@takeoff-Palele rotorului sunt facute din balsa de 3mm,profilate .Profilul cel mai potrivit ar fi SG6042,pe care l-am folosit eu insa merge si Clark Y.Palele au sost profilate manual,cu smirghel.Unghiul de incidenta al fiecarei pale este de aproximativ -2°.Deocamdata ma opresc aici,nu inainte de a posta cateva poze cu al doilea model de autogiro,realizat din balsa si alte materiale recuperate.Pot da mai multe explicatii si detalii daca cineva doreste si poze cu diferite detalii si solutii constructive.
Pagina 1 din 1
Autogiro
Postat 05 April 2012 - 11:50 AM
Postat 05 April 2012 - 09:27 PM
takeoff, la 05 April 2012 - 09:57 AM, a spus:
Ok,multumesc pentru informatii.Intrebare:cam ce diametru are rotorul?M-ar tenta totusi unul cu 2 pale(munca mai putina)dar,din cate stiu acolo se complica capul,trebuie sau nu
realizata "bataia"?
realizata "bataia"?
Rotorul modelului din poze are un diametru de 70cm(o pala are lungimea de 35cm si latime 3cm).Se poate face si cu doua pale-nu trebuie decat sa maresti putin lungimea si latimea palei.Depinde de ce masuri are modelul.Pentru modele mici,ca al meu,nu trebuie cap complicat.Se poate face la fel cum am facut pentru rotorul cu trei pale:un disc taiat din fundul unei cutii cu inghetata sau alte produse alimentare(sa aiba sigla EP).Acest material este elastic si asigura miscarea palelor pe verticala(pala care se roteste spre inainte urca,cea care se roteste spre inapoi coboara).Palele trebuie sa aiba posibilitatea de a se misca si pe orizontala,din punctul de fixare pe capul rotorului.Motivul? Se pot salva(palele)de la rupere in caz de caderi sau aterizari nereusite.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1