Prin acest topic voi incerca sa descriu pas cu pas modul de constructie a machetei Galionului spaniol din sec VII "Sfantul Ioan Botezatorul".
Am urmarit cu multa atentie comentariile si postarile cu privire la realizarea machetei. Felicitari celor care au avut curaj sa se apuce de navomodelism fara sa stie nimic de acest sport, si mult succes in continuare.
Dar sa revenim.
Ca pentru orice proiect am inceput cu adunarea de informatii:carti, imagini, scheme de realizare a unui model navigabil pentru o nava cu vele, detalii, etc.
Dintre carti mentionez:
- Spanish Galleon 1530-1690 -OCR
- Historic_Ship_Models
- Ship_Modelling_Hints_and_Tips_Jason_Craine
- Anatomy of an admiralty model.Robert Bruckshaw
- Ship_Modeling_from_Stem_to_Stern_Milton-Roth
- Barco Guerra del XVIII
Dotarea tehnica este si ea importanta: scule de mana si electrice,adezivi,lacuri si vopsele,materiale, etc.(imagini cu dotarea tenica in curand)
Prezentarea constructiei o voi face astfel incat cei incepatori sa se poata documenta cu privire la constructia unui navomodel.
Sa incepem constructia.
Am adunat toate numerele machetei, am studiat modul de constructie recomandat de producator si piesele ce compun corpul navei :chila, coastele, puntile, filele de bordaj si dupa o asamblare "la rece" am constatat ca unele elemente nu se aliniaza cum ar trebui, asfel am decis sa aleg un mod de constructie invatat acum multi ani la "Parcul Pionierilor" pe o placa de lemn.
Pe o placa de lemn se va trasa pozitia chilei si coastelor conform planului de forme.
Acest mod va ajuta la alinierea coastelor si la modul de fixare a filelor de bordaj ce vor acoperi corpul machetei.
In cazul navomodelelor ce au mai multe punti modul de realizare il voi prezenta prin imagini fiind mai usor de inteles.
Imagini cu constructia "la rece" in care se observa defectele.
Fisiere atasate
-
Full page photo.pdf (132.41K)
Number of downloads: 651 -
Full page photo1.pdf (126.92K)
Number of downloads: 464