Incepator - EasyStar Ajutorul este binevenit - reduce costurile :)
Postat 21 March 2012 - 05:48 PM
Desi urmaresc acest forum de mai bine de 6 ani , din lipsa de fonduri (si timp) nu am facut decat sa va admir si de ce nu , sa va invidiez (din pacate este un hoby foarte scump , greu accesibil tineretului).In primul rand tin sa va salut si sa va multumesc tuturor de pe acest forum (sunt multe motive si nu cred ca este cazu sa le insir, iar aici ma refer la toate sectiunile , nu numai aero).
Telul meu este sa ma "joc" cu elicopterele .Drumul este lung , asa ca mi-am propus sa incep cu lucrurile simple : Navomodelism(o barca pentru nadit - aproape este gata si o sa postez in "coltul" potrivit) , Aeromodelism (asa ca postez aici) .
Am citit aproape tot ce se putea de pe acest forum si am ales :
Radiocomanda - Aurora 9 ->Achizitionata ,deja m-am acomodat cu setarile de baza
Aeromodel - EasyStar (din ce am citit pe forum se repara usor si este foarte bland cu 2 maini care tremura pe comenzi :) )->L-am comandat , in aprox 2 zile soseste
Am luat si toate cele necesare ( Incarcator LiPo ,receptor,regulator ...etc)
Acum vin si intrebarile :
1.Pot sa fac un Pack de 2 celule LiPo ( 7.4V;2700mA;aprox 90g). Am observat ca un pack de 1300mA cat este recomandat cantareste aproximativ 60g .
Pot sa merg cu pack-ul de 90g sau cele 30g in plus il afecteaza incat sa nu mai zboare ?
2.Tinand cont ca se repara usor si nu duc lipsa de indemanare , pot sa incep sa invat direct pe el sau este obligatoriu simulatorul ?
Daca este obligatoriu simulatorul , va rog o recomandare si daca se poate o explicatie cu ceea ce am nevoie sa leg statia la PC .(cablu/interfata)
3.Se ofera cineva voluntar sa se uite peste el(reglaje ...) cand termin asamblarea ? (desigur intr-o Sambata/Duminica pe un teren de zbor langa Ploiesti ...sau de ce nu si pe langa Bucuresti .
Imi cer scuze pentru lungimea postului si va Multumesc anticipat .
Irinel
Postat 21 March 2012 - 06:02 PM
Ambele din ce ai citat dumneata sunt prea usoare, EZ* standard fara 200 grame on bot nu isi face CG corect.
Se zboara de regula de la 2200mAh in sus. Nu stiu ce 2700 2s ai acolo la 90 grame, ar trebui sa aiba spre 150 grame.
E cam obligatoriu sa nu il zbori singur prima oara.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 21 March 2012 - 06:04 PM
Postat 21 March 2012 - 06:07 PM
2. Cu Aurora 9 te pot ajuta, am simulator Phoenix RC pe care ti-l pot da gata setat sub forma de arhiva (e gata "prelucrat" sa-l poti instala pe calculator); trebuie doar sa-ti cumperi un cablu USB (costa aprox. 45 RON), iti pot spune de unde in privat sa nu facem reclama aici).
Postat 21 March 2012 - 06:26 PM
Postat 21 March 2012 - 08:02 PM
bafta
0748209958
Postat 21 March 2012 - 08:15 PM
1. Acumulatorul poate sa ajunga si la 200g . Cu atat mai bine , il fac din 4 celule .
Detalii celula : 2600mA, 2C max descarcare, 3.7V, aprox 50g (pun si o poza)
Daca fac pack de 4 celule 2S => 5200mA,4C max descarcare, 7.2V, aprox 200g .
Din cate am vazut motorul consuma max 4A in sarcina => 20.8A ai pac-ului sunt mai multi decat suficienti sa nu il stric (si oricum nu este o problema daca stric cateva celule in caz ca se blocheaza motorul si ia mai mult de 20A - am de unde)
2.Astept sa primesc pe PM link pentru cablu si detalii legate de soft ( Multumesc!)
Irinel
Postat 23 March 2012 - 10:52 AM
Deoarece weekendul este programat pentru alte activitati , se pare ca o sa dorm foarte putin (garantat o sa pierd noptile sa il asamblez/inteleg :( ).
Postat 25 March 2012 - 05:49 PM
My first 3D flight
Avioanele mele : MiniMag Multiplex
Aripa zburatoare styrofoam 1200 mm
Home made depron
F3A Olympus FMS
F3P Home made
Easy Star II
Statii : Tunigy 9x v2, E-fly 100B 4 ch
Clipurile Mele Video
Postat 27 March 2012 - 11:21 AM
Atasez cateva poze cu ce a iesit . Mai am de montat doar voltmetrul cu partea de avertizare(acustica) sa ma anunte cand tensiunea scade la mai putin de 3.3V/celula .
Am primit azi si cablul sa leg radiocomanda la PC pentru simulator . Imi lipseste softul ...daca este un binevoitor ...daca nu , vad eu cum ma descurc :) .
(PS: Nu dati cu pietre pentru acumulator , desi nu are rata mare de descarcare , totul sugereaza ca o sa se descurce : 5600ma/7.2V,Descarcare Max 11.2A , Incarcare Max 5.6A , greutate aprox 200g , cost max 10 lei cu posibilitatea sa imi fac destul de multe )
Postat 27 March 2012 - 12:43 PM
Postat 27 March 2012 - 01:45 PM
Easy star 2 nu am luat de "destept" ce sunt . Am intrat pe site-ul unde am comandat majoritatea pieselor , l-am gasit in stoc si l-am comandat . Am fost atat de atent sa imi comand toate piesele necesare din prima incat nu am fost atent ca este Easy Star nu Easy Star 2 :good: (am observat abia cand am primit pachetul).Cand mi-am dat seama , m-am ofticat - era la acelasi pret cu Easy Star 2 ...data viitoare sa fiu mai atent .
O sa incerc sa dau o fuga pana in Bucuresti (Sambata stati pana pe la 14:00 - 17:00 ? , Duminica sunteti prezenti ? ) .
Stiu ca sunt si Ploiesteni destui , dar vad ca nu se ingramadesc sa dea o mana de ajutor ...oricum nu ma grabesc , diseara incep cu simulatoru ...cine stie poate scapa intreg la primul zbor :mellow: .
Postat 27 March 2012 - 05:16 PM
eellaa, la 27 March 2012 - 01:45 PM, a spus:
Easy star 2 nu am luat de "destept" ce sunt . Am intrat pe site-ul unde am comandat majoritatea pieselor , l-am gasit in stoc si l-am comandat . Am fost atat de atent sa imi comand toate piesele necesare din prima incat nu am fost atent ca este Easy Star nu Easy Star 2 :D (am observat abia cand am primit pachetul).Cand mi-am dat seama , m-am ofticat - era la acelasi pret cu Easy Star 2 ...data viitoare sa fiu mai atent .
O sa incerc sa dau o fuga pana in Bucuresti (Sambata stati pana pe la 14:00 - 17:00 ? , Duminica sunteti prezenti ? ) .
Stiu ca sunt si Ploiesteni destui , dar vad ca nu se ingramadesc sa dea o mana de ajutor ...oricum nu ma grabesc , diseara incep cu simulatoru ...cine stie poate scapa intreg la primul zbor :D .
Suntem si sambata si duminica insa nu iti pot spune ora pana cand stam insa iti spun ca incepand cu ora 10 suntem la pista......
Postat 01 April 2012 - 10:22 PM
Dimineata parea promitatoare , putin innorat dar nu batea vantul deloc .Pana am ajuns la CET Vest s-a schimbat complet situatia , cateva picaturi de apa si cea mai mare problema un vant de te lua pe sus .
Cu toate acestea (mai mult pentru mine) am fost pana la pista si au incercat sa zboare cu EZ-ul meu (primele 10 minute au fost pentru Dan sa se obisnuiasca cu statia in mod1 :) ) .
Au reusit sa il inalte pentru 30 secunde dar a avut loc prima aterizare fortata (vantul si statia in mod1...) . La urmatoarea incercare a reusit sa il inalte si sa il zboare (contra vantului abia daca inainta) . Si aceasta aterizare a fost dura asa ca s-a lasat cu un varf de aripa rupt si botul putin turtit si fisurat .Multumit ca zboara am luat toate bucatile si le-am pus in masina si ne-am despartit .
Acum urmeaza partea comica :yahoo: :
Eu mai incapatanat de fel , nu i-am ascultat sa nu il zbor neinsotit pentru prima oara si mai ales nu pe o astfel de vreme rea , asa ca in drum spre casa ne-am oprit la Manastirea Ghighiu . Cat s-au dus cei care ma insoteau sa aprinda o lumanare , am profitat de faptul ca vantul parea sa nu mai bata asa tare si m-am dus pe campul de peste drum de manastire :) ....(credeam eu ca destul de departe de drum si alte obstacole ...).
Am incercat sa il inalt dar nu am reusit decat pentru 15 secunde, ca s-a infipt in pamant ( acesta fiind moale , nu a patit nimic) .La a 2-a incercare l-am inaltat si totul parea ok , pana in momentul in care l-am ridicat mult prea sus unde se pare ca vantul batea foarte tare ( cu motorul la maxim , contra vantului nu statea nici macar pe loc).Cand am realizat ca se duce spre sosea , am incercat sa il aduc jos , dar lipsa de experienta si distanta mica pana la drum ...... nici nu mi-am dat sema cand l-am infipt in varful unui copac :pardon: , doar la o inaltime aproximativa cu etajul 4 8) .
Nu va mai spun ce circ a fost sa il dau jos si cum se uita lumea...:))) . In fine m-am urcat in copac, l-am dat jos fara incidente am reusit sa il recuperez si spre fericirea mea , nu era deloc avariat :))) .
Urmeaza si niste poze , din care ultima cu el reparat (nici nu se observa ca a fost lovit :) ).
Sa nu uit , am modificat deja statia , acum este in mod2 (din pacate am scapat un surubel in interioru ei si am fost nevoit sa o demontez total)
Asta a fost din ciclul "Asa Nu!" . Acum simulator sa ma invat cu ea in mod2 si data viitoare un camp imens , fara obstacole si fara vant!
:lol: (si o poza cu aripa - imi place , abia astept sa o echipez :) )
Postat 10 April 2012 - 10:08 PM
eellaa, la 27 March 2012 - 01:45 PM, a spus:
Easy star 2 nu am luat de "destept" ce sunt . Am intrat pe site-ul unde am comandat majoritatea pieselor , l-am gasit in stoc si l-am comandat . Am fost atat de atent sa imi comand toate piesele necesare din prima incat nu am fost atent ca este Easy Star nu Easy Star 2 :D (am observat abia cand am primit pachetul).Cand mi-am dat seama , m-am ofticat - era la acelasi pret cu Easy Star 2 ...data viitoare sa fiu mai atent .
Stiu ca sunt si Ploiesteni destui , dar vad ca nu se ingramadesc sa dea o mana de ajutor ...oricum nu ma grabesc , diseara incep cu simulatoru ...cine stie poate scapa intreg la primul zbor :) .
De unde l-ai comandat? Aveau/Au si Easy Star 2 pe stoc?
Multumesc,
Paul
Align T-rex 450 PRO with AR8000 & Telemetry TM1000
Blade mCP x
Multiplex Easy Star II RR with AR6200 (new one)
Spektrum DX8
Postat 10 April 2012 - 11:22 PM
Azi nu am mai avut răbdare , așa ca am luat avionu , radiocomanda , sotia si am plecat pe câmp in spate la Praktiker (am observat eu ca nu sunt Plopi in zona :) ) .
Primele 2 încercări au lăsat urme pe botul avionului (mi-a luat ceva timp sa realizeze ca ruder si elevator au rămas pe revers de la simulator. Am corectat si surpriza..... A zburat impecabil!
Prima aterizare a fost ceva mai dura ....dar restul au ieșit din ce in ce mai bine ....iar zborul consider eu ok ...deși mai batea vântul ...Cred ca am reușit sa zbor cel puțin 30 minute.
In noaptea asta o sa visez frumos ... :) .
Multumesc lui Marius,Dan si celor care au ajutat cu sfaturi !
(am scris de pe IPad , așa ca revin mâine cu poze ....de pe dra..a asta nu știu cum sa le uploadez)
Postat 11 April 2012 - 06:16 AM
Postat 11 April 2012 - 11:59 AM
Cum am promis pun 2 poze

Si 2 filmulete
http://youtu.be/Yc-_iQQhBL8
http://youtu.be/enz0J3uW9N4