Modelism - RHC Forum: ESTE CAREVA INTERESAT DE... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ESTE CAREVA INTERESAT DE...

#1 Useril este offline   costi002 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 11-April 12
  • Interests:122513

Postat 23 April 2012 - 04:47 PM

Salutare tuturor,
In acest moment, dupa ce am terminat de programat si testat un controler de barca Speedy Carp, care mi-a mancat cateva saptamani, am finalizat si cateva controlere mai simpliste.
acestea ar fi:
- controler motor cu revers si functie de memorare a telecomenzii (vit minima, maxima si pozitie de 0), si are si functia de setare a motorului, in functie de dorinta utilizatorului (sa mearga inainte, sau inapoi cu o viteza prestabilita sau eventual sa opreasca motorul) la pierderea semnalului
- controler de directie - se intercaleaza intre receptor si servo - in cazul pierderii semnalului servo-ul se pune pe o pozitie prestabilita ca barca sa mearga in cercuri
- si cel mai simplu, un controler de lumini, si acesta, cand pierde semnalul incepe sa mearga alternativ (blink) pentru a vedea si utilizatorul in ce mod este barca. inca nu m-am hotorat daca are rost sa ii fac si o chestie, gen, pozitie, faza lunga/ scurta, comutabila ciclic.

Acum, ca am spus ce ma durea mai tare, vin si cu o intrebare - este careva interesat de asa ceva ? preturile estimative, inca nu am facut un calcul ar fi, lumina - 50 ron, servo directie 75 ron si controler motor - 95 ron.

Astept opini, pareri , intrebari ,cereri etc.

Numai bine
0

#2 Useril este offline   iancu_ydh 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 23 April 2012 - 05:17 PM

salutare!cred ca ar trezi curiozitatea multor persoane daca le-ai monta pe o barcuta si sa postezi apoi un filmulet cu toate astea in actiune.Bafta in continuare!
0

#3 Useril este offline   costi002 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 April 2012 - 05:20 PM

Multumesc pentru imbarbatare. In maxim 2 saptamani o barca va fi gata si va pleca catre un utilizator. Deocamdata astept ca partenerul sa cumpere coca si o echipeze cu motor, cuve si ce mai e nevoie. Eu sunt doar cu electonica. In data ce va fi gata, am sa postez aici rezultatele.
0

#4 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 23 April 2012 - 08:07 PM

Vezi postareacosti002, la 23 April 2012 - 04:47 PM, a spus:

- controler de directie - se intercaleaza intre receptor si servo - in cazul pierderii semnalului servo-ul se pune pe o pozitie prestabilita ca barca sa mearga in cercuri

...si daca nu sunt cercuri pe balta unde merge?!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#5 Useril este offline   costi002 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 April 2012 - 08:32 PM

pai merge in.......tu unde crezi?
0

#6 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 April 2012 - 10:00 PM

Vezi postareacosti002, la 23 April 2012 - 08:32 PM, a spus:

pai merge in.......tu unde crezi?
...ai inceput promitator !!!
...minunatul tau device se numeste fail-safe si se gaseste in magazinele de modelism la preturi cuprinse intre 25 si 80 lei, in regim homemade costa v-o 5-10 lei , al tau in afara de cercuri mai face si altceva la pretul ala, balonase de pilda ?!!!
0

#7 Useril este offline   iancu_ydh 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 23 April 2012 - 10:11 PM

Vezi postareaipsihi, la 23 April 2012 - 08:07 PM, a spus:

...si daca nu sunt cercuri pe balta unde merge?!!!

cu genul asta de raspuns,TU i-ai taiat omului direct , "inceputul promitator", era mai corect daca ii spunei omului frumos ca cele din magazine sunt la acelasi pret sau chiar mai ieftine,el si-a expus oferta,daca ti se pare scump nu cumperi, nu il iei pe vanzator la misto
0

#8 Useril este offline   costi002 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 April 2012 - 06:11 AM

Salutare din nou,
In primul rand, jos palaria pentru user-ul iancu-ydh.
Iar acum, ca se pare ca am derajat pe un MegaMembru, ma simt dator cu niste explicatii.
- am intrebat daca este interesat careva nu ca le vand
- pretul este pentru cel care habar nu are ce este o rezistenta, un strap, sau pune intrebari de genul daca in loc de 9.6V alimentez cu 12 ce se intampla nu pentru cei bazati ca tine
- nu sunt facute in regim home-made pentru pe roman se pare ca il intereseaza culoarea cablajului, sa fie verde, si sa aiba ceva desene cu alb pe deasupra nicidecum cat de fiabil e sistemul.
- in afara de cerculete nu face balonase, doar ca poate "invata" loco , in functie de greutatea barcii si viteza setata cat timp sa vireze si apoi indreapta carma pentru a veni spre mal.
- garantia este de 2 ani, fiind gandite integral de mine, in cazul unui defect nu va dura mai mult de 1 ora rezolvarea.

Cu o asemenea atitudine nu e de mirare ca la aceasta sectiune nu vezi mai mult de 8 useri on-line si tara se duce de rapa. Mai bine cumparam de la chinezi, de ce sa ne zbatem sa ceva pentru jegul asta de tara si oameni ce sunt in ea.

In concluzie, decat sa faci afirmatii in bataie de joc si privind de sus user-ul, mai bine te abtii de a mai intra pe acest topic, asta daca nu esti moderator si esti obligat.

In rest,numai bine tuturor
0

#9 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 April 2012 - 07:17 AM

...sa presupunem ca barca ramane fara semnal in momentul in care se intoarce spre mal, ce se intampla in cazul asta, in functie de greutatea barcii si viteza presetata face stanga-nprejur si pleaca spre malul opus ?!!!
0

#10 Useril este offline   costi002 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 April 2012 - 07:44 AM

Se presupune din capul locului ca semnalul se pierde din cauza distantei mari dintre emitator si receptor, si este un pic logic ca daca barca se intoarce nu are motive sa piarda semnalul. Daca este defect de telecomanda sau receptor, nu cred ca este vreun device , in afara de cel cu gps care sa aduca barca inapoi.
0

#11 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 27-October 11
  • Interests:pescuit
    modelism

Postat 24 April 2012 - 08:24 AM

Vezi postareacosti002, la 24 April 2012 - 07:44 AM, a spus:

Se presupune din capul locului ca semnalul se pierde din cauza distantei mari dintre emitator si receptor, si este un pic logic ca daca barca se intoarce nu are motive sa piarda semnalul. Daca este defect de telecomanda sau receptor, nu cred ca este vreun device , in afara de cel cu gps care sa aduca barca inapoi.

Salut,
esti pescar sau macar cochetezi cu pescuitul?
0

#12 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 24 April 2012 - 08:29 AM

Deci pina la urma acel controler de directie este un fail-safe clasic,dar avind asa o denumire "pompoasa" si un pret pe masura.Acum daca montajele se adreseaza unei anumite categorii de useri ,de ce ai postat aici si nu la "Publicitate personala" ,vrei sa promovezi produse cu publicitate gratuita si eventual sa capeti niste informatii ,asa moca (de la cei care mai stiu ce este aia un "JDM")
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#13 Useril este offline   costi002 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 April 2012 - 08:39 AM

@bear1 - nu sunt pescar, m-am apucat de treburi de genul asta in urma unui pariu.
@manolo - de ce informatii crezi ca as avea nevoie? este pur si simplu un studiu de piata. crezi ca am intrat aici ca sa vand? cui sa vand, celor care deja au facut barci si stiu cum merge treaba? numele pompos vine in urma necunoasterii denumiri specifice, daca as fi stiut cum se numeste, nu crezi ca as fi stiut si care este pretul pe piata?

Aceasta postare a fost editata de costi002: 24 April 2012 - 08:41 AM

0

#14 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
    modelism

Postat 24 April 2012 - 08:51 AM

@costi: ai facut o proba sa vezi cam la ce distanta pierzi din vedere barca? Stii cat fir, sa zicem de 0.35, intra pe un tambur? Dincolo de ce distanta se pierde semnalul unei radiocomenzi in 2.4 Ghz? Dupa ce obtii informatiile astea, pune-le cap la cap si vezi daca se pierde semnalul din cauza distantei.
Spor
0

#15 Useril este offline   costi002 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 April 2012 - 09:04 AM

sa inteleg ca acuma trebuie sa ma apuc si de pescuit ca sa stiu de ce se pierde semnalul? sincer nu prea vad legatura intre cele enumerate. o sa mai studiez.
0

#16 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 April 2012 - 09:18 AM

Nu trebuie sa te apuci de pescuit,cu toate ca pentru multi este un mod de relaxare,dar ar trebui sa sti de ce se pierde semnalul ,cam vrei sa vinzi pielea ursului din padure,asta este parerea mea .
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#17 Useril este offline   costi002 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 April 2012 - 09:23 AM

pai poate ma luminezi tu cu o idee si :clapping: , de ce se pierde semnalul. chiar nu am fost niciodata la peste. cel mult, am testat ET-ul cu o guta de 0.5 legata de el si nu am vazut nimic suspect.
0

#18 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
    modelism

Postat 24 April 2012 - 09:26 AM

Incercam sa iti spun ca mai mult de 250-300 de metri nu duci barca pentru ca:
1. nu ai atat fir pe tambur si
2. de la 300 de metri si mai departe nu mai vezi atelajul. Majoritatea sistemelor Tx/Rx moderne au range-ul peste cifrele enumerate mai sus deci de ce ar fi nevoie de un fail-safe?
0

#19 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
    modelism

Postat 24 April 2012 - 09:29 AM

Vezi postareacosti002, la 24 April 2012 - 09:23 AM, a spus:

pai poate ma luminezi tu cu o idee si :clapping: , de ce se pierde semnalul. chiar nu am fost niciodata la peste. cel mult, am testat ET-ul cu o guta de 0.5 legata de el si nu am vazut nimic suspect.

Eu te-am intrebat "daca" si nu "de ce" se pierde semnalul. Pana la urma daca totul este construit corect cu receptorul in partea de sus a barcii, fara interferente datorate obiectelor metalice, nu pierzi semnalul. Excludem aici o defectiune tehnica, desigur.
Spor
0

#20 Useril este offline   costi002 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 April 2012 - 09:31 AM

corect, la asa ceva chiar nu m-am gandit. in acest caz, chiar ca este inutil, cel putin pentru modelele de plantat. singura utilitate ar fi doar in cazul in care subit, scade puterea emitatorului si nu ai chef de baie.
0

#21 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
    modelism

Postat 24 April 2012 - 09:32 AM

Vezi postareacosti002, la 24 April 2012 - 09:31 AM, a spus:

corect, la asa ceva chiar nu m-am gandit. in acest caz, chiar ca este inutil, cel putin pentru modelele de plantat. singura utilitate ar fi doar in cazul in care subit, scade puterea emitatorului si nu ai chef de baie.

Mai util ar fi pentru aero, sa faca "cerculete" in zbor pana capata din nou semnalul.
0

#22 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
    modelism

Postat 24 April 2012 - 09:37 AM

Vezi postareacosti002, la 24 April 2012 - 09:31 AM, a spus:

Sa fiu sincer, eu nu as folosi asa ceva. Mai bine fac o baie si ma mai si racoresc... dupa :clapping:
Spor
0

#23 Useril este offline   costi002 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 April 2012 - 09:45 AM

daca este inutil asta e, nu am pierdut decat cetava ore din viata pentru programare. oricum, o sa il pun pe barca ce se va executa. totusi, mai am o dilema, colegul ipsihi spunea ca se gasesc si sunt destul de ieftine. eu am cauta si nu am gasit nimic similar la noi, decat pe un site prin anglia, care taia alimentarea barcii in caz de pierdere semnal.

LE: l-am gasit, este 43 lei pe Sierra.

Aceasta postare a fost editata de costi002: 24 April 2012 - 09:50 AM

0

#24 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 April 2012 - 12:04 PM

...exceptand situatia in care divaizu' fail-safe este asistat de un gps cu precizie mare si capabilitati de tracking si memorare a traseelor, este total inutil la navomodele ,eu personal nu agreez , am avut multiple experiente cu tot felul de "imbunatatiri" care nu fac altceva decat sa complice viata utilizatorului, in special a celor cu aptitudini sau cunostinte tehnice reduse sau total lipsa, costul "floricelelor"inutile care iti complica ustensila acopera diferenta dintre o statie buna si alta foarte buna, oferta e mare si depinde doar de noi ce alegeri facem !!!
0

#25 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 24 April 2012 - 12:35 PM

Am vrut sa raspund si eu ieri... cam in acelasi ton cu Ipsihi Manolo si Bear1... insa m-am razgandit si nu am dat enter acelui post.
S-a discutat intens despre inutilitatea fail-safe-ului la barcutele de nadit spre exemplu: daca ai monturile nebasculate... atunci poti sa mulinezi si aduci barca "din fir" in raza iar daca ai montat un fail-safe ca cel propus de costi002... ti-a facut firele terci... la o simpla rotire fara sa mai vorbim de faptul ca poate sa agate cateva fire de trestie... de care se ancoreaza cum nu se poate mai bine... caz care invoca clar o baie bine-meritata din partea utilizatorului.
Referitor la al 2-lea sistem... sunt curios cum vezi led-urile blink-anind pe timp de zi... de la 4-500m. Manolo stiu ca a realizat un device asemanator care pe langa faptul ca blink-ane... mai si face ca o sirena de poilitie tocmai ca sa poata fi auzita pe timp de zi... si e mai ieftina ca device-ul tau. Sincer... nu m-a interesat nici device-ul lui Manolo... asa ca nu-ti pot oferi pretul exact... dar il poti intreba pe el cat costa.
Daca tot ai cerut pareri si opinii sper ca nu te superi daca unele sunt si negative.

Spor!

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 24 April 2012 - 12:36 PM

Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#26 Useril este offline   costi002 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 April 2012 - 12:54 PM

Salutare,
Criticile si parerile sunt bine venite. Nu este nicio suparare atat timp cat nu sunt luat la misto. Intre timp am gasit si un topic de acum 3 ani parca, in care s-a discutat intens acest subiect si am vazut parerile voastre.
Aceste montaje nu au fost proiectate cu scopul vinderii, pur si simplu echipeaza o barca la cererea unui prieten, care o face pentru altcineva, si m-am gandit ca daca tot am muncit la ele, de ce sa nu le impartasesc si sa imi recuperez timpul pierdut. Intradevar, preturile pe care le-am pus sunt excesiv de mari, orintative si nu au la baza niciun calcul (aici m-am cam grabit) si pentru lumini si servo poate cobora lejer sub 30 ron.
Cat despre luminile care blink-ane, daca se poate, de ce nu. Ziua sunt la fel de inutile ca si semnalizarea bascularii intalnita la speedy carp, dar noaptea ma gandesc ca sunt destul de utile. Nu este prima oara cand un utilizator stramba din nas ca o barca nu are fail-safe si de aceea mi s-a cerut acest lucru, si daca se poate face, de ce nu.
Acum ca am vazut atatea argumente contra fail-safe-ului pe carma, ma gandesc intens la demararea proiectului cu busola si apoi cu gps.
Oricum, o sa ma tin de cuvant si voi pune filmele cand va fi gata.
Toate cele bune.
0

#27 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 April 2012 - 01:35 PM

Pai la semnalizarea cuvarii se pot implementa mai multe sisteme,unele pe timp de zi si altele de noapte,binenteles in mod automat ,acum partea de "misto" pai cind ai vrut 70 ron pe ala de-i zisesi controler directie ,cam cum a sunat?Nu stiu de ce am asa o vaga senzatie ca prietenului ala ii incepe numele cu S.,dar stai linistit nu este nici o problema.

Aceasta postare a fost editata de manolo: 24 April 2012 - 01:37 PM

Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#28 Useril este offline   costi002 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 April 2012 - 01:38 PM

Acel prieten se numeste Eugen. Intradevar, parea a fi o gluma proasta acel pret. Asa este cand esti entuziasmat si crezi ca ai reinventat roata.
0

#29 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 24 April 2012 - 02:17 PM

Vezi postareacosti002, la 24 April 2012 - 01:38 PM, a spus:

Acel prieten se numeste Eugen. Intradevar, parea a fi o gluma proasta acel pret. Asa este cand esti entuziasmat si crezi ca ai reinventat roata.

Si care facea bile....matrix..:))
Uite si cum a aparut plagiatorul meu....astia care umbla cu plastelina dupe ei....cica nu mai fac dealea rusesti, acum s-au aliat cu chinezi si au trecut pe microcontrolere.... sau mai siu eu ce au plagiat si pe cine au pacalit
Halal electronisti care nu-i duc neuronul sa traga 2 linii pe un cablaj si vin acum sa-si umple buzunarele cu ideeile altora....
Si aici cea mai tare gogoasa si aberatie pe care am putut sa-o vad si sa ascult...

0

#30 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 24 April 2012 - 02:22 PM

Vezi postareacosti002, la 24 April 2012 - 12:54 PM, a spus:

.............. ma gandesc intens la demararea proiectului cu busola si apoi cu gps.
Oricum, o sa ma tin de cuvant si voi pune filmele cand va fi gata.
Toate cele bune.

De un sistem de failsafe cu busola magnetica sau electronica sunt si eu interesat. Mi l-as fi facut mai demult dar in Ro nu sunt senzori hall potriviti iar de busola magnetica... am tot amanat din cauza lenii.

0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu