Modelism - RHC Forum: automodel electric offroad - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

automodel electric offroad

#1 Useril este offline   tuntila 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 24-September 12

Postat 02 October 2012 - 07:46 AM

va salut
sunt nou in ale automodelismului, mai exact acum vreau sa fac primul pas.
as dori niste sfaturi, sugestii, legate de un automodel electric offroad, scara 1:10, parca imi plac mai mult buggy...
bugetul de inceput sa fie cam 1500, hai sa zicem 2000 lei.
am mai citit cate ceva si nu pot sa ma hotarasc.
sa iau un kit mai bunicel (asa mi s-a parut ca ar fi), team durango 410R kit, pe care sa pun accesorii medii si pe care sa le pot schimba ulterior, sau sa iau din start un rtr de banii de care dispun?
astep sfaturi...mersi!
0

#2 Useril este offline   Superman 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1274
  • Inregistrat: 16-January 11
  • Interests:Berea,femeile si masinile ;)

Postat 02 October 2012 - 11:55 AM

Salutare si bine ai venit.depinde de tine la ce vrei sa folosesti masina.daca vrei bashing traxxas slash/rustler,daca vrei si pt concursuri hpi firestorm,team asociated b44 sau b4,sau team durango.aici il rog pe domnu Diesel sa iti zica mai multe.
0

#3 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1133
  • Inregistrat: 19-May 10

Postat 02 October 2012 - 12:24 PM

Vezi postareatuntila, la 02 October 2012 - 07:46 AM, a spus:

va salut
sunt nou in ale automodelismului, mai exact acum vreau sa fac primul pas.
as dori niste sfaturi, sugestii, legate de un automodel electric offroad, scara 1:10, parca imi plac mai mult buggy...
bugetul de inceput sa fie cam 1500, hai sa zicem 2000 lei.
am mai citit cate ceva si nu pot sa ma hotarasc.
sa iau un kit mai bunicel (asa mi s-a parut ca ar fi), team durango 410R kit, pe care sa pun accesorii medii si pe care sa le pot schimba ulterior, sau sa iau din start un rtr de banii de care dispun?
astep sfaturi...mersi!

Poti sa iti iei la mana a doua un Team Associated b44, RTR, la 1200 lei.
Fan Nokia.
0

#4 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1031
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 02 October 2012 - 12:32 PM

Vezi postareatuntila, la 02 October 2012 - 07:46 AM, a spus:

legate de un automodel electric offroad, scara 1:10, parca imi plac mai mult buggy...

Buggy-urile 1/10 nu se prea preteaza rularii pe oriunde (adica iti cam trebuie un circuit amenajat pentru ele). Nu zic ca nu pot rula si pe teren foarte accidentat, doar ca le chinui si nu sunt facute pentru asta. Daca nu iei modelul cu gandul exclusiv de a participa la concursuri, poate ar fi mai bine sa te orientezi spre altceva. Ai putea incerca un Short Course 4x4, este rapid, distractiv, merge pe oriunde si exista si clasa de concurs, daca vrei doar sa te joci cu el o poti face linistit, si oricand ai vrea sa vii la un concurs sa vezi cum e, se poate si asta.
Masinute de jucarie. Pe bani adevarati.
0

#5 Useril este offline   tuntila 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 October 2012 - 07:57 PM

vreau sa ma joc, deocamdata, si sa invat sa il conduc...
nu il voi folosi pe teren foarte accidentat, nu mai accidentat decat ce am vazut prin diverse filmulete.
0

#6 Useril este offline   MarinMircea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 580
  • Inregistrat: 20-May 10
  • Interests:Automodelism
    Ciclism (in portii moderate)

Postat 02 October 2012 - 09:39 PM

ca sa intelegi mai bine , automodelele buggy sunt facute cam doar pentru suprafete plate , chiar daca este off road se poate discuta in mare despre off road-ul de competitie unde terenul este , sau cel putin ar trebui sa fie nivelat...

Garda la sol fiind foarte joasa nu va reusi performante prea mari iar daca il mai bagi si prin ceva iarba l-ai omorat... de aceea , pentru ceea ce spui ca ai dori ti-as recomanda un short course , de preferat slash daca vrei bashing... sau un monster truck avand garda la sol foarte ridicata
Firestorm 10t - la vanzare
Traxxas slash ultimate 4x4 VXL
0

#7 Useril este offline   tuntila 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 October 2012 - 05:03 PM

multumesc tuturor pt raspunsuri. :clapping:
la sfaturile voastre am renuntat la buggy in favoarea unui short course. am luat un team durango desc410R, si multumesc pe aceasta cale colegului NiZ...mai am de achizitionat cate ceva pana sa imi incep cariera de pilot :) ...abia astept. pe sfarsitul saptamanii sper sa fie gata de drum...
0

#8 Useril este offline   Diesel 

• Diesel
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2849
  • Inregistrat: 29-December 05
  • Interests:www.mrtclub.ro

Postat 09 October 2012 - 05:06 PM

Excelenta alegere. Ai luat un automodel si de inceput si de pastrat. Bravo!!!
0

#9 Useril este offline   sandrei 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1510
  • Inregistrat: 16-November 08

Postat 09 October 2012 - 11:17 PM

Foarte buna alegerea...Deja am avut ocazia sa ne cunoastem si pot doar sa il laud pentru faptul ca un incepator s-a documentat temeinic inainte de achizitie si a ales calitatea si performanta si nu a mers pe trendul ascendent de aprecieri de chinezisme. Mai rar asa ceva in Romania si merita aprecierea noastra. Echipa de la cluj se mareste :wacko:
TEAM DURANGO DESC210 2WD
TEAM DURANGO DNX408
TEAM DURANGO DEST210
TEAM C TR02 / Absima JEKYLL
Hpi Sprint 2 DRIFT
HPI E10 DRIFT
Hot Bodies TC-FD DRIFT PRO KIT
HPI BAJA 5T

Proud member of HPI RACING ROMANIA TEAM

0

#10 Useril este offline   tuntila 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 03 November 2012 - 11:40 AM

buuuuun...:)
masinuta e functionala cu ajutorul colegului sandrei (mersi ;)), am facut cateva ture, merge super...
dar...
parca nu e cea mai potrivita pt conditiile din parc (nu e tocmai un parc amenajat), mi-e cam mila de ea la tavaleala si am inceptut cautarile...pt un monster truck, electric trebuie sa fie. m-am cam oprit la cateva modele care mi s-au parut interesante, in varianta brushless:
1. hpi savage flux
2. traxxas e-revo
3. traxxas e-max
ar mai fi si
4. traxxas summit
alte variante sunt binevenite...
toate am vazut ca sunt waterproof, vreau sa mearga cu brio si in zapada.
ma intereseaza o electronica fiabila, un roller rezistent si sa fie spectaculoasa (gen backflip, dar nu neaparat)...
ca pareri aveti? :)
0

#11 Useril este offline   MarinMircea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 November 2012 - 08:33 PM

flux nu este wateproof din cate stiam eu.. poate au facut vre-un update la sistem , dar nu cred..

Dintre toate acelea , daca le vrei brushless , te anunt ca nici una nu este wateproof , doar variantele brushed , in afar de Savage care este doar brushless...
0

#12 Userul este online   vgeorge 

• Membru Fondator MDT
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2706
  • Inregistrat: 31-August 09

Postat 03 November 2012 - 08:49 PM

MarinMircea iar vorbesti mult si PROST.
Ca sa te convingi ca acele "cunostiinte intemeiate alte tale" despre automodele sunt GRESITE te invit sa urmaresti filmuletu.

Traxxas Summit ar fi si alegerea mea ;)

Aceasta postare a fost editata de vgeorge: 03 November 2012 - 08:51 PM

Racing
-Associated B7 - buggy 2wd electric
-Associated B74.2 - buggy 4wd electric
-Mugen MTC2 - stock/mod touring electric
-Associated SC6.2 - short course 2wd electric
-Losi SCTE 2.0 - short course 4wd electric
-Mugen MBX7TR - truggy nitro
-Mugen MBX8R - buggy nitro
-Kyosho MR04 - 1/28 box stock
-GLR racing - 1/28 mod
-Garbage collection - Crawler performance scale

[center]Club
C.S.T.A. Bucuresti
0

#13 Useril este offline   Rapperul 

• ••• Respect Me , NOOB •••
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 962
  • Inregistrat: 08-July 11
  • Interests:> Bodybuilding <

Postat 03 November 2012 - 09:16 PM

E foarte ok summit dar si savage`u , acuma tu stii ce vrei cu adevarat .

Waterproof este doar summit`u brushed , ca faci tu combo`u Mamba Monster waterproof asta e alta problema , eu am un savage flux si sunt foarte multumit de cate chestii indura , am avut si stadium truck ( firestorm flux ) dar si SC ( kyosho ultima sc ) si dintre toate astea cel mai multumit m`a facut savage`u . Savage`u indura extrem de multe chestii , sarituri IMENSE , n* backflip`uri , este o masina excelenta pentru off`road sa nu mai zicem de piese , unde in RO e plin de posesori de savage fie el flux/4.6/5.9/bla bla bla .

Pana la urma degeaba spunem noi ce am alege pana la urma tu alegi ce ti se potriveste !

MANU !
> > > Pro Bodybuilder < < <
________________________________________________________________________________________________________________________

~ Topicul meu cu Feed-Back ~
0

#14 Useril este offline   MarinMircea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 November 2012 - 11:32 PM

george tu ai citit ce am scris? , ai vazut vreodata summit brushless? Am specificat clar ca cele brushed sunt wateproof , cele brushless NU, nici unul din acele modele , varianta brushless , nu este wateproof... :| :D

Summit-ul il iei daca vrei sa faci un fel de crawling.. , savage daca vrei sa sari cu masina ... pe rampi , pe dealuri , pe oameni ...

Aceasta postare a fost editata de MarinMircea: 03 November 2012 - 11:34 PM

0

#15 Useril este offline   Tudorrrr 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 196
  • Inregistrat: 18-June 12
  • Interests:Tractoare, mai ales cele roz. Full homo.

Postat 04 November 2012 - 03:41 PM

MarinMircea, am văzut Summit brushless, vine stock pe varianta 1/16. Dar deja ne băgăm în bălării.
Dacă vrei ceva care să îndure multă "bătaie" Savageul ar fii potrivit, datorită șasiului de aluminiu, nu am văzut niciodată un Savage stricat.
Dacă vrei ceva gen "All Conditions", din câte știu Traxxas a băgat recent mașini care au cizmulițe de cauciuc pentru rulmenții expuși la apă, locașuri speciale pentru baterii ca să nu se atingă apa de ele etc (Revo, Summit, Maxx). Singura chestie de care trebuie să ai grijă este la motoarele brushless să nu intre prea multă apă la ele. :blush:
Sunt interesat în tractoare pentru agrement. Rog seriozitate!
0

#16 Useril este offline   MarinMircea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 04 November 2012 - 03:57 PM

Da stiu de acea varianta , ma refeream la cele de mai sus...

Scuzati-mi bagarea in seama ... Din tot ce am scris pana acum vreau doar asta sa se stie... Cel mai bun model de acolo din punctul meu de vedere este Savage Flux , cel mai avanasat Traxxas Summit si daca este neaparat sa clarific cel 1/10 (cu scara reala 1/8 ) modelul BRUSHED nu cel BRUSHLESS care este 1/16 si nu are nici o legatura cu acest topic , dar totusi scriem si noi

Aceasta postare a fost editata de MarinMircea: 04 November 2012 - 04:00 PM

0

#17 Useril este offline   tuntila 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 November 2012 - 05:18 PM

ca sa evitam discutii contradictorii...fiind la inceput si dupa atatea filmulete si pagini deschise, nu mai stiu, brushed, brushless, waterproof...ma mai incurc :)
nu vreau sa il bag in apa, dar as vrea sa reziste la niste ture prin zapada, ca e pe noi cat de curand. apoi, din ce am observat eu variantele brushless sunt mai puternice si mai spectaculoase decat cele cu perii...
stiu ca parerile sunt subictive, dar m-ar ajuta un sondaj cu opiniile posesorilor, sau care le-au vazut si incercat macar. din filmulete si descrieri e greu sa iei decizia corecta. :blush:
mersi! :)
0

#18 Useril este offline   MarinMircea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 04 November 2012 - 06:51 PM

pai s-a raspuns deja de 10 ori ... acele modele brushless pe care le-ai enumerat tu , in afara de summit , care este DOAR Brushed (in varianta 1/10), NU sunt wateproof , deci nu ai sa le poti baga in zapada decat daca le faci tu wateproof prin metode mai mult sau mai putin sigure , totusi foarte riscante , iar electronica de pe acele masini nu e foarte ieftina , daca vrei sa te dai prin zapada si sa ai putere.. cel mai bun model dintre acelea , este cum a spus si Vgeorge Summit-ul , este complet wateproof , puternic , trece aproximativ peste orice obstacol , dar are un minus intalnit destul de des... se strica servomecanismele... nu la toti , dar unii mai au problema aceasta , in acei unii fiind inclus si prietenul meu care , la doar vreo 6 luni de la achizitionarea modelului , vreo 10-15 de iesiri a cate jumatate de ora , o ora , servomecanismele au cedat ... altii n-au probleme nici dupa ani de zile , fiecare cu norocul si exploatarea lui , restul depinde de tine... servo le poti inlocui cu ceva din china , la vreo 2mil bucata , sa zicem 2 jumatate bucata cu transport si vama , sau ai dupa aceea optiunea de a pune unele performante (cel putin cu numele...) , care depaseste suma de 400 de lei pe bucata + transport si posibil vama...

Ma rog , asta e alta mancare de peste si dupa cum am spus , fiecare cu norocul lui :clapping:

Apropo , am testat si eu un summit , este... bestial :) , nu foarte rapid (oricum duce pana undeva la 40 de km/h) , dar oricum foarte frumos se conduce

Sper ca te-am ajutat sa-ti faci o idee :good:

Aceasta postare a fost editata de MarinMircea: 04 November 2012 - 06:52 PM

0

#19 Useril este offline   Rapperul 

• ••• Respect Me , NOOB •••
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 962
  • Inregistrat: 08-July 11
  • Interests:> Bodybuilding <

Postat 04 November 2012 - 06:52 PM

SCURT :

Am savage , sunt foarte multumit de el , indura enorm de mult . E masina perfect pentru bashing , asfalt dar pe asfalt depinde ca poate lua bataie de la e`revo deoarece e mai "atletic" decat savage`u , dar pentru sarituri , padure , zapada , nebunii e excelent . Rulmentii sunt SEALED cauciuc deci nu e problema , doar dupa o tura in zapada sa cureti rulmentii de apa pentru o mai mare durata de viata !

I`ati savage flux hp si n`o sa fii dezamagit si ca sa fii sigur ca n`o sa ai probleme , fa`ti esc`u waterproof dar si motorasu ( rulmenti , si plastidip pe firele care ies din motor , ATAT ) servo`u il faci cu mastic daca vrei sa fii 100% sigur ca nu se arde .

MANU !
> > > Pro Bodybuilder < < <
________________________________________________________________________________________________________________________

~ Topicul meu cu Feed-Back ~
0

#20 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 05-November 12
  • Interests:Automodelism offroad si autocamioane, modelism feroviar

Postat 05 November 2012 - 08:05 PM

Salutare tuturor de pe acest forum, sunt incepator si sunt foarte pasionat de modelism am fost de elicoptere pana am dat cu cateva de pamant si acum am trecut la automobilism am hotarat sa ma inregistrez si eu aici printre dumneavoastra pentru a mai discuta una, alta...etc. Acum sa ma prezint må numesc Florin locuiesc momentan in Oslo si am 35 ani, acum sa-mi prezint si eu colectia de jucarii: Traxxas T-Maxx 3,3 , HPI Savage S25, HSP Tornado motor modificat 28, astea sunt termice si in curamd soseste si una electrica Traxxas Summit 1/10. O så pun si niste poze. Multumesc administratorului ca mi-a dat acceptu sa am posibilitarea de a dicuta cu dumneavoastrå

Aceasta postare a fost editata de omul: 05 November 2012 - 08:06 PM

0

#21 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 05 November 2012 - 08:06 PM

Vezi postareaomul, la 05 November 2012 - 08:05 PM, a spus:

Salutare tuturor de pe acest forum, sunt incepator si sunt foarte pasionat de modelism am fost de elicoptere pana am dat cu cateva de pamant si acum am trecut la automobilism am hotarat sa ma inregistrez si eu aici printre dumneavoastra pentru a mai discuta una, alta...etc. Acum sa ma prezint må numesc Florin locuiesc momentan in Oslo si am 35 ani, acum sa-mi prezint si eu colectia de jucarii: Traxxas T-Maxx 3,3 , HPI Savage S25, HSP Tornado motor modificat 28, astea sunt termice si in curamd soseste si una electrica Traxxas Summit 1/10. O så pun si niste poze. Multumesc administratorului ca mi-a dat acceptu sa am posibilitarea de a dicuta cu dumneavoastrå

0

#22 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 05 November 2012 - 08:16 PM

imi cer scuze am postat de doua ori am vrut sa incarc niste poze, nustiu cum sa pun poze pentru ca au in jur de 2mb si maximul am vazut ca e 500 kb, ma poate ajuta cineva? nu prea ma pricep, va multumesc
0

#23 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1133
  • Inregistrat: 19-May 10

Postat 05 November 2012 - 09:41 PM

Vezi postareaomul, la 05 November 2012 - 08:16 PM, a spus:

imi cer scuze am postat de doua ori am vrut sa incarc niste poze, nustiu cum sa pun poze pentru ca au in jur de 2mb si maximul am vazut ca e 500 kb, ma poate ajuta cineva? nu prea ma pricep, va multumesc

Eu le deschid cu Microsoft office picture manager; dau Picture -> Resize -> Predefined widh x high Document 800x600 (e o sageata in jos gen "v" si selectezi de acolo ce rezolutie vrei) -> Close -> Yes, Save.

Se micsoreaza de 5 ori.
Fan Nokia.
0

#24 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 05 November 2012 - 10:12 PM

Vezi postareaomul, la 05 November 2012 - 08:05 PM, a spus:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0832.JPG

0

#25 Useril este offline   Ady. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1141
  • Inregistrat: 06-May 09

Postat 09 November 2012 - 11:56 AM

Salut, intradevar dintre toate masinile enumerate de tine doar Summitul este 100% waterproof, dar cum tu vrei sa te joci doar prin zapada nu sa-l faci submarin uite ce mi-am facut eu la e-revo Linkul meu. Este un fund de sticla de 0.5l de apa, care l-am taiat intr-o parte sa intre firele de la motor, apoi am dat cu silicon pe baza si pe langa fire, am mai dat si o gaurica mica unde este butonul de on/off pe care il deschid si opresc cu ajutorul unei scobitori, sau imbus, depinde ce ai la indemana:)) sper sa-ti fie de folos. Nu fa greseala sa dai cu pasta dinaia pe esc pentru ca vara se va incalzii mult mai repede decat in mod normalLinkul meu.

In zapada E-Revo iese de mai multe ori din incurcaturi in comparatie cu Savageul :good:. Savageul cand se inpotmoleste in zapada acesta se acelereaza in gol ramanand cu rotile suspendate, pe cand e-revo de multe ori reuseste sa iasa :D

Aceasta postare a fost editata de Ady.: 09 November 2012 - 12:00 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu