avion facut si vopsit de mine cu pensula,chiar cu pensula ai incercat?
http://www.rhcforum....ttach_id=167917

Dar l-am terminat si a iesit foarte bine, doar ca m-am chinuit cu problema expusa .... am pus pozele mai sus ( si ala din poze e facut de mine daca s-a inteles altceva ) .. am renuntat la schema initiala si l-am facut intr-un usor degrade dintr-o singura vopsire fara nici o banda de mascare , fara descantat pana se usca o culoare etc .. pac pac si gata ! de fapt fasss fasss si gata ..

Cu pensula ? nu cred ca e treaba serioasa .. trebuie sa iasa sticla, cu luciu, fara efect de coaja de portocala sau vre-o dunga cat de mica, daramite urme de la pensula eventual si cate un fir de par ramas in vopsea .. am avut si vopsea cu efect de perla peste care se aplica negru sause da pe fund negru - depinde daca vopsesti pe un suport transparent pe interior sau pe alt suport opac pe exterior .. atat imi trebuia ,.. sa o aplic cu pensula .. poate o fi si asta o solutie dar clar trebuie mana de pictor cu experienta ..

Eu unul m-am lamurit, as putea inchide topicul ca nu e de interes .. cine nu stie nici nu va afla ceva din el ca secretele se fura sau se platesc ...

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 11 June 2013 - 09:07 PM

0

#18 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 June 2013 - 12:30 PM

Cu pensula poti face treaba serioasa daca poti.Sunt nenumarate exemple cum ar fi dungile de pe Rolls Royce.
Fire de par raman de la bidinele si pensulele lui fimiu de la acuarele.
Nu inchide topicul ca poate face lumina cineva si fara bani.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu