Avion din poliestiren !!! Se poate face din asa ceva?
Postat 25 March 2003 - 08:56 PM
Postat 25 March 2003 - 09:20 PM
Eu unul folosesc polistiren espandet de granulatie 20-30 la cocoase ded fuselaje si la aripi. Binenteles ca la aripi mai folosesc si lonjeroane.
Conceptul nu este nou si ofera munca putina si costuri nu prea ridicate, mai mici decat a aripa din balsa. Este excelent pentru incepatori, putand sa faca 3-4 aripi intr-o zi si sa le rupa a doua zi.Deasemenea este buna si pentru profesionisti care pot crea modele de polistiren si fibra usoare si rezistente, cu mari posibilitati din ponct de vedere al zborului.
Este un concept cu un mare potential.
De asemenea si la avioanele reale se foloseste polistirenul in combinatie cu fibra(ex:directii, derive).
Postat 25 March 2003 - 09:21 PM
Postat 25 March 2003 - 09:39 PM
cum se taie, slefuieste, cu ce se combina, cum..... :wub:
daca poti intra acum te rog pe YM
adresa mea este emiloctav2002
Aceasta postare a fost editata de Emilare: 25 March 2003 - 09:40 PM
Postat 26 March 2003 - 09:02 AM
S-a scris pe acest forum si mai ales pe cel vechi cate ceva despre polistiren. Re postez un mesaj mai vechi, poate este de interes:
In Bucuresti, polistirenul roz (de fapt e polistiren EXTRUDAT) se gaseste la AUSTROTERM COM SRL, Bd Iului Maniu 598, tel 01-312 83 35, 312 83 45, 312 83 13, email office@austrotherm.ro
Se afla pe autostrada Buc-Pitesti, chiar inainte de Metro Militari, cum iesi inspre Pitesti, o cladire verde., cu firma la poarta.
Gasiti diverse varietati de densitati. De la 28 la 45 kg/mc. Dimensiunea placilor: 1250x600 mm, grosimi de la 20 la 160 mm. Pretul, acu un an (doi) era in jur de 265DM/mc, fara TVA.
Astia aci produc polistiren expandat (ala alb), cu densitati de la 10 kg/mc-94 DM pana la 30 kg/mc-230 DM . Polistirenul extrudat il aduc de la mama lor. Din Austria, adica (nu de unde ati fi crezut voi!).
Eu am luat de la ei o foaie de extrudat de 100mm (cam 20 DM), ca sa o tai in doua, la 50mm. Chestia e ca s-a cam curbat dupa taiere, semn ca avea ceva tensiuni interne care au ramas necompensate, dupa ce am spart foaia in doua.
Alt furnizor este STIZOLYTH, tel,fax 323 71 80; 323 27 13, str Hristo Botev 29. Vinde cam acelasi lucru.
Mai intrebati si la 0722 647 551, Marius Trif. Amicul asta al meu (coleg de facultate, parapantist, etc.) se ocupa cu comercializat materiale de izolatii. Are placi de 50 si de 30 mm. Se pare ca ei vand numai la bax, cam 1 300 000 lei. Parola e ca sunai din partea lui Valteras (asta e porecla mea) si daca are, poate va da si cate o placa. Vedeti voi...
Daca va intereseaza, ma screm si va trimit de la Austrotherm si niste alte caracteristici, mai putin importante d’ale expandatului.
Documentatie despre taiat aripi din polistiren si despre vacuumat aripi, am cacalau, de pe internet (printuri). Cu cat citesti mai mult, cu atat te ametesti mai mult de nervii capului. Tre pus mana si taiat fo trei-patru aripi proaste si dup-aia o sa iasa ceva zburabil, cat de cat.
O bafto delodelo!
Florin DUMITRU
Postat 26 March 2003 - 11:41 AM
Cred ca ai dreptate...ma apuc de taiat...ce-o fi o fi!!!!
Postat 27 March 2003 - 09:13 AM
Cat despre subiectul asta nu ai decat sa cauti pe net si vei gasi documentatie ..... numai loc pe hard sa ai
In rest spor la treaba tehnologia este viabila ...
Fisiere atasate
-
archetto.part1.exe (97.66K)
Number of downloads: 213
Postat 27 March 2003 - 09:15 AM
PS: atentie trebuie sa descarci ambele fisiere!!
Fisiere atasate
-
archetto.part2.rar (75K)
Number of downloads: 160
Postat 07 July 2003 - 09:51 AM
sa iti faci matritza sa pui mai intai in strat de fibra de sticla sau chiar doua....si sa pui sprei de ala cu spuma....slefuiesti...si pui stratu de deasupra si gata aripa saui orice altceva...si este mult mai rezistenta
:D
sper ca v-am fost de folos
pa
Postat 08 July 2003 - 09:08 AM
Trust me...am incercat amandoua metodele. :)
Toate cele bune.
Postat 14 July 2003 - 01:37 PM
Unde erai cind am disputat problema prelucrarii polistirenului? Ia cauta te rog printre subiectele mai vechi (4 Iunie ) cind am lansat si eu aceasta intrebare, poate mai completezi cu ceva raspunsurile deja primite aici.
De-altfel am inlocuit bucati intregi de profile deteriorate din aripi sau fuselaj utilizind polistirenul extrudat si am mai construit si un aeroglisor beton cu care fac furori pe lacul din centrul orasului. Voi reveni cu poze poate miine.
Postat 14 July 2003 - 05:28 PM
Baga poze cu hidroglisorul, ca ma apuca si pe mine niscaiva nostalgii...
Valteras
Postat 14 July 2003 - 06:56 PM
Postat 15 July 2003 - 04:32 PM
ACEST LUCRU NU PRODUCE MODIFICARI IN DEPENDENTA MEA DE AEROMODELISM....caci doar e AEROglisor... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Voi reveni cu amanunte!
PS Valteras! E beton ce ai scris despre articulatii.... :D
Postat 15 July 2003 - 06:27 PM
zozo, la 15 Jul 2003, 16:32, a spus:
Da' unde ai vazut, nene, ce am scris despre articulatii? S-o fi publicat in Vademecum?
Baga poze!
Postat 16 July 2003 - 07:45 AM
Astept criticile voastre dar avind in vedere ca e primul exemplar si ca lasa niste siaje superbe, eu sunt foarte multumit!
Fisiere atasate
-
aeroglisor_fata.JPG (47.3K)
Number of downloads: 148
Postat 16 July 2003 - 07:49 AM
Fisiere atasate
-
aeroglisor_lateral.JPG (56.7K)
Number of downloads: 144
Postat 17 July 2003 - 11:26 PM
Salut!
Trebuie sa va spun ca este prima data cand intru pe acest forum! Nu am nici un fel de experienta in domeniul modelismului, dar niciodata nu este prea tarziu! M-am inscris de curand, si am gasit o gramada de lucruri interesante. Ca urmare, m-am gandit sa ajut si eu cu ceva - pe cine intereseaza!
Posed o masina de taiat computerizata POLISTIREN EXPANDAT si EXTRUDAT cu fir cald! Taie pe 2 axe. Eu o folosesc in cu totul alt domeniu, dar ma gandesc ca va poate ajuta! Deasemenea mai am multe resturi de polistiren, pe care in prezent le arunc. Daca cineva are nevoie, sa spuna!
Daca va intereseaza, dati-mi de stire! e-mail: "mikkkhail@yahoo.com"
Postat 18 July 2003 - 08:18 AM
Io creca sunt total adormit si ametit .
Postat 19 July 2003 - 10:52 AM
Pai ce sa zic ZOD.... o fi atunci hidroglisor...la's ca dau eu mielul de l-am botezat.. :)
Desigur depinde de interpretare caci cum zici tu amfibia aceea numit Hovercraft ( poate nu am scris cooorect), pe la noi ruleaza sub numele de amfibiu pe perna de aer... :D Dar cum noi incercam sa scurtam denumirile i-am si gasit oaresce ...glisor. Principalul e ca ati inteles despre ce e vorba dar sa vedeti ce misto siaje face pe apa.... :)
Pentri Mikkkhail
Salutare si bine ai venit pe la noi!
Mai sa stii ca e minunat sa ai acces la asa utilaj mai ales ca eu cel putin sunt fan al polistirenului. Motivul principal este ca sunt incepator deci nu-mi permit inca sa investesc prea mult in ceva ce va deveni gunoi iar in al doilea rind este un material la indemina din care cu un briceag poti crea modele functionale precum acest hidroglisor de mai sus.
Te vom pune in contact cu cei mai tari ai meseriei de pe aici care iti sunt si concitadini si apoi mai vedem noi cu ce ne poti ajuta.
Exista doua subiecte deschise unde poti sa-ti faci reclama, unul e cu "materiale ascunse" iar alta cu "oferte de servicii"
Sa auzim de bine!
PS Cam e perioada concediilor asa ca nu prea bintuie membrii pe forum.