Modelism - RHC Forum: Macheta Deagostini transformata in RC - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Macheta Deagostini transformata in RC

#1 Useril este offline   Cred 

• Grup: Members
  • Postari: 0
  • Inregistrat: 04-January 13

Postat 04 January 2013 - 02:48 PM

Salut.
Vreu sa transform o macheta Deagostini in RC.
Ma gandesc la masinutele cu telecomanda , fata-spate-stanga-dreapta , nu modele complicate.
Credeti ca se poate realiza si daca imi puteti spune cum as putea sa prin motorasul si firele de macheta?
Astept orice sfat.
PS: Este doar pentru a prinde experienta , mai departe voi face un R12 1/18 RC , asta cand mai strang fonduri. :D
0

#2 Useril este offline   mastabac 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 07-November 12
  • Interests:RC cars

Postat 04 January 2013 - 05:33 PM

Salut.

Pai nu cred ca toata lumea stie cum arata o macheta de agostini :p si mai ales ce se poate face la ea sa o faci RC.

POti incepe prin a pune niste poze cu ea, sa spui de ce componente dispui... sper ca nu ai vrut sa spui ca iti construiesti o electronica de la zero... :)

Avand deja niste zile bune pierdute pe subiectul asta, iti recomand o macheta care are si directie, e mult mai usor de adaptat o servo la ea decat sa faci fuzete la o masina cu ax fix pe fata.

Ti-ar mai trebui :
o statie emisie pistol cu tot cu receiver,
un servo mini pentru directie,
un servo normal (eventual cu angrenajul stricat) pe care sa il folosesti la tractiune (motorul, iar electronica pe post de variator, doar cu potentiometrul inlocuit cu 2 rezistente fixe egale).
in formula asta functioneaza cu 4 AAA NiMh fara probleme. Sau cu pack de 6V NiMh.

Daca vrei ceva mai puternic, cauti un ESC de brushed mic, sub 10A, cu reverse, in principiu merge cu majoritatea motoraselor de prin comert.
ESC-ul sa aiba alimentare de 6V pt. receiver si servo (adica BEC) si poti sa pui si LiPo 2S, adica 7,4V pe ea. Si o sa vezi diferenta.

Mai sunt cativa care au facut RC izare la cateva trompetzele din comert, cel mai tare exemplu a fost al unui coleg care a facut niste camioane in miniatura, o bijuterie.
Airtronics MX-3X
STR8 Hobbytech EP buggy 1:8 (4s)
Kyosho miniZ MA010 AWD drifter Subaru Impreza STI
Kyosho miniZ MR03W: RM Porsche GT911, Atomic VDS 94mm MM
noname 3 channel coaxial heli (cred ceva echivalent Syma So32)

Anexe:
Kyosho Mad Force Kruiser MT VE 1/8 4WD
HPI Bullet MT 3.0
HPI Mini Recon 1:18

Nimic nu iti face placere daca nu te si chinuie ...
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu