mixer manufacturat?
Postat 17 May 2005 - 04:30 PM
Iti mananca 1 canal suplimentar si trebuie sa ai grija sa nu actionezi simultan unele canale.
Ca uneori la stanga-drepta mai trebuie sa faci si sus sau jos.
Sunt curios cum face un servo cand primeste semnale de la 2 canale si mai sunt si contradictorii ...
Si d.p.d.v. electric cred ca risti, cu 2 canale pe un servo, sa strici unul din canale.
Mai bine bibilim, lipim ceva piese si facem un mixer.
Postat 17 May 2005 - 04:44 PM
degetzica, la 17 May 2005, 16:30, a spus:
Hmm, ai vreo schema de mixer care sa nu presupuna SMDuri? In rest ma descurc, chiar si cu rescrieri de pic-uri...
Am dat cautare dupa mixer in magazin la RHC si nu e listat...
Postat 17 May 2005 - 07:59 PM
Presupune existanta tot a doua servouri, legate in cascada. Poate posteaza cineva ceva grafic, ca e tare interesanta mecanica asta de care fuge toata lumea. O sa incerc chiar eu, cat mai curand.
Spor la treaba.
Telefon: 0721 385365
Postat 17 May 2005 - 08:42 PM
dancaragea, la 17 May 2005, 16:44, a spus:
degetzica, la 17 May 2005, 16:30, a spus:
Hmm, ai vreo schema de mixer care sa nu presupuna SMDuri? In rest ma descurc, chiar si cu rescrieri de pic-uri...
Am dat cautare dupa mixer in magazin la RHC si nu e listat...
@navigator ,are o schema de mixer de prin revista "TEHNIUM".eu am incercat-o ,de fapt am facut-o dar nu am folosit-o prea mult.este greu de reglat.pare sa mearga.ia legatura cu el ,poate ti-o trimite.eu nu stiu pe ce cd am bagat-o.
Postat 18 May 2005 - 06:44 AM
dancaragea, la 17 May 2005, 14:46, a spus:
Ce s-ar intampla daca pe un receptor am 2 servo, fiecare pe cate un canal iar pe al 3-lea canal bag un cablu in Y cu care ma leg la fiecare din cele 2 servouri (care in continuare stau bagate si in canalele lor).
Nu ar iesi un mixer?
Dan
Nu o sa functioneze.
Semnalul de la receptor este un semnal cu factor de umplere variabil. Daca pui doua canale unul peste altul pozitia servo-ului nu va mai fi controlabila. Cablul in Y se foloseste pentru a actiona doua servo de catre un singur canal (exemplul cel mai clar este eleroanele la aero, sau suprafete mari ce necesita cuplu de actionare mare).
Ce mixer doresti?
Aceasta postare a fost editata de leo: 18 May 2005 - 06:44 AM
Postat 18 May 2005 - 08:37 AM
leo, la 18 May 2005, 06:44, a spus:
dancaragea, la 17 May 2005, 14:46, a spus:
Ce s-ar intampla daca pe un receptor am 2 servo, fiecare pe cate un canal iar pe al 3-lea canal bag un cablu in Y cu care ma leg la fiecare din cele 2 servouri (care in continuare stau bagate si in canalele lor).
Nu ar iesi un mixer?
Dan
Nu o sa functioneze.
Semnalul de la receptor este un semnal cu factor de umplere variabil. Daca pui doua canale unul peste altul pozitia servo-ului nu va mai fi controlabila. Cablul in Y se foloseste pentru a actiona doua servo de catre un singur canal (exemplul cel mai clar este eleroanele la aero, sau suprafete mari ce necesita cuplu de actionare mare).
Ce mixer doresti?
Pentru aripa...am statie cu 4 canale, receiver la fel dar nu pot mixa din statie...
Dan
Postat 18 May 2005 - 09:07 AM
Am mai vazut o schema de mixer prin colectia Modelism, numere de prin '86 pana prin '92, dar vred ca era pentru navo. Poate se modifica usor, schema nu era complicata.
Postat 18 May 2005 - 09:27 AM
Elevon = profundor + eleron.
Vezi:
http://www.shop.graupner.de/webapp/commerc...br=1081&lang=en
Are Marinaru unul, MI.
Aceasta postare a fost editata de leo: 18 May 2005 - 09:39 AM