Traxxas 1/16 ken Block Gymkhana Fiesta
Postat 06 March 2012 - 08:49 PM
A trecut ceva timp de cand nu am mai intrat, desi eram activ pe aeromodelism, na ca acum itnru pe auto. Am de putin timp Masinuta din titlu.
Descriere totala
http://traxxas.com/p...ic/7309kenblock
Problema nr. 1 - Chargerul accumulatorilor m-a lasat balta dupa ce am incarcat masinuta de mai multe ori la Invertor auto, L-am desfacut, e arsa bobina, cel putin din masuratori asa reiese. Ce tip de charger imi recomandati pt a incarca accumulatorul standard Nimh 1200mA 7.2 v 6celule ? Chargerul original are Output 9v 200mA ( trebuie sa folosesc acelasi outuput, sau pot folosi voltaj mai mare, amperaj mai mare ) ?
Problema nr.2 - Traxxas recomanda accumulatorii acestia, http://traxxas.com/p...block-batteries . Cum traxxas e pe alt continent, e cam greu sa ii gasesc in romania, Voi ce imi recomandati, ? Ar fi minunat daca imi puteti da link ca la prosti ;D Ca aici eu nu ma pricep, dar promit sa studiez problemele.
Na, sa pun si o poza cu inculpata
Postat 06 March 2012 - 09:31 PM
De obicei incarcatoarele au (printre altele) mufa tamiya dar se gasesc adaptoare tamiya-traxxas (de exemplu pe ebay, eu am luat din anglia)
Eu am profitat de un prieten care a fost prin DE si mi-a adus unul din asta http://www.conrad.de...502145&ref=list e exact cit trebe ca sa incarci fara dureri de cap
Acumulatori de traxxas 1/16 NiMH erau doi de vinzare pe forum, vezi daca mai sint. Aia originali sint la suprapret, se gasesc compatibili mai ieftini si de capacitate mai mare
Daca vrei sa treci pe lipo, atunci trebe si incarcator pt lipo
Aceasta postare a fost editata de DanB: 06 March 2012 - 09:33 PM
Postat 06 March 2012 - 10:02 PM
Anyway, multumesc Dan, incep cautarea charger-ului
Postat 06 March 2012 - 10:25 PM
0748209958
Postat 06 March 2012 - 10:49 PM
Postat 10 March 2012 - 10:13 AM
Ce tip de ulei ( brand ) sa folosesc pt transmise si amortizoare.?
Unde as putea gasi roti - jante + cauciucri pt automodele 1/16 - am cautat pe 5 -6 site-uri de modelism si nu prea am dat de ele :clapping: vreau auciucuri cu aderenta mai mare ca slik-urile standard.
Postat 19 March 2012 - 09:42 PM
LooSeR, la 10 March 2012 - 10:13 AM, a spus:
Ce tip de ulei ( brand ) sa folosesc pt transmise si amortizoare.?
Unde as putea gasi roti - jante + cauciucri pt automodele 1/16 - am cautat pe 5 -6 site-uri de modelism si nu prea am dat de ele :blink: vreau auciucuri cu aderenta mai mare ca slik-urile standard.
Ulei poti sa incerci de la Hpi in functie de vascozitate, cauciucuri gasesti si la autorc, trimite-le un email cat despre jante incerca pe radiomodele. ro ca aia de acolo mai aduceau si roti compatibile cu hexul de traxxas.
Si ca sa nu zica lumea ca ce alte tipuri de hexuri sunt, vreau sa ii anunt ca spre exemplu hexul de la traxxas bandit este diferita fata de cel de la un model obisnuit 1/10. Cat despre masina colegului, poate avea de asemenea un hex mai diferit.
Sper sa nu ma injure nimeni ca am facut reclama(nici macar nui siteul meu sau ceva), incerc doar sa ajut un coleg.
Aceasta postare a fost editata de Ady.: 19 March 2012 - 09:44 PM
Postat 04 June 2012 - 05:02 AM
Servo digital 2080 Traxxas - se arde foarte repede. In 10 folosinte, cu set-ul de 50km/h a cedat. Ei recomanda 2 servouri dar de ce nu le si folosesc. Imi recomandati sa raman pe Traxxas 2080 sau se caut alt servo ?
Postat 04 June 2012 - 11:17 AM
Ai doua variante, de fapt patru
- o lada cu rotite de schimb, is vreo 20 de lei setul, nu prea e o solutie ca la prima denivelare s-ar putea sa se duca
- un servo mai sanatos, cu angrenaj metalic (si digital, nu toate analogicele merg cu rx-ul traxxas in 2.4). Problema e ca cele care incap fara prea mult traforaj (hitec 5085mg) nu sint waterproof si cele waterproof nu incap fara traforaj serios. Daca ai ceva plastidip poti sa faci semi-waterproof un 5085
- dual servo, care vine cu niste probleme. (1) iti trebe horn si link, care vin doar la pachet cu saver-ul (2) link-ul nu e ajustabil dar servo-urile trebuie sincronizate ca pozitie ca sa nu se bata intre ele (2.5) gpm are un link reglabil pt traxxas 1/16 dar tre sa cumperi tot setul de link-uri de metal (2.51) daca ai o statie mai desteapta decit cea stock care permite canal slave cu ajustare separata epa si trim te-ai scos din statie
- s-ar putea ca setul de rotite de la hitec 81mg care e metalic sa se potriveasca in servo-ul stock, dar trebuie cineva sa incerce, e doar un loc pe net unde un tip zicea ca s-ar potrivi
Eu o sa incerc varianta dual-servo ca am deja doua servo-uri si vad daca pot sa le aliniez din suruburile de prindere