Modelism - RHC Forum: Avion din poliestiren !!! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Avion din poliestiren !!! Se poate face din asa ceva?

#1 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 10-March 03

Postat 25 March 2003 - 08:56 PM

Mie imi vin multe idei, asta nu inseamna ca toate sunt bune. Ma gandeam ca s-ar putea face un avion din poliestiren daca ar avea dimensiuni reduse. Este f. usor si pe bucati mici este destul de rezistent.....Acu` astept sa-mi sara in cap profesionishtii si sa-mi demonteze idea.. :wub: :) http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif :D
0

#2 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 303
  • Inregistrat: 11-December 02

Postat 25 March 2003 - 09:20 PM

Asemenea aeromodele se fac de ceva timp in Romania, ce sa mai vorbesc de strainatate.
Eu unul folosesc polistiren espandet de granulatie 20-30 la cocoase ded fuselaje si la aripi. Binenteles ca la aripi mai folosesc si lonjeroane.
Conceptul nu este nou si ofera munca putina si costuri nu prea ridicate, mai mici decat a aripa din balsa. Este excelent pentru incepatori, putand sa faca 3-4 aripi intr-o zi si sa le rupa a doua zi.Deasemenea este buna si pentru profesionisti care pot crea modele de polistiren si fibra usoare si rezistente, cu mari posibilitati din ponct de vedere al zborului.
Este un concept cu un mare potential.
De asemenea si la avioanele reale se foloseste polistirenul in combinatie cu fibra(ex:directii, derive).
Eu fac parte din acei oameni care au capul in nori si picioarele pa pamant.
0

#3 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 303
  • Inregistrat: 11-December 02

Postat 25 March 2003 - 09:21 PM

Eu nua amvrut sa-ti demoralizez ideea ci doar sa-ti spun ca si altii s-au gandit si se aplica pe scara larga
Eu fac parte din acei oameni care au capul in nori si picioarele pa pamant.
0

#4 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 March 2003 - 09:38 PM

ohoho
pai asta e cel mai bun raspuns care puteam sa-l primesc
0

#5 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 March 2003 - 09:39 PM

Imi spui si mie te rog cum se lucreaza cu el?
cum se taie, slefuieste, cu ce se combina, cum..... :wub:
daca poti intra acum te rog pe YM
adresa mea este emiloctav2002

Aceasta postare a fost editata de Emilare: 25 March 2003 - 09:40 PM

0

#6 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 26 March 2003 - 09:02 AM

Dragilor,

S-a scris pe acest forum si mai ales pe cel vechi cate ceva despre polistiren. Re postez un mesaj mai vechi, poate este de interes:

In Bucuresti, polistirenul roz (de fapt e polistiren EXTRUDAT) se gaseste la AUSTROTERM COM SRL, Bd Iului Maniu 598, tel 01-312 83 35, 312 83 45, 312 83 13, email office@austrotherm.ro

Se afla pe autostrada Buc-Pitesti, chiar inainte de Metro Militari, cum iesi inspre Pitesti, o cladire verde., cu firma la poarta.

Gasiti diverse varietati de densitati. De la 28 la 45 kg/mc. Dimensiunea placilor: 1250x600 mm, grosimi de la 20 la 160 mm. Pretul, acu un an (doi) era in jur de 265DM/mc, fara TVA.

Astia aci produc polistiren expandat (ala alb), cu densitati de la 10 kg/mc-94 DM pana la 30 kg/mc-230 DM . Polistirenul extrudat il aduc de la mama lor. Din Austria, adica (nu de unde ati fi crezut voi!).

Eu am luat de la ei o foaie de extrudat de 100mm (cam 20 DM), ca sa o tai in doua, la 50mm. Chestia e ca s-a cam curbat dupa taiere, semn ca avea ceva tensiuni interne care au ramas necompensate, dupa ce am spart foaia in doua.

Alt furnizor este STIZOLYTH, tel,fax 323 71 80; 323 27 13, str Hristo Botev 29. Vinde cam acelasi lucru.

Mai intrebati si la 0722 647 551, Marius Trif. Amicul asta al meu (coleg de facultate, parapantist, etc.) se ocupa cu comercializat materiale de izolatii. Are placi de 50 si de 30 mm. Se pare ca ei vand numai la bax, cam 1 300 000 lei. Parola e ca sunai din partea lui Valteras (asta e porecla mea) si daca are, poate va da si cate o placa. Vedeti voi...

Daca va intereseaza, ma screm si va trimit de la Austrotherm si niste alte caracteristici, mai putin importante d’ale expandatului.

Documentatie despre taiat aripi din polistiren si despre vacuumat aripi, am cacalau, de pe internet (printuri). Cu cat citesti mai mult, cu atat te ametesti mai mult de nervii capului. Tre pus mana si taiat fo trei-patru aripi proaste si dup-aia o sa iasa ceva zburabil, cat de cat.

O bafto delodelo!

Florin DUMITRU
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#7 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 March 2003 - 11:41 AM

Multumesc pt informatii Vali
Cred ca ai dreptate...ma apuc de taiat...ce-o fi o fi!!!!
0

#8 Useril este offline   Virgil 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 338
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 27 March 2003 - 09:13 AM

:wub: Salut Emilare asa cum au spus s cei dinaintea mea, ideea nu este noua si materialul se gaseste aproape "pe toate drumurile". Vezi la taiere sa folosesti "firul cald". Am atasat la mesaj si documentatia de constructie de asa ceva. Este in doua documente in italiana, comprimat cu RAR si facut fisier executabil....
Cat despre subiectul asta nu ai decat sa cauti pe net si vei gasi documentatie ..... numai loc pe hard sa ai
In rest spor la treaba tehnologia este viabila ...

Fisiere atasate

Virge
mai am si eu cate o idee
http://www.rhcforum....c/32151-virgil/
0

#9 Useril este offline   Virgil 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 338
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 27 March 2003 - 09:15 AM

Si acum partea a 2-a.
PS: atentie trebuie sa descarci ambele fisiere!!

Fisiere atasate

Virge
mai am si eu cate o idee
http://www.rhcforum....c/32151-virgil/
0

#10 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 March 2003 - 09:18 AM

Mersi virgil!!
0

#11 Useril este offline   st3fy 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 19-January 03

Postat 07 July 2003 - 09:51 AM

deci...cum sa va zic yo...cred ca se pot face din asta...dar daca te uitai intro seara pe discovery vedeai cum unu a facut un avion din polisiren si zbura deasupra palmei fara nici un motor sau statie....deci...ii fff buna ideea ..... eu jiceam altfell......
sa iti faci matritza sa pui mai intai in strat de fibra de sticla sau chiar doua....si sa pui sprei de ala cu spuma....slefuiesti...si pui stratu de deasupra si gata aripa saui orice altceva...si este mult mai rezistenta
:D
sper ca v-am fost de folos
pa
0

#12 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 July 2003 - 02:49 PM

hmmmm, interesanta idee....
0

#13 Useril este offline   chiftirica 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 22-April 02

Postat 08 July 2003 - 09:08 AM

Tehnologia asta o foloseau cei de la Tg. Mures pentru constructia tintelor aeriene.... ies niste balabuste extrem de grele... spuma este mult mai grea decat polistirenul, si nici macar nu e mai rezistenta. Ce sa mai zic despre construirea matritei. Daca nu vrei sa faci productie mai de serie, parca nu merita efortul sa faci matrite.
Trust me...am incercat amandoua metodele. :)
Toate cele bune.
"Reversul medaliei" este dusmanul meu
0

#14 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1126
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 14 July 2003 - 01:37 PM

'netza Emilare!

Unde erai cind am disputat problema prelucrarii polistirenului? Ia cauta te rog printre subiectele mai vechi (4 Iunie ) cind am lansat si eu aceasta intrebare, poate mai completezi cu ceva raspunsurile deja primite aici.

De-altfel am inlocuit bucati intregi de profile deteriorate din aripi sau fuselaj utilizind polistirenul extrudat si am mai construit si un aeroglisor beton cu care fac furori pe lacul din centrul orasului. Voi reveni cu poze poate miine.
0

#15 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 July 2003 - 05:28 PM

Zozo,

Baga poze cu hidroglisorul, ca ma apuca si pe mine niscaiva nostalgii...

Valteras
0

#16 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 July 2003 - 06:56 PM

Abia astept sa vad pozele... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
0

#17 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 July 2003 - 04:32 PM

Imi cer scuze dar ieri n-a iesit faza cu pozatul. Vroiam sa ies pe lac dar am avut alte prioritati. Urmeaza oricum caci v-am promis! Istoria? Pai dupa ce ca mai tot timpul bate vintul in ultima vreme m-am plictisit sa astept si fiind situatia data ca materialele existau am creat monstrul din Lochness.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

ACEST LUCRU NU PRODUCE MODIFICARI IN DEPENDENTA MEA DE AEROMODELISM....caci doar e AEROglisor... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

Voi reveni cu amanunte!

PS Valteras! E beton ce ai scris despre articulatii.... :D
0

#18 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 July 2003 - 06:27 PM

zozo, la 15 Jul 2003, 16:32, a spus:

PS Valteras! E beton ce ai scris despre articulatii.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif

Da' unde ai vazut, nene, ce am scris despre articulatii? S-o fi publicat in Vademecum?

Baga poze!
0

#19 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 July 2003 - 07:45 AM

Deoarece nici ieri nu am iesit pe lac si ca v-am promis pozele, va trimit doua asa pe uscat.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
Astept criticile voastre dar avind in vedere ca e primul exemplar si ca lasa niste siaje superbe, eu sunt foarte multumit!

Fisiere atasate

0

#20 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 July 2003 - 07:49 AM

Da Valteras! Am citit articolul in Vademecum. Spune-mi si mie mai mult despre impinzirea polistirenului cu folie....de care-o fi. As fi interesat pentru impinzirea aripilor si totodata poate si la aeroglisor. Ok, cunosc metoda clasica dar cum procedati la profilele curbe? Exista folii termocontractante aplicabile pe polistiren?

Fisiere atasate

0

#21 Useril este offline   Mikkkhail 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 15-July 03
  • Interests:Automatizari, CNC-uri si tot ce se misca cu CN.

Postat 17 July 2003 - 11:26 PM

:D
Salut!
Trebuie sa va spun ca este prima data cand intru pe acest forum! Nu am nici un fel de experienta in domeniul modelismului, dar niciodata nu este prea tarziu! M-am inscris de curand, si am gasit o gramada de lucruri interesante. Ca urmare, m-am gandit sa ajut si eu cu ceva - pe cine intereseaza!
Posed o masina de taiat computerizata POLISTIREN EXPANDAT si EXTRUDAT cu fir cald! Taie pe 2 axe. Eu o folosesc in cu totul alt domeniu, dar ma gandesc ca va poate ajuta! Deasemenea mai am multe resturi de polistiren, pe care in prezent le arunc. Daca cineva are nevoie, sa spuna!
Daca va intereseaza, dati-mi de stire! e-mail: "mikkkhail@yahoo.com"
0

#22 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 18 July 2003 - 08:18 AM

Zozo trebuie sa ma lamuresti ca nu inteleg . Aeroglisor nu e o chestie care pluteste pe o perna de aer . S-a discutat pe tema asta mult si am inteles ca perna aia de aer e facuta de un fel de fusta unde se face presiune . Confund io aparatele ? Al tau unde are fusta ? Nu cumva hidroglisor si merge pe apa ?
Io creca sunt total adormit si ametit .
DT
0

#23 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 July 2003 - 10:52 AM

ooops!

Pai ce sa zic ZOD.... o fi atunci hidroglisor...la's ca dau eu mielul de l-am botezat.. :)

Desigur depinde de interpretare caci cum zici tu amfibia aceea numit Hovercraft ( poate nu am scris cooorect), pe la noi ruleaza sub numele de amfibiu pe perna de aer... :D Dar cum noi incercam sa scurtam denumirile i-am si gasit oaresce ...glisor. Principalul e ca ati inteles despre ce e vorba dar sa vedeti ce misto siaje face pe apa.... :)

Pentri Mikkkhail

Salutare si bine ai venit pe la noi!

Mai sa stii ca e minunat sa ai acces la asa utilaj mai ales ca eu cel putin sunt fan al polistirenului. Motivul principal este ca sunt incepator deci nu-mi permit inca sa investesc prea mult in ceva ce va deveni gunoi iar in al doilea rind este un material la indemina din care cu un briceag poti crea modele functionale precum acest hidroglisor de mai sus.
Te vom pune in contact cu cei mai tari ai meseriei de pe aici care iti sunt si concitadini si apoi mai vedem noi cu ce ne poti ajuta.
Exista doua subiecte deschise unde poti sa-ti faci reclama, unul e cu "materiale ascunse" iar alta cu "oferte de servicii"

Sa auzim de bine!

PS Cam e perioada concediilor asa ca nu prea bintuie membrii pe forum.
0

#24 Useril este offline   body_3 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 03-October 04

Postat 03 October 2004 - 08:06 PM

vreau nr de tel al lui virgil
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1