automodel electric offroad
Postat 02 October 2012 - 07:46 AM
sunt nou in ale automodelismului, mai exact acum vreau sa fac primul pas.
as dori niste sfaturi, sugestii, legate de un automodel electric offroad, scara 1:10, parca imi plac mai mult buggy...
bugetul de inceput sa fie cam 1500, hai sa zicem 2000 lei.
am mai citit cate ceva si nu pot sa ma hotarasc.
sa iau un kit mai bunicel (asa mi s-a parut ca ar fi), team durango 410R kit, pe care sa pun accesorii medii si pe care sa le pot schimba ulterior, sau sa iau din start un rtr de banii de care dispun?
astep sfaturi...mersi!
Postat 02 October 2012 - 12:24 PM
tuntila, la 02 October 2012 - 07:46 AM, a spus:
sunt nou in ale automodelismului, mai exact acum vreau sa fac primul pas.
as dori niste sfaturi, sugestii, legate de un automodel electric offroad, scara 1:10, parca imi plac mai mult buggy...
bugetul de inceput sa fie cam 1500, hai sa zicem 2000 lei.
am mai citit cate ceva si nu pot sa ma hotarasc.
sa iau un kit mai bunicel (asa mi s-a parut ca ar fi), team durango 410R kit, pe care sa pun accesorii medii si pe care sa le pot schimba ulterior, sau sa iau din start un rtr de banii de care dispun?
astep sfaturi...mersi!
Poti sa iti iei la mana a doua un Team Associated b44, RTR, la 1200 lei.
Postat 02 October 2012 - 12:32 PM
tuntila, la 02 October 2012 - 07:46 AM, a spus:
Buggy-urile 1/10 nu se prea preteaza rularii pe oriunde (adica iti cam trebuie un circuit amenajat pentru ele). Nu zic ca nu pot rula si pe teren foarte accidentat, doar ca le chinui si nu sunt facute pentru asta. Daca nu iei modelul cu gandul exclusiv de a participa la concursuri, poate ar fi mai bine sa te orientezi spre altceva. Ai putea incerca un Short Course 4x4, este rapid, distractiv, merge pe oriunde si exista si clasa de concurs, daca vrei doar sa te joci cu el o poti face linistit, si oricand ai vrea sa vii la un concurs sa vezi cum e, se poate si asta.
Postat 02 October 2012 - 09:39 PM
Garda la sol fiind foarte joasa nu va reusi performante prea mari iar daca il mai bagi si prin ceva iarba l-ai omorat... de aceea , pentru ceea ce spui ca ai dori ti-as recomanda un short course , de preferat slash daca vrei bashing... sau un monster truck avand garda la sol foarte ridicata
Traxxas slash ultimate 4x4 VXL
Postat 09 October 2012 - 05:03 PM
la sfaturile voastre am renuntat la buggy in favoarea unui short course. am luat un team durango desc410R, si multumesc pe aceasta cale colegului NiZ...mai am de achizitionat cate ceva pana sa imi incep cariera de pilot :) ...abia astept. pe sfarsitul saptamanii sper sa fie gata de drum...
Postat 09 October 2012 - 11:17 PM
TEAM DURANGO DNX408
TEAM DURANGO DEST210
TEAM C TR02 / Absima JEKYLL
Hpi Sprint 2 DRIFT
HPI E10 DRIFT
Hot Bodies TC-FD DRIFT PRO KIT
HPI BAJA 5T
Proud member of HPI RACING ROMANIA TEAM
Postat 03 November 2012 - 11:40 AM
masinuta e functionala cu ajutorul colegului sandrei (mersi ;)), am facut cateva ture, merge super...
dar...
parca nu e cea mai potrivita pt conditiile din parc (nu e tocmai un parc amenajat), mi-e cam mila de ea la tavaleala si am inceptut cautarile...pt un monster truck, electric trebuie sa fie. m-am cam oprit la cateva modele care mi s-au parut interesante, in varianta brushless:
1. hpi savage flux
2. traxxas e-revo
3. traxxas e-max
ar mai fi si
4. traxxas summit
alte variante sunt binevenite...
toate am vazut ca sunt waterproof, vreau sa mearga cu brio si in zapada.
ma intereseaza o electronica fiabila, un roller rezistent si sa fie spectaculoasa (gen backflip, dar nu neaparat)...
ca pareri aveti? :)
Postat 03 November 2012 - 08:33 PM
Dintre toate acelea , daca le vrei brushless , te anunt ca nici una nu este wateproof , doar variantele brushed , in afar de Savage care este doar brushless...
Postat 03 November 2012 - 08:49 PM
Ca sa te convingi ca acele "cunostiinte intemeiate alte tale" despre automodele sunt GRESITE te invit sa urmaresti filmuletu.
Traxxas Summit ar fi si alegerea mea ;)
Aceasta postare a fost editata de vgeorge: 03 November 2012 - 08:51 PM
-Associated B7 - buggy 2wd electric
-Associated B74.2 - buggy 4wd electric
-Mugen MTC2 - stock/mod touring electric
-Associated SC6.2 - short course 2wd electric
-Losi SCTE 2.0 - short course 4wd electric
-Mugen MBX7TR - truggy nitro
-Mugen MBX8R - buggy nitro
-Kyosho MR04 - 1/28 box stock
-GLR racing - 1/28 mod
-Garbage collection - Crawler performance scale
[center]Club
C.S.T.A. Bucuresti
Postat 03 November 2012 - 09:16 PM
Waterproof este doar summit`u brushed , ca faci tu combo`u Mamba Monster waterproof asta e alta problema , eu am un savage flux si sunt foarte multumit de cate chestii indura , am avut si stadium truck ( firestorm flux ) dar si SC ( kyosho ultima sc ) si dintre toate astea cel mai multumit m`a facut savage`u . Savage`u indura extrem de multe chestii , sarituri IMENSE , n* backflip`uri , este o masina excelenta pentru off`road sa nu mai zicem de piese , unde in RO e plin de posesori de savage fie el flux/4.6/5.9/bla bla bla .
Pana la urma degeaba spunem noi ce am alege pana la urma tu alegi ce ti se potriveste !
MANU !
________________________________________________________________________________________________________________________
~ Topicul meu cu Feed-Back ~
Postat 03 November 2012 - 11:32 PM
Summit-ul il iei daca vrei sa faci un fel de crawling.. , savage daca vrei sa sari cu masina ... pe rampi , pe dealuri , pe oameni ...
Aceasta postare a fost editata de MarinMircea: 03 November 2012 - 11:34 PM
Postat 04 November 2012 - 03:41 PM
Dacă vrei ceva care să îndure multă "bătaie" Savageul ar fii potrivit, datorită șasiului de aluminiu, nu am văzut niciodată un Savage stricat.
Dacă vrei ceva gen "All Conditions", din câte știu Traxxas a băgat recent mașini care au cizmulițe de cauciuc pentru rulmenții expuși la apă, locașuri speciale pentru baterii ca să nu se atingă apa de ele etc (Revo, Summit, Maxx). Singura chestie de care trebuie să ai grijă este la motoarele brushless să nu intre prea multă apă la ele. :blush:
Postat 04 November 2012 - 03:57 PM
Scuzati-mi bagarea in seama ... Din tot ce am scris pana acum vreau doar asta sa se stie... Cel mai bun model de acolo din punctul meu de vedere este Savage Flux , cel mai avanasat Traxxas Summit si daca este neaparat sa clarific cel 1/10 (cu scara reala 1/8 ) modelul BRUSHED nu cel BRUSHLESS care este 1/16 si nu are nici o legatura cu acest topic , dar totusi scriem si noi
Aceasta postare a fost editata de MarinMircea: 04 November 2012 - 04:00 PM
Postat 04 November 2012 - 05:18 PM
nu vreau sa il bag in apa, dar as vrea sa reziste la niste ture prin zapada, ca e pe noi cat de curand. apoi, din ce am observat eu variantele brushless sunt mai puternice si mai spectaculoase decat cele cu perii...
stiu ca parerile sunt subictive, dar m-ar ajuta un sondaj cu opiniile posesorilor, sau care le-au vazut si incercat macar. din filmulete si descrieri e greu sa iei decizia corecta. :blush:
mersi! :)
Postat 04 November 2012 - 06:51 PM
Ma rog , asta e alta mancare de peste si dupa cum am spus , fiecare cu norocul lui :clapping:
Apropo , am testat si eu un summit , este... bestial :) , nu foarte rapid (oricum duce pana undeva la 40 de km/h) , dar oricum foarte frumos se conduce
Sper ca te-am ajutat sa-ti faci o idee :good:
Aceasta postare a fost editata de MarinMircea: 04 November 2012 - 06:52 PM
Postat 04 November 2012 - 06:52 PM
Am savage , sunt foarte multumit de el , indura enorm de mult . E masina perfect pentru bashing , asfalt dar pe asfalt depinde ca poate lua bataie de la e`revo deoarece e mai "atletic" decat savage`u , dar pentru sarituri , padure , zapada , nebunii e excelent . Rulmentii sunt SEALED cauciuc deci nu e problema , doar dupa o tura in zapada sa cureti rulmentii de apa pentru o mai mare durata de viata !
I`ati savage flux hp si n`o sa fii dezamagit si ca sa fii sigur ca n`o sa ai probleme , fa`ti esc`u waterproof dar si motorasu ( rulmenti , si plastidip pe firele care ies din motor , ATAT ) servo`u il faci cu mastic daca vrei sa fii 100% sigur ca nu se arde .
MANU !
________________________________________________________________________________________________________________________
~ Topicul meu cu Feed-Back ~
Postat 05 November 2012 - 08:05 PM
Aceasta postare a fost editata de omul: 05 November 2012 - 08:06 PM
Postat 05 November 2012 - 08:06 PM
omul, la 05 November 2012 - 08:05 PM, a spus:
Postat 05 November 2012 - 09:41 PM
omul, la 05 November 2012 - 08:16 PM, a spus:
Eu le deschid cu Microsoft office picture manager; dau Picture -> Resize -> Predefined widh x high Document 800x600 (e o sageata in jos gen "v" si selectezi de acolo ce rezolutie vrei) -> Close -> Yes, Save.
Se micsoreaza de 5 ori.
Postat 05 November 2012 - 10:12 PM
omul, la 05 November 2012 - 08:05 PM, a spus:
Postat 09 November 2012 - 11:56 AM
In zapada E-Revo iese de mai multe ori din incurcaturi in comparatie cu Savageul :good:. Savageul cand se inpotmoleste in zapada acesta se acelereaza in gol ramanand cu rotile suspendate, pe cand e-revo de multe ori reuseste sa iasa :D
Aceasta postare a fost editata de Ady.: 09 November 2012 - 12:00 PM