Modelism - RHC Forum: Tehnologie GSM pentru RC !?! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Tehnologie GSM pentru RC !?! Ce parere aveti?

#1 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 30 May 2005 - 04:23 PM

Pentru ca am vazut ca in ultima vreme au aparut pe forum tot felul de subiecte legate de utilizarea frecventelor inalte ca suport de transmisie radio pentru semnalele de comandsa ale modelelor, si mod special pentru aero, tocmai pentru a valorifica protectia la perturbatii a acestora, va propun o solutie, care pentru unii ar putea fi hazlie, dar in ultima instanta, de ce nu?

Iata la ce ma gandesc:

Deoarece suportul de transmisie radio in benzile de 900 MHz si 1800 MHz a fost rezolvat de operatorii GSM, din mai toate puntele de vedere (ma refer la cele tehnice si de calitate a semnalului, nemaivorbind de incriptari si protectii, etc., etc.!, de ce nu s-ar putea folosi ca suport de transmisie chiar aceste benzi care sunt destinate transmisiei de voce? In fond pe operatorul GSM, oricare ar fi el, (de preferat Zapp! 1800 MHZ si facilitati de abonament pentru grupuri mai mari sau mai mici! ), nu-l intereseaza ca pe canalul lui se transmite voce sau semnalul de comanda aferent "manivelelor" de la pupitrul statiei radio.

Adica, se fac urmatorii pasi:
1. se face un abonament de grup de cateva telefoane in retea. Trebuie pentru fiecare utilizator cate doua aparate. Unul pentru Tx si unul pentru Rx.
2. se iau aparatele cu pricina si la partea de Tx se moduleaza cu semnalul de LF in locul microfonului si se extrage semnalul de LF in partea de Rx in locul castii, sau la cupla de semnal din aparat. Se decodeaza semnalul in Rx si se aplica la servo-uri.!
3. Se foloseste ansamblul doar in zone de acoperire cu semnal al operatorului selectat.

Avantaje:
1. Tx nu mai are antena!
2. Rx nu mai are antena!
3. Riscul de perturbatie al canalului de legatura intre model si rc-modelist se diminueaza considerabil. :( Protectia fiind implicita prin tehnologia GSM.
4. Exista posibilitatea transmiterii de date din model catre operatorul de la "manivele" pe canalul invers, disponibil din cele doua telefoane. Orice fel de date! Cu conditia ca acestea sa fie tipizate si acceptate de aparatele telefonice!
5. ...

Dezavantaje:
1. Este necesara plata abonamentului pentru aparatele aflate in retea. :lol: Fiecare utilizare va fi taxata, conform abonamentului.
2. Este necesara o interventie minima de realizare a interfetei din Tx si din Rx.
3. Daca luam in considerare Connex 3G, exista posibilitatea de transmisie video in timp real de imagini din timpul zborului.
4. ...

Dati-va un pic cu parerea! :D
Si eventual completati locul cu ..., ..., ramas liber la cele doua rubrici de mai sus!:lol:

Ca sa nu mai comentez ca in acest fel raza de acoperire cu semnal pentru Rx este nelimitata! Iar daca ai 3G, poti zbura si "vedea" pe unde zbori prin intermediul canalului de legatura! Totul e sa ai "gaz" destul in rezervor!

Ideea poate parea 'traznita", dar, inca o data, de ce nu? :lol:

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#2 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 30 May 2005 - 05:19 PM

Singurul bai pe care il vad e intarzierea intre comanda si raspuns, care la GSM poate ajunge la pese 300ms iar cei ce fac acrobatii s-ar putea sa aibe probleme.
Acum ar mai fi un bai: semnalul ce paote fi trimis de GSM este cel vocal care este foarte redundant, cu oarece mici compromisuri poate ar merge ceva improvizat (semnlul transmis nu-si poate modifica parametrii (aplitudine, frecventza) intr-un interval mai mic de 20ms chiar 40ms)ceea ce face ca pt baleierea a vreo 5 canale sa fie nevoie de cel putin 200ms in cel mai rau caz intarzierea asta se aduna cu cea de 300mS de mai sus iar actualizarea comenzilor de doua ori pe secunda e cam prea incet
Ar mai merge ca datele sa fie trimise sub forma de sms-uri dar atunci intarzierea intre comanda si raspuns ar creste f mult peste 1sec.
In rest cred ca este ok.. dar din punctul meu de vedere sunt prea multe baiuri.

