Asa cum spune si titlul,am o problema cu electronica avionului meu,extra 260 . Problema consta in faptul ca aproape intotdeauna,dupa ce conectez o baterie proaspat incarcata , pentru cateva secunde am control asupra servo-urilor + motor iar apoi o iau razna complet ,pierd orice forma de control asupra lor . Toate servomecanismele se blocheaza pe cursa maxima intr-o parte si parca tremura,incearca sa impinga tot mai mult insa nu mai permite partea mobila (eleron , profundor ) . Daca deconectez un servo de la receptor , totul revine la normal, se aud bip-urile de la motor si totul este perfect , ca mai apoi sa pot conecta servo-ul la loc fara probleme . Chestia e ca se intampla si de cateva ori consecutiv,ultima oara fiind in zbor,in vrie . Am avut mare noroc ca a ramas avionul in vrie plata si inafara de cateva crapaturi minore la aripa nu s-a intamplat nimic :D:D ! Ceea ce mi se pare ciudat este ca daca apuc sa zbor putin cu el,adica sa consum din baterie, nu mai face nici un fel de problema . Aveti vreo idee ce ar putea fi ?
Folosesc urmatoarele componente :
motor : roxxy 3535/ 16
esc : BL AL-ZTW 40A de la pasare
baterie : 3s 2200 35-70C turnigy nano-tech
receptor : optima 7
servo : pe coada hs65mg si in rest no-name de la botosani , S2313M-Metal-Gear-Nano .
Ovi
Pagina 1 din 1
Problema extra 260 Problema la electronica
Postat 04 March 2013 - 07:37 PM
salut
incearca sa alimentezi servourile si receptorul de la un nimh, sau alt BEC. Cred ca curentul debitat de ESC-ul tau, de fapt de BEC-ul din ESC-ul tau e prea mic..Poti pune un voltmetru sa vezi ce tensiune da ESC-ul (ma rog BEC-ul) tau. Daca scorti un servo si fenomenul dispare cred ca asta e explicatia. Merita incercat.
PS - astea sunt semnalele cand ma lasa acumulatorul la Manta. Au momente cand se misca necontrolat servourile, dupa care ingheata. Dupa ce am dat cu modelul de pamant am pus un mic indicator de tensiune.
incearca sa alimentezi servourile si receptorul de la un nimh, sau alt BEC. Cred ca curentul debitat de ESC-ul tau, de fapt de BEC-ul din ESC-ul tau e prea mic..Poti pune un voltmetru sa vezi ce tensiune da ESC-ul (ma rog BEC-ul) tau. Daca scorti un servo si fenomenul dispare cred ca asta e explicatia. Merita incercat.
PS - astea sunt semnalele cand ma lasa acumulatorul la Manta. Au momente cand se misca necontrolat servourile, dupa care ingheata. Dupa ce am dat cu modelul de pamant am pus un mic indicator de tensiune.
Postat 13 March 2013 - 05:52 PM
Se pare ca ar fi ceva buba cu servo de pe profundor . Am folosit 2 esc-uri,2 motoare si 7 servo diferite : problema nu aparea decat in momentul cand era conectat servo de pe profundor , de fiecare data ! consider ca o coincidenta e prea de tot ! am sa il inlocuiesc si sa vedem cum se comporta :D .
Arata acest topic
Pagina 1 din 1