trebuie sa castigi timp.
-in serie diferenta de incarcare nu e periculoasa, dar cu cat diferenta e mai mare iti va lua mai mult timp deoarece va incarca pana cand cele 3 celule a bateriei mai incarcate, vor ajunge la full si apoi iti va balansa cu 0.2A pana ajung si celelalte celule la full.
aici trebuie sa fi atent bateria unde intra direct firul negru sa fie unde pui mufa de balansare care are negru . daca nu esti atent si pui mufele de balansare invers iese fum din cablul de balansare ca faci scurt.
ca si incarcare daca tu poti 2A la 3S daca pui in serie ies 6S la 2A deci incarci 2 in timpul in care incarci una, dar daca sunt egal descarcate.
-in paralel. eu o prefer, de obicei descarc cam la fel bateriile ca respect timpul de pe statie. aici pericolul e mare daca ai diferenta de voltaj intre baterii, risti sa se strice bateriile. dar daca ai grija sa fie diferenta de max 0,2V/celula e ok. adica cand le conectezi la cablu in paralel la 3S sa nu ai mai mult de 0,6V diferenta intre ele.
incarcare. la charger pui tot 3 S dar de ex daca ai 2 baterii una de 2000 si alta de 3000 mah 1C reprezinta 2A respectiv 3A. ca sa incarci la 1C pe amandoua o sa pui la charger 3S si 5A.Â
eu incarc cate 4 deodata si dau 10A ca mai mult nu are a meu. da e mare avantaj, incarci repede fara sa mai tot schimbi baterii la charger. totusi acum noile baterii care se incarca rapid se incarca foarte repede pe camp.
Aceasta postare a fost editata de firedragon: 19 August 2010 - 07:41 PM