Modelism - RHC Forum: Bine v-am ...regasit - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Bine v-am ...regasit

#1 Useril este offline   akademik_79 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 19-April 05

Postat 19 April 2005 - 09:28 AM

Numele meu este Robert. De meserie arhitect :) . Pot spune asadar ca stiu ce implica o macheta . B)
Am deja un hobby - acvaristica. O practic de cativa ani si poate pe viitor voi reusi sa va arat si ceva poze cu baltoaca pe care o am in casa. Acum cateva zile vorbeam cu un amic de hobby-urile noastre si printre altele imi spunea de masinuta lui radiocomandata cu care participa la intreceri...atunci mi-am adus aminte si mi s-a facut "pofta" de navomodelism, indeletnicire pe care am avut-o in copilarie.

Sunt membru cu state vechi pe un alt forum, asa ca stiu ce bataie de cap dau incepatorii :D , drept pentru care voi incerca sa apelez la voi intr-o maniera care sa nu va deranjeze. Mai precis, as dori sa ma reapuc de navomodelism. Din ce imi amintesc eu, totul se rezuma la traforaj, aracet si sabloane. Mai nou, vad ca metodele sunt putin altele. Rugamintea pe care o am la voi este urmatoarea: cum poti sa te (re)apuci de navomodelism? Am vazut multe link-uri catre site-uri care ofera scheme, am vazut si adresa din Baneasa a unui club de navomodelism. Mai exista si alte cluburi? Poate cineva sa imi ofere niste sfaturi mai detaliate, gen materiale necesare, procurarea lor, scheme, asistenta, etc? ;)

in speranta ca voi primi un raspuns la obiect, tin sa va multumesc in primul rand pentru lecturarea acestor randuri scrise de mine. Presupun ca acvaristica si navomodelismul se pot considera ca fiind cumva inrudite. In fond, necesita acelasi elemente, apa si rabdare, nu? :)

Cu respect.
Engels & Marx - what about the FAQ's?
0

#2 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1966
  • Inregistrat: 08-May 02

Postat 19 April 2005 - 10:03 AM

ce fel de navomodelism? Grupa "C" (machete statice)?....sau de evolutie RC (veliere, FSR.....) ?
No brain, no headache.....
0

#3 Useril este offline   Pletila 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 752
  • Inregistrat: 10-April 03

Postat 19 April 2005 - 10:11 AM

Bine ai venit!

In principiu de traforaj nu scapi, decit daca iti cumperi kit-uri in care piesele sunt pretaiate cu laser (deh...ala micu apasa pe lanternutza...laser frate).Materialele conventionale cum mar fii placajul subtire de 0.8 ,1, 2 sunt foarte scumpe insa se pot folosi cu succes materiale noi cum ar fi ABS-ul (un fel de plastic) care se vinde sub forma de placi si este mai ieftin.

In rest oferta destul de variata pe net pt orice tip de accesoriu (elicii , tuburi, culpaje ,etc) In functie dupa buget...
Homo Nauticus
0

#4 Useril este offline   akademik_79 

• Nou venit
  • Pip

Postat 21 April 2005 - 09:28 AM

Multumesc de raspunsuri si ca m-ati lamurit... asadar, ma intereseaza "grupa C" :D , mai precis machete statice. Tot nu am inteles - cu ce sa incep? Tre' sa merg la un club, sau gasesc un fel de "biblie a incepatorului" pe undeva?

:D
0

#5 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 21 April 2005 - 05:48 PM

akademik_79, la 21 Apr 2005, 09:28, a spus:

Multumesc de raspunsuri si ca m-ati lamurit... asadar, ma intereseaza "grupa C" :D , mai precis machete statice. Tot nu am inteles - cu ce sa incep? Tre' sa merg la un club, sau gasesc un fel de "biblie a incepatorului" pe undeva?

:D

Inbcepi cu ce incepe toata lumea.Pletila a spus bine:Traforaj viteza ,dar asta dupa ce ai ales modelul si il rumegi bine.Functie de talentele pe care crezi ca le ai ,alegi complexitatea modelului.Daca iese bine ,daca nu ...dai cu bis sau cauti altceva mai simplu .
...tabula crasa, mortua est!
0

#6 Useril este offline   Pletila 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 752
  • Inregistrat: 10-April 03

Postat 21 April 2005 - 07:20 PM

Pentru machete statice nu trebuie sa mergi neaparat la un club.Daca esti interesat de statice da-mi un MI si discutam.Pentru inceput tre sa vedem ce scule ai...sa facem rost de un plan ...etc.
Homo Nauticus
0

#7 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1065
  • Inregistrat: 02-May 03
  • Interests:navomodelism ,airsoft ,etc.

Postat 23 April 2005 - 12:16 PM

@akademik_79
bine ai venit in club. :rolleyes:
Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
user vechi:stamy
0

#8 Useril este offline   akademik_79 

• Nou venit
  • Pip

Postat 24 April 2005 - 05:06 PM

:D merci de reply-uri si de urari. Inainte de a continua discutia asta aici, am sa ii dau un MI lui Pletila. Nu de alta, dar poate aveti dreptate...oricum cu mersul la club voi sta prost, am mult de munca :D
0

#9 Useril este offline   scristi 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 20-January 05

Postat 25 April 2005 - 11:13 AM

Sa sti akademik_79 ca nu este greu sa faci machete statice in orice domeniu, vorbesc din propia experienta, este adevarat ca ai nevoie de ceva scule, dar totul pana la urma se rezuma la ce vrei tu sa faci si sa faci din pasiune ca asta conteaza cel mai mult si o sa iti iasa bine chiar din prima daca te straduiesti putin, spor la treaba.
0

#10 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 08-September 03

Postat 25 April 2005 - 11:33 AM

O mai veche vorba spune ca sculele fac jumatate din treaba..... jumatatea cealalta tine de mana care le foloseste :lol:
Bafta!
0

#11 Useril este offline   Guest11 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 289
  • Inregistrat: 03-December 04

Postat 25 April 2005 - 04:43 PM

Ca vorba inteleapta ai spus :D Asa este!
0

#12 Useril este offline   Mr. F 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 582
  • Inregistrat: 17-December 03

Postat 26 April 2005 - 07:20 PM

Sal'
incearca si tu la un club k nu e nici o rusine sa lucrezi cu cei mici.la palat yo fak aero si e un tip de aprox. 40 de ani care face planoare in draci(si pe deasupra d-alea pentru incepatori :o).
0

#13 Useril este offline   b38lea 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 408
  • Inregistrat: 29-June 05

Postat 04 September 2005 - 04:08 PM

aveti dreptate scule, mana, si planuri cu multe amanunte , intodeauna m-am lavit de amanunte
0

#14 Useril este offline   Puiutzu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 316
  • Inregistrat: 26-May 03

Postat 06 September 2005 - 09:28 PM

Toate bune pana aci. Da cu ce model crezi ca ai dori sa incepi? Macar un un gen de nava . Ideea mea e sa incepi cu ce -ti place cel mai mult. Vei fi mai atras de model daca iti place nava reala decat daca incepi cu o bobirca doar ca sa-ti dai mana. Si mai vorbim
Toate bune
PS ........as indrazni sa-ti propun sa incerci o maketa de carton. Sa nu crezi ca fac glume. Lucrurile sunt muuuult mai dificile decat par , pot garanta asta. Avantajul e ca-ti ofera satisfactii RELATIV repede. E mult mai dificil decat un kit de plastic de nivel mediu. Dar e si gratis.
Dezavantajul? E doar carton
Noroc bun

:) :) B) B)

Aceasta postare a fost editata de Puiutzu: 06 September 2005 - 09:29 PM

There are more planes in the ocean than submarines in the sky
0

#15 Useril este offline   barcuta 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 03-January 05

Postat 06 September 2005 - 09:51 PM

asa este!! crios are dreptate in legatura cu sculele . dar mai intai trebuie sa-ti cauti un plan care sa-ti placa cu adevarat si sa fii in stare sa realizezi "singur" o rate din el iar dupa aceea, cu timpul iti vei procura si sculele necesare confectionarii anumitor piese [ cum ar fii sculpturile[ daca are asa ceva ]]
bafta si bine ai venit
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu