Planuri pt. o aripa. Ma poate ajuta cineva cu ele?
Postat 29 September 2004 - 07:50 AM
Nu mai insist asupra faptului ca la ultima realizare in domeniu, n-am intrebat pe nimeni, am stricat fo' 4 coli de styrofoam, iar rezultatul zbura mai mult decat dezastruos (si ca totul sa fie complet am dotat-o si cu o Raduga 7M!!!).
Mea culpa pt. incapatanarea din trecut si sincera apreciere din prezent pt. orice sfat, plan (mai ales) sau indrumare ce m-ar scuti de suplimentare dureri de cap.
Deci incepand cu faza de proiectare si terminand cu trimarea de la primele teste de zbor voi fi numai ochi si urechi!
Pe scurt: help me pls.!
Multumiri anticipate colaboratorilor.
PS. As putea sa-mi iau una gata facuta, da' asa ma enerveaza Zozo cu alea faine ale lui... de-a starnit toata ambitzia din mine :blink:!!!
Postat 29 September 2004 - 07:53 AM
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
Postat 29 September 2004 - 07:56 AM
ai grija ce polistiren cumperi pt ca asta romanescu e sub orice critica!
Postat 29 September 2004 - 03:02 PM
Postat 30 September 2004 - 08:59 AM
Aripa asa cum intrebam eu de ea, era o combinatzie intre aripa lui Zod si Wendy, dar cred ca pentru termic (caci asa vreau sa-o fac) este mult mai rezistenta varianta Zod.
Acum am vazut planurile de la "Cel mai ieftin model posibil" si-o sa le urmez...
In legatura cu adezivul recomandat, eu lipeam cu silicon adeziv batiul (ce e drept, nu-l recomand deoarece nu are o aderenta multumitoare la styrofoam), ce adeziv poliuretanic ai folozit Zoade (marca)?
Pentru batiu se poate folosi textolit dintr-acela f subtire (se utilizeaza la unele trafo pt. delimitarea infasurarilor)? Eu am folosit si pentru ramforsari si a dat rezultate bune.... (intreb deoarece n-ar mai fi nevoie sa frezez placa si greutatea este inferioara placajului.)
Maine plec sa caut materiale si ma revin cu intrebari.
Bye!
PS @ Jester
Cauta la magazinele cu mat. de constructii.
@ Silviu
Stiu ce caut - Styrofoam (pt. pereti) din acela verde, mai este Styrodur (pt. pardoseli) dar cred ca are densitate prea mare si in final este un polistiren extrudat roz care cred ca ar merge la CNC pt. barci (10cm grosime).
Am vazut pe un site frantuzesc ca se fol. si polistiren expandat de 15kg/m3, dar ulterior ramforsat cu rasina si fibra de sticla (too expensive!). Poate ca ar merge invelit cu solar film totusi... tre' sa mai vad.
Postat 30 September 2004 - 11:54 AM
Textolitul ala io zic ca nu e bun ca e prea subtire si maleabil . Cu succes am folosit placaj aviatic de 5 mm. S-au facut teste si cu mai subtire si nu prea tine.
Postat 30 September 2004 - 02:31 PM
Cam grele da si rezistente - poti sa folosesti profil ceva mai subtire.
Culoarea tine mai mult de producator - de ex. placile Austrotherm au culoarea roz. Densitati intre 28 si 45 kg/m3, 30 e cel mai comun. Grosimile variaza la acelasi produs - intre 20 si 160 mm dar 30,40,50 mm sunt grosimi mai comune.
Poti incerca si cu polistiren expandat (alb, cu bule) dar tre sa-i dai aripii un profil mult mai gros si mai ales sa gasesti unu mai indesat (15kg/m3) si de calitate - verifica sa nu-i sara bulele prea usor si ca nu-s spatii intre bule.
Expandatul e mai utilizat la aripi acoperite cu furnir de balsa.
cezar
Postat 30 September 2004 - 02:37 PM
Sau mai simpu fa-o din coroplast. Desi e greu cu realizarea profilului poti sa o trintesti cum vrea muschiu tau! (sau a nostru ca nu te las sa zbori fara mine!) :D
Aceasta postare a fost editata de Picatot: 30 September 2004 - 02:40 PM
Postat 30 September 2004 - 04:07 PM
Postat 30 September 2004 - 05:14 PM
@ Picatot
Iti dai seama ca esti mana mea dreapta! :angry:
Postat 30 September 2004 - 05:20 PM
Silfax, la 30 Sep 2004, 17:14, a spus:
eu am aripa de la grig
si n-are nici o gaura :angry:
Postat 01 October 2004 - 06:37 AM
Postat 01 October 2004 - 08:25 AM
SILVIU66, la 30 Sep 2004, 17:20, a spus:
eu am aripa de la grig
si n-are nici o gaura :wub:
Bei Silve! Stai dreaku' in banca ta cu electricele tale si joaca-te acolo cu intrerupatoarele si ventilatoarele tale!
Tu nu vezi ca eshtia vorbeste de aeromodedle adevarate p-acilea? Adecatelea cu motor cu combustibil care se aprinde, nene! Si adecatelea de aripi de alea delta adevarate, din extrudat, nu din scartzaish de ala alb cu care te joci tu!
Si intr-adevar, grig are si cu cu gauri e usurare prin aripi!
Ia vezi ca ma-nervez!
Si io ma-nervez num-atuncia cand nu poci sa ma-nervez!
Pavel Startan
Postat 01 October 2004 - 08:54 AM
eu cred ca oricum se va rupe, ezclusiv pe principiul "what's go up must crash down" hehe
0728.26.93.19
Postat 01 October 2004 - 09:19 AM
Valteras, la 1 Oct 2004, 09:25, a spus:
Tu nu vezi ca eshtia vorbeste de aeromodedle adevarate p-acilea? Adecatelea cu motor cu combustibil care se aprinde, nene!
ie-te ca a beut si asta dupe Marinaru'... :wub:
Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
Postat 01 October 2004 - 09:27 AM
SILVIU66, la 30 Sep 2004, 18:20, a spus:
si n-are nici o gaura :wub:
vino la mine cu ea, ca-ti fac eu cate gauri vrei.
Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
Postat 01 October 2004 - 10:26 AM
Citeaza
da-mi pui si motor termik dala cu combustibil care se aprinde nene? :wub:
Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 01 October 2004 - 10:38 AM
Postat 01 October 2004 - 01:45 PM
@ Picatot
Bien, deci tu la botoane primu' ... zi asa!:D
Postat 01 July 2005 - 11:25 PM
:::::: De ce sa dai bani pe masini , cand inca mai exista ranga ! ::::::
===================================================
Postat 01 July 2005 - 11:26 PM
:::::: De ce sa dai bani pe masini , cand inca mai exista ranga ! ::::::