Cum se fac decal-urile
Postat 29 March 2005 - 07:47 PM
Postat 29 March 2005 - 08:04 PM
Succes!
Postat 29 March 2005 - 11:00 PM
Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 29 March 2005 - 11:09 PM
Postat 30 March 2005 - 07:50 AM
Daca ma repet imi cer scuze.
Imagini atasate
Postat 30 March 2005 - 07:51 AM
Imagini atasate
Postat 30 March 2005 - 09:58 AM
Decalurile sint niste folii dintr-un material asemanator gelatinei (ce contine si un adeziv) ce este depus pe un suport de hitie speciala (asemanatoare sugativei). Prin umezirea suportului, folia se desprinde si poate fi astfel transferata.
Din cele de mai sus va-ti dat seama ca NU se poate utiliza o imprimanta cu cerneluri obisnuite (acestea s-ar dizolva in apa). Apoi mai este o problemea: imprimanta NU tipareste ...alb! Decalurile necesita un suport diferit de autocolant si cerneluri speciale si sint facute (de obicei ) prin procedee serigrafice.
Alexandru
Postat 30 March 2005 - 11:07 AM
Postat 30 March 2005 - 03:34 PM
marv, la 30 Mar 2005, 14:03, a spus:
Daca lipesti pe camion 1:1 nu trebuie. Dar daca vrei sa lipesti pe scutul unei figurine de 2 cm incepe sa fie o problema decupatul modelului.
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
Postat 30 March 2005 - 06:46 PM
o problema arzatoare decals-urile intr-adevar
cand m-am orientat spre modelele de carton a contat mult treaba asta
avantajul la acestea este ca poti sa ti le faci cum vrei pe calculator, inclusiv scheme de vopsire, inscriptionari etc. (ca sa nu mai vorbesc de scara la care poti sa le faci) si scapi de tot balamucul cu vopsitul.
chiar mi-a facut cineva la o tipografie niste printuri; ies de nu se poate
dar sa revenim
articolul este aici http://www.starshipm.../pre_inkjet.htm
iar producatorul aici http://www.paper-paper.com/
siteul acesta merita vizitat
problema este ca sunt departe
in schimb am vazut la un prieten o hartie care se numea "termotransfer" sau "t-shirt paper" nu mai sunt sigur
printai totul in oglinda apoi aplicai foaia pe tesatura si calcai cu fierul de calcat; mie mi s-au aprins beculetele si m-am gandit: printez aplic pe model si ma joc cu un feon, poate iese
din pacate nu am apucat sa incerc caci prietenul e cam neserios si nu mi-a dat hartia in cauza
daca stie cineva despre asa ceva poate ma lamureste si pe mine daca e posibil pentru ca asa ceva cred ca s-ar putea gasi in Romania
mersic
Postat 30 March 2005 - 09:21 PM
Postat 30 March 2005 - 09:25 PM
parcmodels face decaluri cu cocardele romanesti pentru o serie de avione folosite de Fortele Aeriene Romane. nu ar putea face si la comnada decaluri?
eu am 2 machete, nu am ajuns inca la stadiul de a lipi decalurile pe ele, dar ma gandeam ca ar fi o afacere profitabila pentru ei, nu? cei care ii cunosteti pe cei de acolo, le faceti o propunere?
macar incercam.
Postat 30 March 2005 - 09:38 PM
Oricum, nu-i decal. E asa cum banuiesti, se imprima cu cerneala, orice, color, se decupeaza forma dorita si se imprima termic pe suport. Se gaseste harite in orice mare magazin, dar pretul e cam de 10 euroi (aproximativ), pe plic.
Cautand ceva materiale pentru o discutie mai veche despre decaluri am gasit ceva pe net, inclusiv firme romanesti care fac la comanda. Poate regasesc acel site. Stiu sigur ca exista.
Telefon: 0721 385365
Postat 30 March 2005 - 09:42 PM
http://search.hp.com/query.html?hpvc=US+-+...fer+paper&la=en
Eu cautam ceva sa-mi fac circuite imprimate :D
Postat 30 March 2005 - 10:18 PM
PS intre timp am gasit ceva interesant aici
Ma gandesc ca se poate obtine ceva bun dupa laminare
Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 30 March 2005 - 10:34 PM
Postat 31 March 2005 - 05:24 PM
- decalul se transfera la uned!!!!
- restul nu sint decaluri ci diferite tipuri de autocolante!
Tehnica lor de realizare este total diferita!
Decalul, daca este executat si transferat corect aproape nu se vede ca a fost depus pe macheta. Autocolantul se vede (sa nu uitam ca autocolantul are o grosime de 0.09- 0,2 mm, pe cind decalul daca trece de 0,02 -0,05 mm) urit pe macheta, apare in relief, pe cind decalul nu. Nu cred ca vreti sa puneti pe machete ....etichete !!
Parcmodel ar putea face decaluri dar, datorita procedeurilor de fabricatie, nu renteaza decit o serie mai mare ( trebuie scosi banii pe masti. contramsti site, etc), nu citeva bucati!
Alexandru
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 31 March 2005 - 05:26 PM