Modelism - RHC Forum: Baliza localizare bicicleta - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Baliza localizare bicicleta are cineva?

#1 Useril este offline   Alex Baccilu 

• Membru care este
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 680
  • Inregistrat: 05-January 03

Postat 22 May 2005 - 05:37 PM

Gata cu rasul, mi-am luat bicicleta si vreau sa-i instalez, mascat, un emitator, care sa ma ajute sa o gasesc in caz de furt.
O idee, o schema, un dispozitiv de-a gata aveti? Nu vreau sa redescopar roata, ma intereseaza practic.
Boardgame is the future!
0

#2 Useril este offline   RealAlex 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 102
  • Inregistrat: 19-March 03

Postat 22 May 2005 - 08:48 PM

Si cati metri crezi ca va "bate" .... si cu ce vrei sa se alimenteze ca sa "tzina" ... cu aer? poate poti sa faci un miniemitator care sa bata caeva zeci de metri pret de cateva ore... deci poti sa afli daca bicla este la vecinu tau in casa ori nu, doar atat....

Renunta la idee, este imposibil asa ceva.

Cu respect, Alexandru B.
0

#3 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 22 May 2005 - 08:53 PM

salut
teoretic ar merge cu un receptor cu consum redus si care sa activeze emitatorul numai la un anumit semnal dat de radioemitatorul care il cauta.... Dar la o bicicleta se pune si problema spatiului unde ar putea fi ascuns acest montaj

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 22 May 2005 - 09:08 PM

0

#4 Useril este offline   RealAlex 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 102
  • Inregistrat: 19-March 03

Postat 22 May 2005 - 09:03 PM

Atentie !! la ce se vrea a fi folosit, eu sunt de parere ca nu se poate asa ceva.. poate doar daca se uita unde a fost lasata bicla prin curte, in rest "vise taica, vise.. "

Cu respect, Alexandru B.
0

#5 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2453
  • Inregistrat: 28-February 05

Postat 22 May 2005 - 09:04 PM

Un GPS ceva?
sau emitator prin satelit? :o
LANTUL, E SFINT!
0

#6 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 22 May 2005 - 09:35 PM

Daca esti tare-n electronica si faci ceva pe frecventa foarte inalta, ascuns in computerul de bord, ai ceva sanse sa-l gasesti macar pe ala, daca bate cativa km. O sa umbli cu antena dupa el precum la vanatoarea de vulpi... Poate ai noroc sa fie impreuna cu bicla. Ca oricine e tentat sa foloseasca computerul daca-l are. Ca sa umbli sa bagi electronica in cadru sau prin ghidon, nu-i simplu. E drept ca e posibil, dar nu simplu.
Am facut candva unul pentru masina parintilor sa aflu cand se apropie de casa, dar era alta situatia, ca aveam energie cu gramada acolo si antena buna pe emitator. Batea cativa km. Era o schema de prin Tehnium.
Cauta in continuare, ca gasesti ce vrei. Eventual vorbeste cu un electronist ca-ti face un emitator. Ceva alimentat la cativa volti, ascuns undeva cadru. Poate 1 impuls la cateva zeci de secunde, pe frecventa inalta, cunoscuta, cu receptor acordat pe ea. Mai rau e cu antenuta si cu acumulatorii. O borna pentru reincarcare sau direct de la dinam, daca n-ai ce face.
Poate totusi gasesti ceva gata facut. Bafta!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 22 May 2005 - 10:26 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#7 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 22 May 2005 - 10:21 PM

Ce vise mai,
Asemenea circuite exista pentru masini si merg f bine
Este un receptor GPS cu un modul GSM.
Dai sms la numarul simului din modulul GSM si primesti in 5 sec un sms cu coordonatele pozitiei masinii! poate sa fie si in maerica numai GPS sa fie.
Singurul bai e cu bateria ca atat GPS-ul cat si GSM-ul consuma curent minim 50-100mA ambele. Deci o baterie solida de 2000mAh tine o zi max doua! La msini bat aia se incarca din bat masinii iar in caz ca e decuplata de acolo sesizeaza faza si da sms stapanului fara sa fie interogat (in caz ca hotzul scoate bateria de la masina si nu stie de jucarie)
Aici se gasesc de vanzare cu preturi intre 100-300£
Spor la pedalat

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 22 May 2005 - 10:23 PM

0

#8 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1296
  • Inregistrat: 11-April 04

Postat 22 May 2005 - 10:48 PM

pana la urma tot lacatul e mai bun.altfel ramai si fara GPS-ul ala.
I feel the need, the neeed for speeed.....
0

#9 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1296
  • Inregistrat: 11-April 04

Postat 22 May 2005 - 10:49 PM

un loc bun de ascuns ar fi in ghidon. dac incape acolo.
I feel the need, the neeed for speeed.....
0

#10 Useril este offline   Alex Baccilu 

• Membru care este
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 May 2005 - 07:13 AM

Cu consumul as rezolva cu cateva baterii - as activa sistemul printr-un intrerupator mascat DOAR cand las bicicleta singura. Desigur, o leg si cu lant, sistemul va fi in caz ca lantul nu face fata. Pe ghidon am o lanterna/sonerie care merge cu baterii, asa ca am sursa de energie, problema ar fi miniaturizarea. Chiar si o mica antena care sa 'curga' in jos, pe cadru, nu cred ca ar batea la ochi, am vazut pe multi cu aparat de radio sa le cante la drum.
Ma gandesc ca e buna varianta unui emitator care sa dea un impuls la un anumit interval, cateva secunde, problema ar fi cu receptorul, sa pot masura taria semnalului, gen vanatoare de vulpi.
Mi-ar trebui, asadar, o schema.
Boardgame is the future!
0

#11 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 23 May 2005 - 07:19 AM

In afara de cei 100 - 300 £ (cit costa electronica) mai dai probabil si niste bani pentru serviciul in sine (abonament, ceva) si ajungi la costul unei biciclete noi. Pastreaza banii la saltea si cind se intimpla evenimentul nedorit, te duci la magazinul de biciclete si-ti iei una noua. Cu asta noua probabil ca vei fi mai grijuliu.

:D Glumeam si eu. Dar toti baietii de mai sus au dreptate in ce au spus fiecare. Chiar daca-ti face un electronist montajul, mic si eficient energetic (oricum trebuie sa fie in unde scurte pentru propagarea mai buna intre blocuri), tot nu vad cum il ascunzi pe o bicicleta "normala", daca vrei sa si fie simtit de la citiva kilometri.

0

#12 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 23 May 2005 - 07:29 AM

Acum am vazut ultimul tau mesaj.Da cred ca merge ascuns in acea lanterna daca e facut cu smd -uri. Cu afisarea tariei semnalului nu-i problema, dar cred ca deabia o sa ai timp sa determini directia in fuga aia. Mai ales ca taria semnalului e foarte dependenta de obstacolele dintre tine si hot. Poate fi dupa blocul urmator dar semnalul pare mai slab decit daca e la 4 blocuri dar nu ai nimic intre voi.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 23 May 2005 - 07:31 AM

0

#13 Useril este offline   vio_danciu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 213

Postat 23 May 2005 - 07:46 AM

Alex, da' cat costa bicicleta aia pe care ti-ai luat-o ?
Poate costa mai putin sa angajezi pe cineva sa ti-o pazeasca...
Tu presupui ca iti taie lantul si pleaca cu bicicleta nu ?, presupunand ca ai avea un sistem de localizare cum vrei sa faci cu cel care ti-a luat-o ? daca intra intr-un apartament ? iti trebuie un politist cu mandat...
Daca sunt mai multi poti sa o furi daca nu stii si ceva miscari de aparare...
Iti spun cum rezolvam problema bateriilor (cand mergeam si eu cu bicicleta): le bagam inseriate in cadrul de la bicicleta zona unde era saua era dreapta si incapeau destule dar la cum arata bicicletele azi...o ideie ca sa nu le tot schimbi ar fi sa bagi acumulatori pe care sa-i incarci cand mergi
Succes
0

#14 Useril este offline   SharkX 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 25-April 05

Postat 23 May 2005 - 07:50 AM

Desi poate e putin off-topic, sistemele pentru masini sunt excesiv de scumpe, iar daca incerci sa bricolezi unul, tot ajungi sa cheltuiesti destul. Si in plus, nu sunt chias asa de fiabile.

Cat despre bicicleta, ideea e interesanta ... succes, desi nu cred ca merita efortul. E chiar asa valoroasa ?

Aceasta postare a fost editata de SharkX: 23 May 2005 - 08:12 AM

0

#15 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

Postat 23 May 2005 - 08:17 AM

mai bine pui o alarma auto si gonesti hotul pana sa puna mana pe lant!
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

#16 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 23 May 2005 - 11:15 AM

Flacai, pentru cine nu a fost in China, asa ceva e chiar necesar...eu nu stiu cum isi recunosc aia bicicleta intr-un rastel de mii de biciclete, majoritatea acelasi tip si culoare!!...intr-o tara in care furtul se pedepseste groaznic!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#17 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 23 May 2005 - 04:16 PM

Am impresia ca ies la numar. Cred ca nu prea conteaza ce bicicleta iei din rastel de vreme ce-s identice. Important e sa nu plece unul cu doua ca atunci ultimul, ala ramas fara, face reclamatie. Dar cum niciodata nu exista ultimul ca se lucreaza in 3 schimburi cred ca nu exista nici problema. Parerea mea.

PS. Bogdanele, ia sa spui tu pe forum, asa sa ne auda toata lumea, ce bicicleta ai, cat valoreaza, cum arata si unde o parchezi, ca-ti spun eu unde o gasesti cand iti dispare...
Acum vorbind serios, o mingiuca de baschet, roz, legata de ghidon cred ca-i cel mai bun antifurt. E ca ala de se pune la volanul auto. Ca daca nu-l poti misca in voie nu intereseaza pe nimeni. Parerea mea. Dar roz sa fie, ca sa iasa in evidenta.
O sa caut o schema mica, asa ca pentru tine. Si simplu de facut. Dar de restul te ocupi singur...
Bafta!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 23 May 2005 - 04:21 PM

0

#18 Useril este offline   Alex Baccilu 

• Membru care este
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 May 2005 - 10:00 PM

:D Sfaturile voastre m-au convins ca e o batalie pierduta. Dar nimic nu se compara cu un prieten care mi-a spus la modul serios ca el pleaca de acasa cu o punga de plastic. Cand ajunge undeva, leaga bicicleta SI-I IA SI LANTUL!!! :D Cum sa plece un hot cu bicicleta daca nu are lant? Poate sa plece doar la vale. Punga o foloseste ca sa bage lantul in ea sa nu se murdareasca de vaselina. Na!
Boardgame is the future!
0

#19 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 23 May 2005 - 10:08 PM

Imi cer scuze ca te-am confundat cu un alt mare pasionat de biciclete (cu Bogdanel)! E buna faza cu lantul! Nu e o cauza pierduta, dar nu cred ca-i rentabil. Tu stii mai bine.
Spor la treaba.
0

#20 Useril este offline   otonel 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 117

Postat 23 May 2005 - 10:11 PM

mai usor construieste o alarma acustica si pune i un senzor la pedala undeva si un intrerupator ascuns in capatul ghidonului
sau mai bine ii faci asigurare casco

Aceasta postare a fost editata de otonel: 23 May 2005 - 10:12 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu