Postat 05 May 2005 - 03:56 PM
bitexica,
tu, in fond, esti un baiat bun, da', faci ce faci, si tot "o dai de pereti", citeodata, asa, ca sa nu uite lumea ca esti moldovean...!?
...daca nu cunosti etapele de generare/racordare a unui segment legislativ, dintr-un spatiu dat, la un ansamblu mai mare de reglementari, corespunzator unui proces mai amplu de formare/intregire/largire a unei sfere/zone de actiune, bunaoara, cazul nostru, integrarea in ue, cu diversele aspecte si probleme, las-o jos, ca sus a ametit!...
asa cum a incercat sa contureze/sugereze pavcostel, nu se poate face nimic peste noapte...
a avea pretentii de genul "banii mei au marca",...."...in momentul asta ...vreau...!", mi se pare o impertinenta/inconstienta sora cu utopia...
unde ne credem?...
pe masina cu antenute, NU soferul face control, s-ar putea sa avem o usoara surpriza, daca e sa avem de-a face cu corpul de control al igc...oricit de universitari ne-am "da" unii dintre noi, la un moment dat...
cit priveste afirmatia aia cu "e foarte greu sa ajungi acolo sus, dar e teribil de greu sa te mentii", atentie, formularea completa era asa:
-"e foarte greu sa ajungi acolo sus, dar e teribil de greu sa te mentii, IAR DACA LUCRURILE MERG BINE, E CEVA NORMAL, DACA GRESESTI, NU TE IARTA NIMENI!", cel care a spus asta e nea' mircea, imediat dupa ce a fost schimbat de la nationala, dupa un meci bun, totusi, cu cehoslovacia, in anii '80.
omologarea nu e nicidecum dupa "norme faimoase" (hm, cita peiorativitate...!), ci dupa proceduri tehnice derivate din aceste norme... care norme nu-s faimoase, doar tehnice, si vor fi incet-incet, instaurate, fie ca ne crede (sau nu) nea'gheorghe-ot-onesti-von-bahau...!
daca n-am fi atit de ingusti in abordare, la nivel micro-social, poate am merita, (POATE !), sa devenim, la un moment dat, parte dintr-o comunitate ceva mai civilizata, cu reguli cit de cit respectate si cu ceva sanse de evolutie, pe ansamblu...
dar, daca o luam asa, cu abordari d-astea, "bem un spumos...", haida-de......"cocosila...!"
iar in CE, nu cred ca a fost vorba de "bun simt",referitor la perioada de 4 ani pentru omologare, mai degraba a existat un pronuntat simt al realitatii si perceperii lucrurilor la adevarata dimensiune si calitate, ca si stare de fapt a lucrurilor...
cit priveste treaba cu "aspecte negative","infierate", etc., cam cum crezi dumneata, nen'tu pavcostel, ca a fost materializata cam 80 % din legislatia lumii, daca nu in urma unor nevoi sociale, de o anumita anvergura si intensitate...?daca n-ai inteles ce-am spus(scris) acu', iete un exemplu: interdictia asupra circulatiei nocturne a mijloacelor de transport cu incarcaturi deosebit de periculoase a fost adoptata in urma catastrofei de la mihailesti...! extrapolind usor, poti realiza, in mare, cam cum sta treaba cu legile aparute ca o consecinta a nevoii de a reglementa ceva ce incepe sa aiba o anume dimensiune si grad de constientizare in rindul unei anume comunitati, la un moment dat.
daca in continuare e greu sa pricepi, pot exemplifica chiar cu accidente din modelism, e celebru incidentul in urma caruia o renumita si respectabila, totusi, firma din domeniu, a trebuit sa plateasca o suma considerabila, unui copil, mutilat in urma pierderii de sub control unui elicopter, la o demonstratie in germania, acum vreo 25 de ani...cam asa ceva trebuia sa se-ntimple la noi(ca reglementari, ma refer), in urma cu citiva ani, cind, pe lac la concurs de barci, un concurent a fost grav accidentat, dintr-o crasa si impertinenta deficienta de organizare tehnica si logistica a reuniunii modelistice respective...
punctualizind, daca se intimpla incidentul asta in germania, sau in alta tara cu sistem legislativ evoluat, adica, cam cum speram sa fie la noi peste mai multi ani, se lasa cu PUSCARIE pe termen lung...
sau, daca la clg, de exemplu, mai zboara cite un descreierat ca dragosdecolare, razant cu linia spectatorilor, si intra modelul in flater, se zdrobeste modelul de pamint la citiva metri de copilul tau, ce zici, n-ai vrea sa fie nitel reglementat si cadrul in care unul sau altul au dreptul; sa ridice aeromodel in aer...?...intreb, nu rup picioarele nimanui, nici nu-l mut din bucuresti...!
e?...cam cum ar fi, daca s-ar ajunge la o treaba mai clara, in timp, si in privinta legilor care reglementeaza modelismul...? ... ca NU mai e o joaca de copii, asa cum era, statistic vorbind, pe vremea cluburilor scolare...
bafta si minuni!
"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI
"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery
"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze
"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII
NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.