Modelism - RHC Forum: Ajutooooor!!! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ajutooooor!!! Sunt nou in domeniu si vreau ajutor!!!!

#1 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 10-March 03

Postat 11 March 2003 - 08:00 PM

Saltare impatimiti in ale aeromodelismului! De curand am inceput sa descopar si eu frumusetea aeromodelismului, da nu prea stiu de unde sa incep....m-am gandit sa construiesc un elicopter, apoi am citit ca e foarte complicat.....acu ma gandesc sa construiesc un avion, unu mic, mic de tot :)nu am nici o cunostinta in domeniu ( am terminat Conservatoru` ) , da ma gandesc ca or fi nishte oameni buni pe forumu` asta care ar putea sa-mi dea nishte sfaturi....zic si io...cam ce avion sa construiesc, ce motor sa folosesc, vreo schita de radiocomanda, deastea.....Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsurile voastre!!
0

#2 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 11 March 2003 - 08:13 PM

Stai sa vezi ce buni suntem la dat sfaturi. Eu mi-s primul! Da' mai las si pe altii uneori! Primul pas e facut, ai grija sa nu te impiedici. Mai vorbim. Pa!

P.S. Ai acces usor la net? Ca-i plina sârma de informatie. Timp sa ai. Trebuie sa stii cam ce-ti place. Totul e frumos, dar nu poti face chiar totul, cu rezultate bune. Trebuie sa te hotarasti. Dupa ce te-ai hotarât, treci la subiect. Banuiesc ca vrei aero? E fain orice.
Iti trebuie indemânare sau/si perseverenta sau/si bani. Depinde ce ai. Un ajutor serios poti primi de la un club de modelism.
Ce bine-mi pare ca-s singur pe net acum si nu se inghesuie nimeni sa raspunda... Mai târziu apar si "babacii" in ale modelismului! Pâna atunci, doar eu si GIGi! Stam la sfat si punem tara la cale!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 11 March 2003 - 08:22 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#3 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2003 - 08:25 PM

pai sper sa nu ma impiedic (prea tare), oricum mersi de incurajare :) mai astept sfaturi :))))
is cam pierdut in spatiu...acu am vazut tot mesaju....pai net am acasa...moka:D ....cat despre club de aeromodelism in IASI? hmmmm, poate o fi,da eu nu cunosc nici unul....

Aceasta postare a fost editata de Emilare: 11 March 2003 - 08:30 PM

0

#4 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 11 March 2003 - 08:32 PM

Si pâna la urma ramâne aero?
Ca nu chiar tot ce zboara e usor de facut. Modelism adevarat, sau merge orice, numai sa zboare? Sunt multe probleme. Ca sfat, poate ajungi la un club de modelism si vezi ce si cum e pe acolo, vezi daca-ti place, vezi daca e OK sau nu? Nu-i chiar asa de greu. Un club e pe lânga altele, si un loc de intâlnite al modelistilor. Se merita. Parol!
0

#5 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2003 - 08:35 PM

sigur aero ramane..uite chiar acu am ma uit pe net sa caut un club in Iasi.....cu toate ca nu am prea mari sperante..
chiar......impatimitii de aici au pagini personale? ar fi interesant sa-i vedem pe ei si "jucariile lor" nu?
revenind la subiect, as vrea sa fie aeromodelism, dar pentru inceput, si bazandu-ma pe cunostintele mele :)) (adik 0) cred ca o sa ias ceva f. interesant... :)

Aceasta postare a fost editata de Emilare: 11 March 2003 - 08:46 PM

0

#6 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 11 March 2003 - 08:49 PM

Nici n-am fost atent ca esti din Iasi! Nu conteaza. Speram sa dam "ochi in ochi" cât mai curând. Va fi greu. No problem. Sfat: cauta un modelist cu ceva mai multa experienta. Poate gasesti in Iasi. Sper sa te poata ajuta si cu ceva materiale. Nu stiu ce e pe acolo. Prietenii nostri de peste Prut mai au ceva fain pe acolo?
0

#7 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2003 - 09:07 PM

de peste prut? n-am fost de vreo 7-8 ani pe acolo....si nici nu-mi doresc...:))
ops, ce urat din partea mea...
era sa uit .. tu ai internet acasa? poate vorbim pe yahoo messenger....ID-ul meu la messenger este emiloctav2002......

Aceasta postare a fost editata de Emilare: 11 March 2003 - 09:10 PM

0

#8 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 11 March 2003 - 09:23 PM

Semestrul asta n-am internet acasa. Acum sunt in facultate. Dar mai vorbim. Al meu ID pentru YM este bitex25. Spor la treaba.
0

#9 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 303
  • Inregistrat: 11-December 02

Postat 11 March 2003 - 10:20 PM

Cred ca ar trebui sa te apuci ded un model la 1400-1500 mm anvergura, cu un motor de 4,5-6,5 cmc, un aeromodel cu aripa dreapta parasol si fuselaj patratos.
daca vrei as putea sa-ti dau un plan de aeromodel. Se numeste "piciul". Am auzit ca zboara singur.
Eu fac parte din acei oameni care au capul in nori si picioarele pa pamant.
0

#10 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2003 - 11:28 PM

multumesc AGARICI pt sfaturi..da eu as fi vrut sa incep cu un motor electric. Se poate? Sunt bune pt aeromodele? Daca nu te superi poti sa-mi trimiti planul de aeromodel la adresa emiloctav2002@yahoo.com
0

#11 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1020

Postat 11 March 2003 - 11:48 PM

Citeaza

Cred ca ar trebui sa te apuci ded un model la 1400-1500 mm anvergura, cu un motor de 4,5-6,5 cmc, un aeromodel cu aripa dreapta parasol si fuselaj patratos.

Salut,

Bun venit in rindul maniacilor :)

la dimensiuni, fuselaj si motor, are dreptate Agarici.
De construit dupä plan ? Fä un calcul si vezi ce este mai sump ! Un Trainer de gata sau materiale si timp de lucru ?

CF4U
Mesterica, pe ce pune mina strica.
0

#12 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2003 - 07:55 AM

pai acu nush ce sa zic......nu stiu eaxct despre ce materiale este vorba. Eu detin un atelier de tamplarie, as ca tot ce ar tine de lemn ar fi gratis, in rest, tije de metal (exista asa ceva intr-un avion?) pot face rost tot aproape gratis, si....nu mai stiu ce contine un avion (va rog sa nu radeti :)) , sunt incepator)
era sa uit.....eu tot cu un motor electric as vrea sa incep:).....cam care ar fi dimensiunile avionului ca sa poata zbura ? (cu un motor electric)

Aceasta postare a fost editata de Emilare: 12 March 2003 - 07:57 AM

0

#13 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 12 March 2003 - 08:34 AM

...motorul electric este destul de scump si el. Nu-ti imagina ca poti folosi motoare de la jucarii sau alte aplicatii domestice. Sunt motoare speciale,dedicate strict aeromodelismului, cu performante ridicate...
In Iasi era odinioara clubul "Terom"...s-a transformat intre timp in "Tepro"?!...s-a desfiintat?! In orice caz, un capat de informaite vei gasi la "Clubul Copiilor Iasi" (fosta ""Casa Pionierilor") unde exista club pentru micuti...varsta nu are importanta si in felul acesta obtii linkuri cu alti ieseni modelisti...
Cauta-l pe "Vali", aici intre noi: avea el ceva oferte de aermodele kit, electrice, la preturi faine...cu atelierul de tamplarie nu prea ai sa faci modelism electric, ci doar ceva experienta in ale cioplitului...
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#14 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2003 - 09:01 AM

marinaru, esti simpatic :)) Sigur ca nu mi-am imaginat ca o sa folosesc motorase de la jucariile copilului meu!!
Dar. am vazut ca sunt motoare electrice la preturi absolut acceptabile (de la 400.000 la 1.000.000)Oare un motor de asta ar putea ridica un avion mic? Nu as vrea sa investesc f mult pentru inceput deoarece cred ca primul avion o sa ia cateva buseli :))) , nu?
0

#15 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 665
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 12 March 2003 - 10:01 AM

Iti recomand urmatorii pasi:
1) La http://n.ethz.ch/stu...ms/index_e.html se gaseste un simulator dragut si gratis. Copiaza-l si joaca-te cu el pana reusesti sa faci aterizari corecte.
2) Documenteaza-te in continuare despre materiale, accesorii, etc. Aici pe forum se gaseste tot ce vrei si ce nu vrei, deci ia-l la puricat :)
3) Vino la Rapa Rosie pe 2-4 Mai si acolo o sa primesti o gramada de sfaturi, sunt sigur. O sa vezi "live" ce inseamna un aeromodel si cum se zboara. Probabil o sa fie cineva cu care sa pilotezi in "dubla comanda"
4) Mai departe te poti decide ce telecomanda sa-ti iei si ce avion, sunt sigur! :)

Vivi
PS: sper sa nu fiu indiscret, dar cum ai ajuns de la conservator la avioane?
0

#16 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2003 - 05:00 PM

salut VIVI. Mersi pentru sfaturi. In legatura cu intrebarea ta (legatura dintre conservator si modelism)cred ca raspunsul este simplu. Un mare om al carui nume nu-l mai retin (rusine mie) spunea : "Cand esti talentat, esti talentat la toate".....ma rog, ceva de genul asta :)) Inca de mic copil am fost pasionat de tot felul de lucruri si am facut tot felul de barci cu motoare si alte chestii (unele zburatoare); acu vreo luna am vazut la tel o reclama cu un tata si al sau copil cum se jucau cu 2 elicoptere......am innebunit pe loc (sper ca mi-am revenit) si am zis ca pot si eu sa construiesc asa ceva...acu` sa vedem daca o sa reusesc sa fac macar un avion .... :)) sper sa mai vorbim...eventual pe YM, ID meu este emiloctav2002
0

#17 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 12 March 2003 - 05:46 PM

Pe baricade, nu gluma...
0

#18 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2003 - 06:02 PM

pai nu?!?!
0

#19 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 13 March 2003 - 08:58 AM

Pai mai Emilare, semneaza-te si ru cu "Lutieru", "Stradivarius", "Amatti", "Guarnieri"...suna fain? :) ...ca erau priceputi flacaii in mesterit alea-alea!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#20 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 13 March 2003 - 10:16 AM

Emilare, uite ca ma bag si eu in seama cu ceva sfaturi, ca e simplu sa dai sfaturi, ca la fotbal nu?
- incearca sa incepi cu un planor. Styro daca se poate. Apoi un motoplanor electric si dupa aia scule cu motore termice sau planoare mai sofisticate.
- investeste cat poti tu in statia de telecomanda, ia una buna cu computer, ca cu asta faci treaba ani de zile. Modelele se mai schimba se mai rup ...
- piatptana forumul si vei gasi o gramada de informatii interesante pentru incepatori/debutanti ca s-a deisutat de multe ori.
- invata daca se poate din experienta altora, intreaba si mergi inainte!

Big Advice
FROGS CAN FLY!
0

#21 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 665
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 13 March 2003 - 10:44 AM

Salut Emil!

Citeaza

"Cand esti talentat, esti talentat la toate".....ma rog, ceva de genul asta )

Si eu sunt tot de parerea asta, si ma bag in tot felul de domenii, de la mancare la fotbal, chiar daca nu am de-a face cu ele. :) :) :)
Ma bucur ca ai intrat in clubul nostru, si sper sa ramai aici cat mai mult timp.

Vivi
PS: Sa stii ca ideea lu' Marinaru cu numele ("Stradivarius", "Amatti", "Guarnieri"...) nu-i rea. Pe bune!
0

#22 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2003 - 12:23 PM

Intradevar buna ideea cu Stradivarius.....:)) mi-ati dat de gandit. Inca o data multumesc pentru sfaturi si incurajari; e mult mai simplu cand ai oameni care te sustin ,chiar daca si numai de la distanta. In legatura cu ce sa fac prima data, tata mi-a dat o idee: sa fac un avion cu motor electric si cu o radiocomanda formata dintr-o..........sfoara :))))sau chiar din cablul care sa conduca curentul la motor. Astfel avionul este mai usor pentru ca nu are acumulatori si pot sa-l tin in aer pana se termina bateria la masina!!:)))) Voi ce spuneti? Este o idee buna? Daca nu e buna va rog sa nu radeti de mine.....prea tare...Astept cu nerabdare opiniile voastre.
era sa uit ceva f important: Ce greutate si dimensiuni trebuie sa aiba un avion dotat cu un motor Speed 300 6V ?

Aceasta postare a fost editata de Emilare: 13 March 2003 - 12:27 PM

0

#23 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2003 - 12:51 PM

un captiv electric? sanse mici sa fii satisfacut. firele lungi franeaza modelul si mai ai si pierderi mari pe ele. dar cu un speed 300 poti sa construiesti o aripa zburatoare din stiropor, cu telecomanda, care inghite multe greseli si mai ales multe busituri!

totusi de ce nu vrei sa incepi cu planoare?

Big glider
FROGS CAN FLY!
0

#24 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2003 - 05:16 PM

hmmmm, de ce nu vreau sa incep cu planoare? :) nush, as vrea sa zboare singur... :)
0

#25 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

Postat 14 March 2003 - 12:01 AM

""STRADIVARIUS"" CRED CA PRIMUL PAS E SA VEZI CU OCHII TAI TREABA ASTA CU ZBORUL , ATUNCI TE DECIZI SINGUR CE SA FACI, E MAI GREU PE VORBE.
LA CE INSTRUMENTE CANTI? CRED CA POATE FI DE MARE FOLOS DEXTERITATEA DEGETZELELOR TALE LA PILOTAJ. MAI FA SI O SOCOTEALA DE CATZI BANUTZI DISPUI CA SA PUTEM FACE UN CALCUL CU CE SA INCEPI.
sUCCES SI BINE AI VENIT!

ps: Cum ar merge baietzi un pilotaj pe muzica? Beethoven, Imperialul si zborul....
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

#26 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 March 2003 - 09:05 AM

He, he ,he, deacu` ca am primit si botezul pot sa spun ca am intrat in familia modelistilor :)
Cant la pian si oleak la kitara (asta numai pt mine) :) . Cred ca m-ar ajuta dexteritatea degetelor la pilotaj, numai sa am ce pilota :) .Cat despre bani, din cat imi dau eu seama, radiocomanda o sa ingita pt. inceput cei mai multi bani...sau ma insel?
0

#27 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 March 2003 - 09:26 AM

telecomanda este cea mai importanta. cu ea incepi! dupa ce ai cumparat-o inseamna ca te-ai apucat de modelism. si daca iei una buna de la bun inceput, nu mai ai bataie de cap mult timp dupa aia. daca iei una ieftina, curand incepi sa plangi dupa funcii, mixaje, canale etc. si tot la una buna ajungi pana la urma.

vezi ca botez fara lautari si udatura nu se face!
BigBottle
FROGS CAN FLY!
0

#28 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1020

Postat 14 March 2003 - 09:49 AM

Exact, la zbor incepi piano dar cind cumperi statie trebuie sä incepi allegro !!!

Computerizatä, 8 Comenzi si mixaje. Chiar dacä nu ai imediat nevoie de functii nu dureazä mult si vei avea nevoie de ele si de comenzi suplimentare. Minimum este MC 15, FC 16, Fx 18. Ultima, Fx 18 este ca mai bunä ( Rapoirt pretz/calitate ) din cele mentionate.

CF4U
Mesterica, pe ce pune mina strica.
0

#29 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 March 2003 - 09:46 PM

acu
o las cu radiocomanda....pt o vreme, pana aproba ministrul de finante <_<) m-am apucat de primul avion cu o anvergura de 60 cm ..sper sa nu aiba mai mult de 250 de grame cu tot cu motor ....am ambitie,nu?
0

#30 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 15 March 2003 - 01:37 PM

E bine si asa. Poate chiar indicat. Chiar daca nu e solutia cea mai buna, daca treci de 2-3 teste din astea mai dificile, ori renunti ori ramâi pe baricade... Ca solutie de mijloc nu exista. Spor la treaba.

In privinta modelului captiv si electric, n-am mai auzit , dar dupa ce vei capata ceva mai multa experienta in a construi, dupa ce vei avea materiale bune, cred ca vei face si asa ceva. In principiu, cred ca ideea e functionala. Ramâne de aplicat intr-un viitor...
Bafta!
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi