Modelism - RHC Forum: Cineva care se pricepe?? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Cineva care se pricepe?? Navomodel vedeta torpiloare

#31 Useril este offline   kamikaze 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 241
  • Inregistrat: 29-May 05
  • Interests:Machete

Postat 05 August 2005 - 04:12 PM

pai daca te gandesti la ce ma gandesc eu si daca am inteles corect, sabloane pt placile de bordaj nu prea gasesti in planuri (cred eu); dar nu-i nici o problema - construiesti osatura si apoi o imbraci pe loc
Tara te vrea prost! N-o dezamagi...
0

#32 Useril este offline   Dj_NAe 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 03-July 05

Postat 05 August 2005 - 11:19 PM

pai am mai facut asa la un navomodel si s-a hait tot. In schimb am vazut pe site-ul www.pt-boat.com cum a acoperit osatura. Cu 2 straturi de balsa la varianta simpla si baghete la varianta complicata, chipurile iese mult mai rotunjit corpul si se muleaza perfect pe coaste. Nu stiu acuma dak sa incerc cu balsa si la ce rezultat sa ma astept.
0

#33 Useril este offline   kamikaze 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2005 - 11:38 PM

pai daca te-ai uitat cu atentie, tipul ala fixase scheletul si dupa aia s-a apucat de acoperit (de fapt l-a asezat pe o placa dreapta). nu trebuie sa fortezi prea tare cand lipesti pt ca asa se deformeaza, iar daca vrei sa folosesti aceeasi metoda chiar n-ai avea nevoie pt ca baghetele alea se muleaza destul de usor; din ce stiu eu balsa este cel mai usor si maleabil lemn care se poate folosi la asa ceva , asa ca .... spor la treaba ; apropos, frumos modelul
0

#34 Useril este offline   Dj_NAe 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 07 August 2005 - 12:36 PM

Offf, nici nu stiu de ce anume sa ma apuc. :-(
Cine stie unde sa gasesc (mai multe) poze cu vedeta k-203? Am ajuns la concluzia ca acel plan e cel mai detaliat, dar am nevoie de poze pt a iesi cat mai realist. Am tot cautat pe net de mi-a venit acru, n-am gasit nimic....
Sper ca nu va deranjez pt ca sunt asa insistent.
0

#35 Useril este offline   Dj_NAe 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 07 August 2005 - 09:37 PM

Am mai cautat pe internet, si am gasit ca vedeta prezentata de mine la inceput se cheama
torpedo boat "Bolshevik" (project 183 and 183T) .Problema este urmatoarea, planurile prezentate pe site-ul http://www.sssbrno.c...ko/homepage.htm nu sunt chiar atat de detaliate precum cea reala. Stie cineva unde sa gasesc planurile originale acum ca stiu despre ce vas este vorba.
0

#36 Useril este offline   Dj_NAe 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 07 August 2005 - 09:42 PM

Imagine cu vasul in realitate

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1123443756.jpg

0

#37 Useril este offline   Dj_NAe 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 07 August 2005 - 09:50 PM

si planul de pe site-ul
http://www.sssbrno.c...ko/homepage.htm Lode => Planky 2=>Torpédový člun K203
0

#38 Useril este offline   kamikaze 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 07 August 2005 - 11:30 PM

in afara de ceea ce s-a dat aici si ce ai gasit si tu, eu n-am mai gasit nimic, dar sincer eu nu vad nici o diferenta prea mare intre cele doua imagini; asa ca ai putea sa te apuci de lucru, acum depinde de cat de mare vrei sa fie asemanarea cu originalul; oricum si eu am patit aceeasi chestie, adica m-am apucat de lucru si dupa aia imi zice un var care facuse armata pe nava respectiva ca vezi ca aia nu-i acolo, aia e mai incolo....etc. asa ca am retusat ce s-a mai putut; dar pana atunci lucrasem dupa plan!!??(daca ma intreba cineva puteam sa jur ca nava arata ca cea din plan - probabil si de unde nu aveam net pe atunci si era mai greu sa te documentezi)
0

#39 Useril este offline   Dj_NAe 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 07 August 2005 - 11:37 PM

Da, ai dreptate, mi s-a mai intamplat si mie, oricum multumesc pt intlegere si scuze pt deranj.Mai astept idei..... Pana la urma va iesi ceva .Sper :D
0

#40 Useril este offline   victordegalati 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-May 04
  • Interests:shipmodels

Postat 08 August 2005 - 09:10 PM

incearca ,daca te ajuta http://mkmagazin.alm.../komsomolec.htm
0

#41 Useril este offline   victordegalati 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-May 04
  • Interests:shipmodels

Postat 08 August 2005 - 09:12 PM

sau http://mkmagazin.alm...u/ships/d_3.htm
0

#42 Useril este offline   Puiutzu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 316
  • Inregistrat: 26-May 03

Postat 08 August 2005 - 09:46 PM

Pt di Nae
Nu te kinui cu baghete de balsa.
Balsa e cam exagerat de moale. E un lemn superusor dar la capitolul rezistenta nu e cea mai potrivita alegere
Taie la circular baghete din brad cam la 8X3 mm .
Fixeaza osatura pe un pat de lemn (scandura sau altceva ) drept.
Incepe sa invelesti osatura de la punte spre kila cu cate doua baghete concomitent si in acelasi timp!!!! ( stanga si dreapta) . Incepe de la pupa catre prova. Eventual evita sa le arcuiesti la pana la capat (prova ) pana a nu se fi intarit adezivul.
Dupa ce ai montat 3-4 randuri de baghete lasa- le sa se intareasca bine.
Apoi dai drumul mai departe cum vrei tu dar mergi cu 1 /dreapta si cu sora ei pe stanga
Daca ai realizat un skelet suficient de rigid si l-ai fixat serios de pat, si incerci sa invelesti simetric nu vei avea probleme de torsionare garantat !
La final scoti corpul de pe pat....slefuiesti....kituiesti...slefuiesti...imbraci totul in o panza subtire...spritzkit....slefuiesti.....vopsesti....... GATA !
Inca o mica recomandare daca nu te superi.
Cand faci skeletul navei gandeste-te dinainte ce motor vei folosi si pregateste-i un suport , ce accu vei folosi si cam unde-i vei pune si fixeaza tubul portelice prin coaste inainte de a incepe sa invelesti
Vei avea garantia ca axul e asezat cum trebuie si nu dea haia.
Toate Bune
There are more planes in the ocean than submarines in the sky
0

#43 Useril este offline   Dj_NAe 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 August 2005 - 12:12 AM

In sfarsit am lamurit un aspect , asupra corpului, multumesc Puiutzu, in orice caz cand ajung in faza de imbracare a osaturii mai intreb. Am vazut ca unii modelisti acopera cu fira de sticla corpul la sfarsit, dar nu stiu de unde sa gasesc, cat costa , ce adeziv si mai ales cum se aplica. Multumesc Victordegalati pt link-uri
0

#44 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 712
  • Inregistrat: 23-March 04

Postat 10 August 2005 - 02:22 PM

@ Dj_NAe
Intra la link-uri utile si vezi ca am mai pus un link cu vedeta. Poate ca este ceea ce iti doresti.
Realitatea e chiar in fata...dar adevarul este dincolo de noi!
0

#45 Useril este offline   kamikaze 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 August 2005 - 12:29 AM

ai reusit sa te hotarasti pana la urma sau nu? daca te-ai apucat de lucru poate pui si niste poze
0

#46 Useril este offline   Dj_NAe 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 16 August 2005 - 12:32 AM

Inca nu am avut timp, dar o sa ma apuc. Aku caut niste planuri de s8.Stie careva de unde
0

#47 Useril este offline   b38lea 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 408
  • Inregistrat: 29-June 05

Postat 04 September 2005 - 03:04 PM

cred ca am planurile acestei nave , sunt prin rev; modelist konstructor de prin anii 68-69 , este o nava de coasta ruseasca , cum ajung in tara te contactez si it-i voi trimite planurile , bineinteles daca le voi gasi , totusi genul asta de coca imi aminteste de ceva
cu stima
0

#48 Useril este offline   nasa 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 387
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 08 September 2005 - 09:47 AM

imi dau si eu cu parerea, si anume cred ca cel mai bine e sa corectezi corpul cu baghete , dupa care ii "tragi" un ciorap de dama cu solutie de fibra de sticla spritchit si slefuiala.
Ideea e ca corpul tau TREBUIE sa fie cat mai usor pentru a naviga mai bine pe apa,iar despre motor iti recomand unu mese de la robbe 710/13T care e bun si cu doi acumulatori meseriasi de 1800 faci o treaba buna -totul nu depaseste 1.5 mil. Ai mare drija la greutatea modelului e foarte important, coca are forme fainute si va merge bine pe apa, sunt sigur de asta.
Daca poti sa dai si in interior cu solutie de fibra de sticla ar fi super :D barcile astea :D
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu