setal, la 26 Jun 2005, 16:25, a spus:
Teoretic, ar trebui sa mearga, numai ca trebuie sa "extragi" de pe placa pe care se afla partea de controller si s-o potrivesti in model. Numai ca treaba asta e ceva mai dificila, daca nu imposibila!
S-apoi se pune problema dimensiunilor magnetilor, care-s relativ mici, deci sansele sa obtii ceva putere cu el sunt reduse. Am vazut pe undeva, zilele astea o incercare care zicea de cca. 50 de W, ceea ce mi se pare putin. Daca compari dimensiunile unui BL, de tipul AXI 2808/10, cu dimensiunile unui motor de HDD, o sa razi de unul singur!
Si pe mine m-a batut gandul asta, ca am prin debara vreo 2 placi cu motor de HDD, dar am renuntat, cand am vazut cate probleme sunt cu setarile si controalele necesare pt aero! (Setari de start!, etc.!) Si dup-aia se pune si problema personalizarii controller-ului in functie si de mana pilotului! Controller-ele dedicate au ceva functii usor accesibile prin soft si special asociate hard-ului resepctiv. Unde mai pui ca producatorii mai si recomanda un anumit tip de controller pt un tip de motor, asta in mod special datorita MOS-urilor din finalul fiecarei faze, care comanda partea de putere a bobinelor de fortza,care evident ca trebuie refacute si corelate OBLIGATORIU, cu finalele MOS de comanda, care in mod sigur nu mai incap pe placa initiala!
E de discutat, dar cred totusi ca e recomandabil sa se foloseasca partea de motor efectiv, asociat cu un controller dedicat. :( Parerea mea!
Stima,
Aceasta postare a fost editata de domnu_doctor: 27 June 2005 - 05:23 PM