Modelism - RHC Forum: problema conectare statie(simulator)la laptop - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

problema conectare statie(simulator)la laptop

#1 Useril este offline   laurentiu39 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 14-November 12

Postat 17 November 2012 - 11:08 AM

salutare....va rog sa ma ajutati si pe mine cum sa fac conectarea statiei la laptop ca nu reusesc....am un mini copter v2 (Rc System),cu cablul aferent adica la un capat este rotund acolo unde intra in statie iar la celalalt capat este o interfata cu 2 mufe ptr intrare in pc (una este lunga si alta mai mica),am bagato pe cea mica pentru ca pentru cea lunga nu are laptopul intrare dar nu se intampla nimic pe laptop....ce sa fac?
0

#2 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 619
  • Inregistrat: 16-April 11
  • Interests:Aeromodelismul, e un hobby pe care de mult l-am admirat.

Postat 17 November 2012 - 11:23 AM

Vezi postarealaurentiu39, la 17 November 2012 - 11:08 AM, a spus:

salutare....va rog sa ma ajutati si pe mine cum sa fac conectarea statiei la laptop ca nu reusesc....am un mini copter v2 (Rc System),cu cablul aferent adica la un capat este rotund acolo unde intra in statie iar la celalalt capat este o interfata cu 2 mufe ptr intrare in pc (una este lunga si alta mai mica),am bagato pe cea mica pentru ca pentru cea lunga nu are laptopul intrare dar nu se intampla nimic pe laptop....ce sa fac?

Salut, da ceva mai multe detalii despre laptop si eventual foto cu mufele, eu tot pe laptop folofesc simulator si merge. Statia e E FLY 6CIID si cablu are un jack( mufa mica, rotunda) de 3,5mm la statie si un adaptor USB la computer.
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
PIPER SUPER CUB, PICO CUB
WING-TIGER
TURNIGY 9X ER9X, E-FLY 6CIID, FUTABA T2R
0

#3 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 17 November 2012 - 11:39 AM

Pentru inceput sa citesti ce s-a mai scris pe forum:

http://www.rhcforum....__hl__simulator

Vezi postarealaurentiu39, la 17 November 2012 - 11:08 AM, a spus:

...ce sa fac?

0

#4 Useril este offline   laurentiu39 

• Nou venit
  • Pip

Postat 17 November 2012 - 12:48 PM

http://imageshack.us.../img1078vx.jpg/
0

#5 Useril este offline   laurentiu39 

• Nou venit
  • Pip

Postat 17 November 2012 - 12:49 PM

http://imageshack.us.../img1078vx.jpg/
0

#6 Useril este offline   pistolaSHNIKOV 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 221
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 17 November 2012 - 08:16 PM

Daca nu instalezi niste soft, chiar n-o sa se intample nimic pe laptop :unsure:

S-o luam metodic:
Interfata ta se numeste interfata PIC serie-paralel, si iti transforma semnalul (probabil tip PPM) scos de statia ta prin portul de trainer (mufa rotunda) intr-un semnal serial (mufa seriala mama - 9 gauri ) sau paralel (mufa paralela tata - 25 pini).

Tu zici ca ai doar seriala la laptop, deci iata pasii de urmat:

Pasul 1:
Daca nu-l ai deja, downloadeaza simulatorul FMS de aici
FMS stie nativ sa lucreze cu interfetele PIC.
Alegi din meniul FMS optiunea Controls > Analog Control >Serial PIC-interface > Mapping/ Calibration
O sa ai un pic de furca pana asignezi corect numerele de canale si faci o calibrare, dar in final benzile albastre corespunzatoare canalelor trebuie sa miste in functie de cum dai tu de sticuri.

Pasul 2:
Ca sa folosesti un simulator mai bun, va trebui sa instalezi in windows un driver de joystick virtual, care sa foloseasca drept joystick statia ta, prin intermediul interfetei PIC sau a line-in-ului de sunet.
Chestia asta o poti face in mai multe moduri, cu PPJOY, VJOY si SMARTPROPO, in functie de interfata pe care vrei s-o folosesti (seriala, paralela sau chiar line-in-ul/mic-in-ul de sunet din laptop)
Evident, trebuie sa iti procuri si simulatorul respectiv inainte de a te apuca de treaba
Intram in detalii dupa ce treci de pasul 1

Bafta
"Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne intelegem bine, ca intre asasini."
Emil Cioran

0

#7 Useril este offline   laurentiu39 

• Nou venit
  • Pip

Postat 18 November 2012 - 08:25 PM

nu reusesc sa fac nimc,care din cele doua mufe trebuie bagata la laptop ca eu vad ca are decat mufa cu 9 gauri cealalta lunga nu este,am bagat in cea cu 9 gauri dar nu misca nimc
0

#8 Useril este offline   pistolaSHNIKOV 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 221
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 18 November 2012 - 09:30 PM

Da-ne detalii despre ce ai incercat pana acum.
Pana acum am priceput doar ca ai cuplat interfata de 9 pini (seriala) la mufa asta din laptopul tau.
Mai departe ce-ai facut ?
"Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne intelegem bine, ca intre asasini."
Emil Cioran

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu