Modelism - RHC Forum: Magnum .61 XL ABC - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Magnum .61 XL ABC 10cc

#1 Useril este offline   Tomcat 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 18 June 2005 - 09:11 AM

Am un motor ABC Magnum .61XL(10cc) si am cateva lucruri pe care as vrea sa le stiu,legate de rodaj:
1.In urma subiectului cu combustibilul am inteles ca facut de cei de la Magnum are decat 15% ulei de ricin.In manualul motorului scrie ca as avea nevoie de comubstibil cu 20% ulei.Ce ulei as putea sa folosesc pentru a completa pana la 20?Cred ca totusi nu pot sa folosesc 15% pt rodaj.(poate sa fie sintetic, si daca da, ce fel de ulei sintetic sa folosesc?)
2.La efectuarea rodajului ce ar trebuiu sa am in vedere in afara de ce scrie in manualul motorului?Acolo scrie ca motorul trebuie rulat in etape de 5min turat la maxim(cu amestecul cat mai bogat) dupa ce a rulat 1min la 1/4 din turatie.
Eu ma gandeam totusi sa rulez la 70-80% din turatie.Mi se pare prea mult sa rulez la full in timpul rodajul.
0

#2 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1966
  • Inregistrat: 08-May 02

Postat 18 June 2005 - 09:50 AM

1.Ulei de ricin!
2.Indiferent de parerea celor din jur, instructiunile producatorului primeaza (ei stiu mai bine, ca ei l-au facut ;) )
No brain, no headache.....
0

#3 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 744

Postat 18 June 2005 - 10:52 AM

Salut!
Eu am un motor la fel si l-am rodat exact cum spune producatorul, folosind combustibil MAGNUM cu 5% nitrometan . Nu am avut si nu am nici o problema. La zbor tot timpul trebuie reglat pentru putere maxima dar sa scoata in permanenta fum si trebuie urmarit ca uleiul ars sa nu fie negru.
Zbor placut!
MUGUREL.
P.S. Problema cu pistonul ars si combustibilul este altceva: motorul acela functioneaza la peste 20000 de rot/min.
0

#4 Useril este offline   Tomcat 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 121

Postat 18 June 2005 - 03:16 PM

OK
Deci merge sa folosesc si combustibilul asa cum este.Asta vroiam sa stiu in principiu.
Tousi as vrea sa merg cu el turat pe la 80%, sa nu il rodez turat la maxim.As putea sa am vre-o problema din cauza asta?
0

#5 Useril este offline   AB17LUK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 03-December 04

Postat 18 June 2005 - 04:47 PM

Eu zic sa pui niste (3-5%) ulei in plus - sintetic sau ricin. Mai ales la rodaj !!
Poti sa-l ti-i la maxim linistit. Important e sa faci acel ''joc'' 4T-2T care e specificat in instructiuni. O sa vezi ca turatia oricum nu se ridica mai mult de 70-80% din maxim. Turatia maxima nu ar trebui sa o atingi (folosesti) decit dupa minim 8-10 rezervoare.
Si eu am folosit acest combustibil la rodaj si, din fericire, nu a patit nimic. Acuma ca am facut testul la ulei, si stiu numai cit e in el, as mai adauga ceva in plus.
Bafta!
Luci
0

#6 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 19 June 2005 - 11:30 PM

Rodajul motorului ABC se face in reprize de tratzie maxima, este important sa se incalzeasca repede caci este foarte strans, mai ales in partea de sus a cilindrului, unii producatori recomanda si o anume elice pt rodajul motorului. eu personal la rodajul motoarelor folosesc doar ulei de ricin cam20%. la motoarele mici am avut surpriza sa mearga motorul foarte prost si sa incinga la combustibil cu sintetic15-18% pt zbor normal, iar la plinul cu ulei de rodaj 20%ricin sa castige serios la ture.
0

#7 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 665
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 20 June 2005 - 10:02 AM

Citeaza

Deci merge sa folosesc si combustibilul asa cum este.Asta vroiam sa stiu in principiu.

Daca vrei ca motorul sa aiba viata scurta, poti sa-l rodezi si cu doar 15% ulei. Recomandarile mele (chiar daca au mai fost zise si inainte):
1) Mai baga cel putin 5% ulei de ricin. Poti sa mergi pana la 7-8% plus.
2) Fa exact cum scrie in instructiuni, nimic in plus nimic in minus.
3) Cauta sa faci rodajul in zile mai racoroase
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu