Modelism - RHC Forum: as vrea sa fac u avion slou fly - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

as vrea sa fac u avion slou fly pentru in neindemanatic ca mine sau poate nu sunt singurul

#1 Useril este offline   stelu82 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1073
  • Inregistrat: 06-January 12
  • Interests:mecanica auto, zborul de orice fel

Postat 04 February 2012 - 09:13 PM

salutare am vorbit acum cateva zile despre montarea unei aripi in plus cessnei mele ma-m razgandit sunt un bun *croitor* si as vrea sa fac un biplan de preferat cu un diedru generos daca se poate la biplan si cu o anvergura destul de mare ceva de 1,5 sau mai mult sa fie mai lenes credeti ca se poate sa vrea ceva nustiu cum sa exprim cu cuvinte pentru un incepator care are talent dar nu prinde gustul pana nu-l face el. am cateva modele din depron nu sunt multumit de cum arata astept pareri si sfaturi
Fly safe, have fun. Measure three times, cut once. The man who makes no mistakes does not usually make anything.
0

#2 Useril este offline   stelu82 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 February 2012 - 09:18 PM

inca o intrebaream un baterry pack de laptop 11,1v si4400 mAh pot sal folosesc in aeromodelism va multumesc
Fly safe, have fun. Measure three times, cut once. The man who makes no mistakes does not usually make anything.
0

#3 Useril este offline   cosmin70 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 205
  • Inregistrat: 18-October 10
  • Interests:aeromodelism

Postat 04 February 2012 - 09:58 PM

Nu-l ajuta nimeni pe colegu sa faca slou fly-ul biplan de 1,5m cu baterie de laptop?
Eheeei..., mancatul asta...
Stima!
Cosmin
0

#4 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 04 February 2012 - 10:03 PM

Stelu,

Mai bine cumpara-ti un model. Sunt sanse sa zboare mai bine, in timp mai scurt, si mult mai ieftin decit daca-l faci tu.
0

#5 Useril este offline   Porumbeu 

• Girls in your town for night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 09-July 07
  • Interests:discussion

Postat 04 February 2012 - 10:17 PM

:good: :drinks: :)
se vede ca ai prea mult timp liber.
Pack-ul de la laptop este Li-ion si la 4400mAh cred ca are 1kg :)
0

#6 Useril este offline   stelu82 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 February 2012 - 10:22 PM

usurel nu ma luati tare ca spun tot despre baterie erea doar o intrebare iar despre restul.........
0

#7 Useril este offline   stelu82 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 February 2012 - 10:24 PM

am timp liber tinand cont ca la doar 30 de ani sunt proprietarul unui garage mecanic care mai si produce banuti deci pot sami vad de prostiile mele
0

#8 Useril este offline   stelu82 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 February 2012 - 10:27 PM

oricum eu va multumesc pentru intelegere poate eu sunt prea stangaci dar din putina experienta care o am nu am gasit ce am descris eu pe nicioparte
0

#9 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 619
  • Inregistrat: 16-April 11
  • Interests:Aeromodelismul, e un hobby pe care de mult l-am admirat.

Postat 04 February 2012 - 10:27 PM

Telecomanda ai? Completeaza-ti profilul cu locatia ta,( adica de unde esti) si poate mai sunt in zona aeromodelisti care te-ar putea sfatui mai bine.
Sunt mai multe site-uri de modelism unde ai putea sa cauti un aeromodel bun pentru incepatori. Ai sa gasesti pana la urma ceva potrivit, mai ales ca multe din ele sunt gata de zbor.
Daca te uiti atent si pe forum ve gasi destule modele care te pot inspira in alegerea ta.
Multa bafta.
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
PIPER SUPER CUB, PICO CUB
WING-TIGER
TURNIGY 9X ER9X, E-FLY 6CIID, FUTABA T2R
0

#10 Useril este offline   stelu82 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 February 2012 - 10:30 PM

si cred ca ce as vrea eu costa muuuuult mai mult nou cu toate cele decat sal fac celputin eu asa cred astept pareri fara suparare
0

#11 Useril este offline   stelu82 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 February 2012 - 10:34 PM

merci alex dar credema in afara de modelele din balsa nu prea sunt cinestie ce restul
P.S. sunt din craiova sunt pasionat tare de acest hobby am vrut acum cateva zile sa fac o tranzactie cu unul real din constanta dar sotia ma ameninta cu divortul
0

#12 Useril este offline   stelu82 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 February 2012 - 10:36 PM

am o Futaba Skysport in 40 MHz 4 canale si e pe drum un Spektrum DX5E mia placut cum arata si pretul
0

#13 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 04 February 2012 - 11:15 PM

Din cate am inteles pana acum experienta la zbor nu prea ai si daca vrei sa te arunci la un model din balsa.....nu stiu ce sa zic. O spuma daca o trantesti..ii bagi ceva adeziv niste banda adeziva si poti iesi iar la zbor. Daca in schimb trantesti un model din balsa...nu stiu cat timp poate lua sa-l refaci.
Sunt mai frumoase, mai precise intr-adevar...dar ar fi bine inainte de toate sa prinzi ceva experienta.
Ar mai fi o chestie: ai cumva vreun simulator de zbor pe care sa faci macar cateva ore?
Ti-ar prinde foarte bine, iti spun din experienta.
Bafta.
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
WING-TIGER
0

#14 Useril este offline   stelu82 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 February 2012 - 11:42 PM

nu am SIMULATOR NU SUNT pre sigur de el imi place mai mult pr viu poate ai dreptate dar sa dau 100 ron si dupa aia sal arunc nu stiu sunt inca in dubii
0

#15 Useril este offline   stelu82 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 February 2012 - 11:46 PM

nu stiu daca ai mai citit si alte discutii despre centraj cred ca am deprins bine notiunile elementare ale unui aeroplan dar sunt sigur ca cu cat este mai mare si mai greu este mult mai usor de controlat chiar si termic apropo am un motor de atv 150 cmc crezi ca pot sal folosesc
0

#16 Useril este offline   flaviu p 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 452
  • Inregistrat: 21-February 11
  • Interests:tel. 0723940142

Postat 04 February 2012 - 11:54 PM

Un motor de aero este mult, mult mai usor decat un motor de atv. Cat despre simulator, e foarte simplu: nu dai 100 lei pe el dar dai 200 lei pe reparatii la primul model, inca 100 la al doilea model si tot asa. Dupa ce inveti pe simulator nu inseamna ca nu te mai folosesti de el, prinzi o luna de ploi si vant, ce faci? zbori pe simulator. Eu am investit mai bine de 400 lei pe simulator si nu regret
0

#17 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 February 2012 - 12:29 AM

E adevarat ca pe viu este altceva, mai ales la primele zboruri iti tremura genunchii, te iau toate transpiratiile, dar macar pe simulator iti formezi REFLEXELE pentru comenzi: Cand modelul vine spre tine, comenzile directiei si eleroanelor sunt pe dos....Iar la primele cateva zboruri pe viu, e cam dificil sa reusesti sa nu-l trantesti. Eu am invatat singur sa-mi zbor primul model,Cessna 182 EP400. Abia dupa cateva luni am avut acces la internet si implicit la acest forum de unde am invatat foarte multe Simulatorul l-am avut la mai bine de 6 luni de cand am inceput zborurile si vreau sa-ti spun ca-l folosesc si azi pentru a incerca diferite manevre si diferite modele. Repet: NU SE COMPARA CU REALITATEA dar iti formeaza reflexele. Gandeste-te ca faci un zbor inversat ( cu rotile-n sus) si vrei sa ridici modelul; tragi de stick si-l bagi in pamant in loc s-o ia in sus.E doar un exemplu din ce am patit eu..In plus de asta sunt simulatoare care le poti lua de pe net si iti trebuie doar interfata pentru comp. Eu folosesc una din telecomenzi la simulator.
Legat de dimensiunile unui model pentru inceput....e drept ca unul mai mare e mai stabil dar si aici sunt multe de pus in balanta. Eu am trecut de la 6-700g cat are unul din modele le 2,5Kg cat are ultimul. Spatiul necesar zborului, decolarii, aterizarii este mult mai mare. La fel si pretul. E una sa dai 300 roni pe un model de "sacrificiu" cu care sa te inveti si alta sa dai cateva mii.
Decizia iti apartine in totalitate.
Poti de altfel sa te interesezi cine mai zboara prin zona ta, pe unde, sa incerci sa mergi sa vezi pe viu ce modele au si acolo cred ca vei primi sfaturi mult mai la obiect.
Iti spun toate astea pentru a te ajuta, daca ai vedea cum arata acum primul meu model ai intelege mai bine. Urmatoarele sunt aproape ca noi, dar primul......:good:
Bafta si numai bine.
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
WING-TIGER
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi