Modelism - RHC Forum: comenzi statie - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

comenzi statie robot Fpv

#1 Useril este offline   Sere4uall 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 580
  • Inregistrat: 11-October 08

Postat 23 February 2012 - 10:00 PM

Salutare!

Vreau sa stiu daca e posibil sa pot schimba actiunea joystickurilor de pe o statie futaba cu 6 ch sau mai multe. Nu stiu cum sa ma exprim exact dar sa va dau un exemplu.

Vreau de exemplu sa folosesc o statie cu joystickuri 6 sau 8 ch si vreau sa pot sa fac urmatoarea chestie:
- cu joystickul din stanga (nu stiu exact cum e cu mode 1 sau mode 2 ) sa zicem cel care revine in centru de fiecare data sa pot sa controlez automodelul stanga dreapta fata spate
- cu celalt joystick sa pot sa controlez mecanismul pan/tilt al unei camere - pentru fpv

iar la apasarea unu buton sau comutarea unui swich sa pot sa folosesc unul dintre joystickuri (sau ambele) pentru miscarea un brat motorizat compus din 4 axe ( pe fiecare axa cate un servo)

Sau in cel mai fericit caz sa pot sa folosesc un swich cu trei pozitii care sa imi permita ca in diferitele pozitii A, B, C sa controlez altceva cu cele doua joystickuri

Intreb pentru ca nu stiu cum sa caut sau sa gasesc o situatie similara cu ce vreau eu sa fac.

Singura solutie pentru mine este sa montez camera pe bratul motorizat si astfel sa fac din brat si modulul de pan/tilt al camerei.

va rog daca puteti sa ma ajutati sau sa imi oferiti o solutie

Multumesc,
Andrei
Off-road: HPI Baja 5sc SS 1:5
Losi 8ight-T 2.0 - 4WD Truggy
Traxxas Summit

On-road: HPI Mirco RS4 -4WD 1:18
Mini-Z
Tamya MR-03 Alfa Romeo Giulieta -2WD 1:10

Spektrum DX-3E
Spektrum DX-3S
0

#2 Useril este offline   Sere4uall 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2012 - 10:12 PM

ceva de genu adica 3 joystickuri

Traxxas Summit

Mini-Z

Spektrum DX-3E
Spektrum DX-3S
0

#3 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 23 February 2012 - 10:33 PM

Vezi postareaSere4uall, la 23 February 2012 - 10:00 PM, a spus:

Salutare!

Vreau sa stiu daca e posibil sa pot schimba actiunea joystickurilor de pe o statie futaba cu 6 ch sau mai multe. Nu stiu cum sa ma exprim exact dar sa va dau un exemplu.

Vreau de exemplu sa folosesc o statie cu joystickuri 6 sau 8 ch si vreau sa pot sa fac urmatoarea chestie:
- cu joystickul din stanga (nu stiu exact cum e cu mode 1 sau mode 2 ) sa zicem cel care revine in centru de fiecare data sa pot sa controlez automodelul stanga dreapta fata spate
- cu celalt joystick sa pot sa controlez mecanismul pan/tilt al unei camere - pentru fpv

iar la apasarea unu buton sau comutarea unui swich sa pot sa folosesc unul dintre joystickuri (sau ambele) pentru miscarea un brat motorizat compus din 4 axe ( pe fiecare axa cate un servo)

Sau in cel mai fericit caz sa pot sa folosesc un swich cu trei pozitii care sa imi permita ca in diferitele pozitii A, B, C sa controlez altceva cu cele doua joystickuri

Intreb pentru ca nu stiu cum sa caut sau sa gasesc o situatie similara cu ce vreau eu sa fac.

Singura solutie pentru mine este sa montez camera pe bratul motorizat si astfel sa fac din brat si modulul de pan/tilt al camerei.

va rog daca puteti sa ma ajutati sau sa imi oferiti o solutie

Multumesc,
Andrei

La Futaba T8FG merge sigur. Stabilesti 4 canale master pt cele doua stick-uri si faci mixuri cu restul de 8 canale pe care le pui pe slave. Mix-urile le poti pune pe acelas SW sau pe SW diferite.

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 23 February 2012 - 10:35 PM

Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#4 Useril este offline   Sere4uall 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2012 - 09:25 AM

Multumesc MLGore pentru raspuns dar imi poti oferi mai multe detalii ? Am un coleg care imi poate imprumuta aceasta statie Futaba FF-10 (T-10CG) poti sa imi explici cum pot mixa canalele pentru joystick-uri?

Multumesc !
Traxxas Summit

Mini-Z

Spektrum DX-3E
Spektrum DX-3S
0

#5 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 24 February 2012 - 05:00 PM

Nu stiu daca T10 permite, dar incearca asta:
Selectezi din meniu modelul ca fiind avion iar la tipul de aripa selectezi modelul doar cu un eleron.
Coada o alegi normala.
O sa ai asa: Ch1: Eleron, Ch2 Profundor, Ch3 Gaz, Ch4 directie.
Apoi setezi urmatoarele mix-uri: Mix 1: Ch3 cu Ch5 , Mix 2: Ch4 cu Ch6, mix 3: Ch3 cu Ch7 si mix 4 Ch4 cu Ch8.
Mix-urile le pui pe toate pe acelasi Sw astfel: cand Mix1 si Mix 2 sunt on, mix 3 si mix 4 sunt off si invers.
Comenzile vor fi asa: Ch1- inainte-inapoi; Ch2- st.-dr, Ch5- camera sus jos, Ch6- Camera st-dr, ch7-brat sus-jos, Ch8 brat stg-dr. Canalele Ch3 si Ch4 raman nefolosite sau, le poti utiliza pt. ceva ce se va misca si cand ai active mixurile.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#6 Useril este offline   Sere4uall 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2012 - 05:15 PM

Multumesc inca o data pentru raspuns o sa incerc maine sa vad ce imi iese.
Traxxas Summit

Mini-Z

Spektrum DX-3E
Spektrum DX-3S
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul