Cineva care se pricepe?? Navomodel vedeta torpiloare
Postat 05 August 2005 - 11:19 PM
Postat 05 August 2005 - 11:38 PM
Postat 07 August 2005 - 12:36 PM
Cine stie unde sa gasesc (mai multe) poze cu vedeta k-203? Am ajuns la concluzia ca acel plan e cel mai detaliat, dar am nevoie de poze pt a iesi cat mai realist. Am tot cautat pe net de mi-a venit acru, n-am gasit nimic....
Sper ca nu va deranjez pt ca sunt asa insistent.
Postat 07 August 2005 - 09:37 PM
torpedo boat "Bolshevik" (project 183 and 183T) .Problema este urmatoarea, planurile prezentate pe site-ul http://www.sssbrno.c...ko/homepage.htm nu sunt chiar atat de detaliate precum cea reala. Stie cineva unde sa gasesc planurile originale acum ca stiu despre ce vas este vorba.
Postat 07 August 2005 - 09:50 PM
http://www.sssbrno.c...ko/homepage.htm Lode => Planky 2=>Torpédový Älun K203
Postat 07 August 2005 - 11:30 PM
Postat 08 August 2005 - 09:10 PM
Postat 08 August 2005 - 09:46 PM
Nu te kinui cu baghete de balsa.
Balsa e cam exagerat de moale. E un lemn superusor dar la capitolul rezistenta nu e cea mai potrivita alegere
Taie la circular baghete din brad cam la 8X3 mm .
Fixeaza osatura pe un pat de lemn (scandura sau altceva ) drept.
Incepe sa invelesti osatura de la punte spre kila cu cate doua baghete concomitent si in acelasi timp!!!! ( stanga si dreapta) . Incepe de la pupa catre prova. Eventual evita sa le arcuiesti la pana la capat (prova ) pana a nu se fi intarit adezivul.
Dupa ce ai montat 3-4 randuri de baghete lasa- le sa se intareasca bine.
Apoi dai drumul mai departe cum vrei tu dar mergi cu 1 /dreapta si cu sora ei pe stanga
Daca ai realizat un skelet suficient de rigid si l-ai fixat serios de pat, si incerci sa invelesti simetric nu vei avea probleme de torsionare garantat !
La final scoti corpul de pe pat....slefuiesti....kituiesti...slefuiesti...imbraci totul in o panza subtire...spritzkit....slefuiesti.....vopsesti....... GATA !
Inca o mica recomandare daca nu te superi.
Cand faci skeletul navei gandeste-te dinainte ce motor vei folosi si pregateste-i un suport , ce accu vei folosi si cam unde-i vei pune si fixeaza tubul portelice prin coaste inainte de a incepe sa invelesti
Vei avea garantia ca axul e asezat cum trebuie si nu dea haia.
Toate Bune
Postat 09 August 2005 - 12:12 AM
Postat 04 September 2005 - 03:04 PM
cu stima
Postat 08 September 2005 - 09:47 AM
Ideea e ca corpul tau TREBUIE sa fie cat mai usor pentru a naviga mai bine pe apa,iar despre motor iti recomand unu mese de la robbe 710/13T care e bun si cu doi acumulatori meseriasi de 1800 faci o treaba buna -totul nu depaseste 1.5 mil. Ai mare drija la greutatea modelului e foarte important, coca are forme fainute si va merge bine pe apa, sunt sigur de asta.
Daca poti sa dai si in interior cu solutie de fibra de sticla ar fi super :D barcile astea :D