Modelism - RHC Forum: La inceput - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

La inceput Clarificari

#1 Useril este offline   AlaBun 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 09-September 12

Postat 10 September 2012 - 08:30 AM

Salut.

Acum o saptamana mi-am cumparat un FQ777-505 din Real,fara sa cunosc nimic despre modelism.
L-am trantit de zeci de ori,odata l-am ridicat deasupra la o padure si mi la dus vantul spre interiorul padurii.A cazut de la vreo 15 metrii fara nici o avarie...

Elicopterul zboara foarte bine,singura problema e ca nu trage bine fata,asa ca la elicea orizontala de pe spate am lipit-o si pe cea de rezerva,rezultatul a fost super.

L-am tot zburat si trantit cred ca de vreo 50 de ori,fara sa aibe nimic,pe urma i-am dat drumul in casa si la prima lovitura cu parchetul s-a dus o elice...

Acum sta la sol elicopterul meu...

Intre timp am mai citit pe net,am aflat mai multe,am vazut ce fac altii cu elicopterele lor,am aflat detalii tehnice despre elicoptere si asa am ajuns si aici.

Acum sunt in dubii,mi-as lua si eu un HK450,dar nu ma simt in stare sa il zbor, mai mult de atat nu am genul de pasiune pe care o aveti voi,cei pe care v-am citit pe aici.

Adica mie imi place sa privesc elicopterul,sa il vad cum decoleaza,sa il vad cum merge,cum se plimba,nu stiu,nu inteleg pasiunea tuturor de a face cascadorii cu ele.

E la sol de cateva zile bune elicopterul meu,nu mai rezist sa nu zbor,e ca un drog...trebuie sa fac ceva RAPID !

Am incercat chiar sa imi fac propriile elici :drinks:)
Rezultatul a fost uimitor,am reusit sa il ridic la 2 metri cu elicile mele,binenteles are niste vibratii ca vezi 2 elicoptere in loc de unul...

Una peste alta am nevoie de niste clarificari,de aceea am postat aici si va rog frumos sa ma ajutati si pe mine,totodata imi cer scuze pentru postul lung sau daca topicul deschis nu este conform regulamentului.

Tinand cont de faptul ca nu ma pasioneaza acrobatiile si vreau doar un elicopter care sa imi zboare bine si sa nu fie mnuscul:

1: Ce rol are o statie? Am neaparata nevoie de una?

2: Ma gandesc sa mai imi cumpar un FQ777-505 plus piese de schimb,ajung la 100 de dolari...
Sa imi cumpar mai bine un HK450? (apropo,iubesc sa lucrez la elicopter:D)
Sau aveti alte propuneri?
Sunt in dubii...

Cu aceasta ocazie,daca mai sunt zburatori prin Targu Mures as dori sa imi scrie,poate o sa pot zbura si eu cu ei.
traim sub acelasi cer dar nu avem acelasi orizont .......
0

#2 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 10 September 2012 - 09:30 AM

Bine ai venit. Si noua ne plac elicopterele rau de tot. Numarul celor care sunt in stare sa faca 3d nu e chiar atat de mare.

Elicopterul e o masina de zbor atat de uimitoare incat si un simplu hover produce satisfactie maxima.

Daca iti place sa surubaresti fara nici o ezitare trebuie sa iti cumperi un HK450 - eventual FBL. Cu o statie Turnigy 9x merge perfect (grabestete cat inca mai e pe stoc)

Cu totul: elicopter + statie + baterii o sa te duca undeva pe la 200 - 300 USD (asta daca cumperi de la hobbyking direct).

Nu cumpara un heli vechi RTF care (eventual) nu se mai face - zboara prost si nu ai piese sa il repari. Asta include toate elicopterele cu exceptia Trex450/HK450.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 10 September 2012 - 09:31 AM

0

#3 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 10 September 2012 - 09:34 AM

Ala-bun (de oriunde-i fi),

Daca vrei elicopter, un bun inceput este sa-ti iei elicopter. Nu e usor deloc, nu e ieftin, si nu tolereaza erori. Totusi, noua ne place. Hk-450 este probabil solutia cea mai ieftina care merita cumparata (iesi la un cimp de zbor).

Incearca o tactica de tip militar:
1 - identifica tinta
2 - aloca resurse
3 - executa-ti planul.
0

#4 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 10 September 2012 - 08:45 PM

Cea mai iefitina solutie e un fixed pitch cum e FP 100 de la HK cu ala si (daca iti mai iei o statie Turnigy) inveti sa zbori fara SIMULATOR , dupa aia poti lua un HK 450 sau mai maresi te joci cu el.
Avantajul e ca nu se strica la crash si e ieftin daca nu vrei sa continui cu heli nu pierzi multi bani.
Ciao Sorin
0

#5 Useril este offline   AlaBun 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 September 2012 - 10:21 AM

M-am decis si o sa imi iau un HK450 cu tot ce trebuie.

Nu stiu ce kit sa imi iau deoarece observ ca sunt mai multe versiuni ale aceluiasi model.
Nu imi plac deloc avioanele sau masinutele,heli e singurul care ma face sa simt ceva:D

Foarte prost stau cu rabdarea,in fiecare zi dau drumu la heli desi stiu ca nu zboara cum trebuie...
ahh,mai trebuie sa astept o saptamana pana sa dau comanda la HK,pe urma pana ajunge si pana il construiesc...pot sa mor pana atunci...

Pana atunci ma mai familiarizez cu termenii,cu elementele unui helicopter,nu am ce sa fac...
Ma gandesc sa fac un drum pana la real azi si sa imi iau un heli pentru indoor la 100 ron.

Ma gandesc si la varianta sa cumpar un HK 450 de aici de pe forum,unul ready to fly,dar pe urma pleaca placerea de a-l asambla eu...

Exista la vanzari si un Walkera care pare interesant...(din nou,problemele cu rabdarea)
0

#6 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 11 September 2012 - 01:01 PM

Daca nu ai rabdare nu poti face aeromodelism, mai bine asteapta si cumpara unul nou, decat unul care poate e obosit, parerea mea si in plus iei ce vrei si il configurezi cum vrei in functie de buget.
Ciao Sorin
0

#7 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 11 September 2012 - 06:30 PM

Stai linistit. O sa te bucuri de placerea asta din plin fie ca il cumperi nou fie second.

Vezi postareaAlaBun, la 11 September 2012 - 10:21 AM, a spus:

Ma gandesc si la varianta sa cumpar un HK 450 de aici de pe forum,unul ready to fly,dar pe urma pleaca placerea de a-l asambla eu...

0

#8 Useril este offline   ady23 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 724
  • Inregistrat: 06-October 07

Postat 12 September 2012 - 10:55 AM

Alabun , cea ce scri tu aici am trait si noi la inceput.Din experienta mea iti spun sa cumperi o statie care sa o folosesti si in viitor pentru ca pe langa heli va aparea si un avion sau planor cu timpul, cat despre heli succes.

Aceasta postare a fost editata de ady23: 12 September 2012 - 10:55 AM

0

#9 Useril este offline   AlaBun 

• Incepator
  • PipPip

Postat 13 September 2012 - 08:02 PM

Sunt convins ca nu o sa am un avion niciodata,pur si simplu nu imi plac.
Deocamdata zbor cu FQ-777-505,are 2 pale facute de mine,vibreaza oribil la turatie mica,la turatie mare e...acceptabil,se reidica 1 metru,zboara 2 minute si ai putea fi uimit de cat de stabil e...
Problema e ca dupa 2 minute se mai ridica la vreo 2cm de sol...nu stiu de ce,ma gandesc la baterie...
Elicopterul a avut zeci de crashuri,a tuns o gramada de iarba,a incercat sa tunda si copaci sau picioare de masa...
Inca functioneaza,nu are nici o problema in afara palelor...
0

#10 Useril este offline   luci25gold 

• T-REX Helii
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2124
  • Inregistrat: 05-April 10
  • Interests:DOAR Elicoptere

Postat 13 September 2012 - 08:20 PM

Vezi postareaAlaBun, la 10 September 2012 - 08:30 AM, a spus:

Salut.

Acum o saptamana mi-am cumparat un FQ777-505 din Real,fara sa cunosc nimic despre modelism.
L-am trantit de zeci de ori,odata l-am ridicat deasupra la o padure si mi la dus vantul spre interiorul padurii.A cazut de la vreo 15 metrii fara nici o avarie...

Elicopterul zboara foarte bine,singura problema e ca nu trage bine fata,asa ca la elicea orizontala de pe spate am lipit-o si pe cea de rezerva,rezultatul a fost super.

L-am tot zburat si trantit cred ca de vreo 50 de ori,fara sa aibe nimic,pe urma i-am dat drumul in casa si la prima lovitura cu parchetul s-a dus o elice...

Acum sta la sol elicopterul meu...

Intre timp am mai citit pe net,am aflat mai multe,am vazut ce fac altii cu elicopterele lor,am aflat detalii tehnice despre elicoptere si asa am ajuns si aici.

Acum sunt in dubii,mi-as lua si eu un HK450,dar nu ma simt in stare sa il zbor, mai mult de atat nu am genul de pasiune pe care o aveti voi,cei pe care v-am citit pe aici.

Adica mie imi place sa privesc elicopterul,sa il vad cum decoleaza,sa il vad cum merge,cum se plimba,nu stiu,nu inteleg pasiunea tuturor de a face cascadorii cu ele.

E la sol de cateva zile bune elicopterul meu,nu mai rezist sa nu zbor,e ca un drog...trebuie sa fac ceva RAPID !

Am incercat chiar sa imi fac propriile elici :good:)
Rezultatul a fost uimitor,am reusit sa il ridic la 2 metri cu elicile mele,binenteles are niste vibratii ca vezi 2 elicoptere in loc de unul...

Una peste alta am nevoie de niste clarificari,de aceea am postat aici si va rog frumos sa ma ajutati si pe mine,totodata imi cer scuze pentru postul lung sau daca topicul deschis nu este conform regulamentului.

Tinand cont de faptul ca nu ma pasioneaza acrobatiile si vreau doar un elicopter care sa imi zboare bine si sa nu fie mnuscul:

1: Ce rol are o statie? Am neaparata nevoie de una?

2: Ma gandesc sa mai imi cumpar un FQ777-505 plus piese de schimb,ajung la 100 de dolari...
Sa imi cumpar mai bine un HK450? (apropo,iubesc sa lucrez la elicopter:D)
Sau aveti alte propuneri?
Sunt in dubii...

Cu aceasta ocazie,daca mai sunt zburatori prin Targu Mures as dori sa imi scrie,poate o sa pot zbura si eu cu ei.

ala-bun
1. ce rol are o statie? am neaparata nevoie de una ?
statia te ajuta sa comanzi si sa (setazi helii).
ai neaparat nevoie de una ca sa comanzi helii(si sa il poti regla) altfel.... (ai o masina si nu ai volan,ce faci???)
iti recomand sa fi atent ce statie iti cumperi ca-ci ve-fi legat doar de brandul respectiv.
eu am inceput cu futaba 7c -nimic de reprosat
a aparut mcp-x -spektrum
mergeam cu 2 statii la zbor una pentru 450 una mcp-x
am luat spektrum dx6i -folosita vre-o 2 luni nici o problema (o singura statie -2 helii)
a aparut fbl (la 450 ,dx6i e dsm 2 era nevoie de viteza la servo deci dsmx-vindut dx6i si cumparat spektrum dx8.
folosita anul acesta pe 4 helii -nici oproblema (inclusiv mcp-x)

cu hk 450 am inceput si eu dar o sa iti scoata bani din buzunar fiecare crash-ceva banuti
2. 450 este un helii unde fiecare crash costa -pale, main gear,ax principal,ax dintre pale,capul rotorului,padle sau axul de la padle se duc la cel mai inofensiv crash
daca iti place sa surubaresti o sa ai de treba dupa fiecare crash si o sa fie destule...(la inceput din cauza neindeminarii tale iar pe masura ce avansezi din cauza componentelor ieftine)
daca iti place sa zbori eu iti recomand un mcpx(cu care sa inve-ti)

dupa cite ai scris nu iti place 3d -deci cel mai potrivit e un scale (un helii cu fuselaj)-

mcp-x si 450 sint helii unde gasesti piese de schimb si in RO(nu astepti 1-2 saptamini)

Aceasta postare a fost editata de luci25gold: 13 September 2012 - 08:22 PM

Ne traim viata in mare viteza, incercam sa rascumparam timpul,
insa de cele mai multe ori deciziile pe care le luam in pripa nu sunt cele mai bune!
07470130360
0

#11 Useril este offline   AlaBun 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 September 2012 - 06:10 PM

Are cineva idee cum as putea sa confectionez niste elici pentru un elicopter cu pas fix?
Ce forma ar trebui sa le dau?
La ce unghi ar trebui sa le montez?
Orice detalii tehnice sunt bune.
0

#12 Useril este offline   tantar 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2748
  • Inregistrat: 01-November 08

Postat 28 September 2012 - 06:56 PM

Vezi postareaAlaBun, la 28 September 2012 - 06:10 PM, a spus:

Are cineva idee cum as putea sa confectionez niste elici pentru un elicopter cu pas fix?
Ce forma ar trebui sa le dau?
La ce unghi ar trebui sa le montez?
Orice detalii tehnice sunt bune.

5 $ China
Trex 700 V BAR
FMS P-51 D MUSTANG 1700 mm
ESM F4U CORSAIR 1900 mm SAITO FA 200 R 33
JU- 87 STUKA 1920 mm
A-10 Freewing 1700 mm EDF
FMS F 4U CORSAIR 1700 mm
FW 190 HYPE
Futaba T-8FG x 2
0

#13 Useril este offline   emilemir 

• Search Sexy Girls from your city for night
  • Grup: Validating
  • Postari: 881
  • Inregistrat: 04-April 10
  • Interests:discussion

Postat 28 September 2012 - 08:17 PM

sunt persoane ca si-au facut din lemn si au fost multumiti, rabdare si perseverenta, din pacate modelismul la noi a devenit doar utilizare nu si constructie
0

#14 Useril este offline   AlaBun 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 September 2012 - 09:04 PM

M-am convins cu china..acum am luat o teapa de 30$.
Am comandat mai multe seturi de elici,le-am platit prin paypal si dupa 4 zile primesc email in care imi spun :
pending payment. DAu mesAj la suport sa vad care e problema si imi spun ca comanda a fost depusa dar banii nu au fost virati,totusi pe paypal imi da tranzactie completa iar banii au plecat din cont.

Acum vreau sa imi fac eu niste elici,pana imi cumpar un heli mai serios la care sa am si piese.
0

#15 Useril este offline   AlaBun 

• Incepator
  • PipPip

Postat 18 October 2012 - 02:12 PM

Astazi,intr-un final mi-au ajuns piesele din china.
Am schimbat elicile si plasticurile pe care sunt prinse elicile.
Zboara excelent,l-am ridicat pana deasupra la blocul unde locuiesc.
Pe urma am zis sa fiu smecher si sa-l zbor din balcon.
Eu stau la etajul 8. :( I-am dat drumul de pe balcon,s-a dus in jos,l-am redresat si l-am bagat in bloc si a cazut jos de pe la etajul 2...
Pe langa chestii indoite la coada,pe care le-am indreptat,s-a rupt o elice,pe care am schimbat-o si cea mai urata stricaciune e ca s-au dus 2 dinti de la un servo.
E la incarcat acum,sunt curios ce efect va avea chestia asta asupra zborului.
Din mana mi se pare ca tinde sa se rastoarne...
Intr-o ora il zbor iar...
Daca nu trebuie sa mai astept inca o luna de zile dupa piesele din china.

Oricum a fost super sa-l zbor iar pe heli,a durat cam 10 minute in total:X sunt in extaz.
O sa-mi cumpar elicopter calumea cand o sa ajung sa trebuiasca sa-i schimb la asta si ultimul surub.
Cand e intreg,zboara...super...merge oricum il pun eu sa mearga...elicea de pe coada face foarte bine fata cu elicea de rezerva lipita pe cea stoc.

:rolleyes:
0

#16 Useril este offline   AlaBun 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 October 2012 - 02:47 PM

Da,l-am facut praf pe heli,mi s-au batut in aer elicile una de alta si a cazut pe beton.
Piesele ramase intregi sunt disponibile pentru donatie.
Le-am pus si pe topicul de donatii...
Astept cereri.
0

#17 Useril este offline   marian_S_petre 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 04-January 14
  • Interests:Elicoptere, Prieteni

Postat 10 January 2014 - 08:58 PM

Salut tuturor.
AlaBun daca mai ai piesele sunt super interesat de un motor si placa de baza...Mersi frumos
Imagine postata
TEL : 0723080777
Yd: marian_S_petre
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu