Salutare. Eu sunt nou pe acest forum asa ca va spun bine v-am gasit. Bineinteles ca am o problema de rezolvat - de-aia scriu acest post. Am facut un aeromodel pe care-l zbor cu un Joystick (ca la simulatoarele de zbor) legat la un PC. Comenzile de la PC se duc la un radiomodem ce are puterea de emisie >1W si acesta le transmite catre un alt radiomodem aflat la bord. Acesta comunica pe "serial" cu un microcalculator ce trimite in sfarsit c-zile catre servouri...Toate bune si frumoase pana aici numai ca atunci cand emite radiomodemul de la bord (desi ar tb doar sa receptioneze acesta mai si trimite semnale de acknoledge plus date) servo-urile cele mai apropiate de antena incep sa vibreze cu frecventa de emisie a radiomodemului (100ms, 200ms, 500ms, 1s).
Are cineva vreo idee ce sa fac? Utilizarea servo-urilo digitale ar ajuta? Multumesc.
Pagina 1 din 1
probleme cu servomecanismele servo-urile vibreaza cu fr. radiomodem
Postat 01 July 2005 - 11:54 AM
Daca softul si modemul le-ai facut tu, ti-as sugera sa nu folosesti un emitzator pe aeromodel si raspuns automat de pe aeromodel.
Un cod ciclic pe 16 biti pt protectie la erori inclus in semnalul transmis de la emitzator este suficient.
Sau incearca sa scazi puterea de emisie la vreo 10mW. Eu am o radiocomanda pe 433MHz cu modul industrial de emisie ce are puterea de 10mW, iar raza de actiune e super solida . Nici nu am reusit sa o masor practic la cat de mare este.
Un cod ciclic pe 16 biti pt protectie la erori inclus in semnalul transmis de la emitzator este suficient.
Sau incearca sa scazi puterea de emisie la vreo 10mW. Eu am o radiocomanda pe 433MHz cu modul industrial de emisie ce are puterea de 10mW, iar raza de actiune e super solida . Nici nu am reusit sa o masor practic la cat de mare este.
Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 01 July 2005 - 06:16 PM
Postat 01 July 2005 - 06:00 PM
surfer, la 1 Jul 2005, 07:47, a spus:
...Toate bune si frumoase pana aici numai ca atunci cand emite radiomodemul de la bord (desi ar tb doar sa receptioneze acesta mai si trimite semnale de acknoledge plus date) servo-urile cele mai apropiate de antena incep sa vibreze cu frecventa de emisie a radiomodemului (100ms, 200ms, 500ms, 1s).
Are cineva vreo idee ce sa fac? Utilizarea servo-urilo digitale ar ajuta? Multumesc.
Pai in protocolu' de comunicatie e inclus si pachet de date dinspe model spre tine? La ce-ti trebuie? Doar confirmarea comenzilor o VEZI !
Taie din soft functia de Tx invers si ai rezolvat-o!
Asta daca am inteles eu bine! :lol:
Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Arata acest topic
Pagina 1 din 1