Modelism - RHC Forum: Pentru pasionatii RC - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pentru pasionatii RC Statie home made

#61 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 06 May 2005 - 10:31 AM

da, nene doctore, da'-ti mai dau un "ixemplu":
acu' fro doo saptamini, la cln, eream destul de multi cu aeromodele, locati pe partea cu statiile gonio (alea de pe camioanele unitatii).
booon, se zboara, fratioare, de la primele ore, non-stop.toata lumea si-a comunicat canalul, sa nu fie suprapuneri, chiar a fost cazul sa schimb, in 35 MHz, din canalul 74 in 70, ca ma "calcam" pe cristale cu zodeii.
la un moment dat, apare pe partea opusa, un opel astra g,argintiu, hatch-back(dau atitea detalii despre masina in cauza, cu gindul ca poate se identifica nesimtitul si-si pune cinci kile de cenusa si gunoi in cap, ca altceva nu are...).
mai nene, unde nu-mi scoate ala o aerotrotineta, cu statie cu tot, si-i da drumul, de fugea dupa ea cu statia-n mina, ca avea evidente probleme de control radio asupra ei...in acelasi timp, pe partea noastra, un eleron de la ditamai avionul lui john-mmx, incepe sa faca, de unul singur, break-dance!...noroc ca erea la sol!...ca cine stie ce se putea intimpla!...
morala:-cit de retardat tre' sa fii, sa nu-ntrebi, la cimp, pe ceilalti(chiar daca esti "mai departe"...), ce frecvente au, in conditiile in care, sub nici un motiv, nu se putea invoca eventuala scuza cum ca nu ne-a observat?...
cam ce ar trebui sa-i uram personajului in cauza? nu cumva Multe Urari si Iubire Eterna?...
si-atunci, iar extrapolind, n-ar trebui(io zic ca e chiar imperios necesar!) infierate si condamnate, extrem de abrupt, neregulile referitoare la rc?...
bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#62 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 06 May 2005 - 12:27 PM

@mizzone

Faci cum faci si pui deshtu' pe buba! :o
Exact la asta ma referam cand ziceam: legislatie, proceduri, aplicare, respectare, informare, reinformare, daca e cazul!
Procedurile, bata-le sa le bata sa le stie lumea si sa le aplice si sa le RESPECTE!
Ca fugea baitu' cu statia in mana dupe aerotrotineta, e treaba lui, da' ce faceai daca-ti baga un eleron sau un profundor pe-al tau? :D
Ai la torpedo fu'n ciomag ceva? B)
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#63 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 06 May 2005 - 01:40 PM

nene doctore, n-am la torpedo f'un ciomag, in general, aleg cu grija caile de rezolvare ale unor probleme mai "deosebite", lucrurile desfasurindu-se cam in felul urmator: fiind, in general, o fire destul de implicata, eventualele situatii generatoare de posibil conflict, cu nuante ceva mai violente, imi induc o profunda stare de tristete; care tristete, in momentul in care este sesizata de unii prieteni ai mei, le stirneste acestora o asa de intensa iritare, incit nu se lasa pina nu "indreapta" lucrurile...e, acum te-ai edificat?...
spre "ixemplificare", prin anii '90, munceam cu ziua printr-o discoteca , in regie; la dimineata, un client ceva mai turbulent, beat un pic, a considerat de cuviinta sa-mi aplice o corectie, absolut eronat si nedrept...ca urmare, pina la orele 14.00, aceeasi zi(s-a intimplat la orele 05.00 dimineata), respectivul avea pedeapsa privativa de libertate, dupa ce in prealabil "beneficiase"de un masaj intens "a la mike tyson", administrat cu deosebita grija si temeinicie de oamenii de ordine de pe linga respectiva discoteca...
ce sa-i faci, unii chiar sint indragiti si protejati, chiar fara neaparat unele merite exceptionale...? :D
in alta ordine de idei, ce faceam daca se-ntimpla treaba cu eleronu sau profundoru...?...brusc, asa, nu prea cred ca aveam alta inspiratie, decit sa-i arat pe unde sa poata fugi mai repede, sa nu-l linseze ceilalti B) !!!!
asa ca:
bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#64 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 May 2005 - 01:48 PM

Nu-s adeptul corectiilor punice, da' cand se impun, ata ete! :o

Da' dupa ce-ai muncit o luna, doua la cate-o aschie zburatoare si vrei sa te bucuri de ea sa nimeresti cu ea-n brazda numa' asa... :D
Bashk sculele din ea! :o

Poate (POATE!!!???!!!) se mai si rezolva lucrurile, asa incet, incet, balcaniceste, cum suntem noi obisnuiti, s-apoi ne-om vedea linisteti de nepoti! :D

O singura data am fost si noi transanti! Nu zic cand... B)

Aceasta postare a fost editata de domnu_doctor: 06 May 2005 - 02:02 PM

0

#65 Useril este offline   VALLYWALLY 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 30-May 04

Postat 06 May 2005 - 02:34 PM

Prietene concitadin mi se pare ca subiectul abordat s-a cam desprins de ideea initiala si mi se pare utopic de a modifica diferentele mari de frecventa ale aparaturii RC.Iar daca ai avut rezultate te rog fa-le publice.Pentru a face o analogie poate putin cam fortata e ca si cum ai incerca ca un aparat industrial de unde medii sa prinda undele scurte. Oricine ar zice ca teoretic e posibil dar practic nu se merita.Rezultatul poate fi mai dezamagitor decit asteptarile.E o opinie personala si mi se pare ceva "rominesc" ca sa citim 7 pagini de dorinte planuri teorii in loc sa progresam cu subiectul a carui limbaj a devenit cam "colorat" fara a avansa efectiv.E o parere personala , firesc subiectiva .In alta ordine de idei vis -a vis de aeromodelism doresc sa-ti transmit o carte "teoretica" despre acest subiect dar nu stiu cum sa o postez poate intereseaza si pe altii ; e in limba engleza si titlul ar fi :Understandig Flight si are 2,4 mb.
Inca o data nu doresc sa intru in polemici ci exprim o parere personala .
0

#66 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 May 2005 - 02:43 PM

daca citeai pe la ultimele pagini vedeai ca propunerea mea era de a dubla etajul final cu pilot cu tot si de pune un swich care sa treaca de la 72 la 35. Asta daca este spatiu fizic in Futaba din discutie! B)
Te deranjeaza sa ai 2 etaje finale, fiecare cu pilotul lui pe frecvente diferite?
E ca si cum ai avea 2 emitatore in aceeasi cutie! care-i problema?
Controler-ul ramane acelasi, modulatia si manivelele idem numai ca intra in doua finale !

Comparatia e intr-adevar cam fortata! Cu mediile si scurtele, da' intre concitadini merge si asa!

Apropo' de carte, daca tot esti de aici, ne putem intalni si mi-o dai direct!
Sau pe mail-ul din profil!
Am receptivitate buna la tot ce-i constructiv!

Cu stima, concitadine

Aceasta postare a fost editata de domnu_doctor: 06 May 2005 - 03:23 PM

0

#67 Useril este offline   VALLYWALLY 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 May 2005 - 03:00 PM

aici intervine semnul de intrebare la notiunea de propunere si nu la transformarea practica efectiva ceea ce solicita si un alt coleg de forum nemaivorbind de partea de de programare/reprogramare a unor microprocesoare care este posibila dar in caz de esec nu duce la nimic bun.
Pina la urma cite statii ai transformat din "norma' americana in cea europeana?
Si daca da vreau si eu ! Te salut cu stima doar sintem concitadini si te respect pentru ca ai incercat sa construiesti ceva (ma refer la avion )si eu nu.
0

#68 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 May 2005 - 03:07 PM

anul trecut, am hackerit 2! :D
0

#69 Useril este offline   VALLYWALLY 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 May 2005 - 03:11 PM

de acord daca sint home made e mai usor.
0

#70 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 May 2005 - 03:16 PM

cum ramane cu cartea? :D

PS: cu esecu mai vb!
Cine nu risca...
Se mai si intampla..., ca asa-i viata!
Parca cineva vrea sa CRASH tot ce-a muncit! :D

Silviu66 zice ca are ZERO crash-uri! BRAVO LUI!
Oi exersa si eu, poate-mi iasa submarinu! :huh:
Daca nu, poate incerc un batiscaf! :)

Aceasta postare a fost editata de domnu_doctor: 06 May 2005 - 03:48 PM

0

#71 Useril este offline   VALLYWALLY 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 May 2005 - 03:25 PM

am gasit un cd gol care arde de nerabdare sa fie ars si miine simbata 7.5.2005

ti-l ofer cu prietenie fara nici o obligatie in dreptul intrarii in primarie.e un punct de reper comun si la indemina sper si pentru tine.am cdul la vedere .parca am fi in pretul exact.astept o confirmare.
0

#72 Useril este offline   VALLYWALLY 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 May 2005 - 03:28 PM

ora 10 zece dimineata, scuze pentru omisiune
0

#73 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 06 May 2005 - 03:28 PM

Cu regret trebuie sa va spun ca la Futaba 6EXA nu se mai poate modifica nimic in soft...
Procesorul are PROM, si nu EEPROM, deci solutia de a fi citit e urmatoarea: se face rost de scula ptr 64 pini, se scoate, se cauta programator dedicat, se citeste PROM-ul, se cumpara alt controller si se scrie noul soft. Apoi se monteaza la loc si se spera adanc sa nu fie o greseala! Bineinteles ca intotdeauna este, asa ca se reia de la primul punct!
Cu partea de RF se poate rezolva. Ramane dubiul spectrului difuz, cu spike in canale adiacente si pe frecventa imagine.

Facand o scurta socoteala,bani, riscuri,timp,nervi, iese mai ieftin un Graupner MC10 legal....si omologat in CE
:D

Cu stima,
Costel.
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#74 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 May 2005 - 05:43 PM

@wallywally

Multumesc pentru intentie!
Si evident pentru cd, maine! la 10.00 la primarie! :D

Aceasta postare a fost editata de domnu_doctor: 06 May 2005 - 07:16 PM

0

#75 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 May 2005 - 05:45 PM

@pavcostel

Decizia e a ta!
Cu proxima ocazie o sa-ti arat o jucarie home made si o sa vezi altfel lucrurile! :huh:
Nu uita sa ne spui daca esti multumit! :D De Graupner in comparatie cu Futaba, bineinteles!

Aceasta postare a fost editata de domnu_doctor: 06 May 2005 - 07:08 PM

0

#76 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 May 2005 - 07:51 PM

Daca tot am deschis subiectul statii rc home made, mai vin cu o mica completare:

Dupa ce am studiat niste materiale privind unele cercetari facute de niste japonezi isteti, tata si fiu, am gasit in lucrarile lor un lucru uimitor: etaje finale de emisie RF cu randamente care ajung la 95% si chiar peste (ATENTIE !!!! 95%) in comparatie cu clasicele din clasa C, folosite in mod uzual la statii RC.

Daca mai adaug ca pentru comanda lor este necesar semnal digital cred ca pentru amatorii de senzatii este o chestie buna! :D

Am preluat ideea si am verificat-o practic! Este uimitoare! Aproape toata puterea absorbita din baterie se duce in antena!!!

Datzi-va cu parerea! :huh:
0

#77 Useril este offline   Malkovitch 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 61
  • Inregistrat: 19-December 02

Postat 07 May 2005 - 09:46 AM

... Imi dau cu parerea...
Evident, circuitele finale sunt in clasa D... Corect? :-)

Cate pagini !!!

Incerc o alta abordare a ceea ce doreste sa transmita catre cititori dl. Doctor... Cumva o :traducere: de la sacru la profan:
Statia are doua blocuri mari si late: Partea de joasa frecventa si partea de inalta frecventa.
In partea de IF, daca te joci, te arzi! Adica risti sa emiti aiurea in tramvai sau in alt tip de model...
In partea de JF, poti aduce functii noi, cu conditia esentiala sa pastreze largimea de banda originala. Si asta se face in cazul comenzilor digitale! Baud rate-ul este cel care o defineste. Asadar, la acelasi baud rate, poti concepe noi comenzi definite prin noi "cuvinte" digitale.
E mai bine asa?

Bafta,

Malko
[...sunt curios si de aceea am nasul in bandaje...
0

#78 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2005 - 10:02 AM

@Malkovitch

NU, imi pare rau!

Ampilificatoarele in clasa D sunt cele cu impulsuri modulate in durata, la care sarcina efectiva e cea care da forma finala a semnalului. Sunt asa cunoscute amplificatoare digitale, care proceseaza in partea electronica totul digital si sarcina pe care se disipa puterea transforma in analogic totul, integrand si rejectand componentele inutile.

In chestiunea in discutie e vorba de clasele de amplificatoare E si F, care au inceput sa patrunda in aplicatiile industriale datorita randamentelor foarte mari sa care presupun controlul unor puteri considerabile, concomitent cu disiparea pe dispozitivele de comanda finale a unei puteri infime :huh: Adica tranzistorul fial care lucreaza in regim de comuntatie (ATENTIE!), ramane rece, chiar la puteri mari! este arhicunosct faptul ca lucrul in comuntatie are niste avantaje enorme, vis-a-vis de pierderi, randamente, etc.

Daca doresti detalii iti stau la dispozitie cu elemente constructive efective si aplicatii chiar in banda de 27 MHz! :D

Pct. 2.
Da intr-adevar, statiile au 2 parti distincte: LF si HF.
LF= joasa frecventa= modulatia, cea care aduna de la "manivele" din statie semnalele corespunzatoare comenzilor ce se transmit
HF=inalta frecventa= purtatoare de unda=care care asigura suportul fizic de legatura intre Tx si Rx.

Nu inteleg de ce partea de HF este un fel de bau-bau pentru amatorii rc! :)

Cu stima,[B]

Aceasta postare a fost editata de domnu_doctor: 08 May 2005 - 01:37 PM

0

#79 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2005 - 10:21 AM

@Malkovitch!

As mai adauga ceva legat de ultima postare!

Largimea de banda ocupata de emitator este determinata de procesul de modulatie, nicidecum de numarul de canale care se transmit. Daca doresti iti dau nistre trimiteri bibliografice privind procesele de modulatie de unde poti trage singur conlcuziile! Intrucat semnalul modulator vine spre partea de HF secvential, nu are nici o importanta daca acesta e compus din 2, 3, 4 sau oricate semnale de comanda aferente "manivelelor"! Adica vreau sa spun ca finalul "nu stie" cate canale de comanda transmite si nici nu-l interseaza! El doar transpune pe HF amprenta LF si face posibila demodularea in Rx! Ca o face AM (modulatie de amplitudine), FM (m de frecventa), PM (m de phaza), MI (m in implusuri), MIP (m de impulsuri in phaza) nu are nici o importanta! Totul e sa o faca cu eficienta cat mai mare si sa ofere utilizatorului satisfactie maxima. Important este ca ansamblul Rx-Tx sa lucreze in tandem, bine aliniat si daca se poate cu energie cat mai mica! Adica cat mai multe ore de utilizare cu o singura incarcare!
Dupa procesul de modulatie, care este un proces total neliniar, apar niste componente in spectru care se elimina prin filtrele care se interpun intre final si antena. De aici apare problema, probabil, care genereaza bau-bau-ul! Baietii cu antenutzele de la IGC exact la asta se uita. Ce-i asa problema sa ne uitam si noi inainte de iesi cu stropitorile RF?
Cu un analizor de spectru se poate vedea foarte simplu structura acestui spectru si se poate actiona pentru aducerea lui in parametrii.
Spre exemplu in AM in jurul frecventei purtatoare apar doua benzi laterale iar la MF apar mai multe componente de spectru, care trebuie rejectate cu filtrele mentionate pentru a evita intrarea in alt canal si pt. a directiona energia finalului catre purtatoarea utila, fara a transforma emitatoul in stropitoare RF cum bine zicea cineva p-aici! De aici discutia se poate dezvolta pe diverse teme referitoare la ce se trimite in eter si ce se rejecteaza.
Cand ai acces la scule care pun in evidenta marimile in discutie toate devin clare. totul e sa vezi si sa interpretezi corect! :D
Si inca ceva!!! :huh:

Il citez un pic pe Bitex!
Nu incercati asa ceva acasa, daca nu aveti sculele care va permit sa vedeti semnalele despre care vorbim!

Dupa o anumita acumulare de experienta in domeniu se pot face si lucruri la "botul calului", dar asta presupune intelegerea fenomenelor care au loc si inspiratia de a face pe genunchi lucruri deosebite! Cunosc cazuri pragmatice care au rezolvat problemele !

Legat de baud-rate, care este bucataria modulatorului, este o chestiune care iar nu are legatura cu radiatia parazita sau cu intrarea comenzilor pe alt model. Frecventa purtatoare este data numai si numai de pilotul statiei, respectiv de f-zero quartz, sau de regula armonica a III-a a acestuia, si numai componentele parazite nerejectate corect pot face minuni! Viteza de trasnsmisie a datelor de la "manivele" la Rx, ne spune de cate ori pe sec se intampla refresh-ul in decodorul din model. De regula treaba asta are loc cam de 50 de ori / sec, ceea ce este suficient de mult ca din punctul de vedere al utilizatorului comanda sa fie perceputa ca fiind continua.
:)

Cu stima,

Aceasta postare a fost editata de domnu_doctor: 07 May 2005 - 08:01 PM

0

#80 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2005 - 12:57 PM

@wallywally

Multumesc pentru CD! Chiar daca vremea nu a tinut cu noi!:huh:
Documentatia este BETON si poate ar fi bine sa mai si postam din ea pe forum sau s-o dam (dai) si altor interesati!

Cu stima, :D

Aceasta postare a fost editata de domnu_doctor: 07 May 2005 - 01:10 PM

0

#81 Useril este offline   VALLYWALLY 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 May 2005 - 12:20 PM

O.K. am s-o postez treptat la presa aeromodelistilor dar am sa dau un link si aici pentru "UNDERSTENDIG FLIGHT" cu mentiunea ca dupa coborire necesita un program special pentru a fi citita care este disponibil pe internet si anume:DjVu Solo 3.1 produs de Lizard tech.

http://rapidshare.de/files/1639155/Anderso....249s.djvu.html
0

#82 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 08 May 2005 - 12:46 PM

domnu_doctor, la 6 May 2005, 19:51, a spus:

Daca tot am deschis subiectul statii rc home made, mai vin cu o mica completare:

Dupa ce am studiat niste materiale privind unele cercetari facute de niste japonezi isteti, tata si fiu, am gasit in lucrarile lor un lucru uimitor: etaje finale de emisie RF cu randamente care ajung la 95% si chiar peste (ATENTIE !!!! 95%) in comparatie cu clasicele din clasa C, folosite in mod uzual la statii RC.

Daca mai adaug ca pentru comanda lor este necesar semnal digital cred ca pentru amatorii de senzatii este o chestie buna! :)

Am preluat ideea si am verificat-o practic! Este uimitoare! Aproape toata puterea absorbita din baterie se duce in antena!!!

Datzi-va cu parerea! :huh:

Nu e vb de etaje in clasa D (in contratimp) ci de etaje in clasa E si F. Practic s-a depasit 98%. Am aici o carte (luata din poli buc) cu etaje RF de putere. E groaznica toata analiza amplificatoarelor astora se face cu timpi de propagare.. intrazieir de grup prin baza bla bla iar formulele folosesc tot alfabetul grecesc.. daca era specializarea mea RF de putere poate insitam mai tare sa pricep ce zice acolo.
Informatii despre etajele astea finale mai gasiti pe net. un site super frumos este www.circuitsage.com
Succes
0

#83 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 May 2005 - 01:35 PM

@MrSpace :)

Pai exact asta spuneam si eu!
Uitat-te la postarea din 07.05.2005 ora 10.02! :D
Etaje finale in clasa E si F!

Faceam o corectie la afirmatiile lul Malco !

Dar nu e nevoie de tot alfabetul grecesc ca sa faci un astfel de etaj sa "cante"!

Aia e pentru socotitori si teoreticieni.
Randamentele fiind foarte mari, calculele o demonstreaza tocmai pentru faptul ca e surprinzator de mare!:huh:
Eu am postat informatia pentru amatorii de rc home made pe care ii intereseaza sa dea maxim RF power cu minim power supply! :( :D

Aceasta postare a fost editata de domnu_doctor: 08 May 2005 - 05:48 PM

0

#84 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 08 May 2005 - 04:42 PM

mizzone, la 5 May 2005, 15:56, a spus:

... tu, in fond, esti un baiat bun, da', faci ce faci, si tot "o dai de pereti"...

Am revenit tarziu si am ramas in urma cu o replica offtopic la mesajul de acum cateva pagini, ala din care am citat cateva randuri. Nu mai revin la discutie, dar ideea era alta, pe care n-ai prins-o.

Hai sa-ti traduc din moldoveneste in romaneste.

1. Ideea era ca daca cineva cunoaste problemele CARE NE PRIVESC, legate de acele norme, sa scrie ceva pe forum, sa aflam si noi. Daca ai observat, erau doar intrebari. Nu am documentele sa le citesc, abia aflu de unele probleme si parca as considera ca e important. Doar intreb. Daca stii ceva concret, baga text...
2. Ca fost radioamator stiu cum se face "controlul" si cine-l face. Am stat mult timp in spatele unor buni radioamatori-constructori si am privit peste umarul lor, ca atat eram in stare sa fac. Recunosc pana si asta cu placere.
3. E o problema grava ca am intrebat cum se procedeaza sa cumpar o statie legala si sa fac tot ce trebuie incat sa nu incalc legea? Faptul ca o statie se vinde intr-un magazin, cu acte in regula, ar trebui sa fie singura garantie ca acea statie e omologata si corespunde normelor. Sau indirect, sa nu fie posibila achizitionarea fara voia cumparatorului a unei statii "ilegale".
Pe vremea cand imi faceam probleme de legislatia din domeniu chiar si statiile RC trebuiau inergistrate si autorizate, ca depaseau ca putere limita admisa. Stiu ca plateam taxa pentru asta la MTTc. Poate eram noi fraieri si acum nu mai suntem de nu mai platim si le tinem pe acasa fara autorizatie.
Daca stie cineva care mai e acum acea limita de putere si ce putere are o statie RC uzuala il rog sa-mi spuna.
Ca o paranteza, nu cred ca-i datoria mea sa cunosc normele dupa care se face impamantarea la masinile de spalat si nu e datoria mea sa verific daca la cumparare, masina de spalat respecta acele reguli. Faptul ca merg intr-un magazin si vreau sa cumpar e suficient sa primesc un produs care nu incalca legea din nici un punct de vedere. Pana la urma nu-i problema utilizatorului daca ce-i in cutie nu-i legal. Cumparatorul raspunde doar de utilizare. Ca altfel eu zic sa invatam si procesul de fabricatie sa vedem daca nu cumva n-a fost incalcat...
Revenind la subiect, sper sa gresesc, dar daca acele norme exista si se aplica ar trebui ca tot ce se vinde legal si cu acte sa corespunda deja acelor norme de care tot vorbeam si sa nu poata fi vandute daca nu se respecta legea (utilizator autorizat, cu acte in regula, daca e cazul).

Ideea era ca daca problema e importanta pentru utilizator, sa fie cunoscuta de toti utilizatorii.
Concret, stie cineva ce e omologat si ce nu privind statiile RC? Se poate afla?

PS. Deoarece discutia despre legi, norme, legalitate este in alt subiect, incerc sa mut discutiile care nu-s legate de RC-constructie tehnica. Adica ale mele si ale lui Mizzone. Sper sa reusesc.
Spor la treaba.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 08 May 2005 - 06:34 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#85 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 May 2005 - 07:35 PM

@bitex

Nu promit, dar incerc sa ma documentez! vis-a-vis de puteri si lege rc! Imi trebe un picut de timp pentru asta!

Cu stima, http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

Aceasta postare a fost editata de domnu_doctor: 08 May 2005 - 07:42 PM

0

#86 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 08 May 2005 - 07:51 PM

Am inceput si eu sa caut documentatie. Cel mai important server vad ca e inaccesibil acum. Poate maine. Am raspuns cu ceva linkuri in alt subiect. Sa-l lasam pe asta doar cu capitolul pur tehnic. Sper ca nu v-am deranjat cu interventiile offtopic. Maine le mut la locul lor.
Spor la treaba!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#87 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 May 2005 - 08:11 PM

E bine ca lucrurile se misca in the positiv sense! :D
De fapt asta conteaza cel mai mult! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

Cu stima,
0

#88 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772

Postat 09 May 2005 - 03:16 AM

ReD, la 1 May 2005, 15:27, a spus:

mai baieti. jucativa numai cu focul si umblati la frecvente ca apoi sa vedeti voi emisie in canale adiacente si deci modele picate. pai sami pice mie modelul din cauza statiei unui bostan ce o umblat intra sa; si atunci si scot parul din masina. creste glicemia cand vad ce se debiteaza. fara ofensa. nu ai bani de aia legala de la noi atunci iei deaia din state pe 72mhz, da o lasi asa nu umbli ca nui a buna. si IGC-ul nu are treaba cu statiile astea. puterea este prea mica sa se streseze ei. si cum emitem la sol, de pe camp nu tare cred sa ne receptioneze ei.

spor la modificat.

Din US se pot comanda statii pe 35 Mhz la acelasi pret ca si cele pe 72 Mhz... Hitec-ul cel putin are asemenea oferte (asa am inteles eu... daca altcineva are alte informatii rog sa le dea aici sa scurtam suferintele... ) . Nu vad care mai este problema...

MIG-29
0

#89 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 May 2005 - 04:05 PM

@MIG-29

Uite, chiar acu' am completat la subiectul inchis cu Frecventele libere din ROMANIA, ultima strigare, din IANUARIE 2005 si pana maine sper sa am timp sa completez si cu ceva puteri ca azi n-am mai avut vreme sa caut! Sunt si alte frecvente pe care se poate intra daca nivelul de putere este sub un prag maxim admis! O sa-l caut!

Eu am postat cu statiile home made, pentru cei interesati de constructia unei statii in conditii domestice! Mai sunt care se ocupa si de asta! Nu trebuie neaparat sa "zboare" cu ea!
Dac-o face cum trebe si daca la masuratori iese la lege, ai ceva impotriva? :huh: :(

Nu neaparat pentru dispute! Desi poate ca nu strica! Din asta se naste PROGRESU', NU? :D

Finale cu randament de 95-98% ??? Nu te tenteaza? ;)
Poate sunt amatori ! Nu neaparat de zbor!

Cu stima, :D
0

#90 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 May 2005 - 04:12 PM

@WALLYWALLY

Pentru amatorii de machete sau ca sursa de inspiratie cele doua MATERIALE pentru B-52 si Thunderbold 47, din CD-ul in discutie precum si un detaliat material despre roboti mici industriali RC, este EXCELENT! ;)

Nu este obligatorie DjVU pentru vizualizare!
Eu l-am vazut cu un ACROBAT READER , nu mai stiu ce vresiune!

Oricum multumesc inca o data! :huh:

Cu stima,

Aceasta postare a fost editata de domnu_doctor: 09 May 2005 - 05:53 PM

0

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3