Ajutooooor!!! Sunt nou in domeniu si vreau ajutor!!!!
Postat 15 March 2003 - 06:34 PM
Oare sa fiu eu primul care fac eu captiv electric?
Sunt oarecum magulit, dar daca este asa, sper din tot sufletul sa iasa ceva,.... vorba Iulianei (sotia mea) : eu o intreb: "mama, oare o sa zboare chestia asta? si ea raspunde: "Mai Emil, cel putin de la etajul 6 pana jos tot o sa zboare cumva.
<_< :D :D :D :D
Sunt oarecum magulit, dar daca este asa, sper din tot sufletul sa iasa ceva,.... vorba Iulianei (sotia mea) : eu o intreb: "mama, oare o sa zboare chestia asta? si ea raspunde: "Mai Emil, cel putin de la etajul 6 pana jos tot o sa zboare cumva.
<_< :D :D :D :D
Postat 15 March 2003 - 09:05 PM
Nu stiu daca esti primul, dar sunt sigur ca multi au avut ideea asta. Daca gasesti un motor destul de puternic si modelul e bine calculat, nu vad de ce sa nu zboare. Cablurile oricum dau bataie de cap la captive... O sa cam fii nevoit sa stai cu acumulatorul de masina in ranita, in spate si sa te rotesti cu el, dar in principiu cred ca merge. Abia iesi mai ieftin cu "combustibilul". Daca ajungi sa faci niste teste cu un motor (plus elicea de rigoare) alimentat la 12V, pe un stand, afli daca iti asigura forta de tractiune necesara (restul cam poti masura usor), faci niste calcule ochiometrice (asta dupa ani buni de aero...), spui: "50% sanse sa reusesc" si te apuci de treaba. Insa n-am auzit de asa ceva in regulament si nu cred ca exista prevazut nimic pe acolo... Daca e pentru placerea proprie, la sfârsit de saptamâna, e bine. Sau e mult mai bine decât deloc. Spor la treaba! Daca prin absurd chiar incepi, fa in asa fel incât sa poti modifica modelul pentru un motor termic. Uneori zgomotul motorului face tot farmecul...
N-am idee fixa, dar eu am inceput tot cu planoare. A fost fain, dar a fost cu mult timp in urma... Hai pa!
PS. Am uitat sa-ti spun ca esti pe calea cea buna. Daca sotia ta iti raspunde macar la intrebarile legate de pasiunea asta numita modelism, nu e o cauza pierduta. Ai sanse sa te poti tine de ea (de pasiune!!!!). Doar sa nu intreci masura. Cred ca te descurci bine... Ca puteai primi un raspuns de genul: "Mai termina cu prostiile alea, ca mai ai si alte treburi..." E bine ca incearca sa te inteleaga. Ai un punct câstigat.
N-am idee fixa, dar eu am inceput tot cu planoare. A fost fain, dar a fost cu mult timp in urma... Hai pa!
PS. Am uitat sa-ti spun ca esti pe calea cea buna. Daca sotia ta iti raspunde macar la intrebarile legate de pasiunea asta numita modelism, nu e o cauza pierduta. Ai sanse sa te poti tine de ea (de pasiune!!!!). Doar sa nu intreci masura. Cred ca te descurci bine... Ca puteai primi un raspuns de genul: "Mai termina cu prostiile alea, ca mai ai si alte treburi..." E bine ca incearca sa te inteleaga. Ai un punct câstigat.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 15 March 2003 - 09:13 PM
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
Postat 17 March 2003 - 11:31 AM
Emilare,
nu vreau sa te intristez dar primul captiv electric l-am vazut prin.... '85 cred !!
Ideea e frumoasa si haioasa; trebuie doar sa ai grija sa folosesti niste cabluri cat mai subtiri si usoare (se simt al dracului de tare la rezistenta la inaintare) si nu prea lungi.
Spor la lucru.
nu vreau sa te intristez dar primul captiv electric l-am vazut prin.... '85 cred !!
Ideea e frumoasa si haioasa; trebuie doar sa ai grija sa folosesti niste cabluri cat mai subtiri si usoare (se simt al dracului de tare la rezistenta la inaintare) si nu prea lungi.
Spor la lucru.
"Reversul medaliei" este dusmanul meu
Postat 17 March 2003 - 12:18 PM
Ba cred ca l-ai bucurat si mai tare. Acum stie sigur ca se poate.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Postat 17 March 2003 - 01:08 PM
Pai oricum m-am apucat de treaba, asa ca deacu`, oricum e prea tarziu sa ma demoralizeze cineva :))
repet vorba sotiei mele " De la etajul 6 pana jos tot o sa zboara cumva". Da eu cred ca o sa zboare bine:))
repet vorba sotiei mele " De la etajul 6 pana jos tot o sa zboara cumva". Da eu cred ca o sa zboare bine:))
Postat 20 March 2003 - 09:37 AM
asadar, am dat comanda de un motor Speed 400 4,8V
Imi poate trimite cineva planurile unui avion care sa zboare cu acest motor?
Dau o bere...... :D
Acu` am observat ca tocmai am devenit junior...... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic.gif uraaaaaaaaaa
Era sa uit: cam in cat timp se onoreaza comenzile?
Imi poate trimite cineva planurile unui avion care sa zboare cu acest motor?
Dau o bere...... :D
Acu` am observat ca tocmai am devenit junior...... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic.gif uraaaaaaaaaa
Era sa uit: cam in cat timp se onoreaza comenzile?
Aceasta postare a fost editata de Emilare: 20 March 2003 - 09:42 AM
Postat 20 March 2003 - 09:52 AM
...scrie-i lui "Vali"...are o gramada de oferte avantajoase pentru tine...otate pentru speedo 400!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
Cu rabdare si ciocan.