Postat 11 June 2005 - 02:52 PM
ok...la cererea publicului,revin cu detalii..
Marele eveniment a avut loc joi seara,undeva intre Chitila si Buftea.Asa cum mi-am propus,am incercat sa-l decolez de la sol dar,dupa o ora de incercari si o elice rupta in urma impactului cu o buruiana incapatanata,am trecut la aruncari libere:))
Prima incercare:motor 100%,aruncare de la nivelul umarului cu toata forta....si dracia cade fix in bot=elicea nr. 2 rupta(aveam profundorul pe invers..)
A 2-a incercare: zboara 2 m si cade iar,tot in bot= elicea nr. 3-varza(mi-am dat seama dup-aia ca frecasem motorul ala 1 ora juma si c-ar fi trebuit sa reincarc acumulatorii..)
A 3-a incercare(si ultima,pt. ca nu mai aveam elici..)....ZBOARA!.A falfait pe cerul patriei cam 5 minute,il aterizez binisor...reincarc..inca 5 minute....si iar.Fara acrobatii ,numa urcari si coborari usurele si viraje largi..Am constatat ca urca fff greu(,dar asta se poate sa fie din cauza faptului ca am folosit un pack de 7).
Acuma partea nasoala: piperul asta e un model dragut...urca,coboara vireaza...da' cam atat stie si poate(cel putin asta al meu)...eu mai zburasem inainte cu o aripa wendy fara motor,da' aia mi s-a parut nava spatiala in comparatie cu asta.Deja,dincolo de emotia inerenta primului zbor si de satisfactia enoooorma de a vedea dracovenia de piper cum face ce-i zic eu,la al 2-lea zbor imi era gandul numai la o aripa motorizata.
Concluzie:fara suparare,da' e un model cam anost.
Partea a II-a:
Silviu66,ai 101% dreptate.Sunt cat de se poate de constient de faptul ca n-o sa fiu un zburator adevarat pana nu primesc "acolada" consacratilor.Imi cunosc insa limitele si cred ca mai am de tras singur pana o sa merit sa particip la una din intalnirile voastre.Asa ca,deocamdata,ma concentrez la aripa mea..si reinnoiesc cu ocazia asta apelul la mila voastra..am nevoie de un servo si ceva asistenta tehnica in problema motorizarii la wendy.Inca ceva: si-a facut careva un sandou home made?(ma refer la dracovenia aia cu motor care lanseaza planoarele,cred ca asa se numeste).Daca da, as vrea sa stiu si eu cum trebuie procedat.
Cam asta fuse....In orice caz,as vrea sa multumesc din nou tuturor celor care m-au ajutat cu sfaturi.
Marius.
Trece lebedele-n zare.....
io ma uit....
ele dispare..