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 30 May 2005 - 05:22 PM

0

#3 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 30 May 2005 - 05:28 PM

in locurile in care zburam noi ,de obicei semnalul GSM este f slab,tocmai pentru ca mergem aiurea pe campii sa nu avem bruiaje.
iar o intarziere de jumate de secunda la primirea comenzii este catastrofala!
flying is my life...
0

#4 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 30 May 2005 - 05:37 PM

Un receptor RC poate avea sub 10 grame la cost de cativa zeci de euro. Un telefon e cu un ordin de marime mai scump si mai greu.

Nu poti infige servourile direct in telefon. Iti trebuie un decoder care se adauga la pret si greutate.
---------------

Na c-am facut harcea parcea propunerea lu domn'doctor. Auzi tu ce idee gresita!

cezar
0

#5 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2005 - 05:45 PM

MrSpace, la 30 May 2005, 17:19, a spus:

... e intarzierea intre comanda si raspuns, care la GSM poate ajunge la pese 300ms iar cei ce fac acrobatii s-ar putea sa aibe probleme.

...(semnlul transmis nu-si poate modifica parametrii (aplitudine, frecventza) intr-un interval mai mic de 20ms chiar 40ms)ceea ce face ca pt baleierea a vreo 5 canale sa fie nevoie de cel putin 200ms in cel mai rau caz intarzierea asta se aduna cu cea de 300mS de mai sus iar actualizarea comenzilor de doua ori pe secunda e cam prea incet...

Am facut niste teste de viteza pe reteaua Connex si am gasit o intarzaiere de sub 100 ms, ceea ce m-a determinat sa fac propunerea de fata!

Semnalul de comanda pentru prop isi face refresh-ul la 20 ms, intr-adevar, iar lipsa unui pachet, doua, trei, urmate de pachete corecte de semnal, nu afecteaza in nici un fel pozitia servo-urilor!, care au viteze de raspuns mult mai mici decat acesti timpi. In plus semnalul de prop, este de tipul 0/1, adica o tensiune maaaare (1) si una miiiiiica (0)! Deci din punctul de vedere al structurii semnalului nu cred ca ar fi probleme. N-am inteles ce-ai vrut sa zici cu "semnlul transmis nu-si poate modifica parametrii (aplitudine, frecventza) intr-un interval mai mic de 20ms chiar 40ms". Poate revii cu un detaliu!
Am ridicat o problema de principiu, care ar putea fi foarte aplicabila!

Din unele teste pe care le-am facut in armata, in urma cu ceva ani, rezulta ca timpii de raspuns ai unui tintas de la momentul aparitie tintei si pana la apasarea pe tragaci este de cca. 500-600 ms!, lucru absolut valabil si la modelistii aero, care nu sunt totusi "instantanei"! :D

Luat per ansamblu, cu toti timpii cumulati, chiar si in cazul unor pachete de semnal eronate, urmate de date corecte, eroarea maxima ar putea fi in jurul lui 300-400 ms! Desi in cazul transmisiei GSM, probabilitatea erorii se manifesta in mod special la limita de serviciu a doua celule alaturate, lucru usor de verificat de altfel!

Stima, :rolleyes:
0

#6 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2005 - 05:48 PM

Totusi sunt module GSM folosite foarte intens folosite pentru comunicati masina-masina, sau masina-utilizator.
Aici se vand in prostie sisteme de localizare a masini prin GSM si GPS, am povestit de el prin alt subiect, si mai sunt tot felul de aplicatii in medii izolate unde lasi ori o statie metereologica ori alta dracoveni ce aduna dat de pe camp in mijlocul baraganului. si e destul sa dai un sms unde trebuie sa primesti in cateva secunde un SMS cu datele ce le vrei....
La o adica am putea face asa ceva si pt avionashe.. partea cu camera video in 3G nu-i rea mai ales ca transmisia semnalului video e f dificila datorita benzii largi.. dar nu stiu ce intarzieri sunt acolo

Chestia cu 20mS e cat se paote de reala, pt ca semnalu vocal in GSM este comprimat! si tehnica de compresie e ceva in genul:
-se taie semanlul in felii de 20mS (pe care amplitudinea si frecventza trebuie sa fie cat ami constante)
-se fac tot felul de porcari pe intervalul aasta- fourier determinarea frecvetei de baza , filtrare liniar predictiva bla bla
-in urma prelucrarilor de mai sus se scot niste parametri.. numere.. (ce depind in oarecare masura si de fereastra de 20ms anterioara) mult mai mici la numar ca numarul de eshantioane
-si astea se transmit
-la receptie se face treaba inversa - deci nu semnalu e transmis ci doar parametri iar la receptie e un vocoder ce recreaza semnalu audio transmis.

Cu aia 100ms mai merge treaba.. dar poate esti intro zona unde reteaua nu e incarcata, merge bine, timpul acel depinde de multe chesti. Stiu cifra de 300ms de la scoala.. recunosc ca practic nu am verificato..
Adevarul adevarat ca doar un experiment live ne poate arata ce performante se pot atinge cu asa ceva.

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 30 May 2005 - 05:59 PM

0

#7 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2005 - 05:57 PM

ctotth, la 30 May 2005, 17:37, a spus:

Un receptor RC poate avea sub 10 grame la cost de cativa zeci de euro. Un telefon e cu un ordin de marime mai scump si mai greu.

Nu poti infige servourile direct in telefon. Iti trebuie un decoder care se adauga la pret si greutate.

Propunerea pe care am facut-o a fost determinata de facilitatile oferite de canalul bidirectional oferit de operatorii GSM.

Ordinele de marime sunt precum zici, da' sa ai date video in timp real de la model, nu te tenteaza! Fara arabescuri cu emitatoare si receptoare TV! Pe o cale extrem de simpla dpv tehnic! Financiar-ul e alt aspect!

Apropo de ordine de marime, daca vrei telefon mobil nu cred ca-ti trebe unul de 22.000 de euroi, ca lui Adi Mutu, da' uite ca mai "este" unii care dau si atat (si chiar mai mult!) pe un mobil! De ce n-ar fi si aici amatori?

Nu e vorba de a desfiinta o propunere!
E un loc de discutie!

Stima,
0

#8 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2005 - 06:04 PM

MrSpace, la 30 May 2005, 17:48, a spus:

Chestia cu 20mS e cat se paote de reala, pt ca semnalu vocal in GSM este comprimat! si tehnica de compresie e ceva in genul:
-se taie semanlul in felii de 20mS (pe care amplitudinea si frecventza trebuie sa fie cat ami constante)
-se fac tot felul de porcari pe intervalul aasta- fourier determinarea frecvetei de baza , filtrare liniar predictiva bla bla
-in urma prelucrarilor de mai sus se scot niste parametri.. numere.. (ce depind in oarecare masura si de fereastra de 20ms anterioara) mult mai mici la numar ca numarul de eshantioane
-si astea se transmit
-la receptie se face treaba inversa - deci nu semnalu e transmis ci doar parametri iar la receptie e un vocoder ce recreaza semnalu audio transmis.

Treaba cu teorema eshantionarii spune foarte clar ca refacerea semnalului la receptie se face inconditii de siguranta daca este respectat raportul dintre frecventa maxima transmisa si frecventa de esantionare, care trebuie sa fie minim 2. Cu cat e mai mare acest raport cu atat erorea de reconstructie a semnalului la receptie este mai mica. Dar asta nu e treaba user-ului. Asta o face operatorul GSM. Utilizatorul beneficiaza de rezultatul global! :rolleyes:

Stima,
:D
0

#9 Useril este offline   rallyman 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 440
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 30 May 2005 - 06:41 PM

Sistemul a aparut de altfel si in RC se numeste DSM si functioneaza in 2,4 Ghz e perfect( nici un fel de intirziere )
IMPOSIBIL DE BRUIAT
sint extrem de multumit de el mai multe detalii gasiti la http://www.spektrumrc.com/
Pretul este de aprox 150 usd si se compune dintr-un modul se se monteaza la emitator si un receptor cu trei canale deocamdata dar este EXCELENT.
L'ennui dans ce monde, c'est que les idiots sont sûrs d'eux et les gens censés pleins de doutes
Les bons bateaux ne donnent aucune intelligence à leur propriétaire, et seul le talent permet d'être devant.
0

#10 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2005 - 06:44 PM

domnu_doctor, la 30 May 2005, 18:04, a spus:

MrSpace, la 30 May 2005, 17:48, a spus:

-si astea se transmit

Treaba cu teorema eshantionarii spune foarte clar ca refacerea semnalului la receptie se face inconditii de siguranta daca este respectat raportul dintre frecventa maxima transmisa si frecventa de esantionare, care trebuie sa fie minim 2. Cu cat e mai mare acest raport cu atat erorea de reconstructie a semnalului la receptie este mai mica. Dar asta nu e treaba user-ului. Asta o face operatorul GSM. Utilizatorul beneficiaza de rezultatul global! :rolleyes:

Stima,
:D

Nu vad ce treaba are teorema eshantionizari cu ce zic eu.
Rata de eshantionizare in GSM este de 8kHz
Dar se iau 160 eshantioane (care intra in ferestra de 20ms) si astea trebuie sa fac parte dintr-un semnal cu parametri constanti (frecventza si amplitudine)
Daca semnalul nu e constat in intervalul acesta, codorul GSM il considera zgomot si transmite un semnal ce nu va descrie parametrii semanlului ci doar va zice vocoderului ca colo e zgomot.. zgomotul generat de vocoder nu are nimic in comun cu ce era la emisie.
Vorbesc foarte serios cand zic ca daca semnalu variaza prea rapid nu se transmite bine!! pt ca nu poat fi comprimat!! asta e GSM-ul!
Si va zic sigur, doar m-au futut profii la icter 2 ani cu el.. nu l-am ascultat pe Steriu..: " hai bobitza la micro electronica ca e viatza ushoara..." bou am fost ca nu am ascultat!! :(

Asta este.. dar cum am mai zis.. ideea unei radiocomenzi prin GSM imi surade si mie, iar daca cineva are timp sa experimenteze una ar fi meserie. Eu nu cred ca o sa incerc asa ceva prea curand

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 30 May 2005 - 07:14 PM

0

#11 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2005 - 08:21 PM

Citeaza

Nu e vorba de a desfiinta o propunere!
E un loc de discutie!

Glumeam desigur. Am uitat sa pun fetzele alea zambacioase :rolleyes:

Si pe mine m-ar tenta ideea (cam timid recunosc).

Acu mai in gluma, mai in serios daca tot e sa fie lata de ce sa nu se incerce pe receptor un modul de comanda vocala si sa comanzi modelu din vorbe.. Se gasesc cipuri din astea care pot invata comenzi si se pot integra cu un microcontroler care comanda servourile.

Si nu-ti mai cumperi telecomanda deloc!
0

#12 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 30 May 2005 - 09:12 PM

Asa, asa! Zi-le Loredana!
Adica sa umblam dupa noi cu microfonu' pe camp? Mai bine cu cutia in brate decat ca Irina Loghin...
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#13 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 31 May 2005 - 01:09 AM

Mobilu are propriul microfon, s-ar putea sa mearga. Unele au si hands-free, a.i. poti face ceva util cu mainile in timp ce vorbesti cu avionu (gospodinele pot tricota, dependentii de adrenalina pot conduce masina). Cel putin, cand te vede lumea ca "pilotezi" nu vor mai crede ca esti unu de-a dat in mintea copiilor ce se joaca cu antenutze la ei pe islaz, or sa zica "iete un om serios ce discuta mereu probleme de servici" si ca avionu e pilotat de unul din copiii de langa tufisuri. Iar copiii respectivi vor crede ca-i un soricel inauntru care-l piloteaza (ca in film).

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 31 May 2005 - 01:20 AM

0

#14 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 May 2005 - 06:36 AM

MrSpace, la 30 May 2005, 18:44, a spus:

Vorbesc foarte serios cand zic ca daca semnalu variaza prea rapid nu se transmite bine!! pt ca nu poat fi comprimat!! asta e GSM-ul!

Aseara mi-a picat reteua si n-am mai putut continua discutia!

Asigurarea suportului de transmisie de catre operatorul GSM, asigura toate conditiile necesare realizarii comenzilor in timp real. Daca rata refresh-ului din coder este de 50 Hz, asta inseamna ca in fiecare secunda se comite un set de 50 de pachete de date, inclusiv impulsurile de sincronizare. Ma indoiesc sincer ca cineva are o mana asa de rapida incat sa produca astfel de variatii incat durata impulsului aferent comenzii respective sa se modifice semnificativ de la un pachet de date la cel urmator. :D Si asa cum spuneam chiar daca are loc transmiterea eronata a mai multor pachete de date, sa zicem 10-15% tot nu se intampla mare branza, pentru ca timpii de raspuns ai servo-urilor sunt de ordinul sutelor de ms! Ceea ce in comparatie cu 20 ms cat dureaza un pachet de date cu sincro cu tot, iese din discutie.
In plus existenta DSM confirma ceea ce spuneam mai sus.

O sa incerc sa studiez putin link-ul pe care l-am primit cu DSM!

Stima,
0

#15 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 May 2005 - 07:07 AM

rallyman, la 30 May 2005, 18:41, a spus:

Sistemul a aparut de altfel si in RC se numeste DSM si functioneaza in 2,4 Ghz e perfect( nici un fel de intirziere )
IMPOSIBIL DE BRUIAT
sint extrem de multumit de el mai multe detalii gasiti la http://www.spektrumrc.com/
Pretul este de aprox 150 usd si se compune dintr-un modul se se monteaza la emitator si un receptor cu trei canale deocamdata dar este EXCELENT.

Uitati-va un pic pe site-ul indicat de @rallyman!
Merita!

Stima,

PS:
0

#16 Useril este offline   CristiM 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 22-January 03

Postat 31 May 2005 - 08:29 AM

domnu_doctor, la 31 May 2005, 08:07, a spus:

rallyman, la 30 May 2005, 18:41, a spus:

IMPOSIBIL DE BRUIAT

Uitati-va un pic pe site-ul indicat de @rallyman!
Merita!

Stima,

PS:

Exista deja un subiect deschis pe tema asta aici :D

Cristi
2 fast 4 you 2
0

#17 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 May 2005 - 03:19 PM

E pacat si suspect ca la o asemenea tehnologie (DSM), se limiteaza totul la 3 comenzi! :lol: Ideea pe care am dezvoltat-o pe baza de GSM, viza tocmai posibilitatea de a fructifica volumul mare de date ce poate fi transmis bidirectional, chiar daca unii nu agreeaza ideea! :D
Poate 3G-ul sa-l ispiteasca pe careva si sa-l faca sa mearga mai departe cu ideea! ;)

Stima,
0

#18 Useril este offline   teo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 466

Postat 02 June 2005 - 08:45 AM

f interesanta ideea. mai ales daca ai si un telefon dinala smecher cu gps.
uite io pun la bataie 2 telefoane gsm si un aeromodel electric pentru ca sa-ti demonstrezi teoria in practica. ce zici domnu_doctor? te bagi? daca rezlultatele sunt pe masura asteptarilor, o sa iti pun la dispozitie si un telefon 3g, eventual cu gps. :wub:
zi cum facem
0721597850

Aceasta postare a fost editata de teo: 02 June 2005 - 08:46 AM

Avion, cu motor...ia-ma si pe mine-n zbor..
0

#19 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 June 2005 - 09:23 AM

In sfarsit cineva care rezoneaza pe frecventa! :D
Hai sa povestim pe mess toate detaliile!
sau 0721276100

Stima, :wub:
0

#20 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 June 2005 - 11:04 AM

Mai vii, sau te-ai razgandit! :wub:

Stima,
0

#21 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2005 - 06:30 PM

Am reusit un pic de prototip:
- mashinutza
- statie SPACE 5
- tel ERICSSON
- tel SAGEM
- servo directie
- controller motor
- pacc motor
- pacc Rx
- doo cartele connex: una (Tx) cu cont, una (Rx) cont minim, de preferat d-alea preferentiale, sau si mai bine d-alea cu connex cent! :o

Ceva poze:

Masa de lucru indoor!

Stima,

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1122568239.jpg

0

#22 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2005 - 06:33 PM

Spatele SPACE_5 cu SAGEM montat! Pe functie de Tx!

Stima,

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1122568406.jpg

0

#23 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2005 - 06:35 PM

Detaliu SAGEM la Tx! Montat cu plastice d-alea, nush cum le zice!

Stima,

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1122568503.jpg

0

#24 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2005 - 06:37 PM

Ericssonu' sta cam tzapan acolo, si nu stiu cum s-ar comporta la viteza maxima!
Scuze pentru "caramizile mobile" folosite! In cazul asta nu forma conteaza! :o Ideea ! :o

Stima,

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1122568645.jpg

0

#25 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2005 - 06:39 PM

Si ultima, unde se vede mai bine si "Rx-ul si Tx-ul", legate de sasiu si de cutia SPACE_5!
Montura e perfectibla ca forma!
Si e foarte important ca legaturile sa fie ferme din motive clare!

Stima,

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1122568781.jpg

0

#26 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2005 - 06:45 PM

Dupa ce improspatez pakku' de la motor, ca-i cam lesinat, incerc sa pun si-un 3G pe mashinutza!
Pasu' urmator: un avionash, care sa poata duce ceva suplimentar cu 3G! Si evident un pilot experimentat! :o Plus operator video, etc!

Stima,
0

#27 Useril este offline   teo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 466

Postat 28 July 2005 - 06:48 PM

bravos!! am bombonelu pregatit. cand ma intorc la Bucuresti, facem si 3G!!
Avion, cu motor...ia-ma si pe mine-n zbor..
0

#28 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2005 - 06:56 PM

teo, la 28 Jul 2005, 18:48, a spus:

bravos!! am bombonelu pregatit. cand ma intorc la Bucuresti, facem si 3G!!

Tzine-l pe tzeava!
Ca se merita! :o

Stima,
0

#29 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2005 - 08:01 PM

Bravo domnu_doctor,
Vrem detalii pentru micii spioni pititi in creierii nostri:
- cum codezi si decodezi tzignalu
- care-i timpu de reactie.
- ai pomenit ceva de GPS? a, nu, de 3G...

cu complimente
cel mai mare frate marx
0

#30 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2005 - 08:42 PM

ctotth, la 28 Jul 2005, 20:01, a spus:

Bravo domnu_doctor,
Vrem detalii pentru micii spioni pititi in creierii nostri:
- cum codezi si decodezi tzignalu
- care-i timpu de reactie.
- ai pomenit ceva de GPS? a, nu, de 3G...

cu complimente
cel mai mare frate marx

Pic de somn! :o
O sa incerc sa-ti dau detalii, in zilele urmatoare, ca acu' ma lupt sa-i dau un pic de forma, ca arata ca o casa in "roshu"! Adica din caramizi!
Deocamdata ideea e importanta!
Viteza de reactie... ! Mai vorbim, ca vreau sa fac neshte teste la limita, ca sa pot trage concluziile bune! :o
Oricum , in zona de acoperire a aceleasi celule, e in jur de 100 ms! Acceptabil zic eu! Da' mai bine, dupa masuratori!

Stima,
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu