Modelism - RHC Forum: navomodel cu probleme - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

navomodel cu probleme probabil regulatoare de turatie

#31 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 21 June 2012 - 02:50 PM

Pina vin piesele ,trebuie sa desfaci barca in cele doua bucati,daca capacul este prins cu suruburi treaba este mai usoara ,daca este lipit cu mastic iti trebuie un cuter cu cioc si multa rabdare,dupa care demontezi motoarele si axele.

Aceasta postare a fost editata de manolo: 21 June 2012 - 02:51 PM

Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#32 Useril este offline   tetrazona 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 32
  • Inregistrat: 17-June 12

Postat 21 June 2012 - 04:08 PM

Am reusit sa desfac motoarele fara sa desfac barcuta am avut acces, sper sa nu trebuiasca sa ajung la receptor deoarece este ascuns inspre spate si la ala nu am acces.
In mare parte instalatia barcutei este facuta de la receptor am toate mufele iesite afara si am acces la toate .Trebuie doar sa mai aflu cum sa inseriez doua baterii de 6 volti pentru ca sunt mai usoare decit cele de 12 si trebuie sa pun doua ca sa echilibrez barcuta.Am observat ca nu suporta mai mult de un kg pe fiecare parte altfel cu tot cu nada tiraste prin apa si portita de la cuva si sunt sigur ca asa o sa ii creasca consumul.

Nu mai ramine decit sa atasez motoarele iar despre regulatoare am inteles ca trebuie sa scot un fir de la unul singur si sa alimenteze unu singur receptorul altfel exista riscul sa se arda
Instalatia electrica postata in capatul forumului este pentru un singur motor
Ar mai fi luminile pe care as vrea sa le aprind din telecomanda dar singura mufa care este libera si iese din receptor este o comanda de servomotor dar este pusa pe joystik si ala este cu revenire.
0

#33 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 June 2012 - 05:38 PM

Eu totusi as desface barca,nu stiu cum vei fixa ,alinia motoarele.Axele la acest model trebuie sa fie perfect orizontale.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#34 Useril este offline   tetrazona 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 June 2012 - 05:54 PM

Vezi postareamanolo, la 21 June 2012 - 05:38 PM, a spus:

Eu totusi as desface barca,nu stiu cum vei fixa ,alinia motoarele.Axele la acest model trebuie sa fie perfect orizontale.

Ai perfecta dreptate abia acum am realizat ca trebuie sa fie perfect aliniate

Multumesc
0

#35 Useril este offline   tetrazona 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 June 2012 - 04:03 PM

Au ajuns motoarele si regulatoarele .Axul motoarelor este la fel ca la cele brushles dar restul nu se potriveste asa ca o sa fac alti suporti.

Singura problema este urmatoarea : In cutia regulatoarelor a venit o punguta cu trei tranzistori sau ce or fi pe care se presupune sa ii atasez la pini motoarelor si pe ei scrie

pe doi dintre ei scrie (104) 100nF si pe unul scrie (473) 47nF

Trebuie sa ii atasez la motoare sau sunt pentru alte cazuri mai speciale
0

#36 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2078
  • Inregistrat: 16-March 08
  • Interests:Aeromodelism, navomodelism

Postat 22 June 2012 - 04:33 PM

Bănuiesc că este vorba de un motor cu perii. În acest caz, cele trei componente sunt condensatoare pentru deparazitare, adică elimină perturbaţiile pe care le produce funcţionarea motorului electric (scânteile poduse de periile colectoare). Schema de legare este următoarea:
condensatorul de 47 nF - între cele două perii colectoare
condensatorii de 100 nF - câte unul între fiecare perie colectoare şi carcasa motorului
Spor la treabă.
Sultan Eduard
0

#37 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 June 2012 - 04:49 PM

Acum am văzut şi ce regulatoare ai comandat. Mare grijă la răcire, deşi curentul pe care îl asigură este destul de mare, nu le lăsa fără răcire. Ştiu că la un moment dat cei de la care ai comandat componentele, aveau şi nişte reţele de răcire cu apă. Eu am confecţionat ceva asemănător cu destul succes.

Fisiere atasate

Sultan Eduard
0

#38 Useril este offline   ccomponente 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 06-June 12

Postat 22 June 2012 - 06:02 PM

buna ziua.
vreau sa construiesc si eu un navo de plantat, iar pe ###### este o telecomanda E-FLY 100B 4 canale 2.4 GHz, bulk. De ce se mentioneaza "nerecomandat pt navomodele"? stima
0

#39 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 26-July 05

Postat 22 June 2012 - 06:19 PM

cred ca ti-a mai explicat cineva, cu 2 acumulatori de 6v(unul pe motor) pe motoarele 755 o sa-si mearga barca multe ore dar la o viteza de 1-2km/h in functie de elicii.
si totusi se invirte !
0

#40 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 June 2012 - 06:23 PM

Vezi postareaccomponente, la 22 June 2012 - 06:02 PM, a spus:

buna ziua.
vreau sa construiesc si eu un navo de plantat, iar pe ###### este o telecomanda E-FLY 100B 4 canale 2.4 GHz, bulk. De ce se mentioneaza "nerecomandat pt navomodele"? stima

salut,daca esti multumit cu 70-100m este perfecta.
vezi ca mai sint discutii pe aceasta problema.off topic.

Aceasta postare a fost editata de harrina: 22 June 2012 - 06:25 PM

si totusi se invirte !
0

#41 Useril este offline   tetrazona 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 June 2012 - 08:36 PM

Vezi postareaedisultan, la 22 June 2012 - 04:49 PM, a spus:

Acum am văzut şi ce regulatoare ai comandat. Mare grijă la răcire, deşi curentul pe care îl asigură este destul de mare, nu le lăsa fără răcire. Ştiu că la un moment dat cei de la care ai comandat componentele, aveau şi nişte reţele de răcire cu apă. Eu am confecţionat ceva asemănător cu destul succes.

Vreau sa ii fac un sistem de racire poate poti pune o poza mai clara sau expica-mi cum ai facut .La magazin nu au pentru modelul de 20 a ci doar 25 si 30 .
0

#42 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 June 2012 - 09:15 PM

Rookie 20,25,35 sint la fel,doar feturile difera.Dai telefon si te convingi.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#43 Useril este offline   ccomponente 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 June 2012 - 10:05 PM

Vezi postareaharrina, la 22 June 2012 - 06:23 PM, a spus:

pe site-ul respectiv (####) scria ca functioneaza vreo 300 m pe sol si vreo 400 m in aer. am auzit ca referirea la incompatibilitatea cu navo se refera la faptul ca nu sunt impermeabile componentele, dar, nu vad sa fie asta o probl. intrucat le "super" etanseizez.
va multumesc pt raspuns. este prima data cand mi se raspunde la intrebari. eu vreau sa fac o barcuta putin mai "out of the book". intrucat stiu ce imi trebuie, dar neavand suficienti bani sa iau componentele "dedicate" pt o astfel de constructie, incerc sa improvizez.
ps: de unde as putea gasi radiocomenzi pentru navo, fie si second.
o seara buna.... si Hai Germania!!!
0

#44 Useril este offline   ccomponente 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 June 2012 - 10:08 PM

Vezi postareaharrina, la 22 June 2012 - 06:23 PM, a spus:

imi cer scuze pentru intrebarea asta, dar ce inseamna "off topic"? stima
0

#45 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 June 2012 - 10:37 PM

Radiatorul l-am confecţionat din două ţevi de cupru (de la instalaţia de frână de Dacia), cositorite pe profile în formă de U (mulate pe aripioarele de la radiator), din tablă de alamă. Pentru contact termic mai bun am utilizat pastă siliconică de la radiatoarele de procesor. Voi încerca mâine o poză mai clară. Fixarea pe radiator am făcut-o cu coliere de plastic (şoricei). Stimă.
Sultan Eduard
0

#46 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 June 2012 - 10:54 PM

Nu ştiu dacă pot scoate o poză mai bună, sper să-ţi dai seama despre ce este vorba. Nu am pretenţia că este cea mai bună soluţie dar la mine încă mai funcţionează cu succes. Din câte ştiu regulatorul tău are radiatorul puţin curbat, aşa că va trebui să curbezi şi tu puţin ţevile de cupru.

Fisiere atasate

Sultan Eduard
0

#47 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 June 2012 - 08:01 AM

Un sistem de racire cu apa care nu face contact perfect cu radiatorul original,mai mult dauneaza decit ajuta ,eu as recomanda niste mici ventilatoare ,gen microprocesor.Asta e parerea mea ,fiecare adopta solutia dorita.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#48 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 23 June 2012 - 09:26 AM

Mai degraba daca torni niste adeziv termoconductor, cred ca ar avea sanse mai mari sa transfere caldura spre tevi
USER BANNED BY ADMIN
0

#49 Useril este offline   dodo007 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 18-August 08

Postat 23 June 2012 - 12:22 PM

Vezi postareaccomponente, la 22 June 2012 - 10:05 PM, a spus:

pe site-ul respectiv (####) scria ca functioneaza vreo 300 m pe sol si vreo 400 m in aer. am auzit ca referirea la incompatibilitatea cu navo se refera la faptul ca nu sunt impermeabile componentele, dar, nu vad sa fie asta o probl. intrucat le "super" etanseizez.
va multumesc pt raspuns. este prima data cand mi se raspunde la intrebari. eu vreau sa fac o barcuta putin mai "out of the book". intrucat stiu ce imi trebuie, dar neavand suficienti bani sa iau componentele "dedicate" pt o astfel de constructie, incerc sa improvizez.
ps: de unde as putea gasi radiocomenzi pentru navo, fie si second.
o seara buna.... si Hai Germania!!!

Nu stiu de unde ai tras concluzia ca o radiocomanda oricare ar fi ea este "incompatibila" cu navo.............http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif
Cel care a spus asa ceva, trebuia sa spuna si de ce.
In nici un caz din cauza impermeabilitatii..http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/yahoo.gif Hai ca-i buna.
Glumeam.
Stai linistit. Orice radiocomanda merge fara probleme pe navomodele. Cea pe care ai prezentat-o tu o am eu dar in 35MHz si merge fara probleme pe barcuta de nadit.
Cred ca aceea persoana se referea la faptul ca ce ai prezentat tu, nu merge la o distanta prea mare , cum spunea si un coleg mai sus , poate 70 sau 100m fara probleme, dupa care incepi sa ai pierderi de semnal din cauza suprafetei apei.
Pe apa propagarea la distanta mare este mai dificila ca in aer, iar pe sol , nu cred ca te joci cu o masinuta la o distanta mai mare de 100m....
Deci alege orice radiocomanda fie dedicata aero sau nu , dar sa ai o distanta suficient de mare de functionare corecta si evident sa indeplineasca criteriul tau de pret.
Evident sa aibe si un numar suficient de canale (eu zic minim 5 canale, cu 6 canale este perfect). Poate vrei sa aprinzi si niste lumini pe barcuta de la distanta.
Ca lungime de functionare corecta , daca firma garanteaza 500m la sol cred ca este suficient pentru 250m pe apa.
Sa alegi o radiocomanda cu antena scurta sa nu te incurce cu firele la pescuit. Eu am ambele variante si e mai usor de lucrat cu cea cu antena scurta (adica la frecventa mare 2,4GHZ) de circa "o palma" lungime..http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/pardon.gif
Sper ca explicatiile au fost pe intelesul tau si mai las-o domle cu etanseitatea la radiocomenzi.......las-o pentru barcuta, ea da saracuta , trebuie sa fie cit mai etansahttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/yahoo.gif.
Spor la treaba.
PS. Ca pret cred ca gasesti in jur de 200-250ron. Pentru pescuit oricum nu da mai mult.

Aceasta postare a fost editata de dodo007: 23 June 2012 - 12:26 PM

PLANURILE DE CONSTRUCTIE A BARCUTEI TIP ALLEN DIN ACEST TOPIC (upload sept 2016): allanplanbarcuta rar
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR1: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!118
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR2: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!328
MATERIALE NECESARE - VARIANTA ALLEN : http://www.rhcforum....showtopic=17986
SI VARIANTA MEA LA BARCUTA NR1: http://www.rhcforum....pic=17986&st=60
MODIFICARI CAPAC BARCUTA NR1:My link
CABLARE ELECTRICA BARCUTE : https://skydrive.liv...AIKBHLI0jsibo0E
Cotari suplimentare pe schitele barcutei tip Allen: cotari barcuta rar
0

#50 Useril este offline   dodo007 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 18-August 08

Postat 23 June 2012 - 12:34 PM

Vezi postareamanolo, la 23 June 2012 - 08:01 AM, a spus:

Un sistem de racire cu apa care nu face contact perfect cu radiatorul original,mai mult dauneaza decit ajuta ,eu as recomanda niste mici ventilatoare ,gen microprocesor.Asta e parerea mea ,fiecare adopta solutia dorita.

Are pefecta dreptate Manolo, ba mai mult, atentie la racirea cu apa, in fotografia prezentata exista riscul ca sa curga condensul format in ESC, daca nu este perfect etans. Eventual, asezat ESCul cu radiatorul pe verticala, in asa fel incit picaturile formate sa curga pe jos. In cazul ventilatorului, umiditatea este indepartata de curentul de aer, dar avem un consum suplimentar de curent si se face doar o recirculare a mediului din interiorul barcutei.
Bafta.
PLANURILE DE CONSTRUCTIE A BARCUTEI TIP ALLEN DIN ACEST TOPIC (upload sept 2016): allanplanbarcuta rar
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR1: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!118
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR2: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!328
MATERIALE NECESARE - VARIANTA ALLEN : http://www.rhcforum....showtopic=17986
SI VARIANTA MEA LA BARCUTA NR1: http://www.rhcforum....pic=17986&st=60
MODIFICARI CAPAC BARCUTA NR1:My link
CABLARE ELECTRICA BARCUTE : https://skydrive.liv...AIKBHLI0jsibo0E
Cotari suplimentare pe schitele barcutei tip Allen: cotari barcuta rar
0

#51 Useril este offline   tetrazona 

• Incepator
  • PipPip

Postat 27 June 2012 - 07:33 AM

Am reusit sa ansamblez barcuta.Merge bine cu 12 v cu 6v insa merge ca mortu ,dar acum am un alt set de probleme.Motoarele se invirtesc cu putere doar in sensul acelor de ceasornic , daca schimb sensul motorului din dreapta nu mi se schimba decit comanda din telecomanda adica merge puternic inapoi si incet inainte dar trebuie sa fac comenzile opuse pe telecomanda.

L-am programat de 100 de ori si iam schimbat sensul din polaritate nu reusesc sa il fac sa mearga .Va rog spuneti-mi unde gresesc.

Si mai mult daca inseriez doua baterii de 6 v e vreo problema

Aceasta postare a fost editata de tetrazona: 27 June 2012 - 07:35 AM

0

#52 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 June 2012 - 08:59 AM

salut,ai nevoie de o elice pe stanga si una pe dreapta.
poti inseria 2 acumulatori de 6v,daca ai si loc sa-i montezi.
si totusi se invirte !
0

#53 Useril este offline   Sharkky 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 116
  • Inregistrat: 29-August 10

Postat 27 June 2012 - 09:04 AM

Ca sa le inseriezi, ar fi indicat sa fie identice bateriile ...

Aceasta postare a fost editata de Sharkky: 27 June 2012 - 09:04 AM

0

#54 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 June 2012 - 09:14 AM

ai grija cu programarea regulatoarelor,pe mers inainte ledul rosu trebuie sa stea aprins.
daca eliciile sint simetrice incearca sa schimbi polaritatea unui motor,adica legatura dintre motor si regulator.
IN NICI UN CAZ SA NU INCERCI SA SCHIMBI POLARITATEA CONTROLERULUI,SE ARDE PE LOC.
vezi ca mai ai si revers pe canale.

Aceasta postare a fost editata de harrina: 27 June 2012 - 09:15 AM

si totusi se invirte !
0

#55 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 June 2012 - 09:22 AM

ai folosit cite un canal pt fiecare motor?
poti sa folosesti mixajul pe can 1 si 2.
si totusi se invirte !
0

#56 Useril este offline   tetrazona 

• Incepator
  • PipPip

Postat 27 June 2012 - 10:22 AM

Am cite un canal pe fiecare motor si am vorbit cu un domn Nechifor la sierra si la fel mi-a zis de mixaj ,ala ce mai e si cum se face.
Pot sa il fac din telecomanda sau trebuie sa schimb mufe prin receiver

Aceasta postare a fost editata de tetrazona: 27 June 2012 - 10:25 AM

0

#57 Useril este offline   WOODFAN 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 17-May 12

Postat 27 June 2012 - 10:26 AM

755/40 nu functioneaza la fel in ambele sensuri ,pentru catamarane sint indicata motoarele periate care ruleaza la fel in oricare fel le alimentezi ,allfel in permanenta trebuie sa redresezi din directie barcazul
Din ce am probat eu asa zisul seria 800 are aceeasi turatie in ambele sensuri ...doar ca acela este un motor utilitar care consuma in jur de 20 amperi ,chiar si mai mult pe barcile pentru nadit .
......daca nu reusesti mixajul pune cite un ESC pe fiecare canal si conduci salupa precum tancul.
Sa ai spor.

Aceasta postare a fost editata de WOODFAN: 27 June 2012 - 10:27 AM

SUMA VICIILOR RAMINE CONSTANTA
MODELISMUL O SINGURA DEPENDENTA
0

#58 Useril este offline   WOODFAN 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 17-May 12

Postat 27 June 2012 - 11:19 AM

Vezi postareaWOODFAN, la 27 June 2012 - 10:26 AM, a spus:

755/40 nu functioneaza la fel in ambele sensuri ,......

De citeva minute am vorbit cu tehnicul de la sierra iar ca sa corectezi diferenta de turatie dintre motoare ,mai poti apela la o cirma pe care sa o reglezi manual
ca la jucariile alea aduse din china respectiva nu este actionata de servo

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de WOODFAN: 27 June 2012 - 11:21 AM

SUMA VICIILOR RAMINE CONSTANTA
MODELISMUL O SINGURA DEPENDENTA
0

#59 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 June 2012 - 12:23 PM

Vezi postareaWOODFAN, la 27 June 2012 - 10:26 AM, a spus:

755/40 nu functioneaza la fel in ambele sensuri ,pentru catamarane sint indicata motoarele periate care ruleaza la fel in oricare fel le alimentezi ,allfel in permanenta trebuie sa redresezi din directie barcazul
Din ce am probat eu asa zisul seria 800 are aceeasi turatie in ambele sensuri ...doar ca acela este un motor utilitar care consuma in jur de 20 amperi ,chiar si mai mult pe barcile pentru nadit .
......daca nu reusesti mixajul pune cite un ESC pe fiecare canal si conduci salupa precum tancul.
Sa ai spor.

are nevoie de elicii stinga-dreapta si ambele motoare se invirt in acelasi sens.
si totusi se invirte !
0

#60 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 June 2012 - 12:24 PM

Vezi postareaWOODFAN, la 27 June 2012 - 11:19 AM, a spus:

De citeva minute am vorbit cu tehnicul de la sierra iar ca sa corectezi diferenta de turatie dintre motoare ,mai poti apela la o cirma pe care sa o reglezi manual
ca la jucariile alea aduse din china respectiva nu este actionata de servo

nu este nevoie daca are 2 controlere.
si totusi se invirte !
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